mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:79/1172)

SAŁATKA Z BROKUŁAMI, FETĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI 954

fetą, brokułami i migdałami prażonymi Jakże prosta w wykonaniu, a jaka smaczna sałatka. Niejedna osoba już się nią pozytywnie zaskoczyła. Doskonale komponuje się z dodatkiem grillowanego, smażonego lub pieczonego mięsa. Można ją wykorzystać jako samodzielne danie na lunch, bądź lekką kolację. Ja często przygotowuję tę sałatkę w sezonie grillowym, bo najbardziej smakuje mi ona z dobrze wypieczoną kiełbaską

Calzonella.com
Surówka "śmieciówka" 216

jeszcze w trakcie gotowania obiadu, tak by miała czas odpowiednio się "przegryźć" ze wszystkimi składnikami, podczas gdy kotlety dosmażają się na patelni. Idealny dodatek do klasycznego schabowego czy pieczonego mięsa :) Składniki na 1 dużą miskę surówki: 1/2 papryki zielonej - dużej 1/2 papryki czerwonej - dużej 1 pomidor - duży; obrany ze skórki 1 cebula - mała 1/2 puszki kukurydzy 1/2 opakowania

Grunt to przepis!
Sos z cukinii, papryki i cebuli (relish warzywny) 202

działce było wyjątkowo dużo – postanowiłam go wypróbować. I nie żałuję :) Sos w smaku jest słodko-kwaśny, ma przyjemną, gęstą teksturę. Znakomicie komponuje się ze smakiem grillowanego lub pieczonego mięsa (np. schabu), wędlin, żółtych serów, może być także używany jako sos do kanapek na ciepło. Składniki (na ok. 15 słoików o poj. ok. 200 ml): 10 szklanek

MyCookBook.pl
Podudzia pieczone w miodzie 155

Przygotowanie   Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ). Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut

R'n'G Kitchen
Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z batatów 165

pół godziny. Na patelni rozgrzewamy łyżkę klarowanego masła i wrzucamy nań polędwiczki. Smażymy je na złoto z obu stron (po ok. 2 min) i wstawiamy do żaroodpornego naczynia. Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut. Następnie naczynie wyjmujemy, a polędwiczki odstawiamy do odpoczęcia na 10 minut i kroimy na plastry. Układamy je na purée i podajemy

Food Square
SZYBKIE TOSTY Z MIĘSEM Z KURCZAKA 150

upieczony filet z kurczaka lub inne mięso KLIK 4 kromkni chleba tostowego 10 dag tartego sera żółtego Warzywa SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Na chleb tostowy kładę rozdrobnione mięso pieczone najlepiej z fileta kurczaka. Następnie posypuję serem żółtym. Następnie wkładam do piekarnika i piekę aż ser się roztopi. Międzyczasie przygotowuję ulubione warzywa. Ja dziś przygotowałam ogórki. Na każdy tost

Gotowanie Patki
ZIEMNIAKI WULKANO, SOS A LA LAWA I KURCZAK 268

dodać do pieczarek. Całość zblendować. Piersi z kurczaka posypać solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Skropić oliwą z oliwy i piec 20 – 25 minut w temperaturze 180º. W połowie pieczenia mięso obrócić. Zrobić sałatkę. Do miski podrzeć liście sałaty. Pomidora pokroić w kawałki. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Skropić cytryną. Na talerzu uformować ziemniaki w formie stożka. Zrobić dziurę pośrodku

kuchniabellissima.wordpress.com
Rolada mięsna ze szpinakiem i jajkiem 351

Zwijamy w roladę, pomagamy sobie folią i ostrożnie, ale zdecydowanie przekładamy do foremek natłuszczonych margaryną i oprószonych bułką tartą. Wierzch rolady również oprószamy bułką tartą, kładziemy kawałki masła. 5. Mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę. 10 minut przed końcem pieczenia polecam włączyć termoobieg - rolady ładnie zarumienią się z wierzchu. 6. Podajemy na ciepło z ulubionym

Kuchnia domowa Ani
Pikanta pasta chili 231

chili i pomidorami to idealna pasta dla amatorów ostrych dodatków do potraw, już odrobina tej pasty paprykowej nadaje ostrości daniom. Taka pikantna pasta będzie świetnym dodatkiem do zimnego mięsa pieczonego, gotowanego schabu, wędlin, żółtego sera, czy jajek ugotowanych na twardo. Jak przygotować pikantną pastę z chili i pomidorów do słoików na zimę? Składniki na 3 słoiczki (200 ml): około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łopatka z dzika pieczona w czerwonym winie z jabłkiem 188

przełożyć do rękawa piekarniczego, dodać pokrojone, obrane jabłko i łyżkę masła klarowanego ( mięso z dzika jest dość chude i suche, dlatego to masło) i zalewę w której moczyło się mięso Piec w 200 *C , u mnie trwało to ok. 60 min.                                   Smacznego

Proste Potrawy
Klops z jajkiem 173

natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy wyłożyć połowę mięsa, a na nim wzdłuż foremki poukładać ugotowane na twardo, obrane jajka i delikatnie wcisnąć. Na wierzch wyłożyć drugą połowę mięsa. Piec ok. godziny w temperaturze 190 stopni C z termoobiegiem, aż do zrumienienia skórki

Simply Food
Pieczony kurczak z rosołu 382

naczynia żaroodpornego. (Bez różnicy, czy kurczak będzie bezpośrednio z rosołu, czy spędzi noc w lodówce.) Całość zalać rosołem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Rosół powinien sięgać mniej 1/3 wysokości mięsa.) Piec około 25-30 minut w 180 stopniach, aż skórka będzie zarumieniona. Kurczaka ugotowałam w garnku Fissler z kolekcji Profi Collection . Już o nim wspominałam i przyznam, że świetnie się

Di gotuje
Sos chrzanowy z żurawiną 208

chrzanowy z żurawiną podaje się z wędlinami, pasztetami lub pieczonymi mięsami. Dodatek żurawiny i jogurtu łagodzi smak chrzanu. Jeśli chcecie jeszcze bardziej urozmaicić smak tego sosu, namoczcie żurawinę w czerwonym wytrawnym winie.  Ten sos chrzanowy przygotowuje się  bez wysiłku  w kilka chwil, a zwyczajny chrzan zyskuje nowe oblicze;) Składniki: 4 łyżki chrzanu tartego - wykorzystalam chrzan

Codziennik Kuchenny
Domowa konfitura z czerwonych porzeczek babci Basi 192

porzeczki czerwonej ( zwanej dawniej jak byłam mała – ” świętojanką „) Możemy ją używać np. jako dodatek do naleśników , deserów, gofrów , a nawet łyżka tej konfitury dodana do pieczenia mięsa podkreśli jego smak. Składniki : – 1 kilogram dojrzałych porzeczek czerwonych, 50 dag cukru, 50 ml wody. Sposób przygotowania : Porzeczki obieramy z szypułek i liści, dobrze płuczemy . Wkładamy do garnka

Pysznosci Babci Basi