mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:74/1172)

Tzatziki 192

tzatzików? Chyba nie na takiego człowieka w Polsce, który by do grilla nie podał tzatzików. To sos rodem z Grecji z jogurtu, ogórków i przypraw. Idealny do pieczonych mięs, klopsików, czy jako dip do sałatek i przekąsek. My go uwielbiamy, a wy? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PASTERYZOWANA PAPRYKA PO CHORWACKU + FILMIK 784

Papryka po chorwacku to przysmak, który podaje się  jako dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pieczywa lub można użyć jako farsz. Papryka tak przygotowana jest ostra i lekko słodkawa w smaku.  SKŁADNIKI :  12-15 dużych, czerwonych, mięsistych papryk musztarda 250 -300 g ( sarepska i delikatesowa )  150 ml oleju 1 łyżka miodu

Kulinarne Fantazje Marioli
UDZIEC INDYCZY PIECZONY NA MASEŁKU Z MARCHEWKĄ 138

kilka godzin do lodówki.  * Do naczynia wkładamy mięso oraz pokrojone w plasterki marchewki. Masło ścieramy na tarce o duzych oczkach, posypujemy wierzch mięsa. Pieczemy pod przykryciem 1 godz. , kilkakrotnie mieszając zawartość. * Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami i miksem sałat

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA SZWEDZKA + FILMIK 221

Sałatka szwedzka to klasyk sałatek, pasteryzowanych z ogórków. Bardzo smaczna, słodkawo - kwaśna, idealna do obiadu, pieczonych mięs lub podjadania. Osobiście bardzo ją lubię.  SKŁADNIKI :  2/5-3 kg ogórków  2 marchewki 1 litr wody  1/2 szklanka soli

Kulinarne Fantazje Marioli
Konfitura z czerwonej porzeczki. Domowe przetwory. 142

bardzo łatwo się zagęszcza. Moja konfitura jest w smaku lekko kwaskowa. Taką lubimy. Doskonale nadaje się do dań słodkich typu naleśniki czy placuszki, jak i dodań wytrawnych typu pieczone mięsa, czy wędliny. Polecam :) Składniki - 1 kg czerwonej porzeczki - 60 dag cukru - sok z jednej cytryny Wykonanie Porzeczki dokładnie płuczę pod zimną bieżącą wodą. Przekładam na sito, jak woda

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki. 392

Sałatka z kapusty i papryki jest kolejną propozycją na przygotowanie smacznych i tanich przetworów na zimę. Sałatka może być dodatkiem do dań obiadowych lub pieczonych mięs. Zobacz również inne moje przepisy na słodko-kwaśne przetwory: sałatka z ogórków na zimę , sałatki z cukinii i papryki , ogórki curry , m arynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka

Codziennik Kuchenny
Domowa konserwa. Mięsiwo w słoiku 181

można zrobić samemu, w domu, mięsną konserwę ? Oczywiście, że można. Mięso piecze się w zamkniętych słoikach, z których nie ucieka ani odrobina smaku czy zapachu. Później można takie mięsiwo w słoiku zabrać ze sobą na wycieczkę , piknik czy po prostu mieć je w spiżarni jako awaryjne smarowidło do kanapek. Wieprzowina w sosie własnym czyli domowa konserwa mięsna w słoikach ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Sos miodowo musztardowy 327

sobą do uzyskania kremowej konsystencji. Powoli dodajemy oliwę cały czas mieszając. Na końcu łączymy z chrzanem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy do zielonych sałatek lub pieczonych mięs

Kuchnia w czekoladzie
Polędwiczki z kurczaka z frytkownicy Freat Overmax Home + konkurs 159

Są takie urządzenia, które od dawna chciałam mieć. Jednym z takich urządzeń była frytkownica beztłuszczowa. Ale nie dlatego, że modna, że

Kolorowy Przepisownik
Galaretka z czarnej porzeczki 125

roku u mnie na pierwszy ogień poszła czarna porzeczka. Zrobiłam z niej klasyczną galaretkę. W zimę będzie idealna jako dodatek do naleśników, koktajli czy też do pieczonych mięs.  A ponieważ bardzo lubię czarną porzeczkę, to na pewno przygotuję z niej jeszcze coś pysznego - oprócz przetworów -  na przykład boskie  semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik

Kulinarne przygody Gatity
Tajin- kuchnia marokańska 83

która polega na losowaniu państw świata i gotowaniu charakterystycznych potraw z danego kraju. W tym miesiącu gotowaliśmy tajin- potrawę kuchni marokańskiej. Nazwa potrawy pochodzi od charakterystycznego glinianego naczynia do pieczenia mięs o wysokiej, podobnej do stożka pokrywce. Ja takiego nie posiadam, więc wykorzystaliśmy brytfankę, które też sprawdziła się odpowiednio. Danie jest typowo slow food, bo dusiło się około

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Sałatka ze szpinakiem i mozzarellą 108

cytryny i octu winnego nadają orzeźwiający kwaskowy smak. sos ziolowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs.   dressing jogurtowy – wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym przyprawom. Znakomity z sałatami lub jako dip do świeżych i gotowanych warzyw   dressing włoski beztłuszczowy – delikatny dressing w stylu vinegrette

kolorowotorcikowo
Zielona sałata z dressingiem do obiadu 145

polać sosem. Podawać od razu po przygotowaniu.  Sos ziołowo musztardowy – dla wielbicieli ostrzejszych smaków. Doprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs

Magiczne Życie Marty
Sałatka z orzo, ogórkiem i fetą 143

sałatka z orzo, ogórkiem i fetą to świetna letnia przystawka. Dobrze smakuje sama – w czasie lunchu sama znika z talerza, ale też może być świetnym dodatkiem do pieczonego mięsa w podobnej nucie smakowej lub do pieczystego z grilla mięsa w podobnej nucie smakowej lub do pieczystego z grilla. Składniki (na 3-4 porcje): 200g makaronu orzo 1 średni

Smaczna Strona
UDZIEC JAGNIĘCY W TOWARZYSTWIE ZE SZPARAGAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY 199

lodówki. Dokładnie przykryć. Po 48 godzinach wstawiłam udźca do nagrzanego do 220st piekarnika z termo-obiegiem i opiekłam z dwóch stron. Następnie zmniejszyłam temperaturę do 170st i przykryłam. Mięso piekłam ok 2 godzin, obracając co jakiś czas … sprawdziłam czy jest miękkie. Podałam z surówką z kiszonej kapusty i szparagami

harrisa