mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:381/1172)

Szaszłyki ze śliwką 194

szaszłyków Wykonanie: Mięso mieszamy z jajkami i przyprawą (tak jak na mielone). Na każdy patyczek od szaszłyka nadziewamy 3 śliwki, następnie oblepiamy je szczelnie mięsem (cienką warstwą). Gotowe szaszłyki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na ok. 30 min (tak aby był mocno rumiany kolor). Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Piersi z kurczaka z brzoskwiniami i boczkiem babci Basi 240

natrzeć solą i papryką. Odstawić na minimum 30 minut. Brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć na kawałkach kurczaka. Całość owinąć plastrami boczku. Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać trochę oleju i wody i piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Uwaga : po 20 min zdejmujemy pokrywę i włączamy termoobieg, żeby się trochę zarumieniło

Pysznosci Babci Basi
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 180

mielone, pokrojone pieczarki. Czosnek miażdżymy w prasce i dodajemy do całości, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy chwilkę. Jeśli z mięsa powstanie dużo tłuszczu, wody-należy to odlać, bo w pieczeniu papryki zrobi się za dużo sosu. farsz ściągamy z ognia, i dodajemy do niego kaszę jaglaną-ugotowaną i odsączoną z wody. Wszystko dokładnie mieszamy. Papryki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kurczak zapiekany z warzywami i podwójnym serem 185

oraz puszkę pomidorów wraz zalewą. Dusić, aż płyn całkowicie odparuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką oraz oregano. Farsz rozłożyć na każdym kawałku mięsa i przykryć plasterkiem mozarelli i posypać odrobiną startego żółtego sera. Piec około 10-15 minut w temp. 180st

Z miłości do słodkości
Babka ziemniaczana faszerowana mięsem mielonym 220

smalcem można  i oliwą i posypujemy blachę kaszą manna dzięki temu bedzie chrupiąca. I wlewamy połowę  naszej masy ziemniaczanej Następnie układamy  mięso mielone i ponownie zalewamy ziemniakami. Zmniejszamy temperature do 180°C Pieczemy Babkę około 50 min. Jeśli będziemy robić grubsza pamiętajmy o tym ze czas będzie dłuższy Polecam wbić wykalaczke w środek jeśli po wyciągnięciu będziemy

Viola cooks with passion
Papryka faszerowana z mięsem,mozzarelą i parmezanem 139

później zamknąć paprykę, Oczywiście to jest tylko propozycja.   Rozgrzewamy piekarnik do 220C Następnie tarkujemy mozzarellę i wsadzamy do środka papryki,następnie nadziewamy mięsem. Nie zakrywamy papryki ,górną częścią która nam została Zmniejszamy temperaturę. Pieczemy paprykę w 200 C przez około 40 minut, Wyciągamy i posypujemy tartym parmezanem. Zamykamy paprykę i pieczemy jeszcze przez 15 minut w 150 C GOTOWE

Viola cooks with passion
Szaszłyki z indyka 170

dużą kostkę. Mięso wymieszaj z przyprawami i odstaw na minimum pół godziny. Warzywa umyj i pokrój na cząstki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso oraz przygotowane warzywa. Szaszłyki ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz 25-30 minut w 220°C lub połóż na rozgrzanym grillu. Pamiętaj, żeby szaszłyki w trakcie pieczenia obrócić. Sos czosnkowy Ząbki czosnku zetrzyj

Food Square
Sałatka z grillowanych owoców i warzyw 206

sosem – na przykład na bazie winegretu. Ta sałatka to połączenie idealne. Spróbujcie! Można zjeść ją samą, można użyć jej jako dodatku do grillowanego mięsa. Będzie pyszna z pokrojoną w plastry piersią kurczaka , np. z pieczoną w prosty i unikalny sposób jak w tym przepisie . Nie jest ani zimna, ani ciepła. Ta sałatka nie wymaga chłodzenia czy czasu do odstawienia

Karo in the Kitchen
Pieczone podudzia z kurczaka 263

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Następnie należy olejem skropić podudzia i rozsmarować przygotowaną wcześniej marynatą, tak aby równomiernie pokryć całe mięso. Mięso przykryć folią i włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 min pod przykryciem. Następnie piec przez kolejne 30 min bez przykrycia, aby kurczak się zapiekł

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kurczak faszerowany mozzarellą, pomidorami i bazylią 250

Przyprawy: Sól, pieprz, majeranek, tymianek, suszone pomidory Wykonanie: Kurczaka umyć, oczyścić i naciąć jak na zdjęciu. W międzyczasie pokroić pomidorki i mozzarellę na paski. Mięso natrzeć oliwą i doprawić. Faszerować pomidorami, serem i listkami bazylii. Piec w naczyniu żaroodpornym około 40 minut w temperaturze 180-190 st C (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
porcje kurczaka z piekarnika na ostro... 257

wlać sok pomidorowy (ja mam swój domowy, można dać kupny), wstawić do piekarnika bez przykrycia piekarnik nagrzany do 200 C, grzanie góra/dół, piec z 50 - 60 minut, można z 2 razy obrócić porcje mięsa - mięso jest aromartyczne, kruche i smakuje na ciepło i na zimno................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
prymkowa zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym 225

naczynia żaroodpornego wlewamy masę mięsną. 6. Na mięso wykładamy pokrojone pomidory. 7. A na koniec ziemniaczane puree, które dziobiemy widelcem, by sos z mięsa mógł trochę odparować. 8. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni.  9. I gotowe! Smacznego

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Cukinie zapiekane z kaszą 205

rozpuścić wg przepisu Cukinie ułożyć na blaszce wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C, do blaszki wlać rosół Piec około 20 min. przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem. Dla tych którzy wolą wersję z mięsem proponuję zamiast farszu z serem zrobić farsz z mięsem mielonym. Może być wg tego przepisu na pulpety. Cukinie z farszem serowym można zaostrzyć polewając

Proste Potrawy
Lazania z kurczakiem i brokułem 203

płatów lazanii, wykładamy 1/3 mięsa, brokułów i cebuli, połowę sosu beszamelowego, potem znów płaty, mięso, cebula, brokuły i reszta sosu, i ostatnia warstwa - makaron, mięso, cebula, brokuły, a wierzch przykrywamy plastrami sera żółtego. 7. Lazanię pieczemy w 200 st. C przez 30-35 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kurczak z pomidorami i estragonem w białym winie. 240

wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Wyjąć brytfankę z piekarnika i dodać pomidory. Poupychać je ciasno pomiędzy kawałkami mięsa. Jeżeli są większe - przekroić i układać przeciętą częścią do góry. Piec jeszcze 25 minut bez przykrycia. Wyjąć danie z piekarnika i dodać do wytworzonego sosu estragon (posiekany świeży lub suszony). Potrząsnąć brytfanką by dobrze się wymieszał

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania