mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:64/1172)

Przepisy z resztek kurczaka, w których się zakochasz 157

jest naszym ulubionym. Mięso z rosołu zapieczone na cienkim cieście nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. Konia z rzędem temu, kto odgadnie, że to był ugotowany kurczak. Przepisy z resztek kurczaka – zupa won ton Pierożki won ton to jeden z naszych ulubionych sposobów na recykling pieczonego lub gotowanego kurczaka. Drobno(...)obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. P rzepisy z resztek kurczaka – marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Pieczyste w towarzystwie pachnącego korzennymi przyprawami i Orientem zawiesistego sosu z cieciorką na nowo nabiera smaku i aromatów. Całość jest niezwykle łatwa do przygotowania

Niedzielny kucharz
Pieczony filet z indyka z mozzarellą 358

naszym mięsie. Przed nadziewaniem indyka dokładnie obsmażamy na patelni. Następnie każde nacięcie wypełniamy serem mozzarella, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy tłuszczem, który pozostał w obsmażania i posypujemy rozmarynem. Mięso pieczemy ok. 20-30 minut (w zależności od grubości) w temperaturze 180 stopni. Smacznego

MarcinChef
Młode ziemniaki z piekarnika 207

tylko pojawiają się młode ziemniaki to bardzo często piekę je w piekarniku. Podam Wam świetny i prosty przepis jak przygotować smaczne, pieczone młode ziemniaki z piekarnika! Uwielbiam ziemniaki w takiej postaci, doskonale pasują do pieczonego mięsa, ale ja tym razem upiekłam je z najzwyklejszą kaszanką. składniki 1 kg młodych ziemniaków oliwa sól i pieprz suszony i świeży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SZTUKA WOŁOWINY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 123

łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka mąki pszennej masło klarowane / olej rzepakowy z łyżką masła słodka, mielona papryka sól morska świeżo mielony pieprz Dwie godziny przed pieczeniem mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem, oczyszczamy. Kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Płaty mięsa posypujemy z obydwu stron solą

KuchcikoweLove
Pieczona pierś z indyka w lubczyku (dla dzieci) 158

oliwek Sposób przygotowania: Mięso dokładnie myjemy, oczyszczamy z błon i zanurzamy w wodzie w dodatkiem soli i 1 łyżeczki lubczyku. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia osuszamy je papierowym ręcznikiem, układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwą i oprószamy suszonym lubczykiem (można użyć świeżego) oraz tymiankiem. Dookoła rozkładamy liście laurowe i pokrojoną na cząstki cebulę. Pieczemy około 2 godziny

Kolorowy Przepisownik
Pieczony Kurczak z Masłem Ziołowym 147

kurczaka. Swojego piekłam wyłącznie pod przykryciem w żeliwnym garnku Staub . Nie odkrywałam, bo chciałam uzyskać takiego delikatnego, tak jakby był gotowany na parze. Upieczone warzywa, na których piekło się mięso wykorzystałam do sosu. Po wyciągnięciu garnka z piekarnika warzywa były zanurzone we własnych i tych wyciekających z kurczaka sokach. Wystarczyło kilka minut i z warzyw powstał pyszny przecierowy(...)oczywiście umyłam, te które wymagały obrania obrałam i wrzuciłam na dno garnka. Na warzywa położyłam kurczaka wysmarowanego masłem ziołowym. Tu tak jak wspomniałam chciałam uzyskać nie spieczone delikatne mięso, więc piekłam kurczaka pod całkowitym przykryciem. Jeśli chcesz chrupiącą skórkę, w połowie pieczenia zdejmij pokrywkę. Warzyw nie podlewałam żadnym płynem. Po upieczeniu jak widać na zdjęciach warzywa i kurczak puściły sporo

Blondynka Gotuje
Pasztet z kaczki 157

Bardzo smaczny ,świetny na kanapki. Pasztet powstał na bazie pieczonej kaczki. Składniki 800 g pieczonego mięsa z kaczki (ze skórą) 100 g żołądków drobiowych (z kaczki) 100 g serc drobiowych (z kaczki) 100 g wątróbki drobiowej (z kaczki) cebula 100 g pieczarek 2 bułki wrocławskie 750 ml mleka skórka z 1/2 cytryny 2 łyżki masła 150 g surowego(...)solą i pieprzem . Mięso kaczki oddzielamy od kości i mielimy na średnich oczkach razem duszonymi podrobami ,boczkiem ,porem ,selerem ,natką pietruszki i koperkiem. Doprawiamy majerankiem ,estragonem ,solą i pieprzem. Do masy wbijamy jajka i dokładnie całość wyrabiamy. Tak przygotowany pasztet przekładamy do foremki (10x20 ,u mnie wysoka forma-można użyć też dwóch jednorazowych foremek do pieczenia) i pieczemy

R'n'G Kitchen
Sałatka ze smażonym serem 98

blogu jeszcze wiele potraw z wykorzystaniem tych past. To jedne z najciekawszych produktów z gamy Patak’s. Mango chutney to słodko-ostry sos, idealny dodatek do pieczonych mięs, kanapek, wytrawnych potraw. Bardzo polubiłam pikle czosnkowe, które podaję podobnie jak mango chutney do mięsa, ale idealnie smakowały także z plackami z cukinii. Uwielbiam takie zestawienia smaków. A na koniec

nietylkopasta.pl
Pasztet warstwowy 172

przygotowania: 1) Mięso mielone podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju rzepakowego, dorzucamy posiekaną cebulę. Przekładamy do miski wraz z niewielką ilością tłuszczu z patelni, przyprawiamy solą, słodką papryką i obficie świeżo mielonym pieprzem. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Masę rozprowadzamy równomiernie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma wymiary

Kolorowy Przepisownik
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 160

wiem jak Ty, ale ja nie mam chwilowo ochoty ma pieczony schab, żurek z biała kiełbasą czy kolejny kawałek drożdżowej babki… tylko jest mały problem w lodówce nadal jest dużo świątecznego jedzenia. Co więc z nim zrobić, żeby się nie zmarnowało? Istniej kilka opcji. Jedna to przemóc się i przez najbliższy tydzień zjeść jakoś te świąteczne smakołyki(...)świętach? Zamrozić to co się da. Mięsa i sosy – najlepiej poporcjowane, aby można było wyjąć tylko tyle porcji, ile będzie potrzeba, kiedy znów najdzie nas ochota na schab w sosie pieczeniowym lub zrazy. Surowe mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać

Między kuchnią a pokojem
Ryż smażony z cebulką 112

wody ryż, całość wymieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.   Rady: 1. Podawaj jako dodatek do… mięs (kotletów schabowych lub mielonych, gołąbków, mięs pieczonych, klopsików), ryb, duszonych lub pieczonych warzyw. 2. Możesz przygotować ryż jako oddzielne samodzielne danie np. podsmażając z cebulą także boczek, kiełbasę, kurczaka, warzywa (papryczkę chili, brokuły, fasolkę szparagową, cukinię(...)tymiankiem) i przyprawami (papryką mieloną, curry, kurkumą).                 Na obiad proponuję także : – Kurczak Tikka Masala – Placki ziemniaczane – Spaghetti z mięsem mielonym i warzywami – Spaghetti carbonara – Leczo z cukinią – Pizza z patelni

Kulinarne S.O.S.
Domowy kebab z piekarnika 170

kratkę-ruszt, by stabilizowała całość – górne krawędzie szaszłyków włożyć między kratki, by cały kebab stał stabilnie i się nie przewracał. Kolejno rozgrzać piekarnik do 180 st. C i piec mięso przez ok. 90 minut (grzanie góra-dół bez termoobiegu, aby nie przesuszyć mięsa). Po upieczeniu wyjąć kebaba z piekarnika i zostawić go na kilka minut, by mięso odpoczęło

Kulinarne Przeboje
Gałuszki 185

ziemniaków 0,5 szklanki posiekanych pestek dyni 3 łyżki mąki 3-4 łyżki gęstej śmietany 1 jajko 20 dag resztek wędlin pieczonego mięsa lub drobiu po 1 łyżce masła i oleju sól pieprz.  Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i obrać. Wędlinę przepuścić przez maszynkę, a pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Wymieszać z masłem, następnie połączyć z ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 186

dołożyć, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia lub sodę, sól oraz opcjonalnie przyprawy typu suszony czosnek, cebula, tymianek, zioła prowansalskie (co kto lubi ). Całość dokładnie wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji, która pozwoli formować bułeczki. Sugeruję niezbyt duże. U mnie z tych proporcji powstaje 6 sztuk. Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-190°C (termoobieg(...)przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF
BUŁKI BROKUŁOWE (keto, LCHF, paleo, bez lgutenu i laktozy) 184

dołożyć, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia lub sodę, sól oraz opcjonalnie przyprawy typu suszony czosnek, cebula, tymianek, zioła prowansalskie (co kto lubi ). Całość dokładnie wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji, która pozwoli formować bułeczki. Sugeruję niezbyt duże. U mnie z tych proporcji powstaje 6 sztuk. Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180-190°C (termoobieg(...)przez ok 30 minut obserwując żeby się za bardzo nie przypiekły. Bułki brokułowe podawać z masłem, smalcem, serem, pieczonymi mięsami jak karczek , klops czy boczek lub pasztet , rożnego rodzaju pastami np. z makreli czy jajeczną albo z mięsa rosołowego oraz mixem zielonych liściastych warzyw czy kiełków i innych warzyw z dodatkiem zdrowych tłuszczów. BTW całości bez dodatków

Ola la LCHF