chleb - 26052 przepisów (strona:1275/1737)

Kiełbasa chorizo z ciecierzycą i czerwoną fasolą w sosie pomidorowym 138

zacznie gęstnieć. Dodaj chorizo, ciecierzycę i czerwoną fasolę, całość gotuj razem około 5 minut. w razie potrzeby – ponownie dopraw. Wyłóż na talerze, możesz podawać z kromką chleba. Smacznego

Moja pasja smaku
Kaszka z płatków kaszy jaglanej z marchewką 137

odmianę gotuję kaszkę z prosa z marchewka, która najczęściej pożeram ze smażonymi jabłkami. Na śniadanie pychotka. Moje koleżanki w pracy nie mogą się nadziwić. Kiedy one jedzą chleb z masłem i żółtym serem to u mnie na talerzu prawdziwa plejada kolorów. Gotuję według zasady, że to co cieszy oko, cieszy również żołądek. Chyba przyznacie mi rację, że ta kaszka

codojedzenia
Pasta do chleba z makreli i rzodkwi 147

łatwo odchodzą razem z kręgosłupem . Rzodkiew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce. Połączyć makrelę z rzodkwią. Wymieszać, stopniowo dolewając oliwę. Pasta jest najsmaczniejsza zaraz po zrobieniu. Podawać na chlebie, np. na wodzie z ogórków kiszonych , z dodatkiem chili, pomidorów, natki pietruszki itp. ----------- Podobne: Hummus z czosnkiem niedźwiedzim Pasta jajeczna z porami Sałata z makrelą

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe wędliny- mielonka z szynkowara 150

żelatyna i wędlina będzie zwarta. ZMIEL DWUKROTNIE w maszynce na grubych oczkach. MASOWANIE TO NAJBARDZIEJ PRACOCHŁONNY element zrobienia dobrej mielonki. Ja używam do tego robota kuchennego lub maszyny do chleba (program wyrabianie), jeśli ich nie posiadasz możesz odpuścić sobie bieganie/ fitness/ siłownię :) Należy połączyć mięso z resztą składników i masować około 20 minut, masa musi być kleista, taka żelatynowa, jeśli

Kuchnia bezglutenowa Loli
Mleko ryżowe 269

Graty kuchenne rozpakowane. Póki co piekarnik elektryczny, ale jeszcze nie miałam okazji go wypróbować. Trochę jestem podłamana, bo mój zakwas nie chce rosnąć, więc ten wpis nie będzie o chlebie. Nie mam też zbyt wiele czasu, aby coś upiec, więc tym razem coś czego na tym blogu bym się nie spodziewała. Przeglądałam przepisy na mleka roślinne, bo jestem ciekawa

apetytnapieczenie
Tosty z leśnymi grzybami 163

mianowicie tosty ze smażonymi grzybami oraz twarożkiem z pesto i parmezanem. Proste i bardzo smaczne tosty na śniadanie lub kolację. Polecam! Tosty z grzybami Składniki: 3 tosty 3 kromki chleba 200 g twarożku 1 łyżka utartego parmezanu 1 łyżka pesto, u mnie pesto z jarmużu 250 g leśnych grzybów, u mnie pieprzniki trąbkowate sól, pieprz i chili do smaku

codojedzenia
Parmizaano’s w Hotelu Marriott 137

nowego menu. Do dań podane zostały wina, które dobrał i przedstawił Tomasz Józefik (kierownik ds Kluczowych Klientów Gastronomii / HORECA Key Account). Na dobry początek otrzymaliśmy wypiekany w restauracyjnej kuchni chleb focaccia wraz z szynką parmeńską i oliwą z oliwek, którą można wybrać z bogatej oferty.    W Parmizaano’s wybór oliw jest naprawdę duży. Na przystawkę otrzymaliśmy tatar wołowy

królestwo garów
WOŁOWINA W CYNAMONIE I GOŹDZIKACH KEIRY METZ – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON 222

soli. Mieszamy, próbujemy i gotujemy do całkowitej miękkości mięsa oraz uzyskania gęstej konsystencji, jak na zdjęciu poniżej.   PODANIE Gulasz podajemy posypany natką pietruszki i z pajdą świeżego, wiejskiego chleba. Takie wykwintne, korzenne danie z pewnością zadowoli Wasze podniebienia. W końcu Keira wie, co dobre! Vella Glan! OM NOM NOM!   * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz

Nerds Kitchen
Potrawy kuchni podkarpackiej 136

produktów mięsnych). Na Liście podkarpackiej można znaleźć takie specjały jak:  bryndza, różnego rodzaju sery kozie, schaby, lokalnie produkowane kiełbasy, amoniaczki, chrupaczki, proziaki, podpłomyki, a także różnego rodzaju ciasta, chleby, miody i wiele innych specyficznych dla regionu produktów. Zachęcam do zajrzenia na stronę ministerstwa i zapoznania się ze specjałami Waszego regionu. Wiele z nich na pewno Was zaskoczy

Trzeci talerz
Puree z dynii Hokkaido - wytrawnie i na słodko 152

Przygotowanie puree z dynii nie nastręcza wiele trudności. Warto zrobić je w trochę większej ilości, by później wykorzystać do przygotowywania zup, past do chleba, klusek, deserów i ciast. W lodówce można je przechowywać przez dobre kilka dni i sukcesywnie zużywać do zaplanowanych dań. Nie zamrażam i nie wekuję puree z dynii, ponieważ nie mam własnej dynii z ogródka, a jest

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tradycyjny schab duszony w plastrach 273

niego swoje sposoby. Ja sama muszę wyznać piekę schab rzadko, chociaz właściwie nie wiem dlaczego. Tym bardziej, że jak coś z obiadu zostanie świetnie się nadaje do chleba na zimno

Polska Zupa
kotlety rybne z płotek z boczkiem wędzonym z sosem pomidorowym... 165

łyżeczki, woda 2 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, ocet 10 % 1/2 łyżeczki filety płotek opłukać, wędzony boczek pokroić na kawałki, cebulę pokroić na cząstki, odkroić z bułki paryskiej kromkę chleba w maszynce na średnich oczkach zmielić filety ze skórką, boczek cebulę i na koniec kromkę paryskiej do masy dodać pozostałe składniki w tym bułkę odciśniętą z mleka, natkę pietruszki zmiksowaną

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik przekładany powidłami i kremem 293

Pierniki nigdy nie były moją mocną stroną. Swój pierwszy piernik upiekłam w Al-Khobar w maszynie do chleba, ponieważ mieszkania w naszym compoundzie nie były wyposażone w kuchenkę z piekarnikiem. Piernik tak zasmakował naszym znajomym, że przepis powędrował do ich żon w Indiach i Pakistanie. W czasie wakacji w Polsce musiałam go jednak przystosować do standardów piekarnikowych. Drugim problemem były

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto 172

smaczny i lubiany raczej przez wszystkich. Tym razem spróbujcie oprócz tradycyjnego sera i wędliny dodać ciekawy smak: pesto czerwone - rosso. Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto Składniki: 4 kromki chleba tostowego 3 plasterki sera żółtego kilka plasterków szynki masło pesto czerwone (rosso) Pyszne tosty zgrzewane z czerwonym pesto Wykonanie: Wszystkie kromki smarujemy masłem. Dwie kromki smarujemy pesto. Nakładamy

Pyza i Surówka

Proponowane wyszukiwania