mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:580/1172)

Tarta warzywna 199

francuskiego i dodatki jakie tylko mamy ochotę. Zakupy: - ciasto francuskie - pieczarki - pomidor - cebula - ser żółty - mięso mielone Przygotowanie: Foremki wykładam ciastem francuskim i na to wkładam wszystkie dodatki według uznania. Na samą górę ścieram ser żółty. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę przez ok 25 min zaglądając czy ser się już zarumienił. Po wyciągnięciu jemy od razu

Tanio smacznie i prosto
Pieczone paprykowe kotleciki z ziarnami. 120

paprykę, Posiekaną natkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, rumienimy na oleju , dodajemy do mięsa. Wyrabiamy mięso. Jeśli jest za rzadkie dodajemy bułkę tartą. Formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy je w słoneczniku i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy kilkoma łyżkami wody i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 min. Podajemy na ciepło - wtedy są najlepsze.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekanka z grzybów i karkówki 124

Karkówkę smaż, mieszając od czasu do czasu, aż ładnie się przyrumieni ze wszystkich stron. Podmażone mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj do niego pozostałe składniki: grzyby, cebulę, pora, pietruszkę i marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temeratury 180°C. Zapiekankę piecz przez ok. 40 minut. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie pozmieniała trochę przepisu. Zmieniłam trochę

blog.moje-pasje.info
Tagliatelle z kurczakiem w serowych miseczkach 130

zmiękną dodajemy kurczaka, pomidory i różyczki brokułu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i rozgotowania się pomidorów. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku. Ser ścieramy na tarce z najmniejszymi oczkami. Na piekarnikowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Ser rozkładamy w kształcie dwóch kół (dość grubo). Wstawiamy do nagrzanego do 210*C piekarnika. Pieczemy

VioletoweKucharzenie
Meksykańska zapiekanka z nachosami 223

jest spoko. Będziesz nakładał składniki warstwami: nachos, trochę mięsa, trochę papryki, sos salsa, ser, nachos, mięso, papryka, sos salsa, ser i tak dalej. Chodzi o to, żeby wszystko ładnie przeniknęło sosem i serem bez mieszania. Na koniec posyp wszystko serem i wrzuć do rozgrzanego pieca na 10-15 minut (aż ser się porządnie roztopi). Po wyjęciu, posyp posiekaną natką pietruszki

manslogblog
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 194

wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko chrupkie na wierzchu ok 20-25 minut w zależności od wielkości

zdrowa vege kuchnia
Zapiekanka z ziemniakami, jajkami i mięsem 152

plastry. Układamy część z nich na spodzie, polewamy ketchupem i przyprawiamy. Na to kładziemy mięso i posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę. Kolejna warstwa to pokrojone jajka, groszek, papryka, fasolka i na końcu ziemniaki. Na sam koniec polać ketchupem, oprószyć tartym żółtym serem i piec ok 30 minut w 250 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Indyk z zieloną papryką i cebulą na szybki obiad w tygodniu. Ze specjalną dedykacją dla Patrycji ;) 163

Mięsko pokroiłam na niewielkie kąski. Oliwę wymieszałam z musztardą i wymieszałam w niej mięso. Oprószyłam mięso ziołami. Marynowało się całą noc a nawet dłużej bo nie było się nim kiedy zając. Warzywa pokroiłam w paski, plasterki i półksiężyce ;). Wszystko to wrzuciłam do rękawa do pieczenia, oprószyłam jeszcze pieprzem cytrynowym, wymiąchałam, zamknęłam i piekłam w temperaturze 170-180 stopni z termoobiegiem

Kuchnia po mojemu
Bułeczki francuskie z migdałami 167

ulubionych. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut (nie licząc oczywiście czasu pieczenia, który

mojewypiekiinietylko
Kurczak w sosie śliwkowym z rozmarynem! 147

miękkości około 13 do 20 minut w zależności od wielkości użytej porcji. Nakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść z ciepłą bagietką, chlebem żytnim bądź pieczonymi ziemniakami. Smakuje wybornie! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Bigos z młodej kapusty 169

zimnej wodzie zupę ogonową, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku. Wymieszać wszystko.  Do sosu dodać mięso z cebulą. Znów wymieszać. Zrobić zasmażkę z łyżki smalcu i mąki. Dodać do sosu i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Sos wymieszać z kapustą i piec w naczyniu żaroodpornym w 180 st. C przez około godzinę

Cukiernia Pychotki
Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 196

wstawić do lodówki, na minimum 2 godziny. Ja zostawiła, na całą noc i mięso pysznie przeszło marynatą. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika – 190 stopni, grzanie góra/dół na ok. 50 minut. Na ostatnie 10 minut pieczenia można zdjąć przykrycie naczynia, żeby udka idealnie się przyrumieniły. Można podawać z warzywnymi kopertkami z ciasta

gutfut
Kremowy sos z mascarpone z pieczonym schabem i makaronem orkiszowym 140

aromatyczną bazylią i pietruszką przypada do gustu także dzieciom :) Spróbujcie:) Składniki:   20dag pieczonego schabu duża cebula  pęczek pietruszki łyżeczka bazylii  sól, pieprz makaron orkiszowy Przygotowanie: Schab kroimy w drobna kosteczkę. Podsmażamy na oleju słonecznikowym. Cebulę kroimy w piórka i po zarumienieniu mięsa, dorzucamy ją do podduszenia. Serek mascarpone łączymy ze schabem, doprawiamy do smaku i posypujemy

ChilliJemy
KEBAB DIETETYCZNY - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 190

sałaty  ***************************************************** Liście kolendry lub natki siekamy drobno,oraz chilli i cebulę.Mieszamy mięso z  zieleniną , jogurtem i przyprawami.Dokładnie wyrabiamy.Dzielimy na  porcje , które  nakładamy na szpadki i formujemy jajowaty kształt.Skrapiamy lekko oliwą ( odrobiną) układamy na ruszcie lub  tacce aluminiowej i pieczemy w piekarniku na złoty kolor.Smacznego.Podajemy z salatą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki