mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:591/1172)

GOŁĄBKI ze szpinakiem bez mięsa – wegańskie! 221

sojowy, curry, majeranek, kminek, suszone pomidory, suszona włoszczyzna oliwa Sposób przygotowania: Na początek z kapusty usuń wierzchnie liście i wykrój głąb. W taką kapustę dobrze jest wbić widelec do mięsa (w miejsce głąba), a następnie włożyć do dużego garnka z gotującą się osoloną wodą. Staraj się tak manewrować kapustą za pomocą widelca, aby woda wpłynęła pod wierzchnie liście. Po kilku(...)czynność, aby zdjąć jak największą ilość liści. Następnie z każdego liścia skrój zgrubienia. Włóż je ponownie do gotującej się wody i gotuj około 15 minut – skróci to czas pieczenia gołąbków. Wcześniej lub teraz możesz przygotować farsz – czerwoną soczewicę, kaszę jaglaną, ryż lub kaszę jęczmienną, startą na grubych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę czerwoną kapustę oraz szpinak (rozdrobniony lub drobno pokrojony

Via Gusto
Golas z Kaszy Gryczanej - Pieróg z Kaszy Gryczanej 164

białego sera 500 g ugotowanych ziemniaków 3 jajka 2 cebule (około 150 g) 4 łyżki oleju masło lub inny tłuszcz do wysmarowania foremki olej do smażenia foremka do pieczenia Link do filmu z przygotowania : Golas z kaszy gryczanej  https://www.youtube.com/watch?v=hLxrLvxnJ6o Przygotowanie : Kaszę gryczaną gotuję według przepisu na opakowaniu , po ugotowaniu odstawiam aby przestygła . Cebule kroję w drobną kostkę(...)maszynce do mielenia mięsa i dodać do kaszy gryczanej ) . Następnie dodaję przestudzoną cebulę , jajka , 4 łyżki oleju , doprawiam solą ( dwie duże szczypty ) i całość dokładnie mieszam , można łyżką lub ręką. Najłatwiej jest wymieszać ręką . Do foremki wysmarowanej masłem przekładam masę , delikatnie ugniatając . Górę smaruję olejem – biorę trochę oleju na dłoń i smaruję górę golasa olejem . Pieczenie golasa : Foremkę wstawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Polędwiczki drobiowe ze szpinakiem i sezamem 198

czasem przesyt zwykłych kotletów, wystarczy trochę urozmaicić codzienny posiłek, aby nasycić również nasze oczy. Mięso drobiowe jest delikatne i kruche, więc nie należy przesadzać z przyprawami. Kochamy jeść, ale kochamy też delektować się jedzeniem zanim jeszcze go weźmiemy do ust. Po przyprawy do tego dania zapraszam na www.Skworcu.com.pl . Składniki: 3-4  duże piersi kurczaka 6-7 pieczarek 2 ząbki(...)pieczenia wykałaczki 1. Filety rozbić na jak największe, uważając żeby pozostały w całości, posypać z obu stron solą i pieprzem. 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i posmarować każdy filet na środku. Na oliwie obsmażyć pieczarki. Na przygotowane kotlety posmarowane na środku czosnkiem położyć po jednym lub po dwa liście świeżego szpinaku, następnie pieczarki i marynowaną paprykę. Mięso złożyć

Apetyczna babeczka
sernik marcepan z kaszą manną na cieście babeczki XXL 104

rzepakowy 4 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżka cukier puder 1 szklanka, gorąca woda 1,5 łyżki, marcepan 1 łyżka, posypka kolorowa - ile potrzeba Marcepan włożyć do zamrażalnika na 40 minut i zetrzeć na tarce grubsze oczka. Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku. Wszystkie składniki(...)mikserem dobrze połączyć składniki. Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć sernik, wygładzić wierzch sernika. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dól, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić. Cukier puder, starty marcepan rozetrzeć z gorącą wodą i posmarować lukrem wierzch sernika,posypać kolorową posypką i schować w chłodne

W Mojej Kuchni Lubię
Tureckie chlebki z mięsnym farszem 121

Witam, dziś chciałabym przedstawić przepis na coś ekstra :-) Pyszne, chrupiące chlebki PIDE z rewelacyjnym farszem mięsnym.  Idealne na obiad, do piwa, czy jako przekąska.  Piekę dość często, bo jestem tym przepisem zachwycona i wszystkim bardzo smakuje. No to zaczynamy: SKŁADNIKI: CIASTO: -4 szkl mąki pszennej -4 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżeczka soli -2 łyżki cukru -300ml ciepłej(...)oleju, dodajemy zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut.  Pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę by nadmiar wody odparował. Następnie urywamy mały kawałek ciasta, rozwałkowujemy i składamy na kształt łódki. Następnie kładziemy na blaszce,  i dajemy farsz, można posypać jeszcze koperkiem. Chlebki pieczemy około 10 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekanka pasterska w wersji FIT 234

jeść zdrowiej, ale dalej smacznie Stąd przeróbka klasycznej zapiekanki pasterskiej pełnej ziemniaków i mięsa wołowego na lżejszą, mniej tłustą, ale równie smaczną! Proponuję więc zapiekankę pasterską na bazie mielonego mięsa kurczaka z przepyszną, kremową, kalafiorową pierzynką. Spróbujcie sami! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na nadzienie:\r","600g mielonego mi\u0119sa z piersi kurczaka\r","1 \u015brednia cebula(...)Zapiekank\u0119 wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230\u00b0C i pieczemy ok. 15 minut lub do zrumienienia kalafiorowej pierzynki. Po tym czasie studzimy zapiekank\u0119 ok. 20 minut przed pokrojeniem, inaczej rozpadnie si\u0119. Gotowe!"],"recipeYield":"6"} Zapiekanka pasterska w wersji FIT Yield: 6 Składniki Na nadzienie: 600g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 średnia cebula 2 łodygi selera naciowego

Mostek w kuchni
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 163

Pieczone mięsne kuleczki z niespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie smaczne są na zimno. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania(...)warzyw na patelnię z przyprawą włoską Hortex czarny sezam białko do posmarowania ciasta Suchą bułkę namoczyć wcześniej w mleku lub wodzie. Brukselkę ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą bułkę i dokładnie wymieszać. Do smaku masę doprawić solą i pieprzem, ja również dodałam trochę przypraw dołączonych do warzyw na patelnię. Masę dokładnie wyrobić. Następnie

Monia miesza i gotuje
Boczek pieczony na węglach. 212

Przyszło lato, a więc zaczyna się sezon grillowy. Tym razem chcę zaprezentować sposób przygotowania mięs, który jest używany na wsiach. My z rodziną bardzo lubimy mięso, a najwięcej to boczek wieprzowy przygotowany na węglach.  Mięciutki, soczysty, pachnący dymem i niesamowicie smaczny! Lecz zaletą tego dania jest czas przygotowania, bo wynosi on prawie 4 godziny, ale czekać jest na prawdę(...)folią spożywczą i odstawiamy na 24-48 godzin.  Boczek zawijamy w 8 warstw folii aluminiowej.   Z rozgrzanych węgli robimy koło i w środek koła układamy boczek. Pieczemy po 2 godziny z każdej strony. Jeżeli mamy dużo węgli to boczek całkowicie przekrywamy węglami, wtedy nie będziemy musieli go obracać. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Tarta z fasolką szparagową na boczku 201

Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia . Podpiec 15 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja grzania góra-dół, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy.   W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Boczek pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na patelni, aż mięso się ładnie zrumieni, a tłuszcz wytopi. Zdjąć(...)wykładać na podpieczony i wystudzony spód tarty, w kolejności: fasolka szparagowa, boczek, pomidory suszone, cebula, mozarella. Na to wylać masę jajeczną. Tak przygotowaną tartę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180C ok. 20-25 min. do roztopienia i zarumienienia się sera oraz ścięcia jajek

Grunt to przepis!
Naturalnie pyszne warsztaty z Sokołowem 204

linię produktów Naturrino, które zaliczane są do tzw. wędlin szarych. Dlaczego szarych? Otóż wędliny te nie zawierają konserwantów, fosforanów, glutamianu ani innych dodatków, które polepszają kolor i smak. Tylko mięso i naturalne przyprawy. Dowiedziałam się o procesie kontroli jakości w zakładach mięsnych oraz ogólnie o procesie produkcji tych wędlin. Miałam też okazję spróbować nowych wędlin, które nie są jeszcze dostępne(...)kilku dań: dwa rodzaje sałatek, pierogi z pasztetem i grzybami, pieczony boczek. Oczywiście całe menu bazowało na produktach Naturrino. Obierałam gruszki na sałatkę, kroiłam łodygi selera, kruszyłam ser, lepiłam pierogi... Wszystkie dania smakowały pysznie! I choć za boczkiem nie przepadam, to z apetytem wykrawałam z niego kawałki chudego mięsa. Jednak moje serce skradły pierogi: nadzienie miały tak smaczne

Obiad gotowy
Strogonov 2844

Nie wiem jak wy ale my bardzo lubimy treściwe dania jednogarnkowe. Do takich dań z pewnością można zaliczyć strogonova. Pyszne mięsko wołowe z dodatkiem warzyw. Ja

Ala piecze i gotuje
Skrzydełka z wolnowaru 304

Co to jest wolnowar (slow cooker) pisałam już  tutaj . Moja dzisiejsza propozycja to skrzydełka z kurczaka pieczone w wolnowarze. Dzięki temu, że pieką

kuchnia doski
Gołąbki z młodej kapusty 183

Składniki: 1 główka młodej kapusty 100 g ryżu 500 g mielonego mięsa(gulaszowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewkę 1 łyżka masła pęczek kopru świeżego

kgwjanczewo
Pałki kurczaka pieczone z figami oraz puree z zielonego groszku 116

                                               Zdarzają się takie niedziele, że dojadamy resztki z soboty. Czasami bywa pizza gdzieś w przelocie. Na szczęście najwięcej jest takich, które satysfakcjonują całą rodzinę, bo jest

bistro mama

Proponowane wyszukiwania