mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:596/1172)

Kotlety mielone z otrębami owsianymi- LIGHT bez tłuszczu 110

cebulę. W międzyczasie namoczyć płatki jaglane w mleku- lekko zagotować, a następnie dodać do mięsa razem z 1 łyżką otrębów, siemieniem lnianym i mąką owsianą. Przyprawić do smaku, formować małe kuleczki, obtaczać delikatnie w otrębach (wymieszanych z kaszą manną) ułożyć na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia)- piec około 20 minut w temp

Tradycyjna Kuchnia
Mussaka 104

pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem układamy warstwami: ziemniaki,cukinię,bakłażana i mięso(gdybyśmy używali świeżego bakłażana-przed smażeniem trzeba go posolić i odstawić na sicie ok.30 minut). Na wierzch wylewamy przesmażone pomidory. Następnie układamy plastry mozzarelli i zalewamy całość sosem beszamelowym. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 200 stopni (najpierw potrawę zakrywamy folią do pieczenia,na koniec dajemy

Wielki apetyt
Najlepszy pasztet domowy 125

mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe. Piec 170 stopni ok.40-50 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Śniadanko wielkanocne 154

mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe. Piec 170 stopni ok.40-50 minut. Smacznego! Ps. Danie bierze udział w konkursie, którego współorganizatorem jest CupoNation

Wielki apetyt
Burek meso czyli bałkański przysmak z mięsem 192

kosteczkę zeszklić na masełku, dodać sprasowane ząbki czosnku i pokuszoną papryczkę chili. Następnie dodać mięso mielone i smażyć przez 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i posiekanym świeżym koperkiem. Na rozłożone ciasto francuskie nałożyć jedną warstwę farszu mięsnego i zawinąć ciasto. Ciasto posmarować roztopionym masłem. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut do pięknego zarumienienia się

MarciochaKucharzy
Prosty pasztet rybny z jajkiem przepiórczym 145

sztywną pianę. Upieczone filety oddzielamy od skóry i mielimy w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem na mus. Doprawiamy solą i pieprzem, wyciskamy sok z upieczonych cytryn, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie powoli i stopniowo dodajemy ubite białka. Formę "keksówkę" wykładamy papierem do pieczenia, w niej umieszczamy 1/2 otrzymanej masy, następnie układamy jaja przepiórcze i wlewamy resztę masy rybnej

Mango Papaja
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 205

pełni. Nie wyjmujemy kręgosłupa z ośćmi , zrobimy to dopiero po upieczeniu. 2/ Skrapiamy mięso pstrąga cytryną, dodajemy przyprawy i zamykamy (odstawiamy do przegryzienia się lub przygotowujemy od razu). Z dodaną odrobiną masełka w środku wkładamy ryby do piekarnika nagrzanego do ok 170 stopni i pieczemy na folii aluminiowej do miękkości (ok. 15 minut) 3/ Wyjmujemy z piekarnika i podajemy

Kuchnia PROzdrowotna
Rillettes z gęsi z nutą macierzanki i pomarańczy 180

pomarańczy to przepyszne smarowidło, idealne do pieczywa , zwłaszcza tego  domowego pieczonego  na zakwasie.  Rillettes jest przygotowane tylko z tłuszczu gęsiego  i powinno być przechowywane w lodówce. W temperaturze pokojowej zaczyna się topić, po schłodzeniu ponownie stężeje.  Czas przygotowania: 20 minut + duszenie mięsa + chłodzenie Składniki:  Pierś gęsi z kością

SzczyptaSmaQ
Królik w sosie pieczarkowym z dynią makaronową 124

ziaren ziela angielskiego i kilka liści laurowych. Na wierzch wyłożyć królika, pomiędzy porcje mięsa włożyć dwie połówki cytryny i przeciętą na pół główkę czosnku. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza. Razem z królikiem włożyć do piekarnika całą dynię makaronową.  Piec 45 minut, po czym zwiększyć temperaturę do 200 stopni Celsjusza i piec jeszcze

W SMAK
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 178

mięso, a na czterech pozostałych robimy po trzy poziome nacięcia  nożem  Na mięso układamy po plasterku sera żółtego Przykrywamy paszteciki naciętymi prostokątami ciasta, łączymy widelcem i smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można dodatkowo posypać startym serem żółtym Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy paszteciki 15 minut - u mnie termoobieg, środkowa półka Podawać z surówką lub ulubioną sałatką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Faszerowane pieczarki 160

Cebulę obrać, pokroić,   przesmażyć razem z pieczarkami na tłuszczu.  Mięso mielone przełożyć do miski , dodać wegetę, pietruszkę i przesmażoną cebulkę z pieczarkami, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem.  Przygotowaną masą mięsną,  faszerować kapelusze pieczarek.  Pieczarki układać na wysmarowanej tłuszczem blasze.  Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. przez 35 minut.  Następnie posypać wierzch

Kuchnia Danusi
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 133

mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym farszem. Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 180 C.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne

W kuchennym oknie Ewy
Pasztet z żurawiną 180

maszynce 2 razy.wraz  z bułką namoczoną w wodzie.Następnie do naszego przemielonego mięsa dajemy przyprawy i jajka. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Dodajemy żurawinę i wkładamy do keksówki, (bądź kilki małych u mnie 4 mini)Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Większą porcje 60 minut.Smacznego :D*Można kurczaka z włoszczyzną ugotować razem. A wątróbkę

Moje pyszne gotowanie
Nadzionko 371

Nadzionko to rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka.Składniki:1 kg łopatki1/2 kg

Salonik smaków
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem 327

olejem lub masłem. Wyłożyć część płatów lasagne. Posmarować cienko sosem beszamelowym, a następnie warstwą mięsa. Przykryć kolejną warstwą makaronu, a na to część szpinaku. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą ma być grubsza warstwa sosu beszamelowego, którą należy posypać tartym żółtym serem.6. Lazanię piec w 200 st C przez 20-25 minut.Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania