francuskiego i dodatki jakie tylko mamy ochotę. Zakupy: - ciasto francuskie - pieczarki - pomidor - cebula - ser żółty - mięso mielone Przygotowanie: Foremki wykładam ciastem francuskim i na to wkładam wszystkie dodatki według uznania. Na samą górę ścieram ser żółty. Wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę przez ok 25 min zaglądając czy ser się już zarumienił. Po wyciągnięciu jemy od razu
Tanio smacznie i prostopaprykę, Posiekaną natkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, rumienimy na oleju , dodajemy do mięsa. Wyrabiamy mięso. Jeśli jest za rzadkie dodajemy bułkę tartą. Formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy je w słoneczniku i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy kilkoma łyżkami wody i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 40 min. Podajemy na ciepło - wtedy są najlepsze. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Karkówkę smaż, mieszając od czasu do czasu, aż ładnie się przyrumieni ze wszystkich stron. Podmażone mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj do niego pozostałe składniki: grzyby, cebulę, pora, pietruszkę i marchewkę. Całość dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temeratury 180°C. Zapiekankę piecz przez ok. 40 minut. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie pozmieniała trochę przepisu. Zmieniłam trochę
blog.moje-pasje.infozmiękną dodajemy kurczaka, pomidory i różyczki brokułu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i rozgotowania się pomidorów. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy na durszlaku. Ser ścieramy na tarce z najmniejszymi oczkami. Na piekarnikowej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Ser rozkładamy w kształcie dwóch kół (dość grubo). Wstawiamy do nagrzanego do 210*C piekarnika. Pieczemy
VioletoweKucharzeniejest spoko. Będziesz nakładał składniki warstwami: nachos, trochę mięsa, trochę papryki, sos salsa, ser, nachos, mięso, papryka, sos salsa, ser i tak dalej. Chodzi o to, żeby wszystko ładnie przeniknęło sosem i serem bez mieszania. Na koniec posyp wszystko serem i wrzuć do rozgrzanego pieca na 10-15 minut (aż ser się porządnie roztopi). Po wyjęciu, posyp posiekaną natką pietruszki
manslogblogwodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko chrupkie na wierzchu ok 20-25 minut w zależności od wielkości
zdrowa vege kuchniaplastry. Układamy część z nich na spodzie, polewamy ketchupem i przyprawiamy. Na to kładziemy mięso i posypujemy cebulą pokrojoną w kostkę. Kolejna warstwa to pokrojone jajka, groszek, papryka, fasolka i na końcu ziemniaki. Na sam koniec polać ketchupem, oprószyć tartym żółtym serem i piec ok 30 minut w 250 stopniach
Szybko Tanio SmacznieMięsko pokroiłam na niewielkie kąski. Oliwę wymieszałam z musztardą i wymieszałam w niej mięso. Oprószyłam mięso ziołami. Marynowało się całą noc a nawet dłużej bo nie było się nim kiedy zając. Warzywa pokroiłam w paski, plasterki i półksiężyce ;). Wszystko to wrzuciłam do rękawa do pieczenia, oprószyłam jeszcze pieprzem cytrynowym, wymiąchałam, zamknęłam i piekłam w temperaturze 170-180 stopni z termoobiegiem
Kuchnia po mojemuulubionych. Wyśmienite na słodko i takie samo na wytrawnie. Wspaniale się komponuje z owocami, warzywami, mięsem, rybami, przeróżnymi masami i dodatkami. Na równi z drożdżowym – oba wypieki sprawiają mi wielką frajdę. Dodatkową zaletą ciasta francuskiego jest to, że można kupić bardzo dobre – gotowe do pieczenia. Z takim ciastem przygotowanie wypieku to kwestia kilkunastu minut (nie licząc oczywiście czasu pieczenia, który
mojewypiekiinietylkomiękkości około 13 do 20 minut w zależności od wielkości użytej porcji. Nakłuj mięso szpikulcem i sprawdź czy jest już gotowe. Filet wraz z sosem wykładamy na talerze i dopiero kroimy na plasterki. Pyszota, możecie jeść z ciepłą bagietką, chlebem żytnim bądź pieczonymi ziemniakami. Smakuje wybornie! Smacznego
SMYKWKUCHNIzimnej wodzie zupę ogonową, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku. Wymieszać wszystko. Do sosu dodać mięso z cebulą. Znów wymieszać. Zrobić zasmażkę z łyżki smalcu i mąki. Dodać do sosu i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Sos wymieszać z kapustą i piec w naczyniu żaroodpornym w 180 st. C przez około godzinę
Cukiernia Pychotkiwstawić do lodówki, na minimum 2 godziny. Ja zostawiła, na całą noc i mięso pysznie przeszło marynatą. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika – 190 stopni, grzanie góra/dół na ok. 50 minut. Na ostatnie 10 minut pieczenia można zdjąć przykrycie naczynia, żeby udka idealnie się przyrumieniły. Można podawać z warzywnymi kopertkami z ciasta
gutfutaromatyczną bazylią i pietruszką przypada do gustu także dzieciom :) Spróbujcie:) Składniki: 20dag pieczonego schabu duża cebula pęczek pietruszki łyżeczka bazylii sól, pieprz makaron orkiszowy Przygotowanie: Schab kroimy w drobna kosteczkę. Podsmażamy na oleju słonecznikowym. Cebulę kroimy w piórka i po zarumienieniu mięsa, dorzucamy ją do podduszenia. Serek mascarpone łączymy ze schabem, doprawiamy do smaku i posypujemy
ChilliJemysałaty ***************************************************** Liście kolendry lub natki siekamy drobno,oraz chilli i cebulę.Mieszamy mięso z zieleniną , jogurtem i przyprawami.Dokładnie wyrabiamy.Dzielimy na porcje , które nakładamy na szpadki i formujemy jajowaty kształt.Skrapiamy lekko oliwą ( odrobiną) układamy na ruszcie lub tacce aluminiowej i pieczemy w piekarniku na złoty kolor.Smacznego.Podajemy z salatą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki