mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:176/1172)

Bardzo prosta sałatka z grillowanej cukinii. 165

Zawsze przygotowuję ją tak, by skórka była twardsza, natomiast wnętrze było delikatne - wręcz kremowe. A kiedy zasiadamy do potraw z grilla i mam okazję podać ją z pieczoną kiełbasą czy mięsem, to staram się zawsze połączyć się ją z pomidorem i cebulą. Czasem dodaję odrobinę czosnku, ale świetnie sprawdzi się tutaj też sos czosnkowy najlepiej własnej produkcji. Powstaje(...)ziołowy olej lub oliwa Wykonanie: Cukinię umyć i pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Każdy kawałek posmarować cienką warstwą oleju, posypać szczyptą soli i ułożyć na kratce do pieczenia. Idealnym rozwiązaniem jest grillowanie cukinii nad płomieniem naturalnym, wtedy grillujemy do momentu aż cukinia się zarumieni. Jeżeli korzystamy z piekarnika, to włączamy funkcję grillowania na 220 stopni i dajemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Faszerowany filet z indyka 202

Filet z indyka to wspaniały kawałek mięsa . Można  go piec , gotować ,smażyć , dusić .Oczywiście ja zawsze wybieram to co najbardziej mi smakuje i mało czasu trzeba poświęcić na przygotowanie . Inaczej mówiąc , pieczenie- to jest to. Przepis który chcę zamieścić , jest dość uniwersalny , ponieważ można go zastosować jako danie główne dodając ziemniaki i surówkę . Można śmiało podać z kanapką . Składniki(...)mieszam .  Soli i pieprzu do smaku, ponownie mieszam . Dorodny filet indyka , No niech będzie - połowa filetu z indyka.  Filet rozcinam poziomo Rozbijam go dokładnie  . Nacieram płat mięsa solą i pieprzem Wykładam farsz z kapusty Na to szparagi Zawijam w rulon . Aby rolada nie rozpadła się spinam brzegi wykałaczkami Teraz tylko zostaje szybkie podsmażenie rolady z każdej strony

Eli Gotowanie
Domowa wędlina z indyka 149

Pieczony filet z indyka Mega soczysta, krucha i bardzo aromatyczna – domowa wędlina z indyka, która wprost rozpływa się w ustach. Tak przygotowane mięsko można jeść zarówno na kanapkach, jak i na gorąco do obiadu. Jest pyszne!     Składniki: ok. 650g – 700g piersi z indyka 3 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)małą dziurkę za pomocą wykałaczki lub igły *** *** Mięso zawinięte w folii umieszczamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 1 godzinę. Następnie wyjmujemy z piekarnika i mięso zostawiamy zawinięte w folii do czasu całkowitego wystudzenia. W tym czasie soki zostaną wchłonięte w wędlinę, więc mięso zostanie soczyste *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: DOMOWA

Blog z Apetytem
Pieczeń z indyka 200

którą można zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz  pieczeń z jajkiem . Zazwyczaj do przygotowania pieczeni wykorzystuje mięsko wieprzowe ale tym razem wykorzystałam mięso z indyka. Dodałam kawałki piersi kurczaka dzięki czemu pieczeń w przekroju bardzo fajnie się prezentuje. składniki: 1,4 kg  mięsa z udźca indyka(...)słodkiej papryki sól ziołowa do smaku 2 łyżki kaszy manny Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Mięso z indyka razem z ząbkami czosnku zmielić na najdrobniejszych oczkach od maszynki. Mięso mielone i pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do dużej miski. Dodać kaszę mannę, natkę pietruszki i słodką paprykę, sól ziołową i przyprawę do kurczaka wedle smaku. Masę dokładnie wyrobić

Monia miesza i gotuje
Pieczeń meksykańska w boczku wędzonym 304

Pieczeń ze sporą ilością kolorowych dodatków, a wszystko to otulone wędzonym boczkiem. Mięso jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne. Idealnie sprawdza się na wielkanocnym stole, wnosząc nie tylko bogactwo smaku, ale też kolorów. Pieczeń dobrze smakuje na ciepło, jako danie główne, ale również sprawdza się na zimno jako wędlina. 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 czerwona(...)zalewy kukurydzę z fasolą. Delikatnie wmieszać w mięso, aby nie rozgnieść ziaren fasoli. Plasterkami boczku wyłożyć szczelnie keksówkę o wymiarach 11 x 24 cm, tak aby końce wystawały ponad formę. Nałożyć masę mięsną, dociskając do dna i założyć wierzch wystającymi plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec przez ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika odczekać

https:KKuchniaMniam
Szynka duszona w sosie własnym z warzywami 184

Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulą cieszyła się dużą popularnością, dlatego dziś przedstawiam kolejny przepis na to pyszne mięsko - tym razem nieco w lżejszej i zdrowszej wersji.   SKŁADNIKI: 70 dag szynki Przyprawa Cygańska Rafex Marynata Staropolska Skworcu olej  2 op. mieszanki warzywnej marchew-brokuł-kalafior* 1 l bulionu 2 łyżki mąki  100 ml śmietanki(...)oczyścić z błonek, pokroić w kawałki (ja robię takie bardziej plastry żeby się szybciej udusiły). Posypać przyprawami, wlać trochę oleju (tyle, żeby przyprawy się przykleiły), wymieszać wcierając przyprawy w mięso i odstawić do lodówki (ja najczęściej robię to dzień wcześniej i marynuję całą noc). 2. Mieszankę warzywną ugotować w bulionie. Wyjąć (łyżką cedzakową) i odstawić na bok (można warzywa wrzucić

Kto ugości moich gości?
POTRAWKA Z KURCZAKA - potrawka z kurczaka w białym sosie przepis 252

cytryny.  Potrawka z kurczaka to świetny i bardzo popularny pomysł na pyszny i szybki obiad. Przygotowanie potrawki zajmuje naprawdę niewiele czasu. Można ją zrobić z mięsa wcześniej ugotowanego w rosole, pieczonego lub podsmażonego. Do potrawki zazwyczaj wykorzystujemy mięso z drobiu, może to być kurczak lub indyk (filety, udka, skrzydełka). Potrawka to też sprytny sposób na wykorzystanie pozostałego

Moja Książka Kucharska
KURCZAK W SOSIE ARBUZOWO-SOJOWYM 121

razem mieszamy. Do sosu dodajemy umyte mięso i mieszamy w sosie. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok 40 minut w 200 st C. Podczas pieczenia co jakiś czas polewamy sosem aby mięso było wilgotne. Podajemy z sosem, który wytworzył się podczas pieczenia Przepis bierze udział w konkursie #lowicz

Kuchnia w oparach
PIERŚ Z KURCZAKA "A'LA KFC". BEZGLUTENOWO! :) 152

już obtoczymy każdy kawałek mięsa - kładziemy go na wyłożoną papierem do pieczenia blachę piekarnika. Nastawiamy termoobieg na 180 stopni i pieczemy od 15-20 minut. Długość pieczenie uzależniona jest od grubości  mięsa. GOTOWE!! :)) Można podać z frytkami - jednak mi najlepiej smakuje z domową surówką i sosem czosnkowym. Smacznego

BezglutenowaIzabela
Kurczak w papirusie domowym 226

posmarowałam olejem przy pomocy pędzelka. Pierś układałam na jednym brzegu papieru do pieczenia i składałam go na pół, przykrywając nim wierzch mięsa. Rozgrzaną patelnię również posmarowałam olejem. Mięso zawinięte w papier do pieczenia układałam na patelni. Smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony (piersi, których użyłam nie były duże - jeśli będziecie wykorzystywali większe, czas smażenia

Kulinarny Pamiętnik
Schab ze śliwką 176

pestek sól, pieprz łyżka tymianku łyżka majeranku łyżka czosnku granulowanego 3 łyżki oleju 2 łyżki powideł śliwkowych Dzień przed pieczeniem schab umyć, osuszyć. Długim ostrym nożem naciąć kieszonkę. Do środka wkładać śliwki pomagając sobie trzonkiem drewnianej łyżki. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Związać sznurkiem nadając mięsu ładny kształt. Tymianek, majeranek i czosnek wymieszać(...)olejem, natrzeć mięso i wstawić do lodówki na noc. Wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Schab piec w rękawie 2 godziny. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i posmarować mięso powidłami. Po wyjęciu z piekarnika poczekać 15 minut i dopiero wtedy porcjować. Można ostudzić, schłodzić i używać jako wędlinę na kanapki

Smakołyki Asi
OSZUKANE UDKA PRZEPIÓRCZE IDEALNE NA IMPREZKĘ + FILMIK 140

Przepiórcze, oszukane udka to nic innego jak pieczone pierogi z mięsem. Dodatek paluszka sprawia że pierożki wyglądają jak małe udka. Są one rewelacyjną przekąską do barszczu, idealne na przyjęcia, imprezy(...)PRZYGOTOWANIE  :  Mięso przekładamy do miski, dodajemy startą na tarce cebulę, przeciśnięty czosnek i przyprawy, dokładnie wyrabiamy i odkładamy. Z mąki, jogurtu, mleka, sodki i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby bardzo się kleiło dosypujemy mąki.  Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószoną mąką.  Wycinamy kółka za pomocą dużej szklanki lub kubka. Na środku każdego kółka kładziemy paluszek i łyżeczkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Garnek Żeliwny Staub, Informacje i Zasady jak Obchodzić i Gotować w Naczyniach Żeliwnych 175

czemu smak potraw jest bardziej wyrazisty i zdrowszy. WNIOSEK: Byłam i jestem pod ogromnym wrażeniem smaku pieczonych ot na przykład zwykłych udek z ziemniakami. Dopiero w żeliwie pozwoliłam sobie na luksus nie podlewania kuraka odrobiną wody jak to zwykle czyniłam, żeby mięso nie przypiekło i nie przypaliło się do dna naczynia. Dzięki temu smak(...)każdym razem wychodzi taki.... skondensowany, że zwykłe ziemniaki smakowały tak wyraziście i nieziemsko, że aż głupio się tak zachwycać . Kurczak pieczony w całości był mega soczysty i delikatny a piekłam go pod przykryciem, bo chciałam uzyskać delikatne mięso bez przypieczonej skórki, w efekcie wyszedł  tak jakbym go  gotowała na parze, dodatkowo był niezwykle aromatyczny, bo piekłam

Blondynka Gotuje
Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem BBQ 123

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy(...)głębokiej misy. Polej olejem i przyprawami, wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Przełóż skrzydełka na ruszt albo tackę (skórką do góry) i włóż do piekarnika. Piecz 25 minut. W połowie pieczenia przewróć skrzydełka na drugą stronę. Krok 2 W międzyczasie przygotuj domowy sos BBQ. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć na nie z grubsza posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu

Niedzielny kucharz
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 197

zdrowszy. Do minimum ograniczyliśmy ilość cukru – 2 łyżki zamiast pół szklanki jak chcą niektórzy. Sos wychodzi delikatnie słodki, zawiesisty, ale lekki. Świetnie nadaje się do smarowania pieczonego łososia lub mięsa. Możecie stopniować ostrość sosu dodając mniej lub więcej pieprzu kajenskiego. Do skrzydełek pasuje nieco bardziej podkręcony sos BBQ. Przyjemność jedzenia pysznych skrzydełek „buffalo” zawdzięczamy Markowi Bitmanowi , od którego zapożyczyliśmy(...)głębokiej misy. Polej olejem i przyprawami, wymieszaj dokładnie. Rozgrzej piekarnik do 200 st. Przełóż skrzydełka na ruszt albo tackę (skórką do góry) i włóż do piekarnika. Piecz 25 minut. W połowie pieczenia przewróć skrzydełka na drugą stronę. Krok 2 W międzyczasie przygotuj domowy sos BBQ. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć na nie z grubsza posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania