Sól ziołowa to wspaniała przyprawa – jedna z moich ulubionych. Świetna do dań smażonych, gotowanych (zup, sosów, gulaszy) , pieczonych (mięs, zapiekanek) oraz potraw z grilla. Te ze sklepowych półek zawierają różnorodną ilość ziół i przypraw (zależnie od producenta) . Lecz tym razem zamiast kupić, postanowiłam zrobić taką samodzielnie wybierając mieszankę swoich ulubionych dodatków Składniki: 100 g soli gruboziarnistej np. himalajskiej
Kulinarne S.O.S.Bardzo smaczna sałatka z buraczków, ogórków i groszku. Idealna do pieczonych mięs i dań obiadowych. polecam. SKŁADNIKI : 500 g ugotowanych buraczków 3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula 1/2 puszki groszku 1 płaska, łyżeczka kremu chrzanowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju sól, pieprz, cukier do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolicytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym mięsem lub jako dodatek do sałat lub kanapek
Qchnia po prostuPuree z kalafiora to świetna alternatywa dla klasycznych ziemniaków, ryżu czy makaronu. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsem - pieczonym, smażonym lub gotowanym. Jest lekkim dodatkiem, który możemy jeść niemalże bez ograniczeń gdyż 100 g kalafiora to jedyne 24 kcal. Ciekawostką jest, że takie puree to idealny posiłek, który mogą spożywać osoby będące na diecie Whole 30 :) A więc
Przepis na Dzień DobrySzybka, zdrowa sałatka. Idealnie pasuje do pieczonych mięs czy kanapki z wędlinką :). Można ją modyfikować dodając np. szynkę, majonez czy jogurt naturalny, jajko. Składniki: jeden mały brokuł puszka kukurydzy 3-4 pomidory (ja miałam tylko dwa małe, więc mało widać je na zdjęciach) opakowanie sera feta pieprz,suszona pietruszka, koperek, czosnek granulowany Brokuły myjemy, dzielimy na małe kawałki
Na moim talerzumasło z wodą, dodajemy keczup oraz przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy solą, pieprzem, suszonym lubczykiem i słodką papryką. Zalewę najlepiej smakować i doprawić pod swój ulubiony smak. Gorąca zalewą zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem przez 50-60 minut
VioletoweKucharzenieogórki polać śmietaną i lekko przemieszać. Mizerię oprószyć pieprzem mielonym. Mizeria to prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do obiadu. Pyszna surówka do kotletów schabowych, mielonych lub pieczonych mięs. Korzystajcie z przepisu na klasyczną mizerię z ogórków i śmietaną do obiadu i ulepszajcie go :) Polecam. Smacznego :) Mizeria z ogórków ze śmietaną do obiadu
Moja Książka KucharskaPołudniowej i regionie Morza Śródziemnego od kilku tysięcy lat. Mają wiele korzystnych dla zdrowia właściwości, a ich kwaskowo-słodki smak sprawia, że świetnie pasują do sałatek, deserów i pieczonych mięs. Sok z granatów dobrze gasi pragnienie. Trzeba jednak uważać, aby się nie poplamić - plamy z soku z granatów są bardzo trudne do usunięcia. Sposoby obierania granatów Oddzielanie nasion granatu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajako dodatek do kanapek, wrapów, naleśników, poprzez dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą i obiad gotowy, możecie wykorzystać ją również jako sos do pizzy, zapiekanek, pieczonych mięs lub po prostu zjeść w formie dipu do surowych warzyw! Składniki na wierzch: - 1 słoik Ajvaru łagodnego Podravka - na każdego gofra garść świeżego szpinaku - 1 dojrzałe
SMYKWKUCHNIsię na wszelkiego rodzaju przyjęciach, ponieważ idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin, a także do "wódeczki" ;) Sałatka selerowa z sosem remoulade może także stanowić świetny dodatek do kanapek, pieczonych mięs, a nawet owoców morza! Polecam! Remoulade z selerem Składniki: 2 większe szalotki bananowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki musztardy Djion 1 łyżka kaparów 3 ogórki konserwowe
Codzienne Gotowaniecukier i wymieszać. Na końcu wlać olej i jeszcze raz wymieszać. Surówkę z białej kapusty podajemy jako dodatek do obiadu. Surówka najlepiej smakuje z kotletami mielonymi, schabowymi lub pieczonym mięsem oraz tłuczonymi ziemniakami z koperkiem. Surówka z kapusty pasuje do mięs z grilla, jako dodatek do szaszłyków lub burgerów. Smacznego :) Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka
Moja Książka KucharskaBardzo smaczna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, ogórków, papryki i marchewki zakwaszona zdrowym winnym octem jabłkowym , polecana do różnych pieczonych mięs, kotletów czy jako dodatek do smażonej ryby. SKŁADNIKI: 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka ½ świeżego ogórka wężowego 3-4 ogórki konserwowe 1 marchewka 2 łyżki octu winnego jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy
Wanilia i Kardamonpolubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 30 dag dowolnego pieczonego mięsa ( ja użyłam schabu i karkówki) 15 dag sera żółtego (dowolnego) warzywa ok 15 dag np.: papryka,pieczarki, ogórek kiszony,cebula( to co akurat mamy) 500 ml przecieru
Gotowanie Patkicebulą do obiadu. Pyszna surówka obiadowa z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, doprawiona cukrem, odrobiną chili i kiełkami. Surówka fantastycznie pasuje do smażonej ryby, do mięs pieczonych i z grilla. Świetna surówka do hot dogów lub domowych burgerów. Jak zrobić surówkę z kapusty kiszonej, jabłka i cebuli - wypróbowany, tradycyjny przepis, składniki i przygotowanie. Czasem wystarczy kilkanaście
Moja Książka Kucharskasuszonymi grzybami jest bardzo prosta do przygotowania. Taka kapusta ma wiele zastosowań, dlatego warto przygotować jej więcej. Kapustę podajemy jako postne danie wigilijne, jest smacznym dodatkiem do pieczonych mięs i ryb, może także stanowić farsz. Wystarczy ją drobniej posiekać i nadziewać pierogi, krokiety, kulebiaki i bułeczki drożdżowe. Podane z łazankami to następne tradycyjne danie wigilijne. Po przepis zapraszam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!