mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:373/1172)

Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 173

roladki i owijamy plasterkami wędzonej szynki. Dno i boki żaroodpornego naczynia smarujemy olejem. Do formy w ykładamy roladki, szparagi oraz pomidorki. Mięso i warzywa skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut. **** PREPARAZIONE Leggermente battute i petti di tacchino; aggiustate di sale e pepe. Iniziate pulendo

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 141

szkl. wody. Rozpuszczone sosy dodajemy do garnka i następnie zagęszczamy jogurtem lub śmietaną. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem z mięsem i pieczarkami. Następnie posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika, pieczemy 15-20 minut do rozpuszczenia sera. Smacznego

Jak u mamy
Cytrynowa pierś kurczaka i warzywny makaron 189

przyprawami (sól, pieprz) i dokładnie wymieszać. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki do zamarynowania na minimum 2h (a najlepiej na całą noc). Kawałki mięsa kłaść na rozgrzanym grillu (lub na patelni grillowej) i piec przez 15 minut. W tym czasie przygotować dodatki. Marchew i pietruszkę obrać ze skóry, cukinię umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przygotować makaron warzywny

Dietolog
Roladki z kurczaka w sosie grzybowym 127

sera, cukinię i paprykę, lekko posolić, zwinąć w roladkę i spiąć patyczkiem. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, włożyć przygotowane roladki,  posypać przyprawą do gyrosa. Piec w temperaturze 190 stopni około 50-60 minut. Gdy mięso się zarumieni podlać jedną szklanką wody.  Przygotowanie sosu: Grzyby oczyścić, dosyć drobno pokroić, zalać wodą, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Śmietanę rozbełtać

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 202

szkl. wody. Rozpuszczone sosy dodajemy do garnka i następnie zagęszczamy jogurtem lub śmietaną. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem z mięsem i pieczarkami. Następnie posypujemy startym serem. Wkładamy do piekarnika, pieczemy 15-20 minut do rozpuszczenia sera. Smacznego

Jak u mamy
Podudzia z kurczaka w sezamie 132

false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski, do której wlewamy syrop klonowy, sos sojowy, wsypujemy sezamy, lekko oprószamy pieprzem. Mięso mieszamy z dodanymi składnikami, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia, blaszkę. Przykrywamy folią aluminiową, pieczemy 35 min w temperaturze 190°C, następnie 10 min bez folii, w temperaturze 200°C z termoobiegiem. st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Karkówka zapiekana w sosie 418

koncentrat, dodać śmietanę i mąkę, dobrze rozprowadzić, dodać cukier, przyprawy oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek, wrzucić kostkę rosołową. Zagotować. Cebule pokroić na plastry. Mięso poukładać w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plastrami cebuli, zalać sosem. Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 190°C (bez przykrycia), co jakiś czas przemieszać mięsko widelcem. Źródło: zcukrempudrem.blogspot.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Naleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera 131

pachnące latem danie. W przepisie wykorzystałam sos uniwersalny jasny marki Łowicz. To świetna propozycja produktowa do stworzenia wielu smacznych potraw. Sos nadaje się do pieczenia, gotowania i duszenia. Jest doskonałym dodatkiem do dań z mięsem, z makaronem czy z rybą. Zapach i konsystencja sosu bardzo mi odpowiadają i przypominają wspomnienia z dzieciństwa i obiady u Babci. Naleśniki szpinakowe z kurczakiem

Pieguskowa Kuchnia
Przepis #33 Niedzielny obiad - filet z kurczka na warzywach 133

całej powierzchni. Następnie układamy  pokrojone warzywa, polewamy sosem a następnie układamy mięso. Na nie układamy pokrojoną cebulę. Całość zalewamy resztą sosu. Pieczemy w piekarniku około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Taką warzywno-mięsną zapiekankę podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków. To idealne wiosenne połącznie, które smakuje wspaniale:) Smacznego

Health-Fit-Life
Pieczona pierś z kurczaka w jogurcie 149

następnie nacinam naszą pierś , dodaję warzywko , pieprz , oraz posiekany czosnek , na koniec polewam nasze mięso jogurtem greckim i odstawiam na 2 godzinki . Kiedy nasze mięso poleżało i przeszło przyprawami , przekładam do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem 60 minut , po tym czasie mięsko mamy gotowe do podania , znakomicie smakuje z ryżem

Mój Smak
Mięsne kulki z serem na sposób włoski - bez glutenu, low-carb 143

ostudź. W międzyczasie wymieszaj za pomocą miksera lub miotełki jajko, serek, przyprawy i tarty parmezan. W duże misce dobrze wymieszaj jajeczno serową masę z mięsem. Dodaj cebulkę i wymieszaj wszystko jeszcze raz. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, papier najlepiej dodatkowo natłuścić. Z masy mięsnej lepimy małe kuleczki (wielkości orzecha) i układamy na papierze. Pieczemy kuleczki ok 25 minut. Podczas pieczenia

Marta próbuje
Szaszłyki z marynatą słodka papryka z ziołami 170

jakieś 2 godziny wcześniej zamarynowałam w marynacie. Odstawiłam do lodówki. 2. Warzywa pokroiłam, dodałam 2 łyżki marynaty i wymieszałam. Na wykałaczki nakładałam po kolei mięso i warzywa. 3. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Szaszłyki piekłam około 30 minut. Po upieczeniu możemy podać z ulubionym sosem :-). Smacznego

kruche babeczki
Duszony karczek z pieca 139

gorącej patelni z łyżką oleju kokosowego wraz z listkami laurowymi i całym nie obranym czosnkiem z każdej strony na ładny brązowy kolor.   Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody i do pieca na godzinę w 160 st C (ja raz go obróciłam na drugą stronę). Groszek podgotować w bulionie, zmiksować i podawać z puree ziemniaczanym i prażoną

Gaździnka warzy
Karkówka pieczona w keczupie z cebulą 2335

koncentrat, musztardę, wodę i przyprawy mieszamy ze sobą.  2. Karkówkę i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę. 3. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1,5 h, z czego pierwsze 45 minut pod przykryciem

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania