mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:71/1172)

Ogórki w miodzie – do słoików na zimę 4283

słodko-kwaśnych potraw, więc nie mogło zabraknąć tego przepisu w mojej kuchni. Ogórki są wyśmienite, chrupiące, z lekko słodką nutą – dla mnie rewelacja! Idealnie pasują do pieczonych mięs, jako przystawka na grillu czy imprezie ze znajomymi, choć u niektórych mogą budzić kontrowersje. Jak to, słodkie ogórki?! Myślę jednak, że niejeden sceptyk się w nich rozsmakuje. [embed]https://youtu.be/p83krVpjF0Y[/embed](...)width="685"] Ogórki w miodzie[/caption]   Zobacz inne przepisy z miodem: Skrzydełka W Miodzie I Keczupie Biała Kiełbasa Pieczona W Musztardowo-Miodowej Marynacie Pierś Z Kurczaka W Sosie Cebulowo-Miodowym Karkówka W Miodzie Zdrowe Batoniki Marchewkowe Kacze Udka Pieczone W Pomarańczowej Marynacie Biała Kiełbasa Na Grilla Artykuł Ogórki w miodzie – do słoików na zimę pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 201

opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada jak wrapy. Tą samą marynatą potraktowany bywa i popularny fast-food – hamburgery. Oryginalnie mięso piecze się na ruszcie nad ogniem (stąd nazwa) ale w domach idealnie sprawdzi się patelnia grillowa, żeliwna blacha czy wok. Szybkie pikle w orientalnym stylu robi się naprawdę szybko(...)grubiej i zostawiamy do podania. Stek kroimy w poprzek włókien na cieniuśkie plasterki – powinny mieć 2-3mm. Jeśli macie z tym problem, stek można wcześniej zamrozić. Krojenie zamrożonego mięsa wołowego jest dużo łatwiejsze. Jeśli chcecie kroić surowy, zaopatrzcie się w ostry nóż. Pokrojoną wołowinę mieszamy dokładnie w marynacie i zostawiamy na blacie na minimum 30minut. Najlepsze byłyby dwie godziny

Karo in the Kitchen
Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą 179

Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą to taka sałatka, która nigdy się nie znudzi i świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju wędlin czy pieczonych mięs. W wielu domach od lat króluje na świątecznym stole czy podczas innych ważnych uroczystości i doczekała się dziesiątek swoich wersji w zależności od upodobań członków rodziny. Podaję przepis, który mi osobiście najbardziej smakuje. Sałatka może(...)przepisy na sałatki z ziemniakami i majonezem: Sałatka Ziemniaczana Z Tuńczykiem Sałatka Ziemniaczana Z Groszkiem I Koperkiem Sałatka Śledziowa Z Ziemniakami Szybka Sałatka Ziemniaczana Z Parówką Sałatka Jarzynowa Z Pieczonymi Warzywami I Domowym Majonezem Sałatka Ziemniaczana Ze Śledziem Sałatka Ziemniaczana Artykuł Sałatka jarzynowa z groszkiem i kukurydzą pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Wołowe hambsongi z grilla. 100% mięsa w mięsie. Pyszny fast food domowy w plenerze - po Mężowsku 217

gumowe i nijakie). Podajemy z podpieczonymi bułeczkami i ulubionymi dodatkami warzywnymi. Oczywiście bez "big - macowego" sosiku się nie obejdzie. Cudownie podkreśla on smak wołowiny. Esencja smaku. Mięso grillowane - bez dodatkowego tłuszczu, pieczone krótko, więc zachowuje pełnię wartości odżywczych. Od samego pisania o hambsongach w wykonaniu mego Męża łapie na nie smaka. Gorąco polecam

Kuchnia po mojemu
Tzatziki 134

składający się głównie ze świeżych ogórków, czosnku, jogurtu i koperku, czasem z miętą oraz serem feta. Sos tzatziki podajemy zazwyczaj oddzielnie do dań z grilla, smażonych oraz pieczonych mięs lub chrupiących grzanek opiekanych na ruszcie. Tradycyjnie tzatziki przygotowujemy na naturalnym jogurcie greckim, jednak istnieją także przepisy, w których do przygotowania greckiego sosu używa się majonezu bądź kwaśnej, gęstej śmietany(...)tzatziki. Oto kilka pomysłów na dania z wykorzystaniem domowego sosu tzatziki: Szaszłyki na ostro na grilla z sosem tzatziki surówka z sałaty, pomidorami koktajlowymi i fetą z sosem tzatziki pieczone ziemniaki z sosem tzatziki żeberka z grilla z sosem tzatziki sałata rzymska z sosem tzatziki sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Smacznego :) Tzatziki fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Piątek: Danie jednogarnkowe z kuskusu, pomidorów i krewetek 131

rodzaju instant: wystarczy zamieszać kilka składników i gotowe. W przepisie występują krewetki, jeśli ktoś nie lubi owoców morza, lub nie ma na nie ochoty, może wykorzystać gotowane, lub pieczone mięso z kurczaka. Kuskus z pomidorami i boczkiem Ważnym składnikiem dania są pomidory. Jeśli macie sposobność kupcie różne rodzaje pomidorów: koktajlowe, malinowe, truskawkowe, wszystkie jakie znajdziecie. Każda odmiana

