mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:392/1172)

Pieczony łosoś 167

porcje filetów z łososia otarta skórka z 1 cytryny + sok z 2 cytryn 1 łyżka oliwy kilka gałązek świeżego tymianku sól dodatkowo pieczone ziemniaczki : kilka ziemniaków (u mnie po 4 małe na głowę:)) 1 łyżka oliwy kilka gałązek świeżego tymianku (z braku świeżego rozmarynu) otarta(...)wyjąć z marynaty, osuszyć, posolić. Na ziemniaki ułożyć kawałki zamarynowanego łososia, oraz kilka plasterków cytryny i wstawić do pieca na ok. 10 min. Następnie przełożyć rybę na drugą stronę i dopiekać jeszcze ok. 5 min. aż mięso się zetnie. Smacznego

cucinare
Smażone filety z gładzicy 367

Gładzica należy do rodziny flądrowatych. Występuje, między innymi, w północnym Atlantyku. Jest ceniona za wyjątkowe walory smakowe oraz odżywcze. Jej mięso charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczu, delikatną konsystencją i wyraźnym zapachem jodu. Można je piec, dusić w winie lub jarzynach, gotować na parze, smażyć na patelni. Przyrządza się na niej aromatyczne zupy oraz wywary. Smażone filety z gładzicy. Składniki: - filety(...)cytryny i oprószamy solą. Panierujemy z obu stron w mące, jej nadmiar otrzepujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z dodatkiem masła. Filety smażymy krótko, z obu stron na złoty kolor (mięso gładzicy jest tak delikatne, że nie wymaga długiego smażenia). Siekamy świeży koperek i posypujemy usmażoną rybę. Smażone filety z gładzicy, do tego frytki belgijskie i surówka z kapusty pekińskiej

mojewypiekiinietylko
Pasztet z królikiem. 227

najlepszych pasztetów jakie można zrobić. Jest całkowicie naturalny, w składzie ma mięso i trochę jarzyn. Jest bardzo delikatny, słodkawy dzięki zawartości króliczego mięsa, no i wcale nie jest trudny choć czasochłonny :-) Pasztet z królika zazwyczaj piekę przed Wielkanocą - jest u nas w domu tradycją, że obok jaj na świątecznym stole stoi domowy pasztet. Podgrzewam go, układam na sałacie w towarzystwie(...)formy przyprawy do wywaru: 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu, natka lubczyku, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszku,  przyprawy do mięsa po zmieleniu: 2 łyżki majeranku, sól, pieprz Marchew, cebulę, pietruszkę, seler obrać i umyć. Mięso pokroić na mniejsze kawałki - królika, ćwiartki kurczaka i boczek. W dużym garnku (ja gotowałam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Babka kokosowa z olejem rzepakowym 289

mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego, ponieważ w przedświątecznych przygotowaniach jest niezastąpiony. Można na nim smażyć i dusić warzywa i mięsa. Jest podstawą majonezów, dressingów i sosów do sałatek i jajek. Idealnie nadaje się do pieczenia ciast, a babki na oleju są wilgotne i długo zachowują świeżość

Obiad gotowy
Akademia CookUp - Dziczyzna 264

zrobić i jak postępować z mięsem możemy zabrać się za praktykę. Łukasz przygotował dla nas niesamowite przepisy - zaczynamy od eskalopek z dzika - nawet nie wiecie jak cudowne to było mięso! My zaszaleliśmy i włożyliśmy je w bułki i zrobiliśmy wyjątkowego burgera! Miny na naszych twarzach wskazywały tylko na jedno pytanie - czemu takich burgerów nie można zjeść na mieście? Niebo! Najedzeni(...)kiedy tylko mięso było gotowe wystarczyło je obsmażyć z dwóch stron - czy muszę mówić, że mięso było niesamowite? Delikatne, miękkie i rozpływające się w ustach! Na sam koniec przyszedł czas na przygotowywanie pasztetu z galaretką z owoców leśnych! W naszych domach rodzinnych nie piekło się pasztetu - nad czym można tylko ubolewać! Są osoby, które z pasztetem są dobrze obeznane

Plate of Joy
KARNAWAŁOWE LODY NIE DLA OCHŁODY 150

kukurydzy z puszki 2-3 suszone pomidory 2 łyżki majonezu wafelki do lodów Pałki z kurczaka przyprawiamy solą, pierzem i przyprawą do kurczaka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu przez ok 20-25 minut (aż mięso nie będzie surowe). Jak kurczak ostygnie to oddzielamy kurczaka od kości. Dodajemy do niego pokrojone suszone pomidory, groszek hortex i kukurydzę i blendujemy

Kuchnia w oparach
Ciasto cheeseburger 307

dzielimy na dwie nierówne części – większą i mniejszą *** *** Dno tortownicy o średnicę 24 centymetry wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem *** *** Większą część ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim dno oraz boki tortownicy *** *** Na ciasto wykładamy usmażone i ostudzone mięso, które następnie z wierzchu smarujemy musztardą *** *** Na mięso wykładamy połowę startego żółtego sera. Na ser pokrojone w plasterki ogórki

Blog z Apetytem
Pasztet z suszonymi grzybami 265

słodką paprykę, pieprz i solimy. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki dokładnie się połączą. Foremki dokładnie smarujemy smalcem i nakładamy pasztet. Pieczemy w 180°C przez około godzinę. Gotowy powinien delikatnie odchodzić od brzegów. Smacznego P. S. Ja gotowałam mięso w dwóch garnkach, bo nie posiadam tak dużego XD Mięso podzieliłam na pół: w jednym garnku dotowałam królika, a w drugim

PatiGotuje
Ziemniaki pieczone z czosnkiem wg Aleex 185

kochana). Ale z każdym dniem będzie lepiej. Musi być i już. A dzisiaj podzielę się z wami przepisem, który wykorzystałam ostatnio. Ziemniaki pieczone z czosnkiem są pysznym dodatkiem do różnych dań. Można je podawać z mięsem, pieczenią, bitkami i sosem. Świetnie smakują również z grzybami lub sosem pieczarkowym. To dobry sposób na wykorzystanie jesiennych ziemniaków, które, przechowywane(...)kawałki – jak lubimy. Wymieszać z talarkami ziemniaków. 7. Talarki z czosnkiem przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać przyprawą do ziemniaków. 8. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190-200 stopni C. Piec do miękkości ziemniaków, ok. 40 minut. Jeśli w czasie pieczenia ziemniaki mocno się zrumienią, przemieszać je. 9. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

W mojej kuchni
Kurczak w jogurcie 906

ostrej papryki sprawdziła się rewelacyjnie. Najlepiej oczywiście kupić kurczaka zagrodowego gdyż jest on zdecydowanie smaczniejszy niż zwykły kurczak. Zamarynować najwygodniej dzień wcześniej a następnego dnia pozostanie nam tylko pieczenie. Polecam! Przepis ze strony  Eating Well składniki 8 kawałków kurczaka ( np.uda kurczaka) - użyłam całego kurczaka podzielonego na 8 części  1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka  jogurtu naturalnego(...)folią i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę  do 24 godzin . Piekarnik nagrzać do 205 st.C. Mięso wyjąć z marynaty, nie usuwałam jogurtu,  Ułożyć  na ruszcie (ruszt ustawić na głębszej blaszce, do której spłynie tłuszcz), piec przez ok 45 min do 1 godziny. W połowie pieczenia kawałki kurczaka przewrócić na drugą stronę. Podawać natychmiast

Stare Gary
Ciasteczka ze skwarek 159

cukru pudru 3 łyżki mleka 2-3 łyżki soku z cytryny cynamon Wykonanie: Skwarki przepuszczam przez maszynkę do mięsa, dodaję do tej masy 1 szklankę mąki. Potem wbijam żółtka i dodaję cukier puder wymieszany z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia.   Na końcu wlewam mleko i dokładnie wszystko mieszam. Jeżeli ciasteczka mają być z maszynki, to masę należny przełożyć

Ciasteczkowy Potwór
SMAŻONA SZYNKA WIEPRZOWA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I SOSEM POMIDOROWYM 283

PORCJI: 2-4 Składniki na szynkę: 350 g szynki wieprzowej, 1/4 małej papryki czerwonej, sól, pieprz cayenne, curry, zioła toskańskie, 2 małe cebule, ząbek czosnku, olej. Składniki na ziemniaki pieczone: około 10 średnich ziemniaków, czosnek niedźwiedzi, sól, 7 łyżeczek oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra. Składniki na ostry sos pomidorowy: duży pomidor(...)Szynkę wraz z cebulą, czosnkiem i przyprawami podsmażam na oleju do zarumienienia. Następnie dodaję paprykę. Smażę około 15-20 minut do miękkości mięsa, często mieszając. Ziemniaki kroję w kostkę, układam na brytfance, obsypuję przyprawami i polewam olejem. Piekę około 20 minut w 240 stopniach. W trakcie pieczenia mieszam 2-3 razy. Sos: Cebulę siekam bardzo drobno, podsmażam na maśle. Pomidora

JejKuchnia
Pizza na cieście z kalafiora – Pizza kalafiorowa bez mięsa i glutenu 293

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną pizzę, na spodzie z kalafiora bez mięsa i glutenu. Pizza jest bardzo smaczna, trochę inna niż wszystkie i powinna wszystkim smakować. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania pizzy będziemy potrzebować: 1 kalafior (około 650 g) 150 g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach (użyłam sera Edam Rycki ale może być na przykład(...)dwie szczypty) i roztrzepuję. Następnie dodaję starty żółty ser i dokładnie mieszam. Dodaję zimny kalafior i całość bardzo dokładnie mieszam. Tak przygotowaną masę przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ugniatając dłońmi formuję placek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie: Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, na środkową półkę i piekę około 25 minut na złoty kolor. Piekarnik

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Królik pieczony w sosie śmietanowym z cebulą 166

jeżeli będę obawiała się korzystać z jakichś składników. Dodatkowo bloga tego odwiedza wiele osób, które są bardzo dalekie od eliminacji mięsa ze swojego życia. Przyznam szczerze, że królicze mięso mnie nie zachwyciło. Doceniłam jego delikatność (delikatniejsza pierś z kurczaka), niemniej nie uważam, aby było na tyle odmienne i niezwykłe, żeby częściej pojawiało się na moim stole. Nie wiem(...)przez minimum 6 godzin (ja marynowałam go 24 godziny). Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty. Marynatę przelewamy przez sitko. Doprawiamy mięso solą oraz pieprzem i smażymy je do zarumienienia na maśle. Potem ponownie układamy je w brytfance. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Przez ten czas podlewamy królika przecedzoną wcześniej marynatą. Cebulkę podsmażamy (na tym samym maśle

Życie zamknięte w smaku
Papryczki faszerowane 186

dosyć dokładnie. Gotowe nadziane papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym podajemy na ciepło polane sosem pomidorowym. Przepis na sos pomidorowy << Kliknij

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania