mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:175/1172)

Rolada z pieczarkowym wnętrzem 492

mięsa oraz obkładamy resztą boczku. Mięso układamy na foli aluminiowej, skrapiamy loejem i szczelnie zwijamy. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50 minut. Przed końcem pieczenia otwieramy folię aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Buraki pieczone 107

połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone

Zasmakuj Kuchni
Buraki pieczone 105

połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone

Zasmakuj Kuchni
Szynka miodowo-musztardowa 147

nacieramy mięso ze wszystkich stron. Ponownie wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy kilkoma łyżkami wody (nie lejemy po mięsie, żeby nie spłukać marynaty). Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około półtorej godziny. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy mięso jeszcze około 15-20 minut (do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
Rolada drobiowo-wieprzowa 149

kurczaka mielimy. Wrzucamy je do miski, dodajemy jedno jajko, przyprawy i solimy. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mięso wieprzowe z przyprawami, solą i jednym jajkiem. Mięso wieprzowe wykładamy na papier do pieczenia i rozprowadzamy je równomiernie tak aby utworzyło prostokąt. Na środku układamy mięso drobiowe. Mięso ściśle zwijamy wzdłuż dłuższego boku za pomocą papieru do pieczenia. Roladę owijamy papierem

PatiGotuje
Kotleciki z kurczaka i pieczarek 138

Zamiast zwykłych kotletów z kurczaka jedliśmy dzisiaj na obiad siekane kotleciki z mięsem drobiowym, pieczarkami i serem. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami, sałatą i surówką z kalarepy i rzodkiewki. Składniki: 2 duże filety z kurczaka 250 g pieczarek 150 g sera żółtego 1-2 ząbki czosnku 3 jajka 3 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól,słodka papryka, zioła(...)włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Filety umyć, pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z pieczarkami, serem, posiekanym czosnkiem, i przyprawami. Dodać posiekaną natkę, rozkłócone jajka oraz mąkę. Doprawić do smaku solą  i pieprzem. Dobrze wymieszać. Kłaść po łyżce masy na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron

Czerwień i błękit
Udka faszerowane brokułami i serem. 189

brokuła. Doprawić solą i pieprzem.  Na udko nakładamy farsz i zawijamy,spinamy mięso wykałaczką. W naczyniu żaroodpornym rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu. Posypać mięso słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie  rumiane. Udka podałam z czerwonym ryżem i surówką

O kuchni z uczuciem
Indyk w raju, czyli pierś z indyka z suszonymi owocami 139

filecie z indyka układamy listki szpinaku bez ogonków, oraz owoce z sosem, przykrywamy płatem indyka. Zawijamy filet szczelnie w folię. Odkładamy na kolejne 30 minut. Nastepnie układamy mięso na grillu i pieczemy ok. 25 minut, rozcinamy folię od góry i pozwalamy mięsu „dojść”. Podajemy mięso z owocami na liściu sałaty. The post Indyk w raju, czyli pierś

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń rzymska z jajkiem 124

mięso, tak jak na zdjęciu niżej i ułożyć na nim jajka (najlepiej jest ściąć czubki jajek, wtedy w każdym plasterku po pokrojeniu będzie jajko), skleić w formę rolady, zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 1 h w temp. 180*C. Po godzinie rozciąć folię i piec jeszcze ok. 30 minut (w miedzyczasie polewać pieczeń sokiem wypływającym z pieczeni

Malinowo w kuchni
Weekendowy kociołek 226

łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 2 łyżeczki soli – płaskie Marynata : 1 łyżka oleju kilka liści szałwii kilka gałązek majeranku dwa zmiażdżone ząbki czosnku Mięso kroimy w grubą kostkę i łączymy ze składnikami na marynatę – wstawiamy do lodówki w jakimś zamkniętym pojemniku na dwie doby . Cebulę kroimy w piórka, boczek w kostkę , pieczarki na połówki(...)mieszamy razem w małym słoiczku lub miseczce . Rozpalamy ognisko , wygrzewamy kociołek , wrzucamy smalec , jak się roztopi , dokładamy cebulę , boczek i zmiażdżony czosnek . Smażymy mieszając , jak zacznie pachnieć pieczoną cebulą , dorzucamy mięso i smażymy , aż się lekko przyrumieni , co jakiś czas mieszając . Następnie wkładamy pieczarki , marchew , selera , podlewamy 2 szklankami ciepłej wody , dodajemy 1/2 ilości przypraw i dusimy pod szczelnym

Ogrodnik w podróży
Bigos ze słodkiej kapusty 160

być nic innego, niż bigos ze słodkiej kapusty.    Składniki: - 1 kapusta (ok. 1,3 kg)- 2 cebule- 1 duża marchew- 1 pomidor- papryki (3 kolory)- kiełbasa, mięso  (dałam wszystko pieczone ok.700g)- 3 liście laurowe- kilka ziaren ziela angielskiego- sól, pieprz- ok. 3 łyżki słodkiej śmietany- koper Z kapusty ściągamy wierzchnie liście, myjemy, przekrajamy na ćwiartki. Wycinamy(...)dużego garnka wlewamy ok.  ¾  l wody, wrzucamy pokrojoną kapustę, na tarce ścieramy marchew, dodajemy pokrojone w dużą kostkę cebule, liście laurowe, ziele angielskie (rozgniecione)  oraz pokrojoną kiełbasę i mięso. Przykrywamy i dusimy ok. 20-30 minut (aż kapusta zmieknie). Paprykę (wykorzystałam zamrożoną przed świętami) kroimy na kawałki, dodajemy do kapusty razem z pokrojonym pomidorem, gotujemy ok. 5 minut. Doprawiamy

mojewypiekiinietylko
Łopatka sznurowana w musztardzie 225

pory łopatkę najczęściej używałam do gulaszu. Tym razem postanowiłam zrobić z niej pieczeń. Wiadomo ze to mięso jest trudno kupić w ładnym zwartym kawałku, dlatego postanowiłam je związać formując zgrabny kawałek na pieczeń. Do tego zioła, marynata i wyszło pyszne, świąteczne danie. Łopatka zyskała całkiem nowe oblicze. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 102

PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN Kurczak pieczony w całości. Bardzo efektowne i wbrew pozorom niewymagające danie. Czasochłonne – owszem, ale niewymagające. Warzywa mogą być dowolne – Twoje ulubione albo wcale, też można. Marynata też ma pełną dowolność, rodzaj ziół też można zmienić, kurczak na pewno wyjdzie pyszny. To mogę zagwarantować! Miłego gotowania! Roasted chicken. Very glamorous dish which doesn(...)piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni (w zależnośc od piekarnika). Kontroluj mięso co kwadrans, podlewając je powstałym sosem. Piecz mniej więcej godzinę na kilogram. blabla blabls Wash and dry the chicken. Put some salt and pepper and lay aside. Mix the marinade

Martyna Cooks
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 130

PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN Kurczak pieczony w całości. Bardzo efektowne i wvrew pozorom niewymagające danie. Czasochłonne – owszem, ale niewymagające. Warzywa mogą być dowolne – Twoje ulubione albo wcale, też można. Marynata też ma pełną dowolność, rodzaj ziół też można zmienić, kurczak na pewno wyjdzie pyszny. To mogę zagwarantować! Miłego gotowania! Roasted chicken. Very glamorous dish which doesn(...)piekarnika. Piecz w wysokiej temperaturze przez 20 minut, potem przewróc kurczaka na drugą stronę i zmniejsz temperaturę do 160-180 stopni (w zależnośc od piekarnika). Kontroluj mięso co kwadrans, podlewając je powstałym sosem. Piecz mniej więcej godzinę na kilogram. blabla blabls Wash and dry the chicken. Put some salt and pepper and lay aside. Mix the marinade

Martyna Cooks
Kurczak pieczony na ziemniakach z miodem i rozmarynem 324

Drób pieczony w naczyniu żaroodpornym czy we folii to jeden z moich ulubionych rodzajów obiadów :) Przepis na tego kurczaka pochodzi stąd. Zatem zapraszam!Składniki:4 podudzia z kurczaka6-7 średnich ziemniakówsuszony tymianeksól morskaostra papryka w proszkugranulowany czosnek1 łyżeczka miodupół łyżeczki soku z cytrynykilkanaście świeżych igiełek rozmarynuolejSposób przygotowania:1. Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plasterki, wyłożyć na dno naczynia(...)żaroodpornego i posypać tymiankiem.2. Zrobić marynatę: kilka łyżek oleju wymieszać z miodem, sokiem z cytryny, solą, papryką i czosnkiem. Kurczaka wysmarować marynatą. Mięso wyłożyć na ziemniaki, posypać igiełkami rozmarynu i całość odstawić na około 15 minut.3. Całość piec przez około 90 minut w 170 st. C. Z kurczaka wycieknie tłuszcz, który spłynie potem na ziemniaki. Moje podudzia były całkiem chude

Kuchnia domowa Ani
UDKA Z KURCZAKA PIECZONE W PRODIŻU 1051

mnie jak w swoją zdobycz, którą właśnie chce upolować na obiad, doceniam wszystkie cuda techniki, które są moimi pomocnikami kuchennymi. Prodiż jest jednym z moich ulubionych. Wystarczy przyprawić mięso i włożyć do środka, włączyć ............ zająć się pozostałymi czynnościami domowymi, a po godzinie do półtorej smaczne i soczyste mięsko może powędrować na talerz. SKŁADNIKI: 12-14 udek z kurczaka czosnek granulowany(...)pieprz A jak to zrobić: Nic prostszego :) Udka umyć i odciąć z nich zbędny tłuszcz. Dokładnie obtoczyć w przyprawach i ułożyć w prodiżu. Urządzenie podłączyć do prądu i piec w nim mięso około półtorej godziny. Można też po godzinie dorzucić trochę warzyw np. papryka, marchewka brokuł ..., które razem z mięsem ładnie się zapieką

Kuchnia w opałach
Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą 188

minut. Solna skorupka powinna stwardnieć. Wyciągnij z pieca. Rozbij solną skorupę, uderzając w nią łyżką. Odłóż największe kawałki solnej skorupy na bok, uważając aby nie uszkodzić skóry. Delikatnie zsuń na boki całą sól. Ściągnij skórę, uważając aby sól nie dostała się na mięso ryby. Krawędzią łyżki zsuń delikatnie mięso wzdłuż ości (mięso powinno bez problemu odejść od szkieletu rybnego(...)przy pomocy łopatki przetransferuj ćwiartkę ryby na talerz. Podawaj w towarzystwie np. „ Duszonych porów z prażonymi orzechami „ i „ Pieczonych ziemniaczków „ . źródło: „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”   The post Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pieczony seler, czyli pomysł na kolację dla osób dbających o linię 138

podobny sposób zazwyczaj pieczemy różnego rodzaju mięsa. Dlaczego nie spróbować tak z warzywami korzennymi. Ja upiekłam seler z dużą ilością gałki muszkatołowej i cynamonu. Pycha! Składniki: - 1 duży seler - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżeczki gałki muszkatołowej - łyżeczka cynamonu - pół łyżeczki soli Sposób przygotowania: Selera należy bardzo dokładnie umyć. Najlepiej wyszorować szczoteczką. Następnie natrzeć przyprawami (solą, gałką muszkatołową(...)cynamonem) i polać oliwą z oliwek. Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i piec około godziny

wysmienity
Pstrąg w rozmarynie pieczony na ziemniakach z salsą z pieczonej papryki 122

mieszanka Vegeta Natur do ryb i owoców morza w zupełności wystarczy,  można dodać jeszcze odrobinę soli morskiej i już ! Pstrąg ma smaczne chude mięso i doskonale nadaje się do pieczenia, podany na chrupiących pieczonych ziemniakach z dodatkiem wspaniałej salsy z pieczonej papryki  to propozycja na obiad z piekarnika. Pachnie obłędnie w całym domu po wyjęciu(...)przy kręgosłupie. Jeśli mięso jest miękkie i białe to znak, że ryba jest gotowa. SALSA PAPRYKOWA: Paprykę przeciąć na pół, wydrążyć gniazda nasienne, ułożyć  na pergaminie w blaszce do pieczenia, posypać solą, skropić oliwą i piec w nagrzanym do 220c piekarniku na termoobiegu przez 30 minut, aż skórka papryk sczernieje, na 15 minut przed końcem pieczenia dołożyć do papryki

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania