mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:363/1172)

Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 117

bułkami. • Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. • Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim 134

Jamar . Dzięki temu zaoszczędziliśmy czas na przygotowanie innych potraw. Sos smakuje wybornie, trzeba go lekko rozprowadzić wodą, żeby nam się nie przypalił podczas pieczenia, pod koniec wraca do „swojej” konsystencji. Rewelacyjnie komponuje się z kapustą i mięsem kaczki. Składniki 200 g ryżu 500-600 g filetów z kaczki ze skórą 1 główka kapusty włoskiej 1 łyżka estragonu 1 słoik sosu(...)średnich oczkach. Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku. Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki. Pieczemy 40-45 min pod przykryciem w temperaturze 220°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style

R'n'G Kitchen
Pieczone udźce z indyka 143

pomocą lnianego sznurka związujemy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Następnie wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy olejem i przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez godzinę i 20 minut. Schłodzone mięso można podawać zamiast wędliny na kanapkach

Qchnia po prostu
Piersi kurczaka w sosie śliwkowym 132

środku nie będzie dopieczone, można podsmażone wstępnie roladki wstawić na kratkę i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (czas pieczenia tak na prawdę będzie zależał od wcześniejszego podsmażenia oraz wielkości porcji – ja mam termometr do mięsa, więc zawsze sprawdzam temperaturę przed podaniem. Notabene polecam Wam taki gadżet). W moim przypadku – aby mięso doszło – wystarczyło obsmażenie

Smaki Na Talerzu
Pierś z kaczki z cukinią i jarmużem 216

przestygnąć, słowem – dojść. Następnie kroicie w plastry i posypujecie grubą solą oraz pieprzem. I teraz, jeśli dopasowaliście czas smażenia i pieczenia do rozmiaru piersi, ta w w samym środku powinna być różowa. Jeśli nie dopasowaliście i mięso jest jednokolorowe i przeciągnięte, zjadacie po cichu ze łzami w oczach, że nawet jeśli zgłosilibyście się do Masterchefa, to Michel Moran dałby

GRUBY WAŁEK
domowa parzona szynkowa kiełbasa 732

kiełbasa s zynkowa Dziś pragnę podzielić się swoim sposobem, na wykorzystanie okrawków mięsa z wieprzowej szynki, które zawsze zostają w kuchni po  formowaniu   mięsiwa do wędzenia ( czy też pieczenia). Kawałki takie, zwykle wykorzystuje się jako dodatek do kotletów, lub potrawki, ale dziś znajdziemy dla nich zgoła inne zastosowanie. Pamiętając że mięso to, mimo że w nieforemnych kawałkach, nadal

Miód i pieprz
Moussaka 417

pędzla. Piec około 8 minut do zrumienienia, następnie plastry bakłażana odwrócić na drugą stronę i piec kolejne 8-10 minut do zrumienienia. Upieczone zdjąć z blachy i odłożyć na talerz na dużej patelni zeszklić na oleju drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso i obsmażyć około 5 minut. Dolać wino, a za kilka minut dodać resztę składników. Dusić(...)porcję. Na dno naczynia wyłożyć 1-szą porcję bakłażana, następnie porcję miesa, 2-gą porcję bakłażana i porcję mięsa, i 3-cią porcję bakłażana. Na górze zapiekanki rozprowadzić równomiernie sos beszamelowy i rozsypać resztę startego parmezanu piec w 180`C przez około 35 minut do zrumienienia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pulpety indyczo-wieprzowe zapiekane z kaszą i botwinką 112

idealne dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt długiego czasu. Przygotowanie samego dania zajmie wam 10 minut, a później tylko pieczenie i gotowe! Polecam to danie wszystkim osobom, które uwielbiają botwinkę. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego indyczo-wieprzowego 1 saszetka kaszy pęczak (100 g) 2 gałązki botwinki 2 szklanki wody sól, pieprz papryka słodka papryka ostra natka pietruszki(...)bazylia suszona 1 łyżka oleju bądź oliwy z oliwek Mielone mięso przełożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką, paprykę ostrą, bazylią i natką pietruszki. Wszystko ze sobą wymieszać i uformować pulpety, które umieścić na dnie naczynia żaroodpornego (do masy nie musicie dawać bułki tartej czy jajka). Kaszę z saszetki wsypać na pulpety, a na sam koniec

Ugotować
Pierś kurczaka z porem 323

boczku oliwa z oliwek kilka gałązek tymianku Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200 ° C.  Mięso umyć i osuszyć. Odłożyć. Por (biała część) rozciąć i przemyć, usunąć zewnętrzne liście, a następnie pokroić go na 0,5 cm  plasterki. Włożyć do naczynia w którym będziemy piekli. Dodać  listki z  kilku gałązek świeżego tymianku, szczyptę soli morskiej i świeżo zmielony(...)białego wina  - wymieszać. Pierś kurczaka owinąć  plastrami boczku. To nie tylko doda smaku, ale również ochroni mięso przed wysuszeniem. Ułożyć na porach. Skropić oliwą z oliwek, umieść kilka całych gałązek tymianku na górze, wstawić do piekarnika i  piec 25 do 35 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Smacznego

Stare Gary
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 251

uwalniają się połączenia włókien kolagenowych a masa zyskuje spoistość i kleistość – nie potrzeba tutaj jajka do zlepienia. Odważam identyczne porcje mięsa (w tym wypadku cztery o wadze 125-127g, czyli standardowej dla burgerów wielkości). Wycinam z papieru do pieczenia kwadraty na które odłożę uformowane kotlety – inaczej ciężko byłoby je przenieść na patelnię. W dłoniach jeszcze masuję i wyrabiam chwilę(...)sosu! SKŁADNIKI NA 4 BURGERY 500g mięsa z udźca indyka – u mnie gulasz udźca 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka oleju ryżowego lub rzepakowego (nie więcej!) 1 łyżeczka suszonej mielonej cebuli ½ łyżeczki suszonego mielonego czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju do smażenia papier do pieczenia SKŁADNIKI mojej opcji podania sos do hamburgerów

Karo in the Kitchen
Wołowina i ziemniaki nacinane z pieca ze skorupką czosnkowo-ziołową 120

talerz, jakby leżał tam małpi móżdżek czy żywe robale. A ziemniaczki? Jak to pieczone warzywo tego typu - znajdzie wielu amatorów. Czosnek, zioła - pycha! WOŁOWINA I ZIEMNIAKI NACINANE Z PIECA ZE SKORUPKĄ CZOSNKOWO-ZIOŁOWĄ Składniki na wołowinę: - dobry kawałek wołowiny - sól  - pieprz - tłuszcz (jeżeli mięso jest bardzo chude) Przygotowanie wołowiny: Istnieje kilka złotych zasad podczas przygotowywania wołowiny tego(...)chwili podania. Po trzecie mięso powinno odpoczywać tyle, ile się smażyło. Po czwarte należy smażyć je na bardzo rozgrzanej patelni z grubym dnem lub żeliwnej. Po piąte, jeżeli mięso jest chude i używamy tłuszczu, to powinniśmy wysmarować nim wołowinę, a nie patelnię. Moja wołowina była raczej gruba, więc smażyłam ją po 3 minuty z każdej strony, po czym umieściłam

Życie zamknięte w smaku
Wołowina z pieczonym naleśnikiem i zielonym groszkiem 171

Proponujemy inną wersję naleśnika, bardzo wyrośniętą, pieczoną w piekarniku, z dodatkiem duszonej wołowiny i słodkiego zielonego groszku.     Składniki: -ok. 35 dkg wołowiny -2 marchewki -45 dkg mrożonego zielonego groszku -ząbek czosnku -ok. 5 dkg masła -12 dkg mąki oraz 2 łyżki do sosu -3 jajka -275 ml mleka -150 ml oleju -sos sojowy -sól. pieprz(...)rosół.    Po 10 minutach wyjmujemy z rosołu marchewki. Pół jednej z nich kroimy w plastry a resztę w kostkę. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę.    Ugotowane mięso kroimy w cienkie plasterki.    Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy połowę czosnku i plastry wołowiny.    Chwilę smażymy i posypujemy mąką ( 2 łyżki ). Podlewamy rosołem

Maminek kulinarny
Obiady w styczniu 128

cukinią i szpinakiem Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Penne z grillowanymi warzywami Penne z pieczarkami i czarnymi oliwkami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie(...)Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem

Moja smaczna kuchnia
Pasztet domowy 149

wszystkie warzywa. Gotować wszystko ok. 1,5 godziny pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać wątróbkę, bułki i pogotować jeszcze 5 minut. Po wystudzeniu mięsa ( najlepiej następny dzień ) trzykrotnie zmielić mięso oraz wątróbkę a także namoczone bułki. Do zmielonej masy dodać  żółtka, sól, pieprz, majeranek do smaku i dokładnie wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć(...)które należy posmarować smalcem a następnie wyłożyć do nich masę mięsną.  Można dno wyłożyć plastrami słoniny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni C. Jaki rodzaj mięsa dobry jest na pasztet?   Łopatka, karczek, biodrówka , szynka. ( Schab jest zbyt suchy więc nie polecam

Na słodko lub wytrawnie
Ktoś nam podłożył świnię! …. 173

dzień zaczęliśmy od spaceru w najbliższej okolicy zbierając przy okazji maślaki, które wykorzystałam do roladkowego farszu. Potem przygotowywaliśmy wcześniej zaplanowane przepisy, jak i improwizowaliśmy z mięsem, które nam zostało. Mięso było bardzo dobrej jakości, a dostarczył je jeden z dostawców hotelu Nest . Świnia była typowo mięsna, w zasadzie bez grama słoniny, co niestety uniemożliwiło nam zrobienie smalcu i metki. Niemniej(...)minut (mój przepis) i szynka peklowana parzona(wg przepis San Jacinto) - wyroby szynkowarowe: szynkowa i golonkowa (od San Jacinto) , schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów - rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym z paprykami - tuszonka w słoikach według norm radzieckiego GOST-u - bigos - gulasz piwny z dodatkiem papryki czerwonej i zielonej - zrazy wieprzowe zawijane z karkówki - tradycyjne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania