mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:152/1172)

Mielone rolady z serowym środkiem owinięte boczkiem 148

układamy kawałki żółtego sera.  Zawijamy do środka (tak aby nie było widać sera).Formujemy mięso na kształt roladki, owijamy wędzonym boczkiem. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia odkrywamy naczynie żaroodporne aby mięso się zarumieniło. Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie zawsze jest

VioletoweKucharzenie
Domowy syrop z czosnku 108

jednocześnie, że podawane w dużych dawkach preparaty z czosnku są niebezpieczne dla dzieci. Czosnek w kuchni Czosnek jest niezbędny do przyrządzania baraniny, mięsa jagnięcego, dziczyzny, również do pieczenia i duszenia innych mięs, Można go używać do zup, sałatek, marynat i dipów. W ostatnich dniach ciekawy przepis na czosnkowy dressing opublikowała Bogusia z bloga "Bajeczna kuchnia".  W poście kuchenne zamienniki

Cztery Fajery
Domowy syrop z czosnku 2416

jednocześnie, że podawane w dużych dawkach preparaty z czosnku są niebezpieczne dla dzieci. Czosnek w kuchni Czosnek jest niezbędny do przyrządzania baraniny, mięsa jagnięcego, dziczyzny, również do pieczenia i duszenia innych mięs, Można go używać do zup, sałatek, marynat i dipów. W ostatnich dniach ciekawy przepis na czosnkowy dressing opublikowała Bogusia z bloga "Bajeczna kuchnia".  W poście kuchenne zamienniki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 289

Pierogi z kaszą Pieczone pierogi z łososiem   Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana ryba pod kapustą  Pieczony pstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony łosoś z porem i pomarańczą Ryba po grecku ŚLEDZIE Śledzie z cebulką Śledzie z jabłkiem Śledzie w śmietanie(...)Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA  Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe z orzechami i jabłkami 3bit bez pieczenia King bez pieczenia Ciasto cappuciono Ciasto Kilimandżaro MIĘSA Schab ze śliwką Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną SAŁATKI Sałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka z tuńczykiem Sałatka z zupek chińskich Sałatka z kurczakiem w pomarańczach Sałatka

Lena Gotuje
Kurczak czosnkowy pieczony w rękawie 159

kurczaka Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć. 2. Czosnek obrać i zmiażdżyć. 3. Kurczaka natrzeć czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. 4. Mięso przełożyć do rękawa, piec 60 minut w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rękaw można rozerwać, by mięso się zrumieniło. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kurczak czosnkowy pieczony w rękawie 148

kurczaka Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć. 2. Czosnek obrać i zmiażdżyć. 3. Kurczaka natrzeć czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. 4. Mięso przełożyć do rękawa, piec 60 minut w 200 st. C. Pod koniec pieczenia rękaw można rozerwać, by mięso się zrumieniło. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Skrzydełka w sosie sojowym (danie z piekarnika) 193

pieprz opcjonalnie mielony czosnek Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, tzn. każde skrzydełko przeciąć na 3 części, z których powstaną 2 pałeczki i lotka. Przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Do miski wlać sos sojowy, dodać cukier trzcinowy i pieprz. Wszystko ze sobą wymieszać (cukier powinien się rozpuścić). Na sam koniec przygotowaną zalewą zalać skrzydełka (muszą być(...)równomiernie pokryte). Dodatkowo można je posypać mielonym czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową. Przygotowane skrzydełka piec pod przykryciem około 40 minut w 190ºC . Pod sam koniec pieczenia, zdjąć folię i mięso przyrumienić z wierzchu.  Pomysł na przepis ze strony gotuj.skutecznie.tv

Ugotować
Udka pieczone w piwie i miodzie 299

lodówki. Zamarynowane mięso przełożyć na blachę do pieczenia. Blachę z udkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec wstępnie 30 minut. W tym czasie w rondelku wymieszać piwo, miód, sos teriyaki/sojowy i cukier trzcinowy. Całość gotować, aż część płynu odparuje. Kiedy płyn nabierze karmelowego koloru i zacznie lekko gęstnieć - zdjąć z ognia. Po 30 minutach pieczenia wyjąć blachę(...)udkami z piekarnika, zalać sosem miodowo-piwnym i piec około 1 godziny. Udka podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami 176

Dobrana para Kurczak kocha się w winogronach. Upieczony pysznie smakuje zakąszany soczystymi, słodkimi owocami, których chrupiąca tekstura doskonale łączy się z delikatnym mięsem. To oczywiście klasyk. Co najlepsze kurczak świetnie smakuje nie tylko z surowymi, ale też pieczonymi winogronami, które karmelizują się w wysokiej temperaturze, jeszcze bardziej nabierają słodyczy i aromatyzują oraz nawilżają mięso. Ważnym składnikiem tego dania jest(...)łyżeczką oleju, delikatnie posól i wymieszaj. Ułóż na cebulkach i owocach kurczaka. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 40 minut lub dłużej (w zależności od wielkości udek), do momentu aż sos wypływający z przekłutego nożem mięsa będzie przezroczysty. Podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami. Artykuł Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Z serii - na domowe kanapki: Karkówka z Dijon 184

Kolejna po szynce , schabie i indyku pieczona wędlina domowa doskonała zarówno na zwykłe kanapki jak i świąteczny stół. Powstała podobnie jak poprzednie - jako produkt uboczny jak zwykle ;) Tym razem z obiadowej produkcji pysznej karkówki w majonezie został kawałek mięsa. Został zagospodarowany na smaczny i zdrowy dodatek do kanapek. Składniki ( na niewielką porcję wędliny): 1/2 kg chudej karkówki 2 łyżki(...)rękawie do pieczenia w temperaturze 200, a potem 180 stopni przez ok 40 - 50 minut. Im większy i grubszy  kawałek mięsa tym dłużej pieczemy. Karkówka dzięki musztardzie ma wyrazisty smak i kruchą konsystencję. Pyszna jest. Kolejna smakowita, pieczona wędlinka. Długo utrzymuje świeżość mimo braku sztucznych konserwantów. Polecam w imieniu mojej Babci, które wręcz rozpływała się nad moją karkóweczką

Kuchnia po mojemu
Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami 195

mięso z piersi ma więcej zastosowań. Nie tylko można je panierować, można je także grillować, podawać w sałatkach, z makaronem. Sprawdza się przygotowane na wiele sposobów. Kiedy jestem pod presją przygotowania szybkiego obiadu i to jeszcze dodatkowo obiadu z mięsem na czele, sięgam po piersi z kurczaka właśnie. Piersi z kurczaka przygotowane w zdrowszej formie to te pieczone(...)kurczaka z mozzarellą. Piersi z kurczaka zastąpić możemy mięsem z indyka. Nie smaży się ono jednak tak szybko jak to z kurczaka. Kiedy pieczemy piersi na patelni przewróćmy je na drugą stronę w momencie, w którym środek piersi jest nadal różowy. Nie przewracajmy ich kiedy kurczak jest już dobrze podpieczony, gdyż mięso będzie suche. Lubisz pomidory? Jeśli tak to koniecznie

mecooks
Kurczak po prowansalsku pieczony na puszce piwa 162

jest po prostu najlepsza :) Marynata z dużej ilości świeżych ziół, a do tego czosnku, oleju, wina i octu jest niepowtarzalna, nadaje kurczakowi wyjątkowego smaku. Parujące w trakcie pieczenia piwo nawilża mięso i sprawia, że jest ono bardzo soczyste i miękkie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego sposobu przygotowania drobiu, to koniecznie musicie to nadrobić! To jak, zabieramy się do pieczenia? :) Składniki(...)piwa, aby stabilnie na niej siedział. Stawiamy go w dużym żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 2 godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest już upieczony nakłujcie nożem

MyCookBook.pl
Kurczak po prowansalsku na puszce piwa 100

jest po prostu najlepsza :) Marynata z dużej ilości świeżych ziół, a do tego czosnku, oleju, wina i octu jest niepowtarzalna, nadaje kurczakowi wyjątkowego smaku. Parujące w trakcie pieczenia piwo nawilża mięso i sprawia, że jest ono bardzo soczyste i miękkie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego sposobu przygotowania drobiu, to koniecznie musicie to nadrobić! To jak, zabieramy się do pieczenia? :) Składniki(...)piwa, aby stabilnie na niej siedział. Stawiamy go w dużym żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 2 godziny. W trakcie pieczenia kilkukrotnie polewamy kurczaka pozostałą marynatą (średnio co 20 minut). Piwo parując nawilża mięso od środka i sprawia że jest soczyste i bardzo miękkie. Jeśli nie jesteście pewni, czy Wasz kurczak jest już upieczony nakłujcie nożem

MyCookBook.pl
Rolada schabowa z żurawiną w sosie chrzanowym 173

roladę i związujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa i pieczemy około 1 godziny w 200 stopniach C. Sos: śmietanę podgrzewamy (i przed zagotowaniem) dodajemy chrzan tarty oraz sok z połowy cytryny, cukier i sól do smaku. Na koniec dodajemy koperek i zioła prowansalskie. Zagotowujemy i czekamy aż sos się zredukuje. Podajemy do mięsa. schab nadziewany żurawinąkliknij: akcja: mięsna rolada

Bon Appetit Małgorzaty
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 226

sera do zapiekania Faszerowane papryki mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem – przepis Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu Pieczarki umyj, obierz i podsmaż na patelni, by odparowała woda Farsz: mięso mielone włóż do miski, dodaj posiekany czosnek, cebulę, pieczarki , ugotowany ryż, sól, pieprz, oregano, 50 g żółtego sera, Papryki: dobrze umyj je, odkrój górną część, wyciągnij gniazda nasienne i dopraw(...)wierzch posyp pozostałym serem i nałóż górną część papryk, Tak przygotowane papryki włóż do naczynia żaroodpornego polej oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut. Smacznego! Artykuł Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!