mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:372/1172)

Gołąbki z młodej kapusty 221

Próbowaliście kiedyś ugotować gołąbki zamiast je piec? Ja ostatnio wypróbowałam ten sposób i przypadł mi do gustu. W smaku może tylko nieznacznie się różnią. W dodatku z młodej kapusty są wg. mnie najlepsze a przy okazji szybsze w przygotowaniu ;) Składniki na ok 25 sztuk: 2 główki młodej kapusty 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 400-500 g ryżu białego

Ze smakiem i z pasją
Gryczana pieczeń 214

Za kaszą nie wszyscy przepadają ale ta propozycja może niektórych przekonać. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy :)Składniki:- 200 g kaszy gryczanej- 400 g łopatki- 1

Zainspirowana w kuchni
Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 192

pomóżcie mi wygrać w tym starciu. Przepisy konkursowe znajdziecie -> tutaj.  Na osoby głosujące czekają atrakcyjne nagrody!   Porcja dla 4 osób Składniki : pulpety  500 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 4 ząbki czosnku 1/3 posiekanego na drobno pora pęczek szczypiorku 4 łyżki pesto bazyliowego 0,5 szklanki zblendowanych migdałów 1 łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco(...)piekarniku na 180 C przez 1 - 1,15 h. Nie podgotowujemy wcześniej ziemniaków, ponieważ burak po usmażeniu będzie dość twardy i podczas pieczenia stanie się mięciutki razem z ziemniakiem.  pulpety w misce łączymy mięso, sprasowany czosnek, posiekany drobno szczypiorek i por, następnie dodajemy, jajko, zblendowane migdały, pesto i przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy i formujemy w pulpety

Niezły Młynek
Kurczak w cieście naleśnikowym z sosem 296

oprószyć solą , a następnie zrobić ciasto naleśnikowe. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Mięso wkładać do ciasta i dokładnie je w nim obtoczyć. Smażyć na rozgrzanym maśle. Sos 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego

O kuchni z uczuciem
Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą / Duck, beet and orange salad 215

syropie klonowym w piekarniku, prażymy orzechy, przygotowujemy pomarańczę i dressing i gotowe! Jedna z najlepszych sałatek jakie jadłam, zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka z kaczką, pieczonymi burakami i pomarańczą (2 porcje) Składniki na kaczkę: 1 pierś z kaczki 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu sól, pieprz Składniki na buraki: 2 czerwone buraki, obrane i pokrojone w cienkie kliny(...)zapiekanie wymieszaj kawałki buraków z syropem klonowym i oliwą. Dopraw solą i pieprzem, włóż do piekarnika i piecz do miękkości, przez około 20 minut. Wyjmij pierś z lodówki i najlepiej gdy jeszcze będzie zimna, natnij skórkę w kratkę, uważając by nie naruszyć mięsa. Natrzyj rozmarynem, solą i pieprzem i odstaw aby nabrała temperatury pokojowej. Ewentualnie włóż do lodówki jeżeli przygotowujesz

karmelowy
Sycąca zapiekanka z makaronem, pomidorami i mięsem 365

sycący, a jak się jeszcze człowiek postara, dzięki takiej zapiekance ma na 2 dni obiad z głowy. Zapiekanka nie była polewana przed pieczeniem żadnym sosem, ale jak macie ochotę, to śmiało :) SKŁADNIKI 300-500g mięsa mielonego 300g makaronu 2-3 duże pomidory 1 ząbek czosnku starty żółty ser przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz, cynamon olej WYKONANIE Makaron lekko

Zofiana
Pieczony pstrąg z masłem i ziołami 200

upewnić jak robią to też inni. Oczywiście największy i zarazem najlepszy zbiór przepisów znajdziecie na KWESTIA SMAKU . Tam też znalazłam przepis na pstrąga pieczonego KLIK . Mało kiedy kupuję świeże ryby. Jestem znacznie większa fanką mięsa zwłaszcza wołowiny. Spojrzałam na przepis który znalazłam i od razu przystąpiłam do roboty. Żeby nie było. Moje danie to nie kopia dania ze strony(...)lekko przyprawą do ryb (w sklepach zielarskich znajdziecie gotowe mieszanki bez soli i innych ulepszaczy). Lekko oprósz solą himalajską. Z pozostałej limonki zrób plasterki i połóż na pstrąga.  Piecz 20 minut. PRZED PIECZENIEM EFEKT KOŃCOWY

ClauditteMissCooking
5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 200

delikatnego ciasta, podane w aromatycznym chińskim sosie. Wykwintny sposób na resztki jedzenia – a konkretnie mięso z gotowanego kurczaka, które normalnie je się za karę, albo wcale. Zobacz przepis. 2. Zupa pho z… Ta zupa pho to dowód na to, że z pieczonego kurczaka nic nie powinno się marnować. Wierzcie lub nie, ale powstała na… bulionie(...)wietnamsku Kurczak po wietnamsku – to genialne prosty pomysł na to, co można zrobić z resztek jedzenia, a dokładnie z kurczaka – pieczonego albo z rosołu. Wietnamski karmel i mleko kokosowe potrafią tchnąć drugie życie w pozornie nudny kawałek mięsa. Zobacz przepis. 5. Szarlotka z chleba Wygląda i smakuje jak dobre ciastko z cukierni, kto by przypuszczał, że powstała z resztek

