mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:389/1172)

Lazania z kurczakiem i brokułem 184

płatów lazanii, wykładamy 1/3 mięsa, brokułów i cebuli, połowę sosu beszamelowego, potem znów płaty, mięso, cebula, brokuły i reszta sosu, i ostatnia warstwa - makaron, mięso, cebula, brokuły, a wierzch przykrywamy plastrami sera żółtego. 7. Lazanię pieczemy w 200 st. C przez 30-35 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kurczak z pomidorami i estragonem w białym winie. 224

wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Wyjąć brytfankę z piekarnika i dodać pomidory. Poupychać je ciasno pomiędzy kawałkami mięsa. Jeżeli są większe - przekroić i układać przeciętą częścią do góry. Piec jeszcze 25 minut bez przykrycia. Wyjąć danie z piekarnika i dodać do wytworzonego sosu estragon (posiekany świeży lub suszony). Potrząsnąć brytfanką by dobrze się wymieszał

zadanie-gotowanie
Żeberka w sosie czekoladowo śliwkowym na czerwonym winie 171

uzyskania gęstego sosu. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki ( po dwie kostki na porcję) obtaczamy w wystudzonym sosie i odstawiamy na 2 godziny aby mięso się zamarynowało. Po tym czasie wykładamy żeberka na brytfankę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez ok. 80 min. Podajemy ciepłe

W kuchennej krainie
Polędwiczki z dzika panierowane 155

błon, oprószyć pieprzem i zmielonym jałowcem. Obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie obtoczyć w 4 płatkach orkiszowych. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć mięso na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 15 minut. Podałam z sosem z owoców leśnych z czerwonym winem . *jeżeli nie mamy płatków orkiszowych możemy użyć płatki kukurydziane. zastawa z  Dziczyznę

królestwo garów
PAŁKI Z KURCZAKA PO TAJSKU 202

papryki 1/2 łyżeczki curry ********************************************** Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.Pałki dokładnie otoczyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki.Następnie obtaczamy w sezamie mięso i wkładamy do naczynia żaroodpornego.Polewamy niewielką ilością oleju i pieczemy ok.50 minut.w 200 stopniach.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mielone po szkocku, czyli z jajkiem w środku 180

mieszamy z przyprawami, posiekaną cebulą i surowym jajkiem.  3. Nabieramy na dłoń mięso, formujemy kulkę, rozpłaszczamy. Na środek układamy jajko i otaczamy mięsem formując kulkę.  4. Kotlety układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut

Szefowa kuchni
KARKÓWKA W SOSIE CYGAŃSKIM 206

tłuszczu. Cebulę kroimy w piórka. SOS CYGAŃSKI mieszamy z bulionem. Wszystkie składniki układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym:  I podsmażone pieczarki II cebula III mięso i tak do skończenia się składników. Całość zalewamy sosem i pieczemy w 180 stopniach C przez 1 - 1,5h. Do przyrządzenia tego przepisu wykorzystałam SOS KIELECKI CYGAŃSKI od firmy WSP SPOŁEM . Sos swój niepowtarzalny smak

Prosto i Smacznie z Anetą
Indycze podudzia w miodzie i winie 122

Wstawić na ogień, dodać pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę i cebulę. Podlewać wodą i dusić do miękkości ok godzinę, półtorej. Na koniec wyjąć mięso, a warzywa zmiksować dodając śmietanę. Sosem polać golonki. Podawać z pieczonymi ziemniakami

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka kalafiorowa 321

oleju kokosowego, przyprawiając je do smaku solą, pieprzem i papryką. Gdy wszystko mamy już przygotowane warstwowo kładziemy składniki w naczyniu żaroodpornym w kolejności: pieczarki, mięso, puree kalafiorowe. Wszystko posypujemy startym serem żółtym i resztą mozarelli. Pieczemy w trybie ‘zarumienianie’ (grzałka górna) przez 20-25 minut w 200 ºC, aż ser stanie się pięknie złocisty. I gotowe! Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
Bigos 158

kurczaka , wędlin..gotowanych, pieczonych ..no i trza coś było z tym zrobić..no i zrobiłam bigos.. główka kapusty różne rodzaje mięs pieczonych, gotowanych, kiełbasa przyprawy wedle gustu koncentrat pomidorowy Kapustę pokroić.Pokrojone mięsa wymieszać z kapustą, dodać przyprawy i koncentrat .Wymieszać , przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , zamknąć ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin

Moje domowe kucharzenie
Polędwiczki wieprzowe nadziewane cieciorką, fetą, suszonymi pomidorami oraz kaparami 183

będzie tragedii. Nadziewamy farszem dosyć ciasno i spinamy mięso wykałaczką lub zaszywamy, albo zostawiamy po prostu trochę luzu przy końcu. Na łyżce smalcu smażymy mięso z wszystkich stron na brązowo. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 200 °C termo obieg około 30 minut. Sałata cykoria 1 duża  lub 2 małe szt - łyżka octu balsamicznego wymieszanego z dwoma łyżkami

Pasje Jolki
Przysmak Imama, czyli zapiekanka mięsno - warzywna 202

oraz cebulę. Wyłożyć połowę mięsa, papryki i pomidorów. Posmarować dwiema łyżkami przecieru. Oprószyć obficie solą i pieprzem. Przykryć kolejną warstwą bakłażana, cukinii, cebuli, mięsa, papryki i pomidorów. Posmarować przecierem i oprószyć solą i pieprzem.   Piec około 50 min w temp. 180st.  Następnie ułożyć na wierzchu plastry sera i zapiekać jeszcze jakieś 10-15 minut

Z miłości do słodkości
Mole Poblano z czerwonym ryżem 183

gładkiego sosu, jeżeli sos jest zbyt gesty można dolac nieco bulionu. Przed podaniem sos nieco podgrzać. Tak przygotowanym sosem polac dowolnie przygotowane mieso (pieczone, smażone lub gotowane, może to być czysta piers lub kawałki miesa z koscia) podawac z czerwonym ryzem (przepis poniżej), sos posypac uprazonymi ziarnami sezamu. Czerwony Ryz Meksykanskie danie nie jest kompletne bez czerwonego ryzu

Codzienne Gotowanie
Karkówka z pomidorami 209

pieprzymy z każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy  z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość porcji: 5 Koszt wykonania

Pobite gary Barbary
Karkówka z pomidorami 229

każdej strony. Maczamy w ketchupie. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry.  W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość porcji: 5 Czas wykonania: 1,20h Koszt wykonania

Pobite gary Barbary