mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:156/1172)

Pstrąg pieczony z zieloną salsą 287

niskokaloryczne mięso pstrąga zawiera najwięcej spośród wszystkich ryb słodkowodnych. Dodatkowo białko pstrąga jest pełnowartościowe i lepiej się wchłania niż to zawarte w mięsie zwierzęcym. Ryba te dostarcza też wartościowych składników mineralnych jak magnez, potas, wapń czy żelazo a także witamin z grupy B oraz w mniejszych ilościach A, D i E. Zapraszam do wypróbowania przepisu na pysznego pieczonego pstrąga(...)odrobiną pieprzu kolorowego. 14 Smacznego! Wskazówki Ponieważ skóra kurczy się szybciej niż mięso warto przed pieczeniem ponacinać skórę, żeby ryba nie zniekształciła się pod wpływem temperatury. Spodobał Ci się przepis, masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Pstrąg pieczony z zieloną salsą pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells
Schab zapiekany z marchewką i cebulą 137

Bardzo smaczna propozycja obiadowa - kolejny po Schabie zapiekanym pod pierzynką warzywno-serową przepis na pieczone plastry schabu, które wcale nie są suche :)  Mięsko wychodzi miękkie, kruche, z lekko słodkim posmakiem marchewki zrównoważonym przez ostrość przypraw. SKŁADNIKI: ok 50 dag schabu w plastrach 1 marchew 2 cebule sól pieprz pieprz cytrynowy Rafex ostra papryka 3 łyżki śmietany(...)Piec pod przykryciem ok 1 godziny w 200*C (w zależności od grubości mięsa czas może się troszkę skrócić lub wydłużyć). Ostatnie 10 minut można piec bez przykrycia. Po wyłączeniu grzania warto zostawić mięso jeszcze na kilka minut w piekarniku, żeby się "uspokoiło". Inspiracja: Violetowe Kucharzenie

Kto ugości moich gości?
Kurczak "po chińsku" 195

stwierdziliśmy, że "jakby się kurczaka nie przyprawiło to i tak będzie to  kurczak" - to delikatne mięso ma charakterystyczny  smak. Mimo to, nie poddaję się i co jakiś czas staram się przygotować tę ptaszynę "jakoś inaczej". Tym razem będą to pieczone udka przyprawione w stylu orientalnym. Składniki (2 porcje): 2 ćwiartki z kurczaka mieszanka warzyw chińskich(...)solimy (delikatnie), pieprzymy i wedle uznania posypujemy z obu stron wymienionymi wyżej przyprawami. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin (ja przeważnie marynuję mieso całą noc). Tak przygotowane mięso układam w rękawie do pieczenia, zawiązuję z jednej strony. Miskę w której leżało mięso popłukuję odrobiną wody - do tego dolewam małą łyżeczkę sosu sojowego i wlewam płyn do rękawa. Na udka układam

Kuchnia po mojemu
Pieczeń rzymska- mięso mielone w innym wydaniu. 159

Mięso mielone daje nam wiele możliwości. Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem, który wypróbowałam nie dawno, zmieniłam wedle własnego smaku  i jestem pewna, że ta wariacja na temat mielonego będzie częściej gościć w moim domu. Pieczeń rzymska z parówkami pieczona w folii aluminiowej. Składniki:  0,5kg mięsa mielonego 1 jajko  3 łyżki bułki tartej

Tagebuch po polsku
Czosnkowa baranina w pergaminie 190

świeżej  bazylii 1/4 szklanki oliwy 1/2 szklanki białego wina 300 -400 g młodych, drobnych ziemniaków 2 listki szałwii sól, pieprz dodatkowo 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia sznurek kuchenny przygotowanie Mięso umyć osuszyć oczyścić z błon, pokroić na duże kawałki (3x3cm). Do miski wlać wino z oliwą, dodać cebulę,posiekany czosnek, oregano, sól i pieprz. Dodać mięso i wszystko(...)gwiazda z 8 narożnikami. Po środku każdego z tak przygotowanych papierów ułożyć połowę ziemniaków, połowę porcji mięsa z dodatkami i z zalewą. Narożniki zebrać do góry, tworząc paczuszkę, zawiązać sznurkiem. Ważne aby paczki były szczelne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C , piec 1h 30 min - 1h 45 min. Smacznego

Stare Gary
Karczek z kombiwara 181

Dzisiaj na obiad pieczony karczek w kombiwarze.  Składniki: - 1,5 kg karczku - sól, pieprz, kolendra, majeranek, zioła prowansalskie - ząbek czosnku - 1 mała cebula - łyżki oleju Wykonanie: Zioła wymieszać, natrzeć umyte i osuszone mięso pokroić cebulę w krążki i odstawić w miseczce przykryte do lodówki na 2/3 dni. Po tym czasie polać mięso olejem(...)ułożyć na ruszcie w kombiwarze, na dno nalać szklankę wody. Na karczek położyć cebulę i czosnek. Piec 30min w 225 stopni i później obniżyć temperaturę do 200 i piec kolejne 30min. Mięso wyszło bardzo soczyste. Smacznego

Tanio szybko zdrowo
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 184

gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo soczyste. Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że jego przygotowanie, a właściwie pieczenie wymaga od nas sporo czasu. Tak, tak będziemy je piekli ok. 3,5 godzin. Ale później jest delikatna w smaku, mięso praktycznie samo(...)odchodzi od kości. Składniki 2 nogi z gęsi szklanka soku pomarańczowego 4 ząbki czosnku sól pieprz tymianek Składniki na pieczone ziemniaki 5-6 ziemniaków ulubione przyprawy oliwa z oliwek Przepis na nogę z gęsi Nogi z gęsi dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy je dokładnie z każdej strony solą, pieprzem i tymiankiem. Do zamykanego naczynia do pieczenia wkładamy gęś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Boczek z grilla 175

mało i nie za dużo – a wówczas efekt końcowy będzie w sam raz. Zresztą zwiększona zawartość tłuszczu, który w międzyczasie się wytapia, pozwala na odpowiednio długie pieczenie, dzięki czemu mięso stanie się miękkie i delikatne. Boczek z grilla 2016-06-26 21:27:06 Delikatny i aromatyczny boczek z grilla w lekko pikantnej marynacie. Prosty przepis na letnie biesiady przy(...)skórę i obtaczamy w marynacie. Miskę szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso układamy na tacce do grillowania, najlepiej w jednej warstwie. Tackę owijamy od góry (ale nie od dołu!) folią aluminiową. Kładziemy na średnim poziomie poziomie dobrze rozgrzanego grilla i pieczemy przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podnosząc ruszt wyżej. Następnie zdejmujemy folię i dopiekamy

Kulinarna Pokusa
Dieta CZTO, dzień siódmy 123

Znacznie więcej miodu, chleba i mięsa, niż w mojej codziennej diecie. Natomiast jeśli chodzi o technikę przyrządzania potraw, to znacznie więcej pieczenia, niż gotowania. Zero zup i smażonego mięsa. Częściej jadam mięso smażone bez tłuszczu, niż pieczone z jego dodatkiem. Oto mój ostatni dzień pierwszego tygodnia Śniadanie 20 g ser twarogowy półtłusty 105 g chleb żytni pełnoziarnisty(...)Drugie śniadanie   150 ml jogurt naturalny 2% tłuszczu 140 g maliny 40 g rodzynki suszone 20 g orzechy włoskie 25 g miód pszczeli   Obiad   120 g mięso z piersi kurczaka bez skóry 15 g olej kokosowy 85 g kasza jęczmienna perłowa 200 g burak przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis:   zioła wsypać do miseczki, dodać wciśnięty

Kucharzyca
schab pieczony nadziany morelą 154

suszonych moreli 2 cebule 5 ząbków czosnku 60 ml oleju sól, pieprz opcjonalnie: sproszkowana papryka składniki na sos: wywar z pieczonego schabu 1 łyża mąki ok. 125 ml wody wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Następnie wzdłuż, przez środek wąskim, długim nożem robimy otwór, który nadziewamy morelami. Końce spinamy patyczkami do szaszłyków. Całość oprószamy solą oraz pieprzem, opcjonalnie(...)mięso będzie upieczone wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia a następnie kroimy w plastry. Do wywaru powstałego po pieczeniu dodajemy mąkę oraz wodę mieszamy. Mięso zalewamy sosem i podgrzewamy. Podajemy jako danie główne z dodatkiem ziemniaków oraz surówki lub jako przystawka

Domowy Smak Jedzenia
baleron konserwowy - domowy wyrób bez szynkowaru 170

laurowy 2 szt ziele angielskie 3 szt gorczyca biała szczypta kolendra 3-5 ziaren pieprz czarny szczypta czosnek suszony szczypta dodatkowo 1 łyżeczka żelatyny ( na każdy kilogram mięsa)  rękaw foliowy do pieczenia, lub inna folia odporna na wysoką temperaturę, sznurek z naturalnego włókna.   sposób wykonania Karkówkę myjemy i wkładamy do sporego naczynia ( kamionkowego lub ze stali nierdzewnej(...)dzieliłem jej na mniejsze części) wyjmujemy mięso z peklówki,  lekko płuczemy, wcieramy  żelatynę, a następnie wkładamy je w foliowy rękaw do pieczenia, który szczelnie zamykamy ( należy uważać aby folia jak najbardziej przylegała do mięsa). Teraz całość obwiązujemy mocnym sznurkiem w sposób jak zwykliśmy to czynić przy wiązaniu baleronów ( należy jedynie uważać aby sznurek nie przeciął foliowego rękawa

Miód i pieprz
Kurczak pieczony w majonezie 177

Kolejna moja propozycja na soczystego kurczaka właśnie się pojawiła. Pierś z kurczaka pieczona w majonezie. Bardzo polecam Wam jeśli nie próbowaliście to musicie to zrobić koniecznie. Proste w przygotowaniu, bardzo szybkie. Podałam z ziemniakami i mizerią z koperkiem Jeśli szukacie innych pomysłów na dania mięsne to zapraszam tutaj 2 pojedyncze piersi z kurczaka 4 łyzki majonezu 1 duża cebula(...)wyłożyć pokrojoną cebulę w piórka. Każdy kotlet nasmarować z dwóch stron majonezem (dość grubo) i ułożyć na cebuli. Całość wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach C aż mięso będzie upieczone przyrumienione. kurczak pieczony w majonezie

O kuchni z uczuciem
FASZEROWANE UDKA KURCZAKA 139

przyprawy 50 g masła Pałki kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Za pomocą noża z cienkim ostrzem obkroić mięso przy kości i delikatnie usunąć kość, pozostawiając chrząstkę. Doprawić mięso ulubionymi przyprawami ( u mnie sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka czerwona słodka i ostra oraz czosnek granulowany). Jeżeli używany grzybów suszonych to trzeba je wcześniej namoczyć w zimnej wodzie i ugotować(...)Doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewać pałki kurczaka i ułożyć je na blaszce. Piec w temperaturze 175 st. do zrumienienia (około 45 minut w zależności od wielkości mięsa). W połowie pieczenia można obrócić. Artykuł FASZEROWANE UDKA KURCZAKA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Kurczak curry z mozarella i ananasem i pieczone ziemniaczki z zaatarm 253

nimi otulony.  Ziemniaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 min. Po 15 min wstawiamy do piekarnika mięso i wszystko pieczemy jeszcze przez ok. 20 min. Smacznego

DefinicjaSmaku
Wieprzowa pieczeń rzymska 119

jest w niej również to, że jeśli wam ona zostania możecie ją wykorzystać jako domową wędlinę. Ja najczęściej piekę ją właśnie z myślą o kanapkach Wieprzowa pieczeń rzymska Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 1 jajko 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki bułki tartej ulubione przyprawy (u mnie mielone ziele angielskie, papryka słodka i ostra, majeranek(...)pieprzem i solą. Dokładnie wyrabiamy mięso. Keksówkę dokładnie smarujemy tłuszczem. Do połowy wykładamy ją mięsem, następnie na środku układamy obrane ugotowane na twardo jajka, przykrywamy je resztą mięsa, dociskamy i formujemy. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 180°C około 60 minut. Gotową pieczeń możemy podawać zarówno na gorąco jak i na zimno w towarzystwie sosów lub dipów. Smacznego Artykuł

PatiGotuje