Niedzielny kucharz
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 236

polską młodą gęsią owsianą, marynowaną w brązowym cukrze i długo pieczoną w niskiej temperaturze (domowy-piekarnikowy odpowiednich sous vide :). Kremu z powodzeniem sprawdzi się także z innymi pieczonymi mięsami, uwydatniając ich walory smakowe, zastępując trochę oklepane pomarańcze, gruszki, żurawiny czy borówki, serwowane w mało atrakcyjnej formie, często przygotowywane z dużą ilością niezdrowego cukru. Nuty pigwy i cytryny dobrze(...)krwawnika, na wierzchu rozłożyć batatowe kulki, zalać pozostałym puree. Odstawić do lodówki na min. 4 godziny. Gęś dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem.  W rękawie foliowym do pieczenia rozłożyć plastry szynki, ząbki czosnku i macierzankę. Na wierzchu położyć pierś (skórą do góry), dodać tłuszcz kaczy i 50 ml cydru, ciasno zamknąć rękaw usuwając ze środka powietrze. Wstawić

SzczyptaSmaQ
ĆWIKŁA Z CHRZANEM :domowy, pyszny przepis 364

soli. Łatwy i pyszny przepis na idealnie doprawioną ćwikłę z chrzanem. Wielkanocna ćwikła z chrzanem.      Ćwikła z chrzanem na święta to doskonały dodatek do pieczonych mięs, drobiu np. kaczki z chrupiąca skórką , wędlin, pasztetów albo jajek na twardo. Nie wyobrażam sobie Wielkanocy bez tradycyjnej ćwikły z chrzanem. Najlepsza ćwikła to ta domowa oczywiście, przygotowana własnoręcznie

Moja Książka Kucharska
Kuskus perłowy z pesto z pietruszki i warzywami 203

opakowaniu. Ostudzić. Wymieszać go z pesto z pietruszki. Dodać pokrojone na połówki pomidorki i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Wymieszać. Podawać jako sałatkę,   lub z dodatkiem pieczonego mięsa, smażonym tofu. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Rolada ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami 109

Pieczone mięsa to chyba moja ulubiona forma ich podawania . Nie jest szczególnie pracochłonna, nie trzeba przy tym stać godzinami i do tego jest łatwa w przygotowaniu. Dziś mam dla Was roladę ze schabu ze szpinakiem i pieczarkami. Smaczna, aromatyczna,  a przy tym ładnie się prezentuje na stole

Z Hrabiną w kuchni
Zupa z resztek. Forszmak 185

trochę pasty paprykowej, ziemniaki z wczorajszego obiadu, kiełbasa, ogórek kiszony, fasola z puszki i zamrożona natka pietruszki. Do przygotowania zupy można wykorzystać również kawałki kiełbasy, szynki, gotowanego lub pieczonego mięsa, czy boczku wędzonego, różne warzywa. Ja dodaję też kiszone ogórki i pastę paprykową z mojego przepisu, można ją zamienić na koncentrat pomidorowy. Jak macie pieczarki też mogą wylądować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z buraków z rodzynkami 101

Bardzo ciekawa, zdrowa sałatka, domownicy mieli kłopot z rozpoznaniem wszystkich składników. Doskonale smakuje samodzielnie ale również można podawać np do pieczonych mięs,zwłaszcza drobiu. Składniki 150 g namoczonych rodzynek 5 średnich buraków,ugotowanych 1/2 puszki kukurydzy 20 g sera żółtego cebula jogurt naturalny duży+ 1 łyżka majonezu( można majonez pominąć) 1 łyżeczka curry sól , pieprz … Czytaj dalej Sałatka

gotuj ze mną
6 przepisów na chiński Nowy Rok 106

aromatyczny i mega szybki makaron chiński. Kluczowym elementem tego dania jest sos zrobiony ze zmiksowanego szczypioru i imbiru. KACZKA PO CHIŃSKU Jaka jest tajemnica błyskawicznej kaczki po chińsku? Mięso piecze się szybko dzięki super zabiegowi: trzeba je krótko obgotować w słodko-kwaśnym roztworze z wody, cukru i octu ryżowego. Mikstura doskonale zmiękcza kaczkę i wzbogaca jej smak. „PIJANE” KLUSKI

Niedzielny kucharz
Sos tatarski z kaparami 182

Bardzo prosty,  pyszny i niezastąpiony sos tatarski do jajek czy pieczonych mięs, z dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie. Idealny dodatek na Wielkanocny stół. Polecam jest smaczny  J Składniki: 1 szklanka marynowanych grzybów ¼ szklanki kaparów z zalewy 4 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% Szczypta pieprzu do smaku Szczypta soli

Wanilia i Kardamon
Sól ziołowa (domowa) 88

Sól ziołowa to wspaniała przyprawa – jedna z moich ulubionych. Świetna do dań smażonych, gotowanych (zup, sosów, gulaszy) , pieczonych (mięs, zapiekanek) oraz potraw z grilla. Te ze sklepowych półek zawierają różnorodną ilość ziół i przypraw (zależnie od producenta) . Lecz tym razem zamiast kupić, postanowiłam zrobić taką samodzielnie wybierając mieszankę swoich ulubionych dodatków Składniki: 100 g soli gruboziarnistej np. himalajskiej

Kulinarne S.O.S.