mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1275/1557)

Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem 374

kostkę. Wrzuć do miseczki, dodaj 2 łyżki oleju, 3 łyżki przyprawy kebab gyros pikantnej, jeśli nie chcesz, by mięso było mocno ostre możesz dodać przyprawę łagodną bądź klasyczną. Wymieszaj wszystko dokładnie, pozostaw na około godzinę. Patelnie rozgrzej, wrzuć na nią mięso, podsmaż, a następnie pozostaw do ostudzenia. Cebulę obierz, pokrój w bardzo drobną kosteczkę. Rozgrzej patelnie na której wcześniej smażony(...)mogą smakować inaczej. Sałatki na Boże Narodzenie, sałatki na Wielkanoc czy sałatki na Sylwestra to niezbędny element każdej udanej imprezy czy świąt. Często robię sałatki , by dzieci i mąż mieli co jeść w szkole, pracy i wieczorem, gdy szukają przekąsek. Zupki chińskie mają tyle samo przeciwników i zwolenników. Ja sama nie przepadam za klasyczną zupką, ale makaron z zupki chińskiej

To Musisz Wiedzieć
Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce + porady jak przygotować danie wcześniej dla większej liczby osób 221

razu np. na grill dłużej będą nabierały temperatury, co w efekcie doprowadzi, że na zewnątrz już będę przepieczone a w środku nadal zimne – zasada ta dotyczy również mięs). Jak wcześniej przygotować jajo w koszulce ? Po pierwsze należałby wyjaśnić czym jest jajko w koszulce . Jajko w koszulce, to jajko gotowane w wodzie bez skorupki do momentu kiedy białko się zetnie(...)gorącą wodą. Szparagi w szynce z jajkiem w koszulce to pyszny sposób na śniadanie lub przystawkę. Większa porcja z kolei wystarczy na danie główne. Jeśli tylko na majówce będziecie mieli gdzie zagotować rondel z wodą, to przygotowane wcześniej szparagi w szynce z jajkiem w koszulce będziecie mogli przygotować na grillu. Polecam koniecznie w zaczynającym się sezonie na szparagi! The post

Moja Delicja
PROJEKT ŚNIADANIE: Jesienna bułka na wypasie 157

Gdzieś na początku śniadaniowego projektu podzieliłam się z Wami przepisem na wypasioną bułkę, na którą pomysły hulały po intrenecie stadami. Pyszny pomysł na wykorzystanie czerstwych bułek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pikantna zupa meksykańska 163

Pikantna zupa meksykańska podana w obowiązkowym towarzystwie chrupiących, domowych czipsów z tortilli i pomidorowej salsy Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a. Pyszny, rozgrzewający obiad

Moja Delicja
Smażony karp z pieczarkami i boczkiem 179

karpia – dzwonka lub filet 350g pieczarek 100g surowego boczku 2-3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki mąki 1,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego garść poszarpanych kolorowych sałat kilka pomidorków koktajlowych cytryna Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze części. Boczek kroimy w drobną kostkę po wcześniejszym upewnieniu się, że nie zawiera fragmentów skóry(...)gallery-30 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-30 .gallery-caption {margin-left: 0;} Smażony karp z pieczarkami i boczkiem - składniki Pieczarki i boczek smażymy na patelni Oprószone mąką mięso dokładnie smażymy Karp z pieczarkami i boczkiem - gotowe danie Karp z pieczarkami i boczkiem - zbliżenie Post Smażony karp z pieczarkami i boczkiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Biały chłodnik z młodymi ziemniakami i wędzonym łososiem 209

naszykujcie ten obiad sami! Jeśli tylko macie świeże składniki i naprawdę smaczne, małe i zgrabne młode ziemniaki, wszystko się uda. Wykonanie tego chłodnika, który podany z ziemniakami i mięsem ryby jest pełnoprawnym daniem obiadowym, razem z gotowaniem ziemniaków nie zajmie Wam więcej niż 35-40 minut.   Kiedy już uporacie się z podziałem kuchennych obowiązków i oskrobiecie małe, drobne ziemniaki(...)pęczek świeżego koperku 5-6 gałązek grubego szczypioru mały ząbek czosnku łyżeczka chrzanu ze słoika plastry cytryny , po jednym na porcję oliwa z oliwek, po łyżeczce na porcję grubo mielony pieprz sól

Karo in the Kitchen
Piersi z kurczaka Nell Gwyn 301

owocowymi nutami. Z drugiej strony bardzo oryginalny smak sprawi, że będzie to doskonała potrawa do podania naszym gościom przy jakiś donioślejszych okazjach, zwłaszcza jeśli możemy się spodziewać, że nie mieli wcześniej okazji skosztować czegoś podobnego. Piersi z kurczaka Nell Gwyn 2015-06-15 15:13:37 Niezwykle oryginalne w smaku piersi z kurczaka Nell Gwyn z pomarańczami, spaghetti i wyjątkowym(...)powoli pod przykryciem przez 15 minut. Po 5 minutach dodajemy również paprykę i cebulę mieszając z sosem, a po 10 minutach – cukinię i drobno pokrojone pomarańcze, również mieszając. Gotowe mięso wyjmujemy z patelni i trzymamy w cieple. W międzyczasie kończymy sos – podgrzewamy go dość intensywnie przez kilka minut, aby odparować nadmiar płynu. Na koniec dodajemy mascarpone i dokładnie mieszamy

