mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:585/1172)

Sakiewki naleśnikowe 97

oregano, cząber szczypior do związania sakiewek (niestety mój okazał się zbyt delikatny i musiałam poszukać czegoś innego, ale myślę że z powodzeniem możemy zastąpić go sznurkiem do pieczeni) Wykonanie: Jajka roztrzep w mleku ze szczyptą soli. Partiami dodawaj mąkę i mieszaj trzepaczką do chwili, aż uzyskasz gładkie ciasto. Na nasmarowanej olejem patelni usmaż niezbyt cienkie naleśniki. Filet(...)usmaż na nim mięso. Dodaj cebulkę i smaż aż się zeszkli. Następnie dodaj paprykę i por, smaż około 10 minut. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i cząbrem, podgrzewaj przez chwilę. Na środek każdego naleśnika połóż trochę nadzienia, zbierz brzegi do góry, złącz i przewiąż szczypiorem lub np sznurkiem do pieczeni. Sakiewki poukładane

cucinare
Pulpeciki w sosie pomidorowym – prosty przepis na obiad 685

Pulpeciki w sosie pomidorowym – prosty przepis na obiad. Moje dzieci je uwielbiają. Polecam i Wam. Prosty i pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny. Wystarczy

Słodkie okruszki
Makaron z prostym sosem mięsno-pomidorowo-paprykowym 170

Makaron z prostym sosem mięsno-pomidorowo-paprykowym. Lubicie makarony? My bardzo. W szczególności te podane z prostymi, sycącymi sosami. Dziś polecam Wam makaron Bucatini podany z

Słodkie okruszki
Gołąbki z przepysznym farszem 114

część liścia. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż podane jest to na opakowaniu. Odcedzamy. Mięsa, poszatkowaną kapustę kiszoną, ryż, koncentrat pomidorowy, koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem przez 100 min. w temperaturze 180°C . Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem 325

prosta zapiekanka z ryżem, mnóstwem warzyw i ciągnącym się serem.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 20 minut Koszt: Tanie Kocham zapiekanki za to, że są typem dania, do którego można dodać dosłownie wszystko. Ja na nie mówię pochłaniacze lodówki, bo zawsze z każdej resztki mięsa czy warzyw upichcę jakąś dobrą zapiekankę na obiad. Tym razem trafiło u mnie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Spaghetti z indykiem, cukinią i pieczarkami 139

Dziś jedno z moich ulubionych dań, które robi się bardzo szybko. Zdecydowanie wole piec, natomiast jeśli chodzi o obiady to preferuję raczej jakieś szybkie, smaczne i

Healthy food explorer
Mięso mielone po bałkańsku 170

Wlewamy passatę, przecier, wsypujemy przyprawy. Dusimy kilka minut do odparowania płynów. Studzimy.  2. Mięso z warzywami łączymy ze startym na tarce serem, jajkami i bułką tartą. Mieszamy do połączenia składników. Wykładamy do tortownicy lub formy na tartę. Na wierzch wykładamy pokruszony ser feta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Podajemy pokrojone

Szefowa kuchni
Schab nadziewany 164

przekłuwamy nożem wzdłuż robiąc miejsce na rodzynki. -- Faszerujemy napełniając z dwóch stron, następnie solimy mięso i po chwili  przyprawiamy obficie wcierając gotową przyprawę ~1 czubatą łyżkę. Do naczynia wkładamy smalec, warzywa i przyprawiony nafaszerowany schab, który dodatkowo możemy podlać sosem sojowym ~2-3 łyżki. -- Pieczemy w 200 st. C góra/dół 70-90 min. -- Po lekkim wystudzeniu

chleba naszego
Żurek z kapustą kiszoną 94

garnka, dokładnie łącząc. Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy do zupy razem z mięsem, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Podajemy z ziemniakami hasselback. Hasselback- Ziemniaki dokładnie oczyszczamy, nacinamy w poprzek (nie do końca) na 3 mm plastry, nacieramy masłem i pieczemy 80 min w temp

R'n'G Kitchen
Zapiekanka gołąbkowa 132

kapusty następnie połowę farszu mięsno-ryżowego. Zalewamy połową pomidorów i układamy kolejną warstwę kapusty, mięsa i sosu. Na samą górę układamy ostatnią warstwę kapusty, która mieszam delikatnie z pomidorami. ( film poniżej prezentuje kolejność układania). Naczynie przykrywa. Jeśli użyjecie naczynia bez przykrywki użyjcie foli aluminiowej. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ostatnie 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuje pokrywkę

Kulinarne przygody
Pasztet drobiowo-wołowy 166

kawałki. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, a kiedy nasiąknie wodą, odcisnąć i dodać do mięsa razem z warzywami, przyprawami, jajkami oraz rosołem. Wszystko zmiksować na gładką masę. Podłużną keksówkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wyłożyć masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160oC i piec na termoobiegu ok,. 1 godzinę

Czerwień i błękit
Naleśniki Teff zapiekane z sosem a'la bolognese 197

odrobinie oleju.  Na oliwie/oleju lekko podsmażamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Wlewamy krojone pomidory i doprawiamy papryką, oregano, bazylią i solą.  Naleśniki smarujemy sosem. Zwijamy w rulonik i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy naleśniki w naczyniu do pieczenia. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy ok. 10-15 min. w 180 stopniach

Czarnawisienka
Msemmen, czyli marokański naleśniki 138

słodkości, wtedy stanowi doskonałą zakąskę do zupy. Można wreszcie nadziać go warzywami i mięsem i wówczas staje się samodzielnym daniem. Idealny dodatek do zupy Przedstawiamy Wam przepis na podstawowy naleśnik. Sami zdecydujcie jak chcecie go zjeść. My zjedliśmy chlebki z marokańską zupą z pieczonych warzyw , której słodycz świetnie szła w parze z lekko słodkimi naleśnikami. Przepis pochodzi z bloga

Niedzielny kucharz
Pieczone skrzydełka z burakiem i kaszą bulgur 154

przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, suszony koperek, papryka słodka, przyprawa do mięsa Sposób przygotowania: Dzień wcześniej panierujemy skrzydełka w przyprawach. Następnego dnia dokładnie obieramy, myjemy i kroimy w paski buraka - również panierujemy w przyprawach. Skrzydełka i buraka przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Między czasie gotujemy kaszę bulgur. Do wrzącej osolonej wody

Truskawkowa Fiesta
Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią. 224

minutach odcisnąć z niej wodę. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę na złoty kolor, dodać mięso mielone i przyprawy do smaku ,dodać odsączoną z wody cukinię .Smażyć jeszcze 2 minuty ,dodać koncentrat pomidorowy ,ugotowaną wcześniej kaszę ,wymieszać i napełnić farszem umyte i przekrojone wzdłuż papryki . Piec około 20 minut w 180 stopniach ,podawać gorące z keksem z jogurtu greckiego .Smacznego

Ladylaura.