mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:152/1172)

Kurczak po kubańsku 404

Zawartość blendera dokładnie miksujemy, po czym otrzymany sos rozkładamy dokładnie na nasze pałki – obtaczamy je. Całość pieczemy ok. 40-50 minut. I gotowe. Nie trzeba polewać sosem mięsa w trakcie pieczenia. Uwaga! Pałki możemy zastąpić całym kurczakiem. Z tym, że przed włożeniem jego do naczynia wykrawamy kręgosłup. Nacinamy korpus z jednej i drugiej strony kręgosłupa. Koszt

Kuchennyviral.pl
Polpetone w cydrowym sosie czyli Niedzielne Mielenie odc.25 214

Kotlety i pieczenie z mielonego mięsa są nam bardzo bliskie. Wszelkich klopsów i pulpetów zrobiłam setki. Pieczeń rzymska robiłam również kilka razy. A co z Polpetone? Nazwa prawie swojska ale pochodzi z Włoch. Dzisiejszego popołudnia skorzystałam z inspiracji dostarczonej mi w "Kocham Toskanię". Nie trzymałam się w 100% przepisu ale efekt i tak był wspaniały. Moje Polpetone podałam na ciepło

Dzieje kuchennej Wiewióry
Udka pieczone w majonezie i ketchupie 230

Udka pieczone w majonezie i ketchupie. Szybkie w przygotowaniu, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo warto. Soczyste, miękkie mięso. Rewelacyjny smak. Można podawać z ryżem, ziemniakami,frytkami. Do tego polecam sałatkę z pomidorów  i mamy szybki i smaczny obiad.  Na moim blogu(...)znajdziecie również inne przepisy na mięsa.  Polecam  Składniki 6 udek z kurczaka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól pieprz Udka oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować każdy kawałek majonezem. Całość polać ketchupem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut.  udka pieczone w majonezie i ketchupie

O kuchni z uczuciem
Karczek pieczony w rękawie 411

kilku miejscach,m włożyć do rękawa, dodać pokrojoną cebulę i korzeń pietruszki, zamknąć rękaw klipsem i przechować mięso do dnia następnego w chłodzie Po 8-9 godz. leżakowania mięsa w marynacie piekłam przez około 1 godz. Wpierw w temp. 200 stopni (około 15 min.), a potem w temp.170 stopni C. Z kawałka 80 dag po upieczeniu pozostało 48 dag smacznego

Proste Potrawy
Udka z kurczaka w pikantnej marynacie 170

smaku Wymieszać wszystkie składniki marynaty, włożyć mięso do marynaty i odstawić do lodówki na około 2 godziny w szczelnie zamkniętym pojemniku. Po tym czasie wyjąc mięso z lodówki, przełożyć do rękawa do pieczenia i wlać marynatę. Dodać obrane(...)umyte, pokrojone na pół ziemniaki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Następnie rozkroić rękaw, zwiększyć temperaturę do 210 stopni i piec przez kolejne 10 minut, aż mięso i ziemniaki ładnie się zarumienią. Było pysznie, polecam   Artykuł Udka z kurczaka w pikantnej marynacie pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Kurczak na ostro marynowany 285

Kurczak na ostro marynowany to inspiracja z Londynu, a bliżej z Nandoo. Danie łatwe i smaczne, jak się domyślam większość potrafi przyprawiać i piec kurczaka perfekcyjnie , ale o tym nie mówi. To takie banalne... -  1 kurczak - łyżka papryki ostrej, słodkiej i łyżka curry - szczypta pieprzu cayenne - łyżka soli i pieprzu czarnego grubo zmielonego - 3 ząbki czosnku - pół łyżeczki majeranku(...)którą natrzyj umytego, osuszonego i pokrojonego kurczaka. Dobrze wetrzyj. Nakryj i schowaj do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie na kawałki mięsa połóż masło. Piecz ok. 75 minut na termo obiegu w 170 °. W połowie czasu przewróć mięso na drugą stronę

Pasje Jolki
Pstrąg pieczony z zieloną salsą 362

niskokaloryczne mięso pstrąga zawiera najwięcej spośród wszystkich ryb słodkowodnych. Dodatkowo białko pstrąga jest pełnowartościowe i lepiej się wchłania niż to zawarte w mięsie zwierzęcym. Ryba te dostarcza też wartościowych składników mineralnych jak magnez, potas, wapń czy żelazo a także witamin z grupy B oraz w mniejszych ilościach A, D i E. Zapraszam do wypróbowania przepisu na pysznego pieczonego pstrąga(...)odrobiną pieprzu kolorowego. 14 Smacznego! Wskazówki Ponieważ skóra kurczy się szybciej niż mięso warto przed pieczeniem ponacinać skórę, żeby ryba nie zniekształciła się pod wpływem temperatury. Spodobał Ci się przepis, masz pytania, chcesz coś doprecyzować, podzielić się własnymi przemyśleniami albo recenzją? Zostaw komentarz pod postem! :) Artykuł Pstrąg pieczony z zieloną salsą pochodzi z serwisu Book of spells

Book of spells
Schab zapiekany z marchewką i cebulą 185

Bardzo smaczna propozycja obiadowa - kolejny po Schabie zapiekanym pod pierzynką warzywno-serową przepis na pieczone plastry schabu, które wcale nie są suche :)  Mięsko wychodzi miękkie, kruche, z lekko słodkim posmakiem marchewki zrównoważonym przez ostrość przypraw. SKŁADNIKI: ok 50 dag schabu w plastrach 1 marchew 2 cebule sól pieprz pieprz cytrynowy Rafex ostra papryka 3 łyżki śmietany(...)Piec pod przykryciem ok 1 godziny w 200*C (w zależności od grubości mięsa czas może się troszkę skrócić lub wydłużyć). Ostatnie 10 minut można piec bez przykrycia. Po wyłączeniu grzania warto zostawić mięso jeszcze na kilka minut w piekarniku, żeby się "uspokoiło". Inspiracja: Violetowe Kucharzenie

Kto ugości moich gości?
Kurczak "po chińsku" 246

stwierdziliśmy, że "jakby się kurczaka nie przyprawiło to i tak będzie to  kurczak" - to delikatne mięso ma charakterystyczny  smak. Mimo to, nie poddaję się i co jakiś czas staram się przygotować tę ptaszynę "jakoś inaczej". Tym razem będą to pieczone udka przyprawione w stylu orientalnym. Składniki (2 porcje): 2 ćwiartki z kurczaka mieszanka warzyw chińskich(...)solimy (delikatnie), pieprzymy i wedle uznania posypujemy z obu stron wymienionymi wyżej przyprawami. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin (ja przeważnie marynuję mieso całą noc). Tak przygotowane mięso układam w rękawie do pieczenia, zawiązuję z jednej strony. Miskę w której leżało mięso popłukuję odrobiną wody - do tego dolewam małą łyżeczkę sosu sojowego i wlewam płyn do rękawa. Na udka układam

Kuchnia po mojemu
Pieczeń rzymska- mięso mielone w innym wydaniu. 213

Mięso mielone daje nam wiele możliwości. Dziś chcę się z Wami podzielić przepisem, który wypróbowałam nie dawno, zmieniłam wedle własnego smaku  i jestem pewna, że ta wariacja na temat mielonego będzie częściej gościć w moim domu. Pieczeń rzymska z parówkami pieczona w folii aluminiowej. Składniki:  0,5kg mięsa mielonego 1 jajko  3 łyżki bułki tartej

Tagebuch po polsku
Czosnkowa baranina w pergaminie 238

świeżej  bazylii 1/4 szklanki oliwy 1/2 szklanki białego wina 300 -400 g młodych, drobnych ziemniaków 2 listki szałwii sól, pieprz dodatkowo 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia sznurek kuchenny przygotowanie Mięso umyć osuszyć oczyścić z błon, pokroić na duże kawałki (3x3cm). Do miski wlać wino z oliwą, dodać cebulę,posiekany czosnek, oregano, sól i pieprz. Dodać mięso i wszystko(...)gwiazda z 8 narożnikami. Po środku każdego z tak przygotowanych papierów ułożyć połowę ziemniaków, połowę porcji mięsa z dodatkami i z zalewą. Narożniki zebrać do góry, tworząc paczuszkę, zawiązać sznurkiem. Ważne aby paczki były szczelne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C , piec 1h 30 min - 1h 45 min. Smacznego

