jednocześnie potrzebujący pożywnego jedzenia. Dlatego też w kuchni łódzkiej, jak i w przepisach zebranych przez autorkę książki - Annę Wojciechowską, dominują przepisy proste, takie jak bułka z mlekiem, pajda chleba z cukrem, czy kasza gryczana ze skwarkami, ale znajdziemy tu też kilka pysznych rarytasów na dania z podrobów np. dudki, żołądki w sosie chrzanowym czy serduszka w sosie koperkowym oraz
Codzienne Gotowanienaturalnie słodkie kulki z żurawiną. Wolne od glutenu, soi, jaj i mleka. 100% BIO. "Żurawina na czarnym lądzie" zaskoczy smakiem nie jednego. Krakersy Happy classic BIO - wartościowa alternatywa dla chleba. Wytrawne krakersy - kiełkowane aktywne ziarna, nienasycone kwasy tłuszczowe Omega, źródło naturalnych lignanów, wysoka zawartość białka, niski indeks glikemiczny, wolne od soi, mleka, jaj, glutenu, konserwantów i spulchniaczy - jednym słowem samo
Słodkie okruszkirozwarstwia i zdecydowanie warto je upiec. Ja przygotowałam rożki w ramach wspólnej, cyklicznej akcji blogerów "Wypiekanie na śniadanie" , podczas której polecamy sobie nawzajem ciekawe przepisy na bułeczki, chleb albo jakieś słodkości nadające się na pyszne śniadanie. Dzisiejszy przepis pochodzi z książki "Francja na słodko" ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawspaniałego warzywa. Dynia i jej zastosowanie jest ogromne :) Dlatego w tym roku postanowiłam zrobić jej większe zapasy. Wam również gorąco polecam. Taki mus świetnie komponuje się w chlebie, słodkich wypiekach, również niesamowity jest dżem z dyni :) No i dużą zaletą tego musu jest fakt że jest dziecinnie prosty do przygotowania. Jedynym składnikiem musu jest dynia Hokkaido
Delicious TitbitsPachnąca wędzonką, majerankiem, czosnkiem i z dodatkiem zacierek bo taką najmocniej pamiętam z dzieciństwa. Kiedy Babcia gotowała zupę fasolówkę to najczęściej na wywarze z parzenia wędzonego boczku, takiego do chleba . Ale możecie ugotować ją też na wędzonych kościach, wędzonych żeberkach czy tak jak ja na wędzonych ogonach. Kiedy zobaczyłam je w sklepie od razu pomyślałam o tej zupie. A skoro
Smaczna Pyzataka pyszna "inaczej" ! Kolejny produkt, to wytrawne krakersy stworzone z kiełkowanych nasion ,które są składnicą cennych minerałów enzymów i witamin. Wyprodukowane zgodnie z zasadami RAW Food. Wartościowa alternatywa dla chleba. Kolejne łakocie, moje naj naj naj.... Kulki ŻURAWINA NA CZARNYM LĄDZIE ! Zrobili dla Was te słodycze, bo.....sami lubią jeść słodycze. Szukali i znalezli sposób ,aby nasza dieta była smaczna
Z Kuchni Do KuchniKocham szybkie i zdrowe pasty do chleba. Wkładam w robot co chcę i ucieram na pastę. Szybko , pysznie, zdrowo. Dziś przyszła chęć na pastę rybną. Pasty rybne mają to do siebie , że są po prostu i zdrowe i pyszne! Dieta bogata w kwasy omega -3 pozwala zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory prostaty, piersi, jelita grubego i płuc. Ponadto kwasy omega
Z Kuchni Do Kuchnikoniec dodajemy ugotowaną fasolę. Ilość wody zależy od tego czy gulasz chcemy mieć gęsty czy nie. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Gulasz możemy jeść sam lub z dodatkiem chleba. Smacznego
Kuchenne Wariacjezacznie gęstnieć. Dodaj chorizo, ciecierzycę i czerwoną fasolę, całość gotuj razem około 5 minut. w razie potrzeby – ponownie dopraw. Wyłóż na talerze, możesz podawać z kromką chleba. Smacznego
Moja pasja smakuodmianę gotuję kaszkę z prosa z marchewka, która najczęściej pożeram ze smażonymi jabłkami. Na śniadanie pychotka. Moje koleżanki w pracy nie mogą się nadziwić. Kiedy one jedzą chleb z masłem i żółtym serem to u mnie na talerzu prawdziwa plejada kolorów. Gotuję według zasady, że to co cieszy oko, cieszy również żołądek. Chyba przyznacie mi rację, że ta kaszka
codojedzeniałatwo odchodzą razem z kręgosłupem . Rzodkiew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Połączyć makrelę z rzodkwią. Wymieszać, stopniowo dolewając oliwę. Pasta jest najsmaczniejsza zaraz po zrobieniu. Podawać na chlebie, np. na wodzie z ogórków kiszonych , z dodatkiem chili, pomidorów, natki pietruszki itp. ----------- Podobne: Hummus z czosnkiem niedźwiedzim Pasta jajeczna z porami Sałata z makrelą
Weekendy w domu i ogrodzieżelatyna i wędlina będzie zwarta. ZMIEL DWUKROTNIE w maszynce na grubych oczkach. MASOWANIE TO NAJBARDZIEJ PRACOCHŁONNY element zrobienia dobrej mielonki. Ja używam do tego robota kuchennego lub maszyny do chleba (program wyrabianie), jeśli ich nie posiadasz możesz odpuścić sobie bieganie/ fitness/ siłownię :) Należy połączyć mięso z resztą składników i masować około 20 minut, masa musi być kleista, taka żelatynowa, jeśli
Kuchnia bezglutenowa LoliGraty kuchenne rozpakowane. Póki co piekarnik elektryczny, ale jeszcze nie miałam okazji go wypróbować. Trochę jestem podłamana, bo mój zakwas nie chce rosnąć, więc ten wpis nie będzie o chlebie. Nie mam też zbyt wiele czasu, aby coś upiec, więc tym razem coś czego na tym blogu bym się nie spodziewała. Przeglądałam przepisy na mleka roślinne, bo jestem ciekawa
apetytnapieczeniemianowicie tosty ze smażonymi grzybami oraz twarożkiem z pesto i parmezanem. Proste i bardzo smaczne tosty na śniadanie lub kolację. Polecam! Tosty z grzybami Składniki: 3 tosty 3 kromki chleba 200 g twarożku 1 łyżka utartego parmezanu 1 łyżka pesto, u mnie pesto z jarmużu 250 g leśnych grzybów, u mnie pieprzniki trąbkowate sól, pieprz i chili do smaku
codojedzenia