mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:166/1172)

Gulasz z cukinią i marchewką 214

Odkąd wróciłam z wakacyjnych wojaży ciągle mam ochotę na mięso. Zajadałam go już pieczone, smażone, gotowane i uparowane. Nadszedł czas na mięso duszone, w towarzystwie warzyw i oczywiście poznańskich pyz. Naprawdę warto zrobić ten gulasz, bo smak jest nieziemski. Delikatne mięsko z pysznymi warzywami, mniam po prostu :) Czas przygotowania: 15 minut + 2h duszenia Ilość porcji: 6 Składniki: 800g

Kolizje Smaków
Domowa Pizza Kebab 2951

wszystko posypujemy tartym serem. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym lub śmietanowym. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty

Słodka Strona
Zapiekanka z Mięsem Mielonym – Rozetka 201

przygotowaniu . Będziemy potrzebować: na ciasto: 300 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 150 g sera białego 150 ml mleka 50 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na farsz: 600 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 100 g cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 białko 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka lubczyku sól, pieprz(...)żółtko i 2 łyżki mleka do pomalowania rozetki przed pieczeniem użyłam foremki do zapiekania o średnicy 26 cm Link do filmu z przygotowania: Zapiekanka z mięsem mielonym https://www.youtube.com/watch?v=Uhj-TLoa1Vs Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski daję biały ser, olej, mleko, przez chwilę ucieram widelcem żeby ser połączył się z mlekiem i olejem (żeby nie było dużych grudek). Następnie dodaję

Uwaga Babcia Gotuje
Pierś z kurczaka pod pierzynką 190

jest na moim blogu przepisów na dania mięsne. Możecie je wszystkie znaleźć tutaj Pewnie będzie ich z czasem dużo więcej. Dzisiaj pieczona pierś z kurczaka pod pierzynką. Bardzo pyszne i szybkie do zrobienia mięso. Do tego podałam pieczone ziemniaki i surówkę z sałaty z jogurtem Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 małe cebule 8-10 małych(...)kotlety. Delikatnie rozbić i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kotlecik oprószyć solą i pieprzem , a następnie posmarować majonezem. Na majonezie ułożyć cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki pokrojone w plasterki. Na sam wierzch ułożyć starty żółty ser. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Mięso powinno być białe po upieczeniu. Podawać gorące pierś z kurczaka pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Pieczone ziemniaki 165

ziemniaki pieczone w piekarniku ,ale super smakują na grillu ,są super dodatkiem do mięsa z grilla i nie tylko ,ja mogę się zajadać takim pieczonymi ziemniakami bez dodatków jak mięso .  Składniki              1 kg młodych ziemniaków            sól do smaku

Mój Smak
Placek Ziemniaczany (Kugiel) 89

czasu pieczenia można miło spędzić czas z rodziną, w końcu jest niedziela :) Dlatego też, mam dla Was nasz rodzinny przepis. Osobiście nie przepadamy za plackiem który jest rzadki, wolimy bardziej zwartego, za co odpowiedzialna jest mąka. Im mniej mąki, tym bardziej rzadki placek, także tutaj musicie sami sobie odpowiedzieć na pytanie który bardziej wolicie :) Podobnie jest z mięsem. Do naszego(...)głęboko aby nie było go widać. Na wierzch układamy pokrojone plasterki słoniny, w takiej samej odległości od siebie co mięso. Tak aby każdy kawałek miał kilka kawałków mięsa oraz słoniny. Pieczemy w 190 stopniach przez około 2 godzin. Podajemy na ciepło. U nas w domu mówi się, że placek można jeść tylko na ciepło i trzeba koniecznie popić czymś ciepłym

Klasyka Gotowania
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 260

czosnkiem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem z kolendrą. Dodajemy odciśniętą kajzerkę oraz jajka, mieszamy. Jeśli na patelni po smażeniu cielęciny z wątróbką zostało nam trochę sosu, dodajmy go do mięsa (wystarczy 1-2 łyżki, by dodatkowo nawilżyć pasztet). Kaszę jaglaną przepłukujemy naprzemiennie zimną i gorącą wodą, odstawiamy na sicie do odcedzenia. Następnie prażymy kilka minut na suchej patelni (do momentu(...)małym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia wody. Lekko studzimy. Mozzarellę trzemy na dużych oczkach tartki. Łączymy z przestudzoną kaszą. Doprawiamy odrobiną gałki muszkatołowej. Dwa arkusze papieru do pieczenia smarujemy olejem. Mięso dzielimy na połowę i wykładamy na papier. Formujemy prostokąt. Rozkładamy plastry boczku, kaszę z serem oraz liście szpinaku (ja dałam jedną warstwę, ale można dać więcej). Całość zawijamy

Smaki Na Talerzu
Przepis #21 Pizzerinki na mące żytniej 164

przygotować? To bardzo proste - wystarczy zmienić kilka składników w jej tradycyjnej postaci i danie gotowe. Ja zamieniłam mąkę pszenną na razową żytną, dodaję kilka warzyw i mięso na przykład pieczoną pierś z kurczaka oraz domowy sos pomidorowy. Z podanej porcji wychodzą 4 duże pizze - ja jednak robię mniejsze czyli pizzerinki. Szczegóły poniże j:) Składniki na ciasto: - około(...)składniki i gotowe:)  Dodatki na jedną porcję ciasta - 1 cebula czerwona - kilka pieczarek - ser mozarella - pieczona pierś z kurczaka lub dowolna wędlina/boczek Ciąg dalszy wykonania Z wyrośniętego ciasta wałkujemy duże pizze bądź pizzerinki. Każdą smarujemy sosem. Układamy cebulę, pieczarki, mięso oraz ser.  Całość zapiekamy w nagrzanym wcześniej piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Takie

