mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:62/1172)

Kurczak z nadzieniem a'la węgierskim 147

Kurczak to bardzo dobre mięso z wielu powodów. Nie analizując już smaku i ogromu możliwości w zakresie przepisów, to z jednego takiego ptaka można przygotować kilka obiadów. Jak się człowiek uprze to i przez tydzień będzie się nim żywił. Dzisiaj kurczak pieczony, nadziewany. Możecie odciąć mu skrzydełka oraz szyję i zrobić z nich niewielką ilość wywaru do małej ilości(...)zostanie, układamy wokół niego. Samego kurczaka wysmarowujemy miodem i doprawiamy ponownie solą, pieprzem cayenne i paprykami. Kurczaka pieczemy w brytfance w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni; czas zależy od wagi: na 1 kilogram 60/70 minut. Ostatnie 15-20 minut pieczemy mięso bez foli, żeby skórka miała szansę się przyrumienić. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Lasagne bożonarodzeniowa 648

jeszcze nie raz, nie zawsze robiąc lasagne, a czasem po prostu mieszając sos ze spaghetti . Lasagne jest bardzo sycąca, więc wyżywi wielu zgłodniałych gości. Jeżeli znudziło Wam się pieczone mięso na świątecznym obiedzie, lub też szukacie fajnego pomysłu na przyjęcie - zróbcie tę lasagne. Będzie smakować każdemu:) Lasagne bożonarodzeniowa na podstawie tego przepisu Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagna ( używam(...)poczekaj, aż prawie cały odparuje. Wtedy wlej sos pomidorowy i wszystko wymieszaj. Ewentualnie możesz rozrzedzić kilkoma łyżkami wody. Zmniejsz ogień do małego i duś całość przez około 2 godziny - mięso stanie się bardzo delikatne.  Roztrzep jajka w dużej misce i wmieszaj w nie ricottę, mozzarellę oraz parmezan. Dodaj przyprawy oraz natkę. Wymieszaj. Nagrzej piekarnik do 190 stopni.  Robimy

Chilli Czosnek i Oliwa
Świeża makrela pieczona na pomidorach 267

makrelę wędzoną – szkoda, że zdecydowanie łatwiej kupić ją niż taką świeżą. Świeże makrele są cudownym kąskiem – pachną morzem, jodem i kryją w sobie soczyste, bogate w zdrowe tłuszcze mięso. Pieczona makrela to szybki obiad lub kolacja – ta upieczona jest na śródziemnomorską nutę, podana z sosem pomidorowym który genialnie łagodzi jej mocny smak i tłustość ryby. Czosnek, rozmaryn i cytryna(...)świetnie podkreślają charakterystyczny smak pieczonej makreli. Makrela nie przepada za smażeniem – sama w sobie jest tłustą rybą i dodawanie do niej kolejnej porcji tłuszczu moim zdaniem mija się z celem. Do pieczenia wybierajcie jak najmniejsze, równej wielkości ryby, najlepiej o wadze do 360- 380g – tak samo jak w wypadku wędzonych, tak świeże makrele im są mniejsze, tym bardziej

Karo in the Kitchen
Kurczę pieczone. BLW na obiad. 147

pieczonej skórce. Do czasu, aż pojawił się nasz zagrodowy. Niewielki, pachnący i taki w sam raz. Mój Dziubas zjadł go w 14 miesiącu swego życia. Jest to pieczone mięso, bez soli, z niewielką ilością tłuszczu. Jeżeli wasze maluchy dobrze tolerują pieczyste, możecie proponować mięsko wcześniej. Oczywiście bez skórki. Możecie też kawałek przestudzić i podać na przykład

Krupeczki
Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 185

ogródka i grilla, ale mam cukinię? Ta sałatka powstała z potrzeby chwili i z tęsknoty za sezonem grillowym. Patelnia grillowa w kuchni sprawdza się znakomicie – czy to do pieczenia mięsa, czy warzyw. Jeśli jeszcze się zastanawiacie nad jej zakupem – nie ma nad czym, naprawdę warto!   Ja korzystam z Ikeowej patelni ‘Grilla’. Zrobiona jest z grubego, dobrze przewodzącego ciepło odlewu(...)ozdoby i pochrupania – chipsy z parmezanu i cheddara. Łatwo je zrobić. Zetrzyjcie sery na tarce o drobnych oczkach. Naszykujcie sobie papierowe ręczniki żeby odsączyć tłuszcz i papier do pieczenia. Papier potnijcie na kwadraty o boku około 7-8cm. Rozgrzejcie zwykłą patelnię, połóżcie na niej papierowy kwadrat, a na nim łyżeczką niewielką porcję sera, delikatnie ją rozłóżcie żeby była okrągła

Karo in the Kitchen
Indyk a’la książę Orloff. 226

tymianek, nakryć folią aluminiową (matowa strona na zewnątrz) i nałożyć  pokrywkę. Na dolnym poziomie piekarnika piec 1h. Zdjąć pokrywkę , folia zostaje ,wbić termometr do mięsa i jeżeli termometr wskazuje 80stop. mięso jest gotowe .Jeżeli nie mamy termometru, to patrzymy na soki z pieczeni. Jeżeli są klarowne ,żółtawe, nie różowe ,to dobrze .Mięso wyjąć  i zostawić  przed(...)się lekko zarumienią. Doprawić do smaku i odstawić do przygotowania nadzienia. Ten etap robimy ,kiedy mięso i ryż są w  piekarniku. Etap 4 - sos do nadzienia i na wierzch mięsa. Składniki. 3 łyżki masła 4 łyżki mąki 1 szklanka gorący płyn spod pieczeni 1szklanka mleka gorącego Sól ,pieprz ,gałka muszkatołowa 1/3szklanki sera szwajcarskiego Wykonanie. Z masła i mąki

Kulinarny karnet Christophera
Gęsie nogi pieczone na kiszonej kapuście 182

Listopad to czas gęsiny. Tym razem gęsie nogi, pieczone na domowej kiszonej kapuście. Danie pyszne. Po długim pieczeniu, nogi mają znakomitą brązową skórę, a kapusta przechodzi smakiem wytopionego, gęsiego tłuszczu. I nic więcej nie potrzeba - no, może parę śląskich klusek . Polecam! Drobna uwaga  - z powodów ode mnie niezależnych nie miałam(...)soli na 1 l wody dodatkowo 2 jabłka majeranek przygotowanie W wieczór poprzedzający pieczenie umyć udka, osuszyć . Przygotować solankę. Sól rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, uzupełnić zimną, do potrzebnej objętości. Całkowicie wystudzoną solanką zalać nogi i wstawić na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso osuszyć i doprowadzić do temperatury pokojowej, wyciąć nadmiar tłuszczu ( można go stopić i użyć później

Stare Gary
Maczanka śliwkowa ( duszony karczek macerowany ) 167

Jest to moja autorska wersja maczanki, czyli mięska w niezawiesistym sosie, którym można nasączyć pajdę chleba. Receptur na tego typu dania jest wiele, jedni pieką mięso w całości inni duszą w kawałkach. Ja podzieliłam je na duże fragmenty, zmacerowałam i dusiłam podlewając rosołem. Efekt rewelacyjny, mięso rozpadające się pod naciskiem widelca, sos intensywny i klarowny. Niewątpliwą zaletą tego dania jest

kawawszklance
Pieczarki portobello faszerowane po liguryjsku 206

dociśnij. Piecz przez ok. 20 minut. Podawaj na przystawkę albo kolację. Pasuje do nich opiekany chleb oraz kieliszek wina.  Przepis dodaję do akcji Mopsa "Pieczarkowy Tydzień 2015 "   *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami.  Polecam również: Bakłażany faszerowane mięsem Pieczone

Chilli Czosnek i Oliwa
Biała kiełbasa ze śliwkami i rozmarynem 106

świętami Wielkiejnocy. Natomiast ja przygotowuję ją okrągły rok, również na Boże Narodzenie. Biała kiełbasa ze śliwkami i rozmarynem kapitalnie sprawdzi się jako alternatywa dla długo pieczonych mięs lub jako danie uzupełniające świąteczny stół.   Wraz z firmą Sokołów życzymy Wam udanych świąt oraz dużo wolnego czasu, spędzonego w rodzinnym gronie. Biała kiełbasa

kuron.com.pl
Wytrawne ciasto z gruszkami 82

również ciasta dla mniejszej ilości osób. Głównie takie ucierane lub drożdżowe. Lubię ją za łatwość czyszczenia oraz ładny wygląd. Większa forma 36 cm x 24 cm służy mi do pieczenia mięs oraz warzyw. Przygotowuje w niej również zapiekanki dla całej rodziny (4 osoby). W mojej kuchni znajdziecie również formy na muffiny oraz babeczki. Nie mam ich jednak dużo, ale planuje

365 dni dookoła kuchni
Wytrawne ciasto z gruszkami 112

również ciasta dla mniejszej ilości osób. Głównie takie ucierane lub drożdżowe. Lubię ją za łatwość czyszczenia oraz ładny wygląd. Większa forma 36 cm x 24 cm służy mi do pieczenia mięs oraz warzyw. Przygotowuje w niej również zapiekanki dla całej rodziny (4 osoby). W mojej kuchni znajdziecie również formy na muffiny oraz babeczki. Nie mam ich jednak dużo, ale planuje

365 dni dookoła kuchni
Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem 235

oraz przepis na sałatkę, którą dostał w Niemczech od znajomych. To było w 1977 roku i nadal pamiętam jak bardzo mi smakowało połączenie słodkiego ananasa i kukurydzy z pieczonym mięsem kurczaka. Przygotowuję ją 2-3 razy w roku, przeważnie na jakąś domową imprezę, ma fantastyczny smak, do tego jest prosta do przygotowania. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje też zbyt

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Recenzja dwustronnej patelni HAPPYCALL + przepis na marchewkowe placuszki 109

razy mocniejszy i wytrzymalszy niż stop aluminium i 2 razy mocniejszy niż stop żelaza. Jest również lżejszy niż stal szlachetna o 43%. Patelnia ma wszechstronne zastosowanie: można na niej piec mięso, ryby, warzywa, placki, placuszki, naleśniki, omlety, tortille itd.   Jedna patelnia, a tyle możliwości!   A teraz czas na przepis – Pyszne marchewkowe placuszki Składniki: (na 4-5 sztuk

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania