Makaron po neapolitańsku (Pasta alla Napoletana)

Makaron po neapolitańsku (Pasta alla Napoletana)

Makaron po neapolitańsku (Pasta alla Napoletana)

Przepis na : obiad

Jedno z szybszych włoskich dań makaronowych z sosem pomidorowym z cebulą, czosnkiem i ziołami. Najczęściej podawane z makaronem spaghetti. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu cebula 2 ząbki czosnku 4 świeże duże pomidory lub puszka pomidorów bez skórki oliwa z oliwek łyżeczka suszonego oregano garść świeżej bazylii lub łyżeczka suszonej sól, pieprz świeżo mielone szczypta cukru starty parmezan Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.  Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, sosy, makarony, mielone, makaron, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, spaghetti, mięso, obiad, sos do makaronu, suszone pomidory, mięso na obiad, dania bez mięsa, sos pomidorowy do spaghetti, sos spaghetti, dania z makaronem, sos do mielonego , obiad z makaronem, makaron na obiad, mięso mielone

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.