mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:160/1172)

Szynka wieprzowa sous vide 351

przyprawami. Z woreczka odsysamy powietrze, zamykamy go. Mięso wkładamy na 5-6 godzin do lodówki.  Po tym czasie mięso gotujemy sous vide w temperaturze 59 stopni Celsjusza przez 5 godzin. Szynkę studzimy w woreczku. Woreczek rozcinamy nad naczyniem do pieczenia, wlewamy(...)niego sos powstały podczas gotowania. Do naczynia wkładamy szynkę. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut. Raz na jakiś czas mięso polewamy sosem z pieczenia. Szynkę odstawiamy do wystudzenia. Przed pokrojeniem zdejmujemy z niej siatkę

Kulinarne przygody Gatity
pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika... 188

osuszyć ręcznikiem papierowym, do naczynia żaroodpornego wsypać wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny mięso polać olejem(...)rzepakowym Rapso, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też z 2 razy obrócić mięso po upieczeniu mięso dobrze wystudzić i schować do lodówki, usunąć nici i można kroić porcje - karkówka jest pyszna do pieczywa................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczeń z kukurydzą i marchewką 192

Pieczenie domowe są pyszne. Możemy je przyrządzać na różne sposoby. Ja tym razem dodałam marynowaną kukurydzę mini kolby oraz mini marchewki z puszki. Pieczeń wyszła smaczna i fajnie wyglądała w przekroju. Składniki: 800 g karczku 1 cebula mniejsza 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis 1/4 łyżeczki papryki ostrej Kamis(...)łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis pieprz kolorowy do smaku Kamis mini marchewki z puszki kukurydza marynowana kolby olej rzepakowy do posmarowania  Przygotowanie:   Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Drożdżowe pierogi z soczewicą 165

już robić pierogi, to niech będą wyjątkowe, niech będą takie, że „mucha nie siada”. Moje pierogi są z ciasta drożdżowego, farsz to soczewica z odrobiną mięsa i koperku, pierożki pieczemy w piekarniku. Jak smakują? Troszkę jak paszteciki, ale o niebo lepsze, miękkie i smaczne nawet następnego dnia. Świetnie smakują na ciepło, prosto z piekarnika, odsmażane na masełku(...)ciepłej wody lub mleka 30 gr świeżych drożdży szczypta cukru 1/2 łyżeczki soli 3 małe jajka + 1 jajko do wysmarowania pierogów przed pieczeniem 3 łyżki oleju 400 gr ziaren soczewicy 250 gr mięsa z rosołu 3 ząbki czosnku 2 małe jajka 4 łyżki mielonego siemienia lnianego pół pęczka koperku 1 i 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/2 mielonego pieprzu

moj przepis na
PRZEPIÓRCZE UDKA 130

Przepiórcze, oszukane udka to nic innego jak pieczone pierogi z mięsem. Dodatek paluszka sprawia że pierożki wyglądają jak małe udka. Są one rewelacyjną przekąską do barszczu, idealne na przyjęcia, imprezy(...)Składniki na ciasto: 300 ml kefiru 1 jajko 1 płaska łyżeczka sodki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 szklanki mąki pszennej sól do smaku Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto jak na pierogi. Gdyby się kleiło do rąk dosypujemy mąki

Kulinarne Fantazje Marioli
Dorada pieczona w soli 199

używamy była naprawdę gruba - taka raczej nie wsypie się w rybie otwory. Piekłam dwie małe dorady, były gotowe po 25 minutach. Dorada to moja ulubiona ryba. Pieczona metodą solną wyszła niezwykle delikatna i soczysta i  bardzo pachnąca ziołami którymi ją nadziałam. Polecam, świetna metoda. Składniki ( dla 2 osób) 2  nieduże  dorady(...)być przykryte ( u mnie były) Piec rybę w rozgrzanym piekarniku przez 20-40 minut. Czas zależy od grubości warstwy soli, rodzaju piekarnika, wielkości i gatunku ryby oraz temperatury mięsa włożonego do pieca. Trudno zgadnąć, czy ryba jest już gotowa, najlepiej wkłuć widelec w najgrubsze miejsce ryby, trzymać przez 10 sekund, szybko wyciągnąć i położyć do warg. Jeśli jest ciepły, ryba

Stare Gary
Kurczak w soli na butelce 341

ilością soli, aby skórka z kurczaka nie była zbyt słona.  Sól powoduje, że skórka staje się chrupiąca i złocista, a mięso soczyste. Jednak zamiast soli można użyć ulubionych przypraw. Do formy/naczynia żaroodpornego ścieka tłuszcz z pieczonego kurczaka. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Boczek pieczony z jabłkiem 165

jeszcze jedna moja propozycja :) Składniki : 1 kg boczku 5 ząbków czosnku dużo jabłko sól, pieprz, majeranek oliwa ok. 6-7 łyżek łyżeczka papryki ostrej mielonej plus rękaw do pieczenia Przygotowanie : Umyte mięso osuszyć W naczyniu wymieszać z oliwą przeciśnięty czosnek, paprykę, pieprz, sól Mięso posmarować tak doprawioną oliwą, nakłuć widelcem i przełożyć do rękawa, pozostawić w chłodnym miejscu

Proste Potrawy
Dorada pieczona z pomidorkami i ziemniakami 165

Magda Dorada to przepyszna ryba o delikatnym, białym mięsie, idealna do pieczenia w całości. Świetnie komponuje się z wszelakimi dodatkami, tak jak w tym wypadku z pieczonymi ziemniaczkami i słodkimi pomidorkami, które podczas pieczenia przechodzą delikatnie jej smakami, czosnku oraz cytryny. Tak przyrządzona ryba, razem z dodatkami to kompletna propozycja na obiad. Składniki (na 2 duże porcje): 2 wypatroszone(...)umyte pomidorki. Na sam wierzch układamy przygotowaną wcześniej rybę. Skrapiamy ją z wierzchu oliwą, układamy plasterek cytryny. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35-40 minut, do chwili aż ryba jest gotowa – najlepiej jest sprawdzić widelcem czy mięso ryby jest białe i wypieczone.   Tak upieczoną rybę od razu podajemy. Na talerzu polewamy ją sokami z blachy.   Powrót

Smaczna Strona
Podudzia z kurczaka nadziewane papryką i pieczarkami. 155

przyprawą do kurczaka. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym spięciem do dołu, dodatkowo wlać około pół szklanki wody do naczynia. Piec około godz. w 180C. W trakcie pieczenia kilka razy mięso polewać wytworzonym sosem.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczony ananas z mięsem 196

smakuje wybornie. Cały przepis to właściwie ananas świeży, szynka długodojrzewajaca oraz mięso mielone. To danie bardzo proste i bardzo smakowite, zachęcam do wypróbowania. Danie wymyślił sobie Przemek. Pieczony ananas z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Najpopularniejsze przepisy 2015 roku 190

smaczne i zdrowe dania główne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej przypadły Wam do gustu. Dania główne Pieczona wątróbka Dania bez mięsa Kasza kuskus z warzywami Zapiekana fasolka szparagowa Pieczone ziemniaki Brukselka i spółka z patelni Przekąski Mini pizze bez ciasta Sałatki Sałatka hawajska Desery Domowe batony musli Placek jaglany

My Chcemy Jeść
Szybka sałatka z grillowanym kurczakiem 165

wyciągnięcie ręki ugotowane ziemniaki i grillowany lub pieczony filet z kurczaka. Do sałatki dobrze pasuje kurczak marynowany w teriyaki, np taki jak przygotowywałam TUTAJ . Możecie też wykorzystać mięso z kurczaka pieczonego lub grillowanego. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM Składniki na sałatkę z kurczakiem: 200 g grillowanego filetu z kurczaka 180 g mixu sałat ( 1 opakowanie ) 1/2 cebuli(...)oregano, rozmaryn )  sól  Przygotowanie sałatki: Cebulę pokroić w cienkie piórka. Ziemniaki ( ugotowane w mundurkach ) obrać ze skóry i pokroić w plastry lub kostkę. Ser pokroić w kostkę. Mięso z filetu z kurczaka pokroić w plastry. W misce umieścić mix słąt, dodać cebulę, ser i ziemniaki - delikatnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć plastry filetu z kurczaka. Jogurt wymieszać z majonezem

kolorowotorcikowo
Roladki indycze z suszoną żurawiną 405

Moja dzisiejsza propozycja obiadowa to pieczone roladki drobiowe z suszoną żurawiną. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. Można je podawać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetu z piersi indyka, 100g żurawiny suszonej MAKAR , 1 łyżka papryki ostrej mielonej, 1,5 łyżeczki soli, 1/2 łyżki pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 5 łyżek oleju. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet(...)pieprzem.  4. Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Roladki piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas polewając mięso wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Do przygotowania roladek użyłam żurawiny suszonej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Schab pieczony w kapuście kiszonej 130

jemy wyglądało naprawdę przyzwoicie. Zajrzyj również tutaj: Schab duszony faszerowany pistacjami i suszonymi pomidorami Schab duszony w sosie Schab pieczony z warzywami Schab pieczony z pesto i suszonymi pomidorami Mięso jest idealnie upieczone i przesiąknięte doskonałym smakiem warzyw. Kapusta kiszona jest w tym daniu zdecydowaną królową. Pysznie kwaśna - dokładnie taka jak lubię, bez płukania, bez nadmiernego odciskania(...)ociekła z wody. Następnie układamy ją równomiernie wokół kawałka mięsa. Mięso oprószamy solą i pieprzem, a także majerankiem.  Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika na 1,5 godziny. Pieczemy schab w 200 stopniach C. Po czasie pieczenia naczynie odkrywamy i zostawiamy całość jeszcze na 15 minut w piekarniku. Pieczony schab smakuje doskonale z tłuczonymi ziemniaczkami. Wioleta Gargula

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania