mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:178/1172)

KURCZAK W SOSIE ARBUZOWO-SOJOWYM 109

razem mieszamy. Do sosu dodajemy umyte mięso i mieszamy w sosie. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok 40 minut w 200 st C. Podczas pieczenia co jakiś czas polewamy sosem aby mięso było wilgotne. Podajemy z sosem, który wytworzył się podczas pieczenia Przepis bierze udział w konkursie #lowicz

Kuchnia w oparach
PIERŚ Z KURCZAKA "A'LA KFC". BEZGLUTENOWO! :) 138

już obtoczymy każdy kawałek mięsa - kładziemy go na wyłożoną papierem do pieczenia blachę piekarnika. Nastawiamy termoobieg na 180 stopni i pieczemy od 15-20 minut. Długość pieczenie uzależniona jest od grubości  mięsa. GOTOWE!! :)) Można podać z frytkami - jednak mi najlepiej smakuje z domową surówką i sosem czosnkowym. Smacznego

BezglutenowaIzabela
Polędwica pieczona w porach i ziemniaczki zasmażane z tymiankiem 128

przepis na polędwiczkę pieczoną właśnie w liściach pora... część przepisu zapamiętałam, resztę przerobiłam po swojemu:) Moja polędwiczka marynowała się około 20 godzin, bo posmarowałam ją marynatą wieczorem, a piekłam dopiero następnego dnia na obiad. Dzięki temu była pyszna - pikantna nie tylko z zewnątrz, ale również w środku. Warto przygotować ją sobie chociaż kilka godzin przed pieczeniem (np. rano przed(...)owijamy nimi całą polędwiczkę. Układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Ja piekłam bez przykrycia, ale jeśli chcesz, żeby mięso było bardziej wilgotne, możesz piec pod pokrywką. 5. Polędwiczkę pieczemy ok. 40 - 45 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę. 10 minut przed planowanym końcem pieczenia podsmażamy ziemniaczki na niewielkiej ilości oleju do momentu

Kraina Tysiąca Smaków
Kurczak w papirusie domowym 209

posmarowałam olejem przy pomocy pędzelka. Pierś układałam na jednym brzegu papieru do pieczenia i składałam go na pół, przykrywając nim wierzch mięsa. Rozgrzaną patelnię również posmarowałam olejem. Mięso zawinięte w papier do pieczenia układałam na patelni. Smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony (piersi, których użyłam nie były duże - jeśli będziecie wykorzystywali większe, czas smażenia

Kulinarny Pamiętnik
Schab ze śliwką 165

pestek sól, pieprz łyżka tymianku łyżka majeranku łyżka czosnku granulowanego 3 łyżki oleju 2 łyżki powideł śliwkowych Dzień przed pieczeniem schab umyć, osuszyć. Długim ostrym nożem naciąć kieszonkę. Do środka wkładać śliwki pomagając sobie trzonkiem drewnianej łyżki. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem nadając mięsu ładny kształt. Tymianek, majeranek i czosnek wymieszać(...)olejem, natrzeć mięso i wstawić do lodówki na noc. Wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Schab piec w rękawie 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i posmarować mięso powidłami. Po wyjęciu z piekarnika poczekać 15 minut i dopiero wtedy porcjować. Można ostudzić, schłodzić i używać jako wędlinę na kanapki

Smakołyki Asi
OSZUKANE UDKA PRZEPIÓRCZE IDEALNE NA IMPREZKĘ + FILMIK 127

Przepiórcze, oszukane udka to nic innego jak pieczone pierogi z mięsem. Dodatek paluszka sprawia że pierożki wyglądają jak małe udka. Są one rewelacyjną przekąską do barszczu, idealne na przyjęcia, imprezy(...)PRZYGOTOWANIE  :  Mięso przekładamy do miski, dodajemy startą na tarce cebulę, przeciśnięty czosnek i przyprawy, dokładnie wyrabiamy i odkładamy. Z mąki, jogurtu, mleka, sodki i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby bardzo się kleiło dosypujemy mąki.  Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószoną mąką.  Wycinamy kółka za pomocą dużej szklanki lub kubka. Na środku każdego kółka kładziemy paluszek i łyżeczkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Garnek Żeliwny Staub, Informacje i Zasady jak Obchodzić i Gotować w Naczyniach Żeliwnych 161

czemu smak potraw jest bardziej wyrazisty i zdrowszy. WNIOSEK: Byłam i jestem pod ogromnym wrażeniem smaku pieczonych ot na przykład zwykłych udek z ziemniakami. Dopiero w żeliwie pozwoliłam sobie na luksus nie podlewania kuraka odrobiną wody jak to zwykle czyniłam, żeby mięso nie przypiekło i nie przypaliło się do dna naczynia. Dzięki temu smak(...)każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł  tak jakbym go  gotowała na parze, dodatkowo był niezwykle aromatyczny, bo piekłam

Blondynka Gotuje
Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem BBQ 110

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy(...)głębokiej misy. Polej olejem i przyprawami, wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Przełóż skrzydełka na ruszt albo tackę (skórką do góry) i włóż do piekarnika. Piecz 25 minut. W połowie pieczenia przewróć skrzydełka na drugą stronę. Krok 2 W międzyczasie przygotuj domowy sos BBQ. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć na nie z grubsza posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu

Niedzielny kucharz
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 184

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy(...)głębokiej misy. Polej olejem i przyprawami, wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Przełóż skrzydełka na ruszt albo tackę (skórką do góry) i włóż do piekarnika. Piecz 25 minut. W połowie pieczenia przewróć skrzydełka na drugą stronę. Krok 2 W międzyczasie przygotuj domowy sos BBQ. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć na nie z grubsza posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu

Niedzielny kucharz
Forszmak poświąteczny 93

Forszmak jest to potrawa przygotowana z różnych składników, np. z ugotowanych ziemniaków, pieczonego lub gotowanego mięsa, śmietany i utartego sera, albo z cebuli, śledzi, zapiekana lub podawana na zimno jako przystawka lub danie główne. U mnie przygotowana z tego co zostało po świętach - stąd też ta nazwa. Składniki: 1 kg wędliny 1 cebula 1 czerstwa bułka 1 jabłko(...)Zrobić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić śmietanką wymieszaną z kostkami drobiowymi. Wymieszać z masą mięsną, startym serem, jajkami i przyprawami do smaku. Dokładnie wymieszać, przelać do naczynia żaroodpornego, piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Jednogarnkowe 142

danie jednogarnkowe doskonałe na niedzielny obiad ,jak zarówno na obiad w tygodniu .Uwielbiam dania takie w których wrzucę wszytko co mam np w lodówce z mięsa czy warzyw ,przyprawie i do pieca .Bo jak każdy z nas nie zawsze ma czas na poświęcenie więcej czasu na przygotowanie obiadu . Składniki       1 kg mięsa karkówki bądź szybki(...)mieszamy wszystko razem i wykładamy na drugą połowę naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 150 ,160 stopni i pieczemy dość wolno  około 2 ,2,5 godziny aby mięso i ziemniaki spokojnie dochodziły do miękkości ,kiedy mięso i ziemniaki będą już miękkie podaje z surówką z kapusty pekińskiej i gotowe

Mój Smak
Zapiekanka z kaszy jaglanej i zielonym groszkiem / Casserole with groats millet and green peas 136

teaspoons turmeric zielony groszek / green peas   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: 30 min, ilość porcji: 6 Najpierw przygotowujemy produkty według instrukcji na opakowaniu, chodzi o kaszę jaglaną i soczewicę. Gotujemy je i studzimy. Parmezan ścieramy na tarce. Następnie smażymy mięso mielone. Najpierw smażymy mięso z przyprawami, dodajemy sól, kurkumę, czosnek, pieprz, paprykę i sos sojowy(...)minut aż wino się zredukuje i wyparuje. Na koniec dodajemy koncentrat, majeranek i pietruszkę i dokładnie mieszamy tak by pokrył całe mięso. Powstaje nam pasta z mięsa. Przygotowujemy formę do pieczenia. Ja wybrałam formę do traty o średnicy  25 cm i wysmarowałam ją masłem w środku. Składamy naszą zapiekankę, produkty będziemy układać jeden na drugim tworząc warstwy. Najpierw tworzymy

Projekty ze smakiem
pierś drobiowa na szpinaku 134

muszkatołową i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, na koniec łyżkę śmietany (niepotrzebnie, bo puścił sok). Pierś drobiową podsmażyłam na maśle, nie obtaczając jej w żadnej mące. Podawałam z pieczonymi ziemniaczkami układając mięso na wcześniej przygotowanym szpinaku

Darcia w kuchni
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem 139

kilku minutach przekładamy je do zmielonego mięsa. Dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pieczarki układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdą nakładamy porcję mięsa. Blachę z pieczarkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie pieczarki posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy przez kolejne 10 minut

Qchnia po prostu
Frankfurt nad Menem – przewodnik kulinarny 125

podaje się taki zdrowy wiosenny sos? Do absolutnie wszystkiego. Dostaniemy go nawet do sznycla czy sztuki mięsa, ale tradycyjne połączenie to albo wegetariańska wersja z jajkiem i pieczonymi ziemniakami, albo z mięsem zamiast jajek. Gdzie można spróbować takiego przysmaku? Absolutnie w każdej tradycyjnej knajpie a jest ich w mieście bardzo wiele, bo mieszkańcy naprawdę się tam stołują. Nazywa się

Ugotowane pozamiatane
Szaszłyki wieprzowe z polędwicy 192

wielkości zbliżonej do polędwicy. Cebulę kroimy w krążki. W tym czasie możemy również namoczyć patyczki, na które będziemy nakłuwać nasze szaszłyki. Zapobiegnie to ich spaleniu w czacie pieczenia lub grillowania. Gdy mięso się zamarynuje, wyjmujemy z lodówki i nabijamy na patyczki na przemian z papryką i cebulą. Polędwica to bardzo chude mięso. Z tego powodu obsmażamy na mocno rozgrzanej patelni

MarcinChef
Karkówka w piwie 187

Karkówka w piwie Delikatniejszej pieczonej karkówki jeszcze nie jadłam. Dodanie piwa do karkówki spowoduje, że mięso bardzo skruszeje, stanie się niesamowicie delikatne, rozpływające się w ustach. A dodając kurki, sos, nabierze aksamitnego, grzybowego posmaku. Całość jest bardzo wyborna, świetnie nadaje się na świąteczny stół, bądź wykwintny obiad niedzielny. Składniki: karczek (u mnie prawie 2 kg) 3 duże cebule(...)wysokiego naczynia żaroodpornego. Cebulę posiekać, zeszklić na patelni.  Kurki umyć, jeśli są duże, pociąć na mniejsze kawałki, podsmażyć krótko na patelni. Zawartość patelni przełożyć do mięsa, zalać wszystko piwem. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach. Pierwszą godzinę pod przykryciem, ostatnie pół godziny bez przykrycia. Smacznego

na moim stole...
Japonia instant. Ramen 166

jest ramen- od jajka przez szczypior, kolendrę, groszek cukrowy, kapustę bok choy, grzyby, ziarna sezamu, krewetki, mięso kraba, płaty wodorostów nori i algi kombu, smażony, gotowany bądź pieczony boczek, gotowane solone mięso wieprzowe, wołowe, drobiowe, prażone orzechy ziemne, masło orzechowe, pastę sezamową tahini, itd. itp. etc.   Po II Wojnie Światowej Japonię dosłownie zalał import taniej mąki pszennej

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania