mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:355/1172)

Baba ghanoush 204

Arabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw. Składniki: bakłażan 1 łyżka pasty tahini 1 łyżeczka oliwy ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny sól garść natki pietruszki mielona papryka Piekarnik nastawić na 250 stopni C. Bakłażana nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce pokrytej folią aluminiową i wstawić do nagrzanego

wyzwania kuchenne
Gulasz dyniowy z dodatkiem mięsa wołowego 161

Hokkaido kroimy na mniejsze kawałki, wydrążamy środek, układamy na papierze  do pieczenia. Na wierzch kładziemy gałązkę rozmarynu, w całości lub posiekaną. Pieczemy 20-30 minut  w zależności od piekarnika w 180 stopniach. Na patelni podsmażamy mięso wołowe oraz cebulę. W garnku gotujemy do miękkości obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę,  korzeń i natkę pietruszki. Doprawiamy podczas

Życie zaczyna się w kuchni
Grillowany antrykot na miksie sałat, dip z aloesu z nutą mięty 235

każdą stronę. na koniec posypujemy solą i pieprzem, w tym czasie na talerzu wykładamy sałatę, ser kozi i gdy skończy się piec kroimy gruszkę i cebule w pół księżyce i kładziemy na naszym talerzu, potem mięso i posypujemy wszystko słonecznikiem.  Na koniec polewamy dipem, kładziemy grzanki i podajemy :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz smacznego

pichciszto
Tarta ziemniaczana z kurczakiem i warzywami 292

pachnie lato? Wczesnymi ziemniakami z koperkiem, warzywami i ziołami. I taką też pyszną tartę chcę Wam zaproponować. W trakcie jej pieczenia w kuchni panuje niewyobrażalny, wręcz obłędny zapach, który pobudza kubki smakowe. Koniecznie musicie spróbować, bo jest fenomenalna. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków (najlepiej wczesnych) 1 pęczek koperku 60 g masła 200 g piersi z kurczaka 1-2 łyżki oliwy(...)drobną kostkę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, po czym włożyć do niego ziemniaczany spód i piec około 20 minut. W misce rozbełtać jajka, dodać śmietanę, rozdrobnioną mozzarellę i doprawić całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na podpieczony spód ziemniaczany ułożyć równomiernie mięso z kurczaka, następnie cukinię i paprykę. Całość polać połową sosu. Następnie ułożyć różyczki brokułu i polać pozostałym

Passions hobbies life
Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym 194

Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej, łatwość jej przygotowania i dość krótka obróbka cieplna sprawiają, że jest to idealne danie na nieskomplikowany, ale odświętny obiad. Dzięki subtelnemu smakowi świetnie komponuje się z wyrazistym serem pleśniowym. Podsmażona, a następnie krótko pieczona – jest krucha i soczysta. Jako dodatek proponuję pyszne, chrupiące pieczarki smażone na maśle :) Składniki (na ok. 2-3 porcje): 2 polędwiczki(...)solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczki z każdej strony do lekkiego zrumienienia. Mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia (posmarowanego odrobiną masła) i polewamy tłuszczem ze smażenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie kroimy pieczarki na niezbyt cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy pieczarki. Przyprawiamy solą

MyCookBook.pl
Kurczę pieczone w ziołach 224

Odpowiednio dobrane do mięsa zioła podnoszą walory smakowe. Do każdego mięsa tworzę odmienne mieszanki. Dziś

prawdziwe jedzenie
CHLEBOWE ZAPIEKANKI 3 SERY I KURCZAK 219

dniu jednak nie będę piekła chleba a zrobię z niego zapiekanki :)  Pyszne zapiekanki z chleba tostowego , 3 serów oraz kurczaka w towarzystwie świeżych warzyw to idealna kompozycja smakowa :) Nie dość , że robi się je bardzo szybko , są nie drogie to smakują rewelacyjnie.  Głodny? Głodna? ZAPRASZAM :) SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: Mięso 2 filety z kurczaka 1 łyżeczka czosnku(...)rozgrzany olej wykładam mięso. Smażę na rumiano. 2.Ser pleśniowy oraz mozzarella kroję w kostkę.   3.Kromki chleba tostowego, smaruję musztardą. Kładę mięso oraz ser pleśniowy i mozzarelle. 4.Całość posypuję tartym serem cheddar. Piekę w piekarniku aż sery się roztopią ok 3 minuty w 200 stopniach.  5.Kiedy zapiekanki już będą gotowe kładę plaster papryki czerwonej i ogórka zielonego

