mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:554/1172)

Pierś indyka i kury zagrodowej 129

najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 ° C,piec 25 minut,zmniejszyć do 180 ° C i piec dalej około 30 minut. Piec pod przykryciem

mojej kuchni
pasztet z czerwonej soczewicy 133

lekko zmiękną dodać soczewicę. Całość posolić i ugotować do miękkości. Wystudzić. Całość zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jaja, oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do foremki keksowej. Piec ok 40 minut w 180st

Słodki Zakątek
Kotlety mielone z kalafiora 234

formie roślinnej, który posmakuje nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi być przygotowany z mięsa, bo przy użyciu odpowiednich przypraw z kalafiora i kaszy jaglanej możemy wyczarować wspaniałe kotlety z chrupiącą panierką i to nawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego obiadu z suróweczką i ziemniaczkami, czy nawet do burgerów! Pssst... mielone

Food Square
Cukinia faszerowana mięsem i pęczakiem 126

rozgrzać niewielką ilość oleju i zrumienić pokrojoną cebulę. Wystudzić. Do cebuli dodać pęczak i wymieszać. Następnie dodać mięso mielone .Wszystko dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotowym farszem nadziać wydrązone półówki cukinii. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 miut, aż cukinia będzie miękka

Monia miesza i gotuje
Sałatka z kozim serem i borówkami 112

dziś na blogu pokazuję Wam jak w sałatkach łączyć słodkie ze słonym, owoce z warzywami, mięsem czy serami. To najciekawsze połączenia smakowe sprawiające mi najwięcej przyjemności podczas jedzenia. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką

nietylkopasta.pl
Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii 133

dodatek do dań mięsnych i rybnych. Panowie uwielbiają fasolkę szparagową czy kalafiora z bułką tartą i masłem, to niech dla odmiany spróbują też innych warzyw. A nóż im zasmakuje ;) Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii Składniki / na 4-6 porcji: 150 g bułki tartej (najlepsza będzie taka zrobiona w domu z czerstwego pieczywa, ale kupna(...)piekarnika na 10-15 minut, lub aż warzywa będą upieczone a posypka lekko zrumieniona. Czas pieczenia tak naprawdę zależy od rodzaju warzyw i wielkości kawałków.  Podawaj na ciepło lub na zimno, jako przystawkę lub jako warzywny dodatek do ryby czy mięsa.  Kilka ujęć z warsztatów kulinarnych w Spoleto w Umbrii Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Karkówka kebabowa z piekarnika 260

sojowy mieszamy z olejem i przyprawami. W marynacie obtaczamy plastry karkówki i przykryte mięso odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie karkówkę wraz z marynatą przekładamy naczynia żaroodpornego, na niej układamy cebulę pokrojoną w piórka. Całość pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę. [caption id="attachment_7537" align="aligncenter" width="685"] Karkówka kebabowa(...)piekarnika[/caption] Inne przepisy na karkówkę: Karkówka W Cebuli Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona W Sosie Karkówka Pieczona W Majonezie Karkówka Z Żurawiną Karkówka W Sosie Ketchupowym Karkówka W Miodzie Artykuł Karkówka kebabowa z piekarnika pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Lazania - lasagne bolognese 143

wymagają podgotowania, inne niekoniecznie). Blaszkę o wymiarach 25x35 natłuścić oliwą. Teraz układamy kolejne warstwy: • sos beszamelowy • makaron • mięso • ser żółty • sos beszamelowy itd Wszystkie warstwy powtórz 3-4 razy. Wierzch powinien stanowić sos beszamelowy z żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 40 min w temp. 180-200 stopni

KUCHNIA POLSKA
Pierś indyka i kury zagrodowej 134

najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 ° C,piec 25 minut,zmniejszyć do 180 ° C i piec dalej około 30 minut. Piec pod przykryciem

w mojej kuchni
z rękawa klopsiki w pomidorach pieczone... 170

mięsa mielonego bolognese, bułkę odciśniętą z wody, tartą bułkę, jajko, wodę, posiekany koperek i wszystko dobrze wyrobić na kleistą masę rękaw ułożyć w blaszce do pieczenia, formować klopsy okrągłe i wkładać je od razu do rękawa do klopsów wlać sok pomidorowy (użyłam swój domowy), zamknąć rękaw i wstawić do nagrzanego piekarnika na 200C, grzanie góra/dół i piec(...)minut rękaw rozciąć, wyjąć klopsy i powstały wywar przelać do miski i jest sos do klopsików, podać z ryżem, makaronem, kaszą ziemniakami - pyszne, delikatne klopsiki w pomidorach, pieczone w rękawie w piekarniku, są bez tłuszczu zbędnego więc są też mało kaloryczne.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowy kebab z piekarnika. 985

myjemy. Wbijamy w nią 3 patyczki do szaszłyków tak by utworzyły trójkąt. Następnie nabijamy na nie mięso. Kiedy dojedziemy do końca obracamy całość tak by cebula była do góry. Przed włożeniem do piekarnika przykrywamy cebulę folią aluminiową żeby się nie spaliła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra/dół) przez 1,5 godzinki. Smacznego

Magia jedzenia.
Pieczony filet z indyka 164

Już wam z całą pewnością pisałam, że nie przepadam za mięsem z indyka. Jednak czasami postanawiam dać mu kolejną szansę i z reguły wychodzi dość smaczne danie. Takich dań do powtórzenia mam juz kilka. Dzisiajszy pieczony filet z indyka też z pewnością dołączy do tej listy. ok. 1,5 kg filetu z indyka marynata

Polska Zupa
Skrzydełka z kurczaka pieczone w ketchupie 117

MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka z kurczaka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski. Następnie dodajemy ketchup, dokładnie łączmy z mięsem, wstawiamy na całą noc do lodówki. Drób przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 40 min w temperaturze 190°C. Na 10 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 135

warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy do 30 min 170 stopni. Wartości odżywcze: 925 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM 352

warzywa (tak jak ja) to gotujemy je do miękkości. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Wkładamy ryż, warzywa, mięso, zalewamy jogurtem, doprawiamy. Polecam delikatnie widelcem "powbijać się" w zapiekankę aby lekko ją przemieszać i jogurt słynął do wewnątrz. Na koniec posypujemy serem i pieczemy do 30 min 170 stopni. Wartości odżywcze: 925 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
zapiekanka makaronowa z mielonym mięsem i kapustą 139

Makaron odlałam i osączyłam. Połowę przełożyłam do natłuszczonej formy do zapiekanek. Rozłożyłam na nim połowę masy z mięsa mielonego i kapusty. Posypałam połową startego sera i zalałam połową śmietany z jajkami i pietruszką. Pozostałe składniki ułożyłam warstwami w taki sam sposób. Zapiekankę piekłam w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 30-35 minut, pod koniec przykryłam folią aluminiową, aby się

babka w formie
Mięso z szynki pieczone w plastrach we francuskiej marynacie 226

kroimy w dość grube plastry. Cebulę i pieczarki kroimy drobniej. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Marynatą zalewamy mięso i warzywa, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy w chłodne miejsce na min. 1 godzinę, najlepiej na całą noc. 2. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny, z czego pierwsze 30 min pod przykryciem. Na ostatnie

Szefowa kuchni
Paszteciki w cieście kruchym drożdżowym 166

kształtu paszteciki i napełniać ulubionym farszem. Smarować rozbełtanym jajkiem. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 – 20 minut, aż się zrumienią. Ja upiekłam paszteciki z nadzieniem z płucek cielęcych . Paszteciki można również nadzieniem ze szpinakiem , z kaczką , z mięsa ze szpinakiem ...  zastawa

królestwo garów
Pierś z indyka pieczona w rękawie. 500

rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na co najmniej 2-3 godziny, jeśli mamy możliwość to na całą noc. Po tym czasie pieczemy naszego indyka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut, następnie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze

Moje-pitraszenie
KRUCHE PIEROŻKI Z CURRY 183

łyżeczka curry   Ponadto: ~~~~~~~~~~~~ papier do pieczenia   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-Masło posiekać z mąką,śmietaną,proszkiem do pieczenia i przyprawami.Wyrobić gładkie ciasto,włożyć na 10min.do lodówki.   Farsz-Piersi z kurczaka drobno posiekać,usmażyć.Pieczarki pokroić,poddusić na oliwie.Dodać przyprawy,,mięso,posiekany szczypiorek i wymieszać(zamiast szczypiorku można dodać świeżą kolendrę-u mnie niestety w sklepach

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cynamonowy kurczak z batatami, papryką w sosie mango 192

pokroić na dość duże cząstki to samo zrobić z papryką. C ebule pokroić na ćwiartki. Mięso wyjąć z marynaty, a w pozostałej marynacie obtoczyć również bataty,   paprykę i cebule. W naczyniu żaroodpornym pokudłać wszystkie składniki naprzemiennie, na końcu skropić olejem. Piec w 170 stopniach przez 40 minut

Jadło i czytadło
Zapiekanka ziemniaczana 197

dodatkiem soli, majeranku i czerwonej papryki. 4. Formę do zapiekanek wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę ziemniaków, warzyw, mielonego mięsa, kukurydzy i ponownie ziemniaków. 5. Sos przygotować w garnku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowym zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 min. Po tym czasie posypać startym serem i zapiec jeszcze 5 min. Gotowe. Smacznego

Mama z miasta
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 132

folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pomidorowy i zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut. • Po upieczeniu zdjąć obie folie

To co kocham
Polenta 102

domu jeszcze nie gościła, więc ostatnio postanowiłam to zmienić. Piekłam łososia w ziołach i nie mogłam się zdecydować na dodatki, ziemniaki, kasza, może ryż? Padło na kaszę kukurydziną o neutralnym smaku, pasującą do każdego mięsa, więc do ryby również. Polenta to włoska potrawa ludowa, pierwotnie przyrządzana z mąki kasztanowej, obecnie

To co kocham
Kotlet szwajcarski babci Basi 201

pryskało sokiem po całej kuchni ) rozbite kotlety delikatnie posól i posyp pieprzem. Na każdy kawał cienkiego rozbitego mięsa nakładamy plaster szynki i 2 plastry sera pokrojonego (lub grubszy z kawałka ) S znycle składamy na pół. W rondlu lub blaszce rozsyp frytki i piecz na złoto wg przepisu podanego na opakowaniu. Jajko wbijamy do głębokiego talerza, roztrzepujemy widelcem . Przygotowane sznycle najpierw

Pysznosci Babci Basi
Tarta ziemniaczano serowa 275

drobną kostkę, po czym usmażyć na patelni. Ziemniaki ugotować, następnie zmielić z twarogiem maszynką do mięsa  na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać drobno startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Szynka domowa w przyprawach 439

Przykryć pokrywką i na małym ogniu gotować około 30 minut.  Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego ugotowane mięso, wysmarować je przygotowaną glazurą z sosu sojowego, octu balsamicznego i sosu Worcestetshire, obsypać jeszcze przyprawami i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut i piec w temperaturze 150 stopni. Kapitalna szynka na ciepło jak i na zimno

Wino Francja Kuchnia
Kaczka w sosie... z pianką ziemniaczaną i mango 163

całej pomarańczy i odstawić na noc. Aha i polać łyżką miodu.  Na rozgrzanej patelni smażyć mięso najpierw skórą do dołu ok 10 min. następnie odwrócić i jeszcze z 5 min trzymać na ogniu. Kaczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego - włożyć do pieca na 10-15 min w 150 st C. Po wyciągnięciu dać kilka min na odpoczynek..pokroić. Na patelnię

Gaździnka warzy
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 178

układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając pod spód boki. Za pomocą folii formujemy roladę. Wierzch obsypujmy mocniej słodką czerwoną papryką, skrapiamy oliwą.  Szczelnie owijamy folią i przekładamy do blaszki. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia delikatnie odwijamy górę folii

VioletoweKucharzenie
Restauracja Abażur | Warszawa 165

uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi zniknęło, a przecież powinno być królem? Może to wina zbyt wielu dodatków? Sama nie potrafię ocenić. Kurczak zapiekany w musztardzie z pieczonymi warzywami – 35zł To danie było smaczną, tradycyjną propozycją obiadu. Mięciutki kurczak, delikatne puree i porcja pieczonych

Kuchnia Bazylii
Faszerowana cukinia 2366

typu gouda Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy środki nasienne. Delikatnie solimy. Mięso mielone łączymy z drobno posiekanym serem mozzarella oraz pokrojonymi suszonymi pomidorami. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Nadziewamy przygotowane połówki cukinii i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w temp 170st C (funkcja grzania dolnego) przez ok 30 minut

Kuchnia w czekoladzie
Schab zapiekany z serem i curry 147

doprawiamy gałką muszkatołową, a gdy zgęstnieje dodajemy do niego starty żółty ser. Gotowy sos wlewamy na mięso i razem z kawałkami, które przywarły do patelni. Wierzch posypujemy czosnkiem w płatkach. Całość wstawiamy do zimnego piekarnika, nagrzewamy go do 180*C i pieczemy przez 60 minut.  Na zdjęciach: małe naczynia żaroodporne - Carrefour

Gotowanie i blogowanie
Dorsz pieczony z dodatkiem sherry 159

kawałka położyć masło. Polać ryby sherry i posypać pietruszką.  Wstawić do nagrzanego piekarnika i  piec przez około 12 - 15 minut na każde 2,5 cm grubości ryby.  Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona, należy naciąć ją w najgrubszym miejscu - mięso powinno być białe a nie przezroczyste, i powinno się łatwo rozdzielać na płaty. Podawać polane maślanym sosem

Stare Gary
SZYNKA PIECZONA Z PIKANTNĄ NUTĄ 124

łyżka majeranku 3-4 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z oliwą i przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i marynować przez całą noc w lodówce. Następnie przełożyć do torebki do pieczenia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w 200 stopniach C przez ok. 2h. Po upieczeniu przestudzić żeby było

Prosto i Smacznie z Anetą
Pieczeń rzymska z jajkiem 173

smalcu 3 jajka ugotować na twardo, wystudzić, zdjąć skorupkę. Bułkę podzielić na mniejsze kawałki, namoczyć w mleku. Mięso przekładamy do większej miski, dodajemy surowe jajka, bułkę z mlekiem, posiekaną natkę oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Keksówkę o wymiarach 11x31 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy 1/3 masy. Na środku kładziemy ugotowane jajka.  Przykrywamy pozostałą masą mięsną. Na wierzchu

kulinarnyswiatdomi
Drobiowy pasztet z szynką parmeńską i białymi warzywami 139

mąki jaglanej w wersji bezglutenowej) 3 jajka 6-7 plastrów szynki parmeńskiej Gotowane warzywa, grzyby i mięso mielimy. Doprawiamy przyprawami i mieszamy dokładnie z jajkami oraz bułką tartą. Dno keksówki (prostokątna forma o wymiarach 10/12 cm na 20) wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze układamy równolegle do siebie plastry szynki- najlepiej niech jedna nachodzi na drugą odrobinę. Następnie wykładamy

Mango Papaja
Karczek pod pierzynką z bitej śmietany i pieczarek! 106

ubić na sztywno. Plastry karczku ciasno układać na głębokiej blasze, posolić i popieprzyć według uznania. Na plastry mięsa rozłożyć starte pieczarki, również posolić i popieprzyć. Ubitą śmietanę rozprowadzić równomiernie na karczek pokryty pieczarkami. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza. Pieczemy około godziny. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
jagodowe ciastko 148

Kiedy masa będzie puszysta dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwie części. Najlepiej biszkopt kroić następny dzień po upieczeniu.  Ser zmielić w maszynce do mięsa (ewentualnie blenderem). Jagody zmiksować. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę zalać odrobiną wody i rozpuścić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasztet drobiowy z mączką grochową 144

przyprawa do pasztetu (pasztet ardeński) 2 łyżki mączki z grochu 1 jajko Oddzielić mięso od kości. Mięso  i wątróbkę włożyć o kubka blendera zalać rosołem, dodać jajko i wszystko dobrze zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku, Przełożyć do formy i piec ok 40 min w temp

Gotowanie jest łatwe
Pasztet z 3 gatunków mięs 174

zaparzyć a nie ugotować ). Gotowe mięso wyłowić z wywaru, wystudzić. W zimnym rosole namoczyć suche bułki.  Mięso, wątrobę, bułki, warzywa z wywaru + surową** marchewkę zmielić. Dodać przyprawy, jajka w całości oraz sól do smaku. Wyrobić na jednolitą masę. Przelać do keksówek. Piec 45-50 minut w 180 'C.  * jeżeli dysponujecie szybkowarem gotowanie zajmie Wam ok. 35 minut. ** dodatek

kawawszklance
Szybkie paszteciki z mięsa rosołowego 192

pieprzem, przyprawami i ziołami. Dolać śmietany, aby masa stała się kleista. Rozwinąć ciasto, ułożyć wałek z mięsa, zawinąć, brzeg posmarować roztrzepanym jajkiem i zakleić, na wierzchu również posmarować jajkiem, poprószyć sezamem. Pokroić na dość grube plastry, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec w 180 stopniach kilkanaście minut lub do momentu aż  paszteciki się zrumienią. Podawać

Codzienne Gotowanie
Szparagi w bekonie i piersi indyka. 143

boczku. Szparagi umyć o osuszyć, odłamać zdrewniałe końce i położyć na mięsie. Zawinąć.   Zawinięte mięso włożyć do naczynia żaroodpornego.    Przygotować folię aluminiową by przykryć nią same końcówki szparagów. Same końcówki szparagów obsypać startym masłem, resztą pokropić oliwą z oliwek.   Piec w ok.200 stopniach. Ja piekłam gdzieś ok. 1h. Ale najlepiej samemu długą wykałaczką sprawdzać

W kuchni u Moniki
Pasztet z kurczaka 189

targach rolnych, jest ona całkowicie naturalna ). Gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu z kurczaka usuwamy kości i całość mięsa oraz warzywa mielimy w maszynce. Doprawiamy do smaku ponownie solą, pieprzem, papryką i gałką. Wszystko razem dokładnie mieszamy i umieszczamy w aluminiowych foremkach do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 o C w kąpieli wodnej ( foremki umieszczamy na blaszce/formie z wodą

Smaki Ewy
Kurczak w cieście francuskim na szpinaku z serem feta 358

prostokątów. Na środku każdego płata ułożyć jedną część szpinaku, następnie plaster sera feta i kawałek mięsa. Po bokach ciasta zrobić podłużne nacięcia. Zawijać paski ciasta na przemian z lewej i prawej strony tworząc warkocz. Tak przygotowane sakiewki posmarować roztrzepanym jajkiem.  Piec w 200°C, 25-30 minut. Podawać na ciepło.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 175

Dokładnie nasmarować je oliwą i posolić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 1h. Podczas pieczenia delikatnie posmarować je oliwą. Po godzinie, wyjąć je z piekarnika i obsypać przyprawami. Wsadzić na kolejne 15 minut. Podawać z sosem czosnkowym i ulubionym mięsem. Smacznego

CookYourself
Piersi z kurczaka z cytryną i oliwkami 94

plasterki. Przełożyć mięso do żaroodpornego naczynia. Cebulę podsmażyć na złoty kolor i dodać do kurczaka. Pomiędzy mięsem poukładać nieobrane ząbki czosnku i oliwki.Rozłożyć na wierzchu cytrynę i posypać cukrem. Przykryć nieszczelnie folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 °C. Piec ok. 1 godziny Na podstawie przepisu Pana Grzegorza ze strony MniamMniam.pl

kulinarnajamka.blogspot.com
Domowe hamburgery + film 208

posiekaną cebulką, mięso wyrabiamy dłonią, doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy dłonią. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże hamburgery. Kotleciki smażymy na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty . Bułki przekrawamy na pół, przekładamy do formy do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem

Smakowite Dania
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 188

Cukinię myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy serem i zalewamy sosem beszamelowym.   Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C ok 40-50 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
3 razy burak cukrowy. Nr 1: Ciasto z buraków cukrowych 170

drugiej misce suche składniki. Dodać 2 szklanki papki buraczanej i wszystko dokładnie połączyć. Przelać do foremki. Piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni. *mielenie czegokolwiek ciepłego sprawia, ze ostrza nożyków się bardzo tępią - dotyczy to blendera, robota kuchennego, maszynki do mięsa, etc. Smacznego :) Zapraszam po więcej na profil Ewa Kuchennie na facebooku: KLIK Jako, że dostałam parę pytań odnośnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki 149

olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć  i usmażyć z cebulą. Na każdy kotlet nałożyć gęsty sos boloński następnie warstwę pieczarek. Piec w 170 stopniach przez 25 minut. Pod koniec pieczenia położyć ser, aby się rozpuścił

Jadło i czytadło
Zapiekanka ziemniaczana 197

jeszcze chwilę dusimy. W naczyniu żaroodpornym układamy plasterki ziemniaków, na to przygotowane pieczarki, kukurydzę, fasolę oraz podsmażone mięso mielone. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, zapiekankę wyjmujemy z piekarnika i posypujemy pokrojonym w plasterki serem żółtym i pieczemy jeszcze przez 30 minut

Zainspirowana w kuchni
Pieczeń wołowa w ciemnym sosie cebulowym 209

Wołowina to temat niełatwy chyba dla większości początkujących kucharzy. Trzeba do niej wyczucia, wiedzy, czasem sporej intuicji. Dobrze przygotowana pozostaje w pamięci długo, potrafi wręcz rozkochać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cukinia nadziewana mięsem 137

przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ ze środka można dodać do nadzienia.Mielone mięso mieszamy  z odrobiną soli, cukru, sosu sojowego, siekanej cebuli i pieprzu. Napełnić wydrążone cukinie farszem, spryskać  wierzch  olejem .  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.W trakcie pieczenia

w mojej kuchni
FILET Z PSTRĄGA W PAPILOTACH 113

koperkiem, lubczykiem, solą i pieprzem. Tak powstałe masło ziołowe, dobrze wymieszać. Z każdego fileta zrobić dwie porcje. Mięso oprószyć przyprawą do ryb i posmarować masełkiem ziołowym. Na wierzchu położyć po plasterku cytryny. Każdy kawałek fileta, oddzielnie i dokładnie zawinąć w papier do pieczenia i związać jego końce. Papiloty przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni

Kuchnia w opałach
Pasztet z wątróbek drobiowych 203

pieprz,słodka papryka Wykonanie: Wątróbkę skręcić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i skręcić wraz z mięsem. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia. Do zmielonej wątróbki dodać jajka , podsmażoną cebulkę i pozostałe składniki wymieszać wlać do foremki wysmarowanej tłuszczem i piec w 180 stopniach około

O kuchni z uczuciem
Kurczak w cieście francuskim na dwie nuty z surówką z marchwi i brzoskwini. 169

oliwie, świeżym tymianku i czosnku smażymy aż skórka się zezłoci. Odstawiamy.Ciasto francuskie wycinamy na kształt filetów. Mięso przekrawamy w połowie i nadziewamy pieczarkami lub serem kozim ze szpinakiem (sposób na ten szpinak w poprzednim poście).Zamknięte sakiewki nakłuwamy i smarujemy żółtkiem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach.Surówka z marchwi.Marchew tniemy obieraczką na długie pasy, dodajemy posiekaną brzoskwinie i zmiażdżone

BaRepas
Marchwiowe muffiny z zapiekanym musem drobiowo-serowym 192

muffinki w 190 stopniach około 15 minut. Następnie przygotowujemy mus: obieramy mięso od kości. Do mięsa dodajemy pozostały ser feta, białko od jajka, paprykę w proszku oraz pieprz. Całość dokładnie blendujemy. Gotowy mus przelewamy do podpieczonych muffinek z marchewki. Całość pieczemy w 190 stopniach C kolejne 15 minut. Babeczki dekorujemy ulubionymi ziołami u mnie rzeżucha.przed pieczeniemw

