Fasolka żółta w tym roku u mnie obrodziła więc kombinuje jakby ją tu podać oprócz tej klasycznej z bułką. Przygotowałam ją w sosie warzywnym, coś podobnego
Monia miesza i gotujeKochani przedstawiam kolejne danie, które robi się samo. Jest pyszne i bezstresowe. A to za sprawą patelni Woll Szafir wysokiej, o średnicy 28 cm Wkładasz
Z Kuchni Do Kuchnipotraw z curry; doskonale smakuje jako przekąska zawinięty w ciasto i usmażony na głębokim oleju. Ze względu na wysoką zawartość białka, ser ten jest dość powszechnie wykorzystywany jako substytut mięsa w tradycyjnej indyjskiej kuchni wegetariańskiej. Szczególnie często używany jest w potrawach typu curry. Używany do wyrobu słodyczy i dodawany do wielu indyjskich potraw mięsnych i warzywnych, może być opiekany(...)podprażone dodajemy czosnek i imbir, a następnie nieco wody. Wszystko mieszamy, aby zrobić z tego coś w rodzaju pasty. Teraz wrzucamy warzywa, kiełki i wlewamy całą puszkę mleczka kokosowego. Dusimy warzywa, aż zmiękną i sos zgęstnieje. Następnie dodajemy pastę chili, pieprz i sos sojowy. Chwilę jeszcze dusimy i dodajemy 2 łyżki jogurtu. Mieszamy i na sam koniec dodajemy pokrojony
vegetaniełodyg 1,50 zł ryż (najlepiej parboiled) – 1 paczka (100g) 0,50 zł Razem 19,50zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW (20 min) Zaczynamy od krojenia warzyw i mięsa. Znacznie usprawni nam to prace w kolejnych punktach. Seler naciowy oczyszczamy z liści i piasku. Paprykę, cebulę oraz łodygi selera naciowego (czyli Trójcę/Trinity wg kuchni Nowego Orleanu) kroimy(...)średnim ogniu przez 5-8 min, często mieszając. 4. PODSMAŻANIE KIEŁBASY (3 min) Pokrojoną kiełbasę podsmażamy bez użycia tłuszczu na średnim ogniu, tak aby ładnie się zarumieniła. 5. DUSZENIE (40 min) Do garnka z zasmażką i warzywami powoli wlewamy gorący bulion lub wodę (zupa bez prawdziwego bulionu trochę straci, ale nie aż tyle, żeby nie można było go pominąć), ciągle
Nerds KitchenDzisiaj coś dla mięsożerców, albo może powinnam napisać- dla koneserów mięsnych smaków. Podroby nie wszystkich jedzących mięso przekonują. Faktycznie, można kochać albo nienawidzić. Ja jako dziecko jadłam wątróbkę niczym za karę, nie cierpiałam żołądków, mówiąc szczerze- smak i zapach wywoływał we mnie swego rodzaju obrzydzenie. No to Was zachęciłam! Nie ma co ;) Na całe szczęście dorosłam, dorosły moje zapędy kulinarne(...)pół serca, gdy lekko się przyrumienią, przekładam do garnka z niewielką ilością bulionu, dokładam pokrojone żołądki. Następnie podsmażam pokrojonego w plastry pora, marchewki i pietruszkę- dorzucam do potrawki. Wszystko duszę około 25 minut i dorzucam pokrojone w cząstki ziemniaki, pilnując, by bulion mniej więcej sięgał wszystkich składników. W międzyczasie podsmażam wątróbkę, a na koniec cebulkę. Wszystko staram się przyrumieniać
PichceniomaniaSzybka, łatwa i jednogarnkowa propozycja obiadowa àla gulasz węgierski- kiełbasa w sosie pomidorowym z marchewką i pieczarkami, wzbogaconym o dodatek wędzonej papryki, aby całość dodatkowo nabrała
Kraina Miodem PłynącaWitajcie :) Znudził Wam się tradycyjny kurczak ? to może taki Wam posmakuje z warzywami.Jabłka, marchewka, cebula i aromatyczne zioła, myy pyszotka. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1
Sama słodycz i szczypta chiliJak wiecie uwielbiam krewetki , a kuchnię tajską jeszcze bardziej ;) Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie sycące curry z krewetkami , które jest świetnym pomysłem
Ostra na SłodkoWitajcie :) Nasze dzisiejsze danie to wyśmienita propozycja na obiad, ale również jako przekąska na party :) Uwielbiamy róże wersje nadziewanego ciasta francuskiego i dzisiaj podamy Wam jeden
vegetanieBardzo ważnym składnikiem tego dania są nasiona kopru włoskiego. Najbardziej znanym zastosowaniem kopru jest popularna herbatka dla niemowląt, stosowana przy wzdęciach i bolesnych kolkach. Dzisiaj
zielonacukinkaWitam serdecznie Propozycja na smaczne leczo z dyni, obecnie jest sezon dyniowy to polecam wypróbować przepis. Jeżeli lubimy leczo z mięsem to możemy dodać dodatkowo do lecza dwie laski dobrej kiełbasy cienkiej a danie będzie równie smaczne. Będziemy potrzebować: danie jest dość pikantne, jeżeli chcemy aby było łagodniejsze to dodajemy tylko jedną papryczkę chili 500 g obranej dyni(...)wywar warzywny, fasolkę szparagową, papryczkę chili, paprykę mieszam i dusze pod przykryciem około 15 minut. Na koniec dodaję dynię, kukurydzę, pomidory, doprawiam solą i pierzem całość dokładnie mieszam i duszę jeszcze około 10 minut do miękkości dyni – danie jest gotowe (jeżeli robimy z kiełbasą to dodajemy również kiełbasę do lecza). Leczo z dyni jest gotowe, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam
Uwaga Babcia GotujePrzepis powstał pod wpływem tęsknoty , jak zwykle zresztą. Kiedy tęsknię za czymś bardzo mocno idę do kuchni. I jak zwykle, po włosku sobie gotuję. A ,że
Z Kuchni Do KuchniWitam serdecznie Propozycja na pyszną soczewicę z papryką bez mięsa. Danie jest bardzo smaczne i zdrowe, polecam wypróbować przepis . Do przygotowania soczewicy będziemy potrzebować: 400 g soczewicy czerwonej 1 duża czerwona papryka 1 duża żółta lub zielona papryka około 600 g pomidorów 3 łyżki usiekanej natki pietruszki 1 cebula (około 120 g) 2 duże ząbki czosnku 1 papryczka chili(...)cebula się zeszkliła. Następnie dodaję do cebuli paprykę z chili i smażę jeszcze około 15 minut, do miękkości papryki. Następnie dodaję pomidory, cząber, doprawiam solą, pieprzem i jeszcze duszę około 5 minut. Końcowe przygotowanie soczewicy: Do ugotowanej soczewicy dodaję podsmażone składniki z patelni, dodaję natkę pietruszki, mieszam i jeszcze całość gotuję około 5 minut. Pod koniec gotowania sprawdzam smak
Uwaga Babcia Gotuje