W końcu stałem się szczęśliwym posiadaczem żeliwnego garnka do pieczenia! Do tej pory tylko czytałem, że pieczone w nich mięso jest niezwykle soczyste i aromatyczne. Dziś mogę to potwierdzić - tak soczystego kurczaka nie jadłem chyba nigdy wcześniej, a jego zapach pobudzał ślinianki do działania jeszcze zanim otworzyłem piekarnik! Na mój "pierwszy raz" z żeliwnym garnkiem wybrałem kurczaka z wolnego wybiegu, co i Wam polecam. Tak, jest droższy od tego "przemysłowego", ale naprawdę wart swej ceny. No i nie bez... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...