Karkówka czosnkowa

Karkówka czosnkowa

Karkówka czosnkowa

Kilka dni temu pisałam Wam o bardzo ciekawym spotkaniu, na którym dowiedziałam się dużo ciekawych rzeczy na temat wieprzowiny. W planach mam zakup specjalnego termometru do pieczenia, ale nie jest on znowu taki niezbędny. Bez niego też da się upiec świetną pieczeń co właśnie uczyniłam. Jak radził szef Adam Michalski na początek zwyczajnie zjechałam z temperatury a mięso upiekło się doskonale. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czosnkowy, pieczenie, ciekawe przepisy, wieprzowina, karkówka, mięso, bez pieczenia, mięsa pieczone, dania bez mięsa, karkówka pieczona, pieczona karkówka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
wiosenka27, 18 czerwca 2013 17:15:37

Naprawdę wygląda bardzo soczyście i apetycznie. Zastosuję niska temperaturę następnym razem:)

NG, 18 czerwca 2013 20:11:07

Widzę, że u Ciebie króluje pyszne mięsko!

Iza Kulińska, 19 czerwca 2013 00:31:31

spróbuj - na warsztatach szef dokładnie nam opowiadał o pieczeniu i ja wiem, że piekłam dotąd przeważnie właśnie w zbyt wysokiej temperaturze

Iza Kulińska, 19 czerwca 2013 00:34:18

mój mąż jest mięsożerny bardzo - warzywa zje jak ma kawał mięsa i lato czy zima obiad musi być :D

NG, 20 czerwca 2013 11:21:04

Oj, mój też...choć pracuję nad tym by zmienić proporcje zjadanego mięsa na rzecz warzyw.

Anonymous, 21 kwietnia 2014 19:00:01

Taką karkóweczkę upiekłam wczoraj na wielkanocny,świąteczny obiad dla moich domowników i rodziców.Jedynie sos ostrygowy zastąpiłam sosem worcestershire.Pyszne,mięciutkie mięsko.Smakowało wszystkim,bez wyjątku.Na pewno będą powtórki z różnymi dodatkami.msewka