Pieczona pierś z indyka w lubczyku (dla dzieci)

Pieczona pierś z indyka w lubczyku (dla dzieci)

Pieczona pierś z indyka w lubczyku (dla dzieci)

Przepis na : śniadanie

Kolejna propozycja pysznej wędlinki dla najmłodszych pociech - nie słona, aromatyczna, w sam raz na kanapeczki malucha :) dla dorosłych należałoby bardziej posolić wodę, w której mięso się moczy. Składniki: 1,5-2kg filet z indyka 3 łyżeczki suszonego lubczyku 1 łyżeczka tymianku 1 duża cebula 5 liści laurowych 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon i zanurzamy w wodzie w dodatkiem soli i 1 łyżeczki lubczyku. Odstawiamy na noc do lodówki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowy Przepisownik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.