Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą
Przepis na : obiad
Dzisiaj proponuję przepis na lekką surówkę z kapusty pekińskiej. To doskonały dodatek do obiadu. W połączeniu z mięsem i ziemniaczkami smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska 2 jabłka 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 łyżka Octu Winnego z czerwonego wina JAMAR cukier sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską drobno szatkuję. Solę o odstawiam na 30 minut. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Ogórki ścieram na tarce o du... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi
Autor
Kasia J.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, jabłka, surówka, kapustą, kapusta pekińska, sałatka, sałatki, obiad, ogórki konserwowe, marynaty, ciekawe przepisy, surówka z kapusty, mięso, czerwona kapusta, mięso na obiad, surówka z czerwonej kapusty, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka do obiadu, lekkie sałatki
Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi
Dodaj komentarz