Gotowanie Patki
Pieczeń z marchewką i groszkiem 212

Wystudzić i dobrze osączyć. Karkówkę zmielić na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać marchewkę z groszkiem, bułkę tartą, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę, funkcja góra-dół. Podawać na ciepło lub na zimno

Monia miesza i gotuje
Golonka peklowana pieczona w ciemnym piwie 182

igłą i w każdą golonkę, szczególnie dokładnie przy kości, wstrzykujemy solankę. Po nastrzyku dokładnie masujemy golonki. Wkładamy je do dużej miski, zalewamy resztą solanki i obciążamy talerzem. Ważne, aby mięso było przykryte. Wkładamy do lodówki. Peklujemy je przez 3 dni. Każdego dnia odwracamy je w misce. Trzeciego dnia golonki przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, wrzucamy kilka listków laurowych(...)kilka kulek ziela angielskiego i pieprzu czarnego. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Woda musi lekko pyrkać. Po tym czasie golonki przekładamy do brytfanny lub innego naczynia do pieczenia, posypujemy ostrą mieloną papryką i podlewamy połową butelki piwa. Pieczemy godzinę w 170 stopniach bez przykrycia, podlewając co jakiś czas pozostawionym piwem. I to wszystko :) Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Babeczki z mięsem 197

naszym blogu-sakiewki z kaszanką). Jest to wdzięczne ciasto, ponieważ można je wykorzystać i do dań słodkich jak również dań   z mięsem   czy z grzybami. Farsz będzie podobny do farszu do pierogów z pieca (również są na naszym blogu). Gotujemy 1-2 ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół.    Nie zapomnijmy o opalonej cebulce, która

Maminek kulinarny
Jak upiec kaczkę w jabłkach i pomarańczach? Niezawodny przepis! 221

kaczka wychodzi pieczona w naczyniu żeliwnym - kaczkę warto łączyć z owocami takimi jak pomarańcze czy jabłka - pamiętaj dodać świeże zioła tj. rozmaryn czy tymianek - aby dodać świeżości i lekkości dodaj imbir świeży, jak i marynowany, możesz dodać otartą skórkę z cytryny bądź pomarańczy - użyj soli morskiej i gotowej mieszanki przypraw do kaczki - użyj troszkę masła do pieczenia, nada(...)skórkę z pomarańcza.  Całość pieczemy przez 2,5 do 3 godzin w temp. 180 stopni C. 2,5 godziny pod przykryciem, resztę czasu bez. Charakterystyczny moment, to ten kiedy skórka na udku od kaczki odsłoni kość, oznacza to, że mięso kaczki jest już mięciutkie. Zawsze nakłuwamy szpikulcem i sprawdzamy. Podajemy np. z pieczonymi ziemniakami, kaszą bądź pieczonymi

SMYKWKUCHNI
Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone 217

popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli  50g tartego sera cheddar 1 cebula  1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 1/2 pęczka natki pietruszki(...)drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą.  2. Pieczarki portobello myjemy, obieramy, odcinamy nóżki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy, nakładamy dużą ilość farszu, przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Po tym czasie włączamy termoobieg, zdejmujemy

Szefowa kuchni
Indyk pieczony, sałata rzymska i buraki – pomysł na lunch do pracy 181

Indyk pieczony, sałata rzymska i buraki – pomysł na lunch do pracy Codzienny problem, to co zjeść kolejnego dnia w pracy ;) Tak, też tak czasem

Kuchnia na wzgórzu
Pieczone udko z kaczki 201

kaczka 1.8 kg 4 ząbki czosnku sól, majeranek, tymianek, rozmaryn ,słodka papryka ,kolendra. gałka muszkatołowa(wszystko roztarte razem w moździerzu) olej Polecam do tego dania pieczone ziemniaczki. I dodania pod koniec pieczenia fasolki szparagowej i pieczarek Ale to wasza decyzja. Sposób: Kaczkę  pozbawiamy  kręgosłupa ,oczyszczamy z błonek , myjemy pod bieżącą wodą i ćwiartujemy, Marynujemy(...)oliwą i nacieramy mięso. Kaczkę układamy na blaszce dodając olej. Zmniejszamy temperaturę na 180C i pieczemy 45 minut. Zmniejszamy temperaturę do 150C zasypujemy fasolką i pieczarkami pieczemy kolejne 20 min. Jak widzicie pieczenie kaczki nie musi trwać wieczność wystarczy ją tylko poporcjować. Nie nadziewając jej w środku wcale nie oznacza że będzie sucha Ważnym cyklem w pieczonym daniu jest

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania