Na dworze zima, jak się patrzy. Śnieg pada kolejną godzinę usypując coraz to wyższe zaspy. Przedzieram się do domu przez śnieg do kostek z psem, który już prawie przestał być bury i powoli zmienia się w białego stworka. Wchodzę do domu, strzepuję z czubków butów dwie białe wieże i czuję, jak powraca czucie w przemarzniętych palcach rąk i nogach, solidnie wyszczypanych przez mróz. A w kuchni na palniku czeka ona. Gorąca, sycąca i tak aromatyczna, że od najniższego poziomu klatki schodowej można dotrzeć po zapachu pr... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)