Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą

Przepis na : obiad

Dzisiaj proponuję przepis na lekką surówkę z kapusty pekińskiej. To doskonały dodatek do obiadu. W połączeniu z mięsem i ziemniaczkami smakuje wybornie.  SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska 2 jabłka 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 łyżka Octu Winnego z czerwonego wina  JAMAR cukier sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską drobno szatkuję.  Solę o odstawiam na 30 minut. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Ogórki ścieram na tarce o du... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, jabłka, surówka, kapustą, kapusta pekińska, sałatka, sałatki, obiad, ogórki konserwowe, marynaty, ciekawe przepisy, surówka z kapusty, mięso, czerwona kapusta, mięso na obiad, surówka z czerwonej kapusty, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka do obiadu, lekkie sałatki

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.