Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami

Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami

Kuleczki z mięsa mielonego z miętą i tzatzikami

Przepis na : obiad

Potrawa kuchni greckiej. Pieczone klopsiki doprawione miętą, podane z dobrze schłodzonym sosem tzatziki. Świetne na obiad, podane np. z pitą, ale też jako przekąska na przyjęcie. Mięsne kuleczki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 cebula dymka 15 listków świeżej mięty 2 ząbki czosnku sól, pieprz  Sos tzatziki: 250ml jogurtu greckiego 1 ogórek świeży 2 łyżeczki przyprawy tzatziki 1. Cebulę i miętę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Wraz z mięsem mielonym i przyprawami zagniatamy na gładką masę. Formujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.