Okoń morski pieczony z ziemniakami

Okoń morski pieczony z ziemniakami

Okoń morski pieczony z ziemniakami

Ta piękna, srebrzysta ryba o wydłużonym kszałcie, jest uważana za jedną z najlepszych jakościowo i smakowo ryb środziemnomorskich. Ma nadzwyczaj chude i delikatne mięso, oraz duże, łatwe do usunięcia ości.  Klasycznie przyrządza się ją w pierzynce z grubej soli, ale równie pysznie smakuje pieczona w foli, z warzywami, z aromatycznym masełkiem, wyfiletowana, czy pieczona na grilu, lub jako baza do pysznego weneckiego risotto, aromatyzowanego liśćmi laurowymi i czosnkiem. Zapraszam na proste, ale zara... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, pieczenie, pieczone ziemniaki, ryba, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, ryby, cytryna, rozmaryn, czosnek, pietruszka, warzywa, risotto, łatwe , proste i szybkie przepisy, włoska, mięso, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięsa pieczone, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 19 stycznia 2014 10:26:14

zjadłabym taką rybkę:)

Kasia Selaszuk, 19 stycznia 2014 18:09:46

Justyna, naprawde pyszna i dietetyczna( w wersji bez ziemniakow-:)

Anonymous, 10 marca 2014 09:51:47

Pyszny jest z ziemniakami puree i warzywami z grilla, poezja :):)

Anonymous, 10 marca 2014 09:52:56

wczoraj jadłam w Kuchni przy Stajni koło Piaseczna

Kasia Selaszuk, 10 marca 2014 13:41:54

Anonimowy, swiezy okon, to poezja smakow)) pozdrawiam)

Anonymous, 10 marca 2014 16:02:03

nigdy nie lubiłam puree , ale z nimi ta opiekana rybeczka to cudo, bialutki filecik , mniam, mniam Kasiu i Justynko, pozdawiam