mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:574/1172)

Tarta bolońska 148

Mięso podczas smażenia rozgniatamy łopatką, tak by było możliwe jak najdrobniejsze.  Do podsmażonego mięsa dodajemy czerwone wino, słodkie pomidory i dusimy przez 30 minut na małym ogniu.  Sos wlewamy do upieczonej tarty, posypujemy go startym serem i całość wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze

Gotowanie i blogowanie
zapiekana wieprzowina z makaronem i sosem czosnkowo serowym 173

Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy na jego dnie połowę makaronu, następnie na makaron układamy mięso wieprzowe a na nie kładziemy plastry sera. Całość przykrywamy warstwą z pozostałego makaronu i polewamy masą śmietanowo serową.  Zapiekankę  wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez trzydzieści minut. Wyjmujemy z piekarnika, rozkładamy na talerze i od razu podajemy

Miód i pieprz
Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim 348

kapusty razem z tłuszczem w którym się smażył , wlać też resztę marynaty w której mięso się marynowało. Tak przygotowany garnek przykryć i wstawić do zimnego piekarnika , ustawić temp 220 st . Kiedy piekarnik się nagrzeje do tej temperatury , wtedy zmniejszyć do 200 i piec 15 min pod przykryciem i 15 min bez przykrycia. Podawać z ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
Ziemniaczany kebab 149

miski dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać,  W naczyniu żaroodpornym układać pulpecik mięsa i plasterek ziemniaka , pulpecik , plasterek ziemniaka.... Tak jak pokazane na zdjęciu nr 2  Po bokach ułożyć pozostałe plastry ziemniaków. Na wierch pokroić w duże kawałki czerwoną paprykę. Piec w piekarniku na grzanym do 180 stopni C do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Sprawdzić  nakłuwając

O kuchni z uczuciem
Piróg biłgorajski 160

smażyć jeszcze 5 min. Ziemniaki przepuścić przez praskę, umieścić w misce, dodać ser biały, kaszę, mięso, śmietanę, jajka, przyprawy. Dokładnie wyrobić, tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Formę wysmarować masłem, wysypać płatkami owsianymi lub otrębami. Ciasto rozdzielić na dwie formy, ugnieść, wyrównać. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z piekarnika, na 20 min pozostawić

moj przepis na
Pierożki z ciasta półfrancuskiego z mięsem z rosołu i serem 125

tłuszczu i zmielić razem z mięsem. Ser zetrzeć na tarce. Dodać do mięsa, wymieszać, dodać zieleninę i przyprawić. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm, wykrawać koła, nakładać farsz  i dokładnie sklejać.  Układać na natłuszczonej blaszce lub na papierze do pieczenia. Zostawić do podrośnięcia na ok. 20 minut. Po tym czasie posmarować rozmąconym jajkiem.  Piec

Maślane ciasteczko
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 143

kostkę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku, wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również

W kuchni u Moniki
Kurczak pod marchewkową pierzynką 158

tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy curry. Wykładamy na warzywa. Posypujemy startym na tarce na grubych oczkach żółtym serem. Pieczemy pod przykryciem w temp. ok 180 stopni C ok. 45 minut

Pobite gary Barbary
Pasztetowa słoikowa 166

właśnie było tym razem. Doszłam do wniosku, że skoro robię kiełbasę w słoiku, pieczone pasztety, to dlaczego nie mam zrobić pasztetowej w słoiku. Teraz wiem co w niej jest. A słoiczek łatwo otworzyć J . Składniki: 2 kg świeżego boczku 500 gram mięsa typu łopatka 500 gram wątróbki ( ja miałam z indyka ) 2 cebule Ok. 20 gram majeranku

Smaki Ewy
Pasztet z królika 149

mięso od kości, zmielić przez maszynkę 2-3 razy.  Dolać troszkę  wywaru z mięsa, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać jajka i dobrze wymieszać. Gotową masę umieścić w foremkach posmarowanych smalcem i obsypanych bułką tartą. Proponuje uzupełnić foremki do ¾ wysokości. Piec ok 60 minut w temperaturze

The Sweet Damsel
Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31 169

słodkiej papryki, cynamonu 1 duże jajko do podania u mnie mizeria z koperkiem i pieczone buraki z tymiankiem Morele kroimy w kosteczkę. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Morele i cebule dorzucamy razem z kaszą do mięsa. Przyprawiamy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne kotleciki i smażymy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mózg niespodzianka 192

wodą i za pomocą pędzelka nakładamy na przestudzony kalafior. Następnie delikatnie nakładamy na niego przyprawione mięso mielone. Dobrze dociskamy je do kalafiora, by równomiernie przylegało. Na koniec na wierzch układamy plastry boczku tak, by przypominały fałdy mózgu. ;) Gotowy mózg przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
Królik z warzywami w czerwonym winie 172

królika w naczyniu żaroodpornym na warzywach i zalewamy wszystko płynem pozostałym po smażeniu. Pomiędzy kawałki mięsa wtykamy kilka owoców jałowca, kilka ziaren ziela angielskiego i dwa liście laurowe. Na wierzch układamy kawałki pozostałego masła i niedbale porwane plasterki boczku. Przykrywamy naczynie żaroodporne i pieczemy 50 minut w 200 stopniach. Następnie odkrywamy naczynie i pieczemy jeszcze 10 minut. Podajemy królika

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Pasztet z dzika 86

wywaru włożyć suchą bułkę. Wątróbkę usmażyć na tłuszczu (najlepiej gęsim) na różowo w środku. Mięso zemleć razem z wątróbka i odciśniętą bułką - trzykrotnie. Dokładnie wymieszać, dodać żubrówkę, doprawić do smaku pieprzem, solą i jałowcem. Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika

królestwo garów
Zrazy wołowe zwijane z suszonymi pomidorami, z wolnowaru 168

Zrazy wołowe są dobre zawsze. Do tej pory robiłam je tradycyjnie, zawijałam i  piekłam  na kuchence lub w piecyku. Od dawna chciałam robić je w wolnowarze i nareszcie się udało. Pracy jest przy nich tyle samo co przy tradycyjnych - trzeba przygotować mięso, zawinąć , obsmażyć - ale ta  przyjemność  niepilnowania, fakt że rano wszystko jest gotowe

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania