Łopatka z dzika pieczona w czerwonym winie z jabłkiem

Łopatka z dzika pieczona w czerwonym winie z jabłkiem

Łopatka z dzika pieczona w czerwonym winie z jabłkiem

Składniki : 90 dag łopatki z dzika szklanka czerwonego wytrawnego wina jabłko, pieprz czarny, oregano, tymianek, sól, posiekany czosnek masło klarowane Przygotowanie : Mięso umyć, osączyć, nakłuć, posypać przyprawami, ponownie nakłuć Mięso włożyć do naczynia z winem do lodówki, najlepiej na noc Następnego dnia mięso przełożyć do rękawa piekarniczego, dodać pokrojone, obrane jabłko i łyżkę masła klarowanego ( mięso z dzika jest dość chude i suche, dlatego to masło) i zalewę w której moczyło się mięso Piec w 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, jabłka, mięsa pieczone, chleb, jabłka pieczone

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.