Kulinarna Pokusa
Zimowy , biały bigos z karkówką 143

4.8 / 5 ( 9 votes ) Zimowy , biały bigos z karkówką Zimowy , biały bigos z karkówka , to potrawa , a raczej jej odmiana , ukochana przez mojego dziadka . Odkąd pamiętam

Ogrodnik w podróży
Zimowy bigos z kapusty kiszonej z papryką 163

Zimowy bigos z kapusty kiszonej z papryką Bigos to tajemnica każdej pani domu , lub gospodarza obejścia Tylu ilu jego kucharzy tyle , jego wersji . To kolejna odsłona

Ogrodnik w podróży
Krucha tarta z jabłkami i musem 166

się wyższą kwasowością niż te same odmiany wyhodowane w innych rejonach Polski. Zawdzięczają to specyficznemu mikroklimatowi regionu grójeckiego. Są idealnym składnikiem słodkich wypieków, dżemów i musów oraz dodatkiem do mięs jak np. kaczka z jabłkami Przyjęło się, że do szarlotek i tart używamy odmian o wyraźnie kwaśnym smaku, jeśli jednak nie chcemy dodawać cukru lub użyć go mniej idealne będą(...)formy i bułka tarta do obsypania formy Nadzienie do kruchej tarty z jabłkami i musem 6-7 Jabłek Grójeckich 2 łyżki miodu pół łyżeczki cynamonu lub do smaku szczypta mielonych goździków 1 łyżka masła W rondelku rozpuszczam masło. Cztery lub pięć jabłek obieram, wycinam gniazda nasienne, kroję na małe kawałki, wkładam do rondla i smażę około 20-30 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak curry z placuszkami ziemniaczano-cukiniowymi 339

ziemniaczano -cukiniowe w nowym wydaniu - chrupiące z piekarnika. Oto moja kolejna propozycja szybkiego, łatwego i taniego obiadu - zajadajcie ze smakiem! Kurczak curry - pierś z kurczaka (tzw. serduszko) - przyprawa curry - mielona kozieradka - sos sojowy - świeża natka pietruszki - połowa ostrej czerwonej papryczki chili Placki ziemniaczano - cukiniowe - 1 cukinia - 8 ziemniaków - 1 jajo całe + 2 białka - 2 czubate łyżki mąki żytniej razowej(...)godzinę, żeby smaki przeszły). Kolejnego dnia na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka tak długo, aż będzie rumiany - pamiętajmy, żeby nie robić tego za długo, gdyż pierś z kurczaka jest delikatnym mięsem i łatwo je wysuszyć smażąc. Gdy kurczak będzie gotowy dodajemy pęczek posiekanej natki pietruszki i połowę czerwonej papryczki chili. Podajemy ;) Możemy przygotować ulubiony dip do placuszków lub lekko posolić - Smacznego

Sajkofanka smaku
Frittata z białą kiełbasą i rukolą 83

Jedna z wygodniejszych form śniadania. Jajka, omlety, frittata. Wielkim plusem jest także fakt, że można przy okazji robić wielkie sprzątanie lodówki. Dodajecie do frittaty co chcecie

Kardamonovy
Ziemniaczane kotlety ze szpinakiem 141

Jak wyobrażam sobie idealny piątkowy obiad? Właśnie tak;) Jajo sadzone, koniecznie z płynnym żółtkiem, podane w towarzystwie pysznych kotlecików ziemniaczano-szpinakowych. Do tego szklanka zimnego mleka

Smaki Na Talerzu
#1 – Pomorze i Kaszuby 184

oraz podawania w tamtych rejonach doprowadzono do perfekcji. Tamtejszymi specjałami jest gęś wędzona, nadziewana oraz faszerowana. Bardzo znana jest okrasa, inaczej óbóna czyli zmielone wraz z tłuszczem surowe gęsie mięso, obficie przyprawione ziołami oraz przyprawami i przechowywane w glinianych garnkach. Stosowano ją do smarowania swojskiego, domowego chleba. Mówiąc o tym rejonie nie można pominąć tematu ryb , które Kaszubi potrafią przyrządzić(...)skóry i ości. Do osobnej miski wlewamy śmietankę, 3 łyżki mleka spod ryby i dodajemy bułkę tartą, a następnie mieszamy. Ryż, rybę, jajka na twardo, cebulę oraz bułkę mielimy w maszynce. Powstałą masę ucieramy z pietruszką, surowym jajkiem i przyprawami. Gotową masę przekładamy do formy pasztetowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę

Życie ze smakiem