mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:553/1172)

Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 194

lekko przypieczony kolor. Fakt, że obgotowaliśmy je w słodkiej wodzie sprawiły, że nie tylko są cudownie miękkie w środku, ale także zyskują pyszną skorupkę na zewnątrz.  Dlatego podczas pieczenia radzę sprawdzać czy są już gotowe i mieszać je co jakiś czas, by równomiernie się podpiekły. :) Wykładamy na talerz i posypujemy je startym lub roztartym w palcach serem solankowym(...)pozostałe przyprawy. Dolewamy łyżkę oliwy lub oleju i dokładnie mieszamy. Mięso wkładamy do lodówki na 2-3 h lub najlepiej na całą noc, by nabrało odpowiedniego aromatu. Wyjmujemy z lodówki na ok. 30 minut przed przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego

Cooking Monster
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 186

lekko przypieczony kolor. Fakt, że obgotowaliśmy je w słodkiej wodzie sprawiły, że nie tylko są cudownie miękkie w środku, ale także zyskują pyszną skorupkę na zewnątrz.  Dlatego podczas pieczenia radzę sprawdzać czy są już gotowe i mieszać je co jakiś czas, by równomiernie się podpiekły. :) Wykładamy na talerz i posypujemy je startym lub roztartym w palcach serem solankowym(...)pozostałe przyprawy. Dolewamy łyżkę oliwy lub oleju i dokładnie mieszamy. Mięso wkładamy do lodówki na 2-3 h lub najlepiej na całą noc, by nabrało odpowiedniego aromatu. Wyjmujemy z lodówki na ok. 30 minut przed przyrządzeniem. Następnie formujemy z nich równej wielkości kotleciki, które spłaszczamy dłonią. Pieczemy na grillu lub smażymy na patelni grillowej z każdej strony do uzyskania odpowiedniego

Cooking Monster
Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie 141

piekarnika od producenta) wyłożyć papierem do pieczenia (folia aluminiowa kiepsko się sprawdza). Zioła dobrze wypłukać i osuszyć. Pstrągi dobrze wypłukać ze śluzu i odciąć płetwy brzuszne (resztę zostawić, bo wspaniale smakuje, gdy się przypiecze). Ryby kilka razy ponacinać w poprzek na głębokość ok. 2 mm, by przyprawy lepiej wniknęły w mięso. Do środka każdego pstrąga włożyć po liściu pietruszki(...)stron i w środku. Przykryć ryby pozostałymi ziołami, a potem folią aluminiową. Odstawić na ok. 2 godz. do lodówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 40 minut. Na kwadrans przed końcem pieczenia usunąć folią aluminiową i ułożyć na rybie plastry cytryny (będzie potem więcej soku na polania ryb). Podawać rybę polaną sokiem wyciśniętym z cząstek cytryn

Weekendy w domu i ogrodzie
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku 269

popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce. Jest to odpowiednik naszych pierogów, ale smażonych na głębokim oleju i nadziewanych mięsem z warzywami, samymi warzywami lub serem. Wariantów nadzienia jest bardzo dużo i w dużej mierze zależą one od.....  pomysłowości kucharza.  Zazwyczaj farsz jest bardzo mocno doprawiony i aromatyczny(...)polskiej kuchni :) Na końcu posta zamieszczam film instruktażowy   Składniki ciasta 2,5 szklanki mąki oraz trochę mąki do podsypywania podczas wałkowania ciasta 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (zamiast proszku można użyć drożdży) 1 łyżeczka soli 6 łyżeczek oleju roślinnego lub 3 łyżki masła 3/4 szklanki wody (lub więcej w razie potrzeby)   *** 2 - 3 szklanki oleju do smażenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
GOŁĄBKI bez mięsa w gęstym sosie pomidorowym (wegańskie, bezglutenowe) 212

majeranek, curry, czosnek osolona woda do sparzenia liści kapusty Sposób przygotowania: Na początek z kapusty usuń wierzchnie liście i wykrój głąb. W taką kapustę dobrze jest wbić widelec do mięsa (w miejsce głąba), a następnie włożyć do dużego garnka z gotującą się osoloną wodą. Staraj się tak manewrować kapustą za pomocą widelca, aby woda wpłynęła pod wierzchnie liście. Po kilku(...)czynność, aby zdjąć jak największą ilość liści. Następnie z każdego liścia skrój zgrubienia. Włóż je ponownie do gotującej się wody i gotuj około 15 minut – skróci to czas pieczenia gołąbków. Wcześniej lub teraz możesz przygotować farsz – ryż, kaszę gryczaną, kaszę jaglaną, soczewicę i startą na grubych oczkach marchewkę daj do garnka. Całość zalej gorącą wodą i dodaj sól

Via Gusto
Szybka pasta z awokado 221

Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada schabowa z boczkiem 236

całości ułożyć plastry boczku.  Mięso zwinąć ciasno wzdłuż dłuższego boku tworząc roladę. Tak przygotowany kawałek mięsa z wierzchu dokładnie owinąć plastrami boczku. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia, roladę wstawić w naczyniu żaroodpornym, do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 45 minut.  SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Rosół polski z pielmieniami, czyli kulinarna wyprawa do źródeł oryginalnego smaku 174

szklanki mleka ok. ½ szklanki gorącej wody ½ łyżeczki soli Wykonanie: Kurczaka wraz ze szpondrem i włoszczyzną pieczemy w piekarniku (180 stopni) około 1 godzinę, po czym wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu około 3 godzin. Następnie wyjmujemy mięso i dokładnie studzimy. Do gotującego się wywaru dodajemy liście kapusty, śliwki oraz zioła i sok z limonki

Kulinarne przygody Gatity
BAKŁAŻANOWE WACHLARZE 124

Proste a zarazem bardzo efektowne danie z udziałem bakłażanów i pomidorów, które stanowić przystawkę, dodatek do mięs i ryb lub samodzielne danie. Idealne na upalne letnie dni, można je podać na gorąco, lekko przestudzone, bądź na zimno – wedla uznania. Przygotowanie : 15 min. Pieczenie : ok.1godz 30 Dla 4-6 osób Składniki : ● 4 bakłażany ● 6 dużych dojrzałych (ale niezbyt miękkich) pomidorów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zapiekanka gołąbkowa 204

mięso wykładamy połowę sosu i równomiernie go rozsmarowujemy *** *** Następnie wykładamy kolejną warstwę kapusty, na to resztę mięsa i na koniec ostatnią część kapusty *** *** Na wierzch wylewamy równomiernie resztę sosu *** *** Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C. Zapiekankę pieczemy przez 60 minut, następnie zdejmujemy przykrycie i zapiekamy jeszcze przez 10 minut *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ

Blog z Apetytem
Roladki z porem 235

Następnie mięsko rozbić tłuczkem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć farsz z pora i zwinąć w roladkę. Naczynie żaroopdorne nasmarować masłem i ułożyć w nim roladki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec ok 15 minut, funkcja termoobieg. W międzyczasie pokroić mozzarellę w plastry, jeden plaster na jedną roladkę

Monia miesza i gotuje
PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI 427

warzywa ugotowane. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Papryki kroimy w kosteczkę, tak samo pieczarki, które wcześniej obgotowujemy. Do masy mięsnej dodajemy warzywa, pieczarki i natkę, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet

Z Majeczką w kuchni
Bakłażany faszerowane kurczakiem i camembertem 173

czasie bakłażany osuszyć papierowym ręcznikiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika i piec do miekkości ok 25 minut, 180 C. W międzyczasie pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Oprószyć solą ziołowa i usmażyć na odrobinie oleju, wystudzić. Podsmażone mięso przełożyć do miski. Dodać starty ser żółty oraz miąższ z jednego upieczonego bakłażana. Całość dokładnie wymieszać. Farszem

Monia miesza i gotuje