Makaron po neapolitańsku (Pasta alla Napoletana)
Makaron po neapolitańsku (Pasta alla Napoletana)
Przepis na : obiad
Jedno z szybszych włoskich dań makaronowych z sosem pomidorowym z cebulą, czosnkiem i ziołami. Najczęściej podawane z makaronem spaghetti. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu cebula 2 ząbki czosnku 4 świeże duże pomidory lub puszka pomidorów bez skórki oliwa z oliwek łyżeczka suszonego oregano garść świeżej bazylii lub łyżeczka suszonej sól, pieprz świeżo mielone szczypta cukru starty parmezan Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać pr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne
Autor
Wyzwania Kuchenne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, pasty, sosy, makarony, mielone, makaron, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, spaghetti, mięso, obiad, sos do makaronu, suszone pomidory, mięso na obiad, dania bez mięsa, sos pomidorowy do spaghetti, sos spaghetti, dania z makaronem, sos do mielonego , obiad z makaronem, makaron na obiad, mięso mielone
Inne przepisy z wyzwania kuchenne
Dodaj komentarz