Niedzielny kucharz
Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami 227

Potrawa kuchni greckiej. Pieczone klopsiki doprawione miętą, podane z dobrze schłodzonym sosem tzatziki. Świetne na obiad, podane np. z pitą, ale też jako przekąska na przyjęcie. Mięsne kuleczki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 cebula dymka 15 listków świeżej mięty 2 ząbki czosnku sól, pieprz  Sos tzatziki(...)250ml jogurtu greckiego 1 ogórek świeży 2 łyżeczki przyprawy tzatziki 1. Cebulę i miętę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wraz z mięsem mielonym i przyprawami zagniatamy na gładką masę. Formujemy malutkie kuleczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Przygotowujemy sos: ogórka ścieramy na małych oczkach tarki, dodajemy jogurt grecki

Szefowa kuchni
Szynka wieprzowa w białym winie 171

delikatnie marchew i cebulę. Te ostatnie przekładamy na dno np. rzymskiego glinianego garnka, szybkowaru, czy dużego rondla i nakrywamy całość podsmażonym mięsem. Zebrane wcześniej zioła i czosnek dokładamy na wierzch i zalewamy wszystko szklanką wina. Jeśli, jak ja pieczemy w rzymskim garnku, wcześniej moczymy go w wodzie przez około kwadrans i wstawiamy potrawę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika

Kuchenna Kontrrewolucya
Marokański tagine z jagnięciną 252

grube piórka, 4 ząbki czosnku przecisnąłem przez praskę. Na głębokiej patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i zeszkliłem na niej cebulę i czosnek. Dodałem wcześniej zamarynowaną jagnięcinę. Smażyłem, aż mięso lekko się zarumieniło, po czym dodałem na patelnię 500 ml coca coli i 2 puszki pomidorów. Następnie dodałem skórkę otartą z cytryny oraz sok z jednej cytryny i pokrojone w duże(...)morskiej i ziarnami czarnuszki. Placki odstawiłem na 10 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 240 stopni i umieściłem w nim placki. Piekłem przez 25 minut.  Na 5 minut przed podaniem dodałem do mięsa pół pęczka posiekanej natki kolendry. 400 gram natualnego jogurtu greckiego wymieszałem z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i delikatnie doprawiłem solą. Na talerze wyłożyłem

Wyprawy kulinarne
Pierogi pieczone z farszem z kurczaka, pomidorów i żółtego sera 185

Poznaniu na ulicy Wrocławskiej była bardzo fajna restauracja, która podawała pierogi z pieca. Ostatnio przechodząc tamtędy stwierdziłam, że chętnie bym do niej zajrzała na pierogi z mięsem. Okazało się to jednak niemożliwe, bo restauracji tej już nie ma :( Postanowiłam zatem sama je zrobić. Znalazłam przepis na stronie Ooomnomnomnom i wzięłam się do roboty. Wyszło pysznie. Polecam! Ilość porcji: około

Kolizje Smaków
Wieprzowina w piwie z glazurowaną marchewką 163

przyprawić ( tak na oko i według własnego smaku) i do lodówki na noc. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i podsmażyć mięso z każdej strony razem z poszatkowaną cebulą. Przełożyć do brytfanki, wlać piwo i piec w 150 st C przez ok 1,5 godziny. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. podsmażyć na łyżce masła. Wlać miód, a następnie zalać odrobiną

Gaździnka warzy
Pieczeń Wołowa 196

karkówka) 1 marchewka pół selera 1 główka czosnku 2 łyżeczki pieprzu w ziarnach 2 łyżeczki goździków sól mielony pieprz oliwa Przygotowanie: Mięso doprawić solą i mielonym pieprzem, zwinąć i związać lub włożyć do siatki do pieczenia. Marchewkę i seler pokroić w plastry. Czosnek przekroić na pół bez obierania. Tak przygotowaną wołowinę obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron. Dodać marchewkę, seler

Mama Gotuje
Pulpeciki z pieczonego kurczaka z prażonymi, solonymi migdałami i kolendrą 213

różnych powodów. Po części ze świadomości, w jaki sposób zwierzęta są hodowane i zabijane; a po części dlatego, że warzywa smakują nam ostatnio bardziej niż mięso czy wędliny. Wolimy zjeść sałatkę, sery czy jakąś kolorową zapiekankę. Czasem jednak pokusimy się na przykład o upieczenie kurczaka, który jednak nigdy nie jest zjadany w całości. Co zatem(...)jakie otrzymałam przed świętami od firmy VOG - producenta wyrobów Kresto. Składniki: pieczony kurczak - ja użyłam 3 nóżek, solone migdały Kresto , 1 łyżeczka ziarenek kolendry , pieprz cytrynowy , sól , 1 sucha bułka , 1 jajko , mąka pszenna do obtoczenia pulpecików, 2 łyżki masła , około 1/3 szklanki kwaśnej gęstej śmietany . Mięso oddzieliłam od kości, zmieliłam razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodałam lekko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczony kurczak na obiad z brukselką i batatami 241

Pieczony kurczak na obiad…znowu… Uwielbiam kurczaka i przyznaję, że często go przyrządzam na obiad. Lubię kurczaka w sosie , pieczone udka , chrupiące skrzydełka , klopsiki …Nie, kurczak na obiad to hit, szybki i tani. Dlatego warto dodać do meny kolejny przepis na kurczaka w czosnkowo miodowej marynacie z brukselką i batatami. Po prostu niebo(...)musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wymieszaj marynatę z kurczakiem i odstaw na godzinę. Nastaw piekarnik na 200ºC na grilla. Ułóż mięso w żaroodpornym naczyniu i wstaw do piekarnika. Zmniejsz temperturę do 180ºC. Piecz przez godzinę. Ugotuj brukselkę w lekko osolonej wodzie. Odcedź, opłukaj zimną wodą. W rzuć na patelnię z rozgrzanym ghee. Dodaj orzechy i żurawinę. Smaż

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania