mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:569/1172)

Gołąbki 163

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne tradycyjne gołąbki, które wszyscy bardzo lubimy. Słyszałam, że wiele osób zamiast gotować, piecze je w piekarniku. Tym razem i

Marta Gotuje
Pasztet z ciecierzycy z suszonymi pomidorami w oleju 159

Oryginalny i bardzo smaczny vege pasztet. Przy użyciu blendera robi się go w kilka minut, potem pozostaje pieczenie i to co najlepsze czyli degustacja. Składniki na

Apetyczna babeczka
Kiełbaski na grilla 145

greckiej przyprawy: 2 miarki suszonego oregano 1 miarka suszonego tymianku 1 miarka płatów chilli Wykonanie: Mielone mięso mieszamy z oliwą, octem, wodą, czosnkiem i czerwoną przyprawą ziołową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej formujemy kiełbaski i nadziewamy je na patyki. Pieczemy na grillu, najwygodniej będzie na aluminiowych tackach

Kulinarne przygody Gatity
obiad na niedzielę 132

Niedzielny obiad dla 5-6 osób. Czas pieczenia ziemniaków i gołąbków jest zbliżony (ok 1-1,5 godziny). Gołąbki możemy też przygotować dzień wcześniej. Składniki (na 10 gołąbków): mała główka białej kapusty pół kilograma mięsa szklanka ryżu cebulka lub 2 ząbki czosnku sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Przejdź do przepisu

w kuchni i w ogrodzie
Roladki z czerwonym i zielonym pesto: 192

cienkie kotlety. Przyprawiamy czosnkiem granulowany, pieprzem, papryką ostrą i sosem sojowym.   Każdy płat mięsa smarujemy Pesto, kładziemy na nim dwa plastry szynki   i zwijamy. Wbijamy do roladek wykałaczki lub   związujemy ściśle nicią kuchenną. Roladki układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Pieczemy około 30 minut. Podjemy roladki pokrojone w plastry

Mania Gotowania
Gotowany schab 386

Wiele razy próbowałem zrobić dobrą wędlinę ze schabu. Niestety pieczony zawsze wychodził zbyt suchy – pewnie za długo go piekłem:) Dostałem kiedyś przepis, który zmienił moje podejście do domowej wędliny. Schab przygotowany w ten sposób jest soczysty i doskonale smakuje. Można tak samo ugotować dowolne inne mięso, ale najlepszy wychodzi właśnie schab. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 410

oraz grzyby mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy stopione masło, jajka, brandy i posiekaną natkę pietruszki-całość mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą foremek. Dokładnie wygładzić.  Pieczemy w temp. 180 *C przez ok.60-70 minut(na programie do pieczenia mięs i pieczeni). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Mięsno – warzywny Francuz 154

wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia. Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 10 części. Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Smacznego

Fabryka pomysłów
Wieprzowe roladki z daktylami i śliwkami :) 92

czyli suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i bazylia. Przygotowanie: Mięso dzielimy na plastry i rozbijamy aby były cieniutkie. Wewnętrzną stronę posypujemy przyprawami i dodajemy suszone owoce. Mocno ściskamy podczas zawijania. Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Jedna roladka obok drugiej. Całość zalewamy marynatą (oliwa i musztardy). Dorzucamy pomidory i cebulę. Pieczemy około 40-50 minut w temperaturze 180-200 stopni

ClauditteMissCooking
Faszerowana kalarepa 171

bulgur podaną w sosie pomidorowym. Syte smaczne danie. Na blogu znajdziecie również faszerowane pieczarki, pomidory, nadziewany kalafior, bakłażany, cukinię itp. Jest również kalarepa w trochę innym wydaniu, bo nadziewana mięsem . Również bardzo smaczna. Może skusicie się na takie letnie danie. Polecam! Składniki 4 duże kalarepy 150 g kaszy bulgur 100 g żółtego sera 1 cebula 1/2 pęczka koperku sól pieprz(...)farsz łyżką. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać 3/4 szklanki wody i piec w  piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Kalarepy muszą być mięciutkie. Podawać polane sosem. faszerowana kalarepa Polecam  Kalarepa zapiekana zapiekane pomidory kwiaty cukinii zapiekane w cieście bakłażan faszerowany cukinia zapiekana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Kurczak miodowy z sezamem. 191

Łożymy na deskę do krojenia, przykrywamy folią spożywczą i bijemy tłuczkiem do mięsa na cienki filecik. Oprószamy solą i pieprzem. Jeżeli mamy płynny miód to smarujemy filet, oprószamy bułką tartą i zawijamy, a jeżeli mamy twardy miód to należy go rozmieszać w nie dużej ilości ciepłej wody. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25 minut

Kuchnia Łukasza
Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :) 183

Zobaczyłam je w styczniowej KUCHNIA. Pierogi, pieczone, farszu widać nie było. Coś jednak mi podpowiadało, że warto je przygotować. Robi się niezbyt trudno.  Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał.  Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto(...)ostygła. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na każdym kółku umieszczamy trochę farszu. Zlepiamy brzegi. Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem. Smarujemy mlekiem lub olejem. Pieczemy ok 15 minut. Są świetne i na zimno i na ciepło. a takie bajkowe widoczki można zobaczyć przed Ogrodem Botanicznym UW, fot. Marianna Wojcieska czyli

Dzieje kuchennej Wiewióry
Udka kurczęce pieczone z warzywami 148

skórkach, szalotki, papryka, marchewka, świeży i aromatyczny por... Mmmm, dopełnieniem jest pieczenie podczas którego smaki jeszcze bardziej się ze sobą łączą tworząc mięsno - warzywny pyszny obiad. Z dedykacją dla mojej Teściowej:) z pewnością ucieszy Ją ta kolorowa i zdrowa porcja warzyw. Może nie dodałaby mięsa, bo rzadko się nim zajada, lecz w tej wersji i w naszym rodzinnym gronie(...)pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni, na której smażyły się udka, posypcie całość majerankiem; pieczcie w temp. 180C bez termoobiegu na środowej półce piekarnika grzanie góra-dół przez około 45 minut co jakiś czas mieszając i przekładając warzywa; warzywa i kurczak mają być miękkie

Zasmakuj Kuchni
Karkówka pieczoną z kapustą kiszoną... 308

Karkówka pieczona  z kapustą kiszoną... Z ziemniaczkami idealna na obiad, ale może też królować na imprezowym stole. Karkówka jest delikatna, kruchutka i dosłownie rozpływa się w ustach... Potrzebne będą: 8 plastrów karkówki (2 cm) 1 kg kapusty kiszonej sól, pieprz czosnek niedźwiedzi papryka słodka, ostra 3/4 szklanki wody olej Naczynie żaroodporne przesmarowujemy olejem, kapustę kiszoną kroimy, jeśli(...)jest zbyt kwaśna uprzednio przepłukujemy. Mięso przyprawiamy ulubionymi przyprawami (u mnie jest to czosnek niedźwiedzi, papryka ostra i słodka, sól i pieprz). W naczyniu układamy na dnie i na jednym z boków trochę kapusty, przekładamy plaster karkówki, kapusta, karkówka, kapusta i tak do zużycia produktów... podlewamy wodą, posypujemy papryką, przykrywamy pokrywką i wkładamy do pieca nagrzanego do 200 stopni

Pelusiowa Kuchnia
Udka kurczęce pieczone z warzywami 83

skórkach, szalotki, papryka, marchewka, świeży i aromatyczny por… Mmmm, dopełnieniem jest pieczenie podczas którego smaki jeszcze bardziej się ze sobą łączą tworząc mięsno – warzywny pyszny obiad. Z dedykacją dla mojej Teściowej z pewnością ucieszy Ją ta kolorowa i zdrowa porcja warzyw. Może nie dodałaby mięsa, bo rzadko się nim zajada, lecz w tej wersji i w naszym rodzinnym(...)pozostałymi warzywami i ułóżcie miedzy nimi udka, na wierzch dajcie gdzieniegdzie po łyżeczce masła klarowanego oraz cały sos z patelni, na której smażyły się udka, posypcie całość majerankiem; pieczcie w temp. 180C bez termoobiegu na środowej półce piekarnika grzanie góra-dół przez około 45 minut co jakiś czas mieszając i przekładając warzywa; warzywa i kurczak mają być miękkie i pachnące

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania