mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:75/1172)

SAŁATKA Z MAKARONEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI + FILMIK 163

Sałatka z suszonymi pomidorami jest bajecznie prosta i smaczna. W misce mieszamy makaron z suszonymi pomidorami, szpinakiem, ziarnem słonecznika i sosem. Podajemy do pieczonych mięs lub zjadamy samą.  SKŁADNIKI :   250 g makaronu penne lub kokardki duża garść liści szpinaku 8-10 suszonych pomidorów  1/2 puszka kukurydzy 100 - 200 g sera fety  1 mała papryka czerwona

Kulinarne Fantazje Marioli
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY + FILMIK 478

Surówka z młodej kapusty jest smaczną surówką, z dodatkiem koperku przygotowywaną wiosną. idealna do dań obiadowych lub pieczonych mięs.  SKŁADNIKI :  1 główka młodej kapusty  1 marchewka 1/2 pęczka koperku 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczka pieprzu 1 łyżka oleju ( niekoniecznie

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałata z dressingiem cytrynowym. Sałata do obiadu. 208

przechowa w lodówce do następnej sałaty. Do mieszanki sałat warto wykorzystać również młode listki buraka, mniszka lekarskiego,  rzodkiewki, małe listki kalafiora, brokuła. Do mieszanki sałat można dodać pieczone mięso, ser, orzechy, kiełki, pestki słonecznika lub dyni i mamy samodzielne danie na lunch. Składniki: Garść liści: rukoli, młodego szpinaku, sałaty rzymskiej i sałaty dębolistnej Dressing cytrynowy: sok wyciśnięty

Codziennik Kuchenny
Kurczak z grilla marynowany w sosie vinaigrette, z grillowanym ananasem i sałatą 186

kurczak z ananasem. Cóż w nim wyjątkowego? To, że przed grillowaniem zamarynowałam go w sosie vinaigrette. Sosu trzeba zrobić więcej, gdyż świeże warzywa polane nim są cudownym dopełnieniem pieczonego mięsa. Składniki: Sos vinaigrette: 4 łyżki miodu 3 łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki musztardy dijon 2 łyżki oliwy 2-3 łyżki octu winnego 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka

Codzienna kuchnia niecodzienna
KANARYJSKI ZIELONY SOS MOJO VERDE 129

Wyspach Kanaryjskich wszędzie pojawiał się zielony i czerwony sos. Podaje się go o każdej porze i do wszystkiego (no dobra... z wyjątkiem deserów). Używany jest do ryb, dań pieczonych, mięs czy ziemniaków. Sos przygotowujemy zarówno z ostrej jak i słodkiej papryki. Przygotowuje się go bardzo prosto i szybko dlatego możemy mieć Kanary na talerzu także w Polsce.  Dziś

Kuchnia w oparach
SAŁATKA ZIEMNIACZANA, NIEMIECKA PO BAWARSKU + FILMIK 238

Boczek kroimy w mała kostkę, podpiekamy na patelni. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Wylewamy sos do sałatki, dodajemy małą część boczku, wszystko mieszamy. Sałatkę odkładamy do lodówki. Podajemy do pieczonych mięs lub zjadamy samą. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Kulki ziemniaczane 357

dylemat, czy jakieś kopytka, czy śląskie, farsz na pierogi też po głowie nie raz krąży. Tym razem postawiłam na zupełną prostotę. Podałam je z pieczonym mięsem i sałatką, więc fajnie się wkomponowały jako smażony dodatek. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, bo zakładam, że widzieć, widział je każdy ;) to zachęcam do zrobienia. Na pewno będziecie zadowoleni! Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków

Kuchnia w czekoladzie
Surówka z białej rzepy 219

białą rzepą i jabłkiem . Biała rzepa jest delikatniejsza od białej rzodkwi. Smakuje nawet małym dzieciom. Jest idealnym dodatkiem do obiadu. Surówkę z rzepą podaję też do samych mięs pieczonych, do kanapek, jajecznicy czy dań z makaronem. Jak dla mnie pasuje ona do wszystkiego.. Może dlatego, że zwyczajnie tak bardzo mi smakuje

AniaGotuje.pl
Prosta sałatka wielkanocna 355

Prosta sałatka wielkanocna i nie tylko. Tę sałatkę z gotowanymi na twardo jajkami i sosem chrzanowym polecam również jako dodatek do wiosennego, tradycyjnego obiadu. Sałatka smakuje świetnie do mięs pieczonych. Polecam sprawdzić też jak ugotować jajka na twardo oraz zerknąć na przepis na domowy sos chrzanowy na zimno

AniaGotuje.pl
Konfitura z czerwonej cebuli 166

konfitura jest moim faworytem wśród dodatków do wielkanocnych pasztetów, ale nie tylko. To niebanalny dodatek, który świetnie podkreśla i wzbogaca smak pieczonych mięs, wędlin, serów, a także burgerów. Mam nadzieję, że zrobicie pożytek z tego przepisu przy okazji zbliżającej się Wielkanocy, bo uwierzcie, nie ma lepszego dodatku do świątecznego pasztetu! Składniki: 1 kg czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku tymianek

Smakowity Blog Kulinarny
Sos chrzanowy na zimno 217

Idealnie kremowy i super smaczny.. najlepszy przepis na sos chrzanowy na zimno . Sos ten podaję do jajek gotowanych. Polewam nim sałatki, mięsa pieczone i ryby. To najlepszy sos, jaki można zrobić na Wielkanoc.  Jeśli zaś szukasz super sposobu na pieczony schab, to koniecznie sprawdź mój przepis na schab karkowy pieczony , który szykuję tylko

AniaGotuje.pl
Kurczak pieczony z błękitnym serem i boczkiem 147

płaskie filety. Każdy kawałek oprószamy przyprawami a następnie nakładamy po kawałku sera i pomidora. Składamy na pół i zawijamy kawałkami boczku. Dno żaroodpornego naczynia smarujemy olejem i wkładamy porcje mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 50 minut

Qchnia po prostu
Wielkanocne menu 164

się z biała kiełbasą. Ja jednak przygotuję wersję bezwieprzową. Zamiast białej kiełbasy używam boczku z indyka…Jest przepyszny! W tym roku zaplanowałam pieczone piersi z kaczki . Jest to szybkie danie, zwłaszcza, że piekę mięso w całości i kroję na plastry. Bardzo lubię pierś z kaczki, zwłaszcza z sosem z czerwonego wina. Ostatnio dostałam w prezencie pyszne czerwone

codojedzenia
Mazurek pomarańczowy z mąki orkiszowej 145

Wielkanoc to czas wyjątkowy, jak również potrawy jakie podamy na świątecznym stole. Pojawią się jajka, pyszne wędliny, pieczone mięsa i słodkie ciasta. Jednym z nich jest tradycyjny niski słodki mazurek, który możemy przygotować na wiele sposobów. Mój jest wyjątkowy przygotowany z mąki orkiszowej z pyszną masą pomarańczową. Mazurek pomarańczowy z mąki orkiszowej Składniki Ciasto

Kulinarne pyszności Molki
Mizeria 107

mnie mizeria, klasyczna ze śmietaną, domowa, lekko doprawiona, gdzie sól i pieprz przełamuje delikatny cukier puder. Dla mnie zrównoważona wersja, najlepsza. Podaję do dań z ziemniaków i mięs, pieczonych, smażonych, duszonych. Wspaniała domowa mizeria, jeden z najlepszych dodatków do obiadu. Składniki: 2 ogórki węże kubek, 200 ml śmietany 18%, lżejsza wersja na jogurcie sól, pieprz większa szczypta cukru pudru

Zasmakuj Kuchni