Stare Gary
Karczek z kombiwara 237

Dzisiaj na obiad pieczony karczek w kombiwarze.  Składniki: - 1,5 kg karczku - sól, pieprz, kolendra, majeranek, zioła prowansalskie - ząbek czosnku - 1 mała cebula - łyżki oleju Wykonanie: Zioła wymieszać, natrzeć umyte i osuszone mięso pokroić cebulę w krążki i odstawić w miseczce przykryte do lodówki na 2/3 dni. Po tym czasie polać mięso olejem(...)ułożyć na ruszcie w kombiwarze, na dno nalać szklankę wody. Na karczek położyć cebulę i czosnek. Piec 30min w 225 stopni i później obniżyć temperaturę do 200 i piec kolejne 30min. Mięso wyszło bardzo soczyste. Smacznego

Tanio szybko zdrowo
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 246

gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo soczyste. Jednak musimy zdawać sobie sprawę, że jego przygotowanie, a właściwie pieczenie wymaga od nas sporo czasu. Tak, tak będziemy je piekli ok. 3,5 godzin. Ale później jest delikatna w smaku, mięso praktycznie samo(...)odchodzi od kości. Składniki 2 nogi z gęsi szklanka soku pomarańczowego 4 ząbki czosnku sól pieprz tymianek Składniki na pieczone ziemniaki 5-6 ziemniaków ulubione przyprawy oliwa z oliwek Przepis na nogę z gęsi Nogi z gęsi dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy je dokładnie z każdej strony solą, pieprzem i tymiankiem. Do zamykanego naczynia do pieczenia wkładamy gęś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Boczek z grilla 229

mało i nie za dużo – a wówczas efekt końcowy będzie w sam raz. Zresztą zwiększona zawartość tłuszczu, który w międzyczasie się wytapia, pozwala na odpowiednio długie pieczenie, dzięki czemu mięso stanie się miękkie i delikatne. Boczek z grilla 2016-06-26 21:27:06 Delikatny i aromatyczny boczek z grilla w lekko pikantnej marynacie. Prosty przepis na letnie biesiady przy(...)skórę i obtaczamy w marynacie. Miskę szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso układamy na tacce do grillowania, najlepiej w jednej warstwie. Tackę owijamy od góry (ale nie od dołu!) folią aluminiową. Kładziemy na średnim poziomie poziomie dobrze rozgrzanego grilla i pieczemy przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podnosząc ruszt wyżej. Następnie zdejmujemy folię i dopiekamy

Kulinarna Pokusa
Dieta CZTO, dzień siódmy 176

Znacznie więcej miodu, chleba i mięsa, niż w mojej codziennej diecie. Natomiast jeśli chodzi o technikę przyrządzania potraw, to znacznie więcej pieczenia, niż gotowania. Zero zup i smażonego mięsa. Częściej jadam mięso smażone bez tłuszczu, niż pieczone z jego dodatkiem. Oto mój ostatni dzień pierwszego tygodnia Śniadanie 20 g ser twarogowy półtłusty 105 g chleb żytni pełnoziarnisty(...)Drugie śniadanie   150 ml jogurt naturalny 2% tłuszczu 140 g maliny 40 g rodzynki suszone 20 g orzechy włoskie 25 g miód pszczeli   Obiad   120 g mięso z piersi kurczaka bez skóry 15 g olej kokosowy 85 g kasza jęczmienna perłowa 200 g burak przyprawy: pieprz, oregano, bazylia, czosnek Przepis:   zioła wsypać do miseczki, dodać wciśnięty

Kucharzyca
schab pieczony nadziany morelą 195

suszonych moreli 2 cebule 5 ząbków czosnku 60 ml oleju sól, pieprz opcjonalnie: sproszkowana papryka składniki na sos: wywar z pieczonego schabu 1 łyża mąki ok. 125 ml wody wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowy. Następnie wzdłuż, przez środek wąskim, długim nożem robimy otwór, który nadziewamy morelami. Końce spinamy patyczkami do szaszłyków. Całość oprószamy solą oraz pieprzem, opcjonalnie(...)mięso będzie upieczone wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia a następnie kroimy w plastry. Do wywaru powstałego po pieczeniu dodajemy mąkę oraz wodę mieszamy. Mięso zalewamy sosem i podgrzewamy. Podajemy jako danie główne z dodatkiem ziemniaków oraz surówki lub jako przystawka

Domowy Smak Jedzenia