Bon Appetit Małgorzaty
Lasagne bolognese 283

sosu. Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Wyłożyć na spód trochę sosu beszamelowego, na to makaron, na to mięso mielone, na to beszamel i posypać odrobiną startego sera żółtego. Czynność powtarzać, a na wierzch wyłożyć resztki sosu beszamelowego i posypać resztką sera żółtego. Piec w 200 stopniach około 20-25 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Ziemniaki faszerowane z grilla 220

Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu dodatek do grillowanego mięsa. Farsz przypomina nadzienie pierogów ruskich, dlatego z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom tego przysmaku. Twaróg można też zastąpić serem feta lub tartym parmezanem. Ziemniaki pieczone są w folii, więc można je przygotować zarówno na grillu, jak i w piekarniku. Miłego grillowania!   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczyste na kanapki 180

pieczarki. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy drugim jajkiem i posypujemy bułką tartą i majerankiem. Pieczemy niecałą godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Najłatwiej ukroić na kanapki gdy ostygnie

prawdziwe jedzenie
COŚ DO CHLEBA CZYLI PIECZEŃ KOPERKOWA 170

ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami i np. gęstym sosem pomidorowym jak u mnie.  Składniki: 1kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 kajzerki 2 czubate łyżki posiekanego koperku 4 całe jaja sól, pieprz majeranek szklanka bulionu warzywnego olej do posmarowania wierzchu pieczeni Wykonanie: Bułki zalać zimnym bulionem i odstawić na kilkanaście minut, aby napęczniały, po czym zmiksować. Mięlone wymieszać

Walijskie Pichcenie
Wyśmienite roladki wieprzowe z suszonymi pomidorami 123

podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić na dwie trzy godziny. Każdy płat mięsa smarować pastą z suszonych pomidorów,położyć wędlinę, ogórek pokrojony w paski oraz ser również pasek . Zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 1, 5 godziny w temperaturze ok 200 stopni

W kuchennym oknie Ewy
Jego Wysokość Kabaczek. 187

piszę-mam kolegę który przy tym pracuje. Chyba że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Wyrobioną masą napełnić kabaczka. Całość zawinąć w rękaw do pieczenia i piec w piekarniku 50 minut temp. 190oC. Po wyjęciu z piekarnika i usunięciu folii, pokroić na plastry

Kulinarny karnet Christophera
Przekładaniec z kurczakiem 318

smażymy krotko do czasu zmiany koloru mięsa .Mięso odstawiamy na 10 m aż się ostudzi . Następnie układamy mięso na cieście francuskim dodajemy ser ogórki i wcześniej drobno pokrojoną cebule, kukurydze . Przykrywamy to druga polowa ciasta pokrojonego w paski .Następnie górę posmarować żółtkiem . Pieczemy w temp 180 C ok. 30 minut

Sylwetka Od Kuchni
Schab i sos z maślaków 171

nawet sobie nie wyobrażałam, że tak dobrze mogą smakować świeże grzyby. Składniki: 6 plastrów schabu przyprawa do mięsa pieprz 70 dag maślaków 3 łyżki śmietany cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, pieprz ziołowy Wykonanie: Plastry schabu lekko rozbić, obsypać pieprzem i przyprawą. Piec w rękawie do pieczenia przez godzinę w temperaturze 175 st.C. Maślaki oczyścić, obrać ze skórki, umyć, pokroić

Pasja Smaku
Dorada po śródziemnomorsku 218

Gdzieś czytałam, że dorada była ulubioną rybą starożytnych Rzymian, szczególnie cenioną za białe, chude i ścisłe mięso, oraz delikatny smak.  Od zawsze była uważana za “królową mórz”. Jak na królową przystało, można ją przygotować na wiele sposobów: na grillu, w piekarniku, pieczoną w papierze( al cartoccio), w słonej skorupce (al sale),  czy na surowo jako składnik sushi

Mia Cucina Sofieta
O moim Sylwestrze.. POMIDORY ZAPIEKANE FASZEROWANE KASZĄ JAGLANĄ. 216

jest taka potrzeba. Tak powstałym nadzieniem faszerujemy wydrążone pomidory, przykrywamy czapeczkami i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 200 stopniach, ok. 30 minut, aż pomidory się pomarszczą i przypieką. Dla mięsożerców: Do masy można dodać pokrojoną wędlinę, kawałki kurczaka lub inne mięso czy kiełbasę. Ważne, aby było już wcześniej poddane obróbce. SMACZNEGO NOWEGO ROKU! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
KULECZKI Z KASZKI RYŻOWEJ. 150

Kaszkę, jajka, aromat, serki i mąkę mieszam razem. Dodaję tyle mąki, aby powstająca masa przypominała konsystencją... mięso na klopsiki. Będzie się kleić, ale nie będzie rozpadające się (każdy chyba wie, jaka jest konsystencja masy na mielone).  Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia. Za pomocą rąk pospanych mąką, formuję kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Układam w niewielkich odległości

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i groszkiem 210

smażenia dodać koncentrat pomidorowy.  Kokilkę wysmarować tłuszczem. Na dnie 1 kokilki wyłożyć ¼ ziemniaków, na to połowę mięsa, ¼ puszki kukurydzy (jeżeli mamy całą). Przykryć warstwą ziemniaków – połową tego co zostało. Na wierzchu ułożyć ser żółty. Z drugą kokilką postępować w analogiczny sposób. Piec w 180 stopniach do rozpuszczenia sera ok. 15 -20 minut.  Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Sos z orzechami laskowymi 154

zrobienia prostego sosu do groszku, który dzisiaj ugotowałam na obiad jako dodatek do mojej pieczeni wieprzowej. Sos to może duże słowo bo wszystko czego użyłam do jego wykonania to masło i orzechy. Jeśli macie ochotę na taki prosty dodatek do warzyw czy też mięsa, przepis poniżej. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami

mecooks
Zrazy z karkówki wg Aleex 118

chłopaków. 2 dni to tylko pozornie mnóstwo czasu. Wykorzystałam go na sprzątanie, gotowanie, pieczenie. Jednym z dań, które przygotowałam dla nas były zrazy z karkówki. Zazwyczaj robiłam je z wołowiny, ale po ostatnich doniesieniach mediów, dotyczących polskich ubojni, jednogłośnie stwierdziliśmy, że odpoczniemy od krowiego mięsa. Nie mam na tyle wiarygodnego źródła ani zaprzyjaźnionego rzeźnika, bym była pewna jakości kupowanej wołowiny

W mojej kuchni
FILET Z INDYKA SMAŻONY: przepis na soczyste sznycle z indyka 139

oregano. Absolutnie rewelacyjny smażony filet z indyka. Najlepszy z pieczonymi ziemniakami i sezonową surówką . Jak zrobić smażone filety z indyka - wypróbowany, prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam. ----------------------------------- Liczba porcji : 4-6 Czas przygotowania : 30 minut* ----------------------------------- *oprócz czasu na marynowanie mięsa Oto składniki i przyprawy na marynowane i smażone filety z indyka

Moja Książka Kucharska
Zielony pasztet 195

kostkę. Do malaksera wrzucić dobrze odsączone warzywa oraz mięso i czosnek. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać jaja, śmietankę, przyprawy, sól morską i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki o wymiarach 26 cm x 11 cm i przykryć folią aluminiową. Piekarnik nagrzać na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i piec pasztet przez 1 godzinę w kąpieli wodnej. Wystudzić, następnie schłodzić(...)wysokości.  Brokuły muszą być dobrze odsączone, jeśli nie mamy czasu wystarczy po prostu wycisnąć z nich wodę :) Jeśli nie macie malaksera zmielcie pasztet kilka krotnie w maszynce do mięsa

Delicious Titbits
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami 191

łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Dodatkowo: 100 g parmezanu Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dołożyć mielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, cynamon, rozmaryn, oregano i szczyptę soli. Lekko podsmażyć, od czasu do czasu mieszając. Dodać drobno pokrojoną paprykę i cukinię, chwilę podsmażać. Następnie dołożyć pomidory z puszki(...)pieprzem. Gotowym sosem beszamelowym dokładnie zalać rurki z farszem i posypać startym parmezanem. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem → Naleśniki zapiekane po meksykańsku

Oryginalny smak
Buffalo Wings czyli klasyczne, amerykańskie skrzydełka pokoju 377

średni lub super ostry . Zazwyczaj skrzydełka są smażone w głebokim oleju ( czasami są grillowane lub pieczone ), do momentu, aż dobrze się p rzyrumianią. Następnie są osuszone , mieszane z sosem Buffalo i po trząsane do momentu aż sos całkowicie pokryje każdy zakamarek mięsa . Osobiście zawsze proszę, żeby moje skrzydełka były ponownie wysmażne po wymieszaniu z sosem. Proszę również

Jem więc Jestem
Polędwiczka w sosie żurawinowym 128

kończę pracę, wychodzę, a tu ciemno. Ja chcę wiosnę! :( I już. Na pocieszenie zjem cukierka, a dla Was mam przepis na pyszny i szybki obiad! :) Zapraszam wielbicieli mięs na słodko. Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa sól pieprz 1 cebula 2 łyżki masła odrobina oliwy 1 słoiczek żurawiny (np. Develey ) 2 łyżki octu balsamicznego (np. Develey ) 1/2 szkl bulionu siemię lniane mielone(...)strony na złoty kolor. Pokroić w plastry i piec ok 15 minut w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. W tym czasie pokroić cebulę, a następnie poddusić ją na maśle, dolać ocet balsamiczny, poczekać aż chwilę odparuje, podlać bulionem i dodać żurawinę. Dusić 5 minut pod przykrywką. Dodać mięso z piekarnika i dusić jeszcze 10 minut. Jeśli trzeba

Trufelkowo
Mini hamburgery 1357

mleka (125 ml) 10 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru małe jajko 1 łyżka masła sól 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam biały i czarny Mięso: 500 g mielonego mięsa wołowego 2 łyżki ostrej musztardy czosnek granulowany pieprz 1-2 łyżki oleju Dodatki: 6-7 plasterków żółtego sera kilka małych pomidorków młode liście szpinaku (lub innej małej sałaty(...)Rozkłócamy jajko z mlekiem i smarujemy dokładnie wyrośnięte bułeczki. Na koniec każdą obsypujemy sezamem. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku 180°C z termoobiegiem około 15 minut. Gotowe bułki powinny mieć piękny złoty kolor (zwłaszcza od spodu). Pamiętajcie, żeby kroić je dopiero po całkowitym wystudzeniu. Mięso doprawiamy musztardą, czosnkiem i pieprzem. Następnie dobrze je wyrabiamy i formujemy małe kotleciki. Na patelni

PatiGotuje
Trochę zapomniany już smak gołąbków 221

stałe do naszego menu. Jesteście ciekawi co takiego wymyśliłam? Zapraszam na przepis :) Pieczone gołąbki w sosie warzywnym (przepis na ok. 9 sporych gołąbków) Do przygotowania gołąbków będziemy potrzebować: 9 dużych liści włoskiej kapusty (+/- kilka sztuk w zależności od wielkości docelowych gołąbków) 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe) 100 g białego ryżu 1 średnią cebulkę przyprawy: sól(...)niż w instrukcji na opakowaniu. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju do zrumienienia. Ugotowany ryż odcedzamy i studzimy. Łączymy z cebulką i mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz oraz majeranek i dokładnie wyrabiamy - najlepiej dłońmi. Z kapusty delikatnie oddzielamy wierzchnie liście, które dokładnie płuczemy. (W razie konieczności dwa zewnętrzne odrzucamy.) W dużym garnku

Ratunku obiad
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą 135

typu fosforany czy karagen, o jak największej zawartości mięsa (powinno go być jakieś 70-80%). Najlepiej, żeby nie była drobno rozdrobniona i na pewno nie wybierajmy takiej, która ma mięso oddzielane mechanicznie w składzie. [embed]https://youtu.be/sP1dxZqiLEQ[/embed] Składniki na zapiekankę makaronową z kiełbasą: 250 g makaronu (dałam kokardki) 3 pętka cienkiej kiełbasy (około 250 g) puszka kukurydzy puszka czerwonej(...)mieszamy ze sobą. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 C.   [caption id="attachment_7827" align="aligncenter" width="1024"] Zapiekanka makaronowa z kiełbasą[/caption] Zobacz inne przepisy na zapiekanki makaronowe: Zapiekanka Z Makaronu I Mięsa Mielonego Zapiekanka Z Makaronem I Brokułami Błyskawiczna Zapiekanka Z Makaronem I Pieczarkami Zapiekanka

e-PrzepisyKulinarne
Schab pieczony 192

Schab pieczony                                    Pyszny domowy schabik na świąteczny stół                                   Składniki : schab b/k - 1,5 kg majeranek - 1 łyżeczka papryka  słodka  mielona(...)odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie wyjąć mięso osuszyć. Majeranek wymieszać ze słodką papryką, natrzeć dobrze schab i przełożyć schab do naczynia żaroodpornego, przykryć, odstawić na 2 godziny. Następnie zdjąć pokrywkę z naczynia żaroodpornego, a przykryć folią aluminiową. Nagrzać piekarnik do 200 stop, piec przez ok. 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stop i piec

Kuchnia Danusi
Hamburger inny niż wszystkie 182

jajka 4 łyżki bułki tartej sól i pieprz 4 bułki do hamburgerów  4 plastry boczku wędzonego mała główka sałaty 2 pomidory domowy ketchup Przygotowanie: W dużej misce wymieszać mięso, drobno posiekaną cebulkę, jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Sałatę posiekać i wymieszać z majonezem. Pomidory pokroić w plasterki. W na suchej(...)dosyć duże i płaskie (około 1 cm grubości). Następnie piec w piekarniku przez około 5 minut. Na ostatnie 2 minuty włożyć do piekarnika przecięte na pół bułki. W tym czasie smażyć na patelni 2 jajka. Kiedy bułki już będą gotowe, wyciągnąć  je z piekarnika. Posmarować ketchupem, położyć sałatę, pomidora, mięso i boczek. Na to ułożyć smażone jajko i delikatnie

Piąty grzech główny