Smalec z gęsi z cebulą, jabłkiem i majerankiem

Smalec z gęsi z cebulą, jabłkiem i majerankiem

Smalec z gęsi z cebulą, jabłkiem i majerankiem

Przepis na : kolacja

Smalec w najróżniejszych postaciach był kiedyś obecny chyba w każdym domu. Panie wymyślały dodatki i przyprawy, a panowie zajadali się najprostszymi, ale jakże pysznymi kanapkami. Wystarczyło pajdę chleba przesmarować grubo smalcem z chrupiącymi skwarkami, położyć kawałek kiszonego ogórka i rarytas gotowy. Dziś tradycja wytapiania smalcu powoli zanika. W dużym stopniu związane jest to z coraz częstszym odchodzeniem od spożywania mięsa i jego wyrobów, a także ograniczaniem zwierzęcego tłuszczu w dietach. Uważam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.