Health-Fit-Life
2w1. Zupa i wołowina z warzywami w jednym naczyniu. 185

pomidory, każdą warstwę solimy i pieprzymy. Zalewamy czterema szklankami wody lub bulionu i pieczemy pod przykryciem 3 GODZINY (40 minut do końca pieczenia można zdjąć przykrycie). W połowie pieczenia należy przewrócić mięso.  Serwujemy mięso i zupę oddzielnie, do zupy polecam dodać śmietany. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Złocisty kurczak na słodkiej sałacie. 181

Upieczenie kurczaka w całości to dla mnie sposób na pyszny obiad dla gości, kiedy sama nie mam czasu na gotowanie. Mięso siedzi w piekarniku a ja pozwalam sobie na naszykowanie stołu, ogarnięcie dzieciaków i wiele innych przyziemnych spraw :-). Kurczaka uwielbiam najbardziej w towarzystwie jakiejś surówki, więc postanowiłam go podać z porcją sałaty. Danie to nadaje się na obiad uzupełnione(...)godziny. Naczynie do pieczenia posmarować tłuszczem, włożyć do niego kurczaka, polać smalcem i włożyć na środkową półkę do piekarnika do temperatury 160 stopni na 90 minut. Podczas pieczenia co 20 minut polewać mięso wytwarzającym się wywarem.  Pod koniec pieczenia przygotować sałatę. Drobno porwać lub pokroić ją. Jogurt posłodzić i połączyć go ze sałatą. Następnie tak przygotowaną sałatką udekorować kurczaka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciastka ze skwarkami 175

złość nie mogłam znaleźć maszynki do ciastek, więc robiąc wzorek pomogłam sobie tłuczkiem do mięsa 😛 Ciastka z skwarkami mają jedną wadę, znikają bardzo szybko! Składniki na Tradycyjne ciastka ze skwarkami : 300 g skwarek ze słoniny 150 g cukru pudru ½ kg mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 g cukru wanilinowego 2 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany Jak przygotować kruche ciastka(...)którego odrywamy po kawałku i formujemy kulki wielkości małych orzechów włoskich. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kulki układamy na blasze i każdą kulkę spłaszczałam tłuczkiem do mięsa, tak uformowane ciastka pieczemy w 170 stopniach ok. 15 -20 minut, aż ciasta będą złote, studzimy na kratce i zsypujemy. Jemy ze smakiem:) The post Ciastka ze skwarkami appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony w warzywnym sosie. 164

soczysta pierś z kurczaka zapiekana w aromatycznym, warzywnym sosie okazała się tak pyszna, że powtarzałam ją już dwa razy w ciągu czterech dni ;) Danie zachwyca, polecam. Składniki na kurczaka pieczonego w warzywnym sosie: 4 pojedyncze piersi z kurczaka Vegeta Natur 1/2 łyżeczki ziół do drobiu 1 duża cebula 4 pieczarki kawałek czerwonej papryki (taki 5x5 cm) 2 łyżki kukurydzy(...)wlewamy śmietankę, oraz wodę wymieszaną z mąką, zagotowujemy. Doprawiamy jeszcze Vegetą i wyłączamy grzanie. Do mięsa i warzyw w brytfannie dokładamy kukurydzę i wszystko zalewamy sosem. Całość pieczemy jeszcze 30 minut. Upieczone mięso podajemy z tłuczonymi ziemniakami i surówką np. z buraczków. Danie bierze udział w akcji

Rozpustne gotowanie
Szynka pieczona 144

polać je marynatą Patyczkiem od szaszłyka ostrą końcówką  dziurawić szynkę miejsce koło miejsca i masowacć, żeby mięso wchłonęło marynatę  do środka W trakcie marynowania wyjąć mięso z lodówki przynajmniej raz i przełożyć na drugą stronę Szyneczka powinna się marynować pod przykryciem przynajmniej dwanaście godzin Na drugi dzień obsmażyć szynkę z każdej strony, na dobrze rozgrzanej patelni(...)godziny do lodówki przed spożyciem, bo wtedy mięsko wiele zyskuje na smaku. J eśli zrobicie mięso wg tego przepisu mięso, a nie będzie zbytnio grube, czas pieczenia można nieco skrócić. Ciepłe mięso ma lekko kwaskowy smak i zapach od octu, ale po ostygnięciu jest smaczne bez żadnego niepożądanego aromatu. przepis stąd

Proste Potrawy
Kaczka w korzennej marynacie, pieczona w miodzie pitnym 182

formie do pieczenia i zawijamy niezbyt ciasno w folię aluminiową. Wstawiamy ją do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Po dwóch kwadransach odwijamy folię z góry, zalewamy mięso szklanką miodu pitnego i pieczemy jeszcze około godziny, do półtorej. W tym czasie należy mięso często polewać powstałym sosem. Gotową kaczkę podajemy na ciepło lub zimno, z konfiturą z czerwonych borówek lub żurawiny

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak z sezamem 321

chałwę i inne potrawy. Dzisiaj na obiad przygotowałam pierś z kurczaka podaną z sezamem, frytki  i   surówkę z dyni  . Obiadek pierwsza klasa.  Mięso nie jest smażone tylko pieczone przez co mamy troszkę mniej kaloryczne i lżejsze danie. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka bułka tarta do panierowania sól pieprz Sos 2 łyżki oleju(...)imbiru 4 łyżki octu sezam do posypania Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posypać solą i pieprzem, a następnie każdy kawałek obtoczyć w bułce tartej.  Mięso ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 180 stopniach C około 30 minut.  Do rondela wlewamy olej i wkładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy dosłownie chwileczkę . Wlewamy miód

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję