mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:145/1172)

Chudy klops z czosnkiem 211

Często piekę klops, podstawą jest oczywiście mięso mielone, zmieniam jedynie dodatki. Najczęściej są to różne zioła, tym razem dodałam sporą ilość czosnku. Jeśli go lubimy, to jest to przepis dla nas :) Mam koleżankę która jest prawnikiem i nie ma za wiele czasu na kulinarne eksperymenty, nawet te najprostsze :) Kiedy zrobię pyszne ciasto lub mięso np. takie jak dziś, to kancelaria(...)konsystencje taką jak na kotlety mielone ( może być trochę rzadsze) Masę mięsną przełożyć do natłuszczonej foremki, docisnąć dobrze z wierzchu mokrą ręką Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 *C, około 50-60 min. Do zarumienienia mięsa.                Klops jest smaczny, szczególnie dla wielbicieli domowych przetworów

Proste Potrawy
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 195

jogurt grecki, chudy twaróg, chudy biały ser, białko z jajek. Mięso - chude mięso: kurczak, indyk, królik, chuda wieprzowina np. schab, cielęcina. Wędliny - polędwica, chuda szynka, wędliny pieczone  z chudego mięsa. Ryby - dorsz, sandacz, lin, szczupak, sola, mintaj, leszcz itp. Warzywa - marchewka, dynia, ziemniaki (gotowane, pure, gotowane i pieczone w łupinkach), buraki, cukinia, kabaczek, szpinak, sałata(...)kuskus), ryż, drobny makaron. Słodycze - cukier, miód, galaretki, kisiel, budyń, biszkopty, herbatniki, wafle. Napoje - słaba herbata, rumianek, mięta, kawa zbożowa, kompot (z dozwolonych owoców). Potrawy mogą być gotowane, parowane, pieczone (w tym w folii), duszone (bez obsmażania i dodatku tłuszczu).  Warzywa i owoce należy jeść przetworzone np. gotowane lub parowane, rozdrobnione, w postaci soków lub przecierów

Codzienne Gotowanie
Pulpeciki w sosie pomidorowym z orechiette 252

szypułkami, te akurat były ich pozbawione. Pulpeciki w sosie Składniki: na 30 sztuk 1 kg mielonego mięsa, 50/50 wieprzowo wołowe 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki białego pieprzu ¾ łyżki soli 6 czubatych łyżek gotowanej kaszy bulgur 2 jajka 3 ząbki pieczonego czosnku 1 biała cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka natki pietruszki do posypania 250 g makaronu orechiette(...)blendera, dodaj oregano, 3 ząbki pieczonego czosnku i zmiksuj. Dopraw sos solą. Przygotuj farsz. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle, połowę dodaj do mięsa. Trzy ząbki pieczonego ząbku zgnieć widelcem. Wymieszaj farsz z bulgur, cebulą, czosnkiem, solą, jajkami i przyprawami. Uformuj 30 kuleczek i zrumień na maśle. Podrzucaj patelnią aby mięso równomiernie się przysmażyło

codojedzenia
Grzybowa pieczeń z sosem grzybowym 175

mięsa, następnie przyprawy jajka i chleb namoczony w mleku i lekko odciśnięty, natkę pietruszki drobno posiekaną i porządnie wymieszać. Nałożyć do foremki (keksówki) ja użyłam silikonowej. Wyrównać powierzchnię łyżką. Piec ok godzinę w temp 190 st. sos; W małym rondelku przyrumienić drobno posiekaną cebulkę na łyżeczce oleju, dodać grzyby i łyżkę tłuszczu który wytworzył się podczas pieczenia pieczeni

Gotowanie jest łatwe
Filety z kaczki z pomarańczowym sosem 186

minuty do zbrązowienia podsmażone filety przełożyć do nagrzanego piekarnika do 200' C i piec kolejne 8 minut. Filety dokładam do piekących się w tym czasie batatów. Wyjąć i odstawić upieczone filety przynajmniej na 5-8 minut, by mięso odpoczęło. Dopiero po tym czasie pokroić na plastry w międzyczasie wycisnąć sok z 2 pomarańczy. Umieścić w rodelku, dodać miód, tymianek(...)płynu. Zestawić z ognia i na  koniec wmieszać łyżkę zimnego masła, by sos zagęścić filet z kaczki podawać pokrojony w plastry z sosem pomarańczowym lub żurawinowym podałam z pieczonymi batatami i sałatką z czerwonych buraczków (przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szaszłyki 172

takie szaszłyki można zrobić z dowolnymi dodatkami, piec na grillu, smażyć na patelni grillowej lub piec w piekarniku..Moje z powodu niezbyt pięknej pogody były pieczone w piekarniku...po prostu pycha.. mięso wieprzowe (np. schab lub polędwica) olej z awokado macerata grillowa papryka czerwona,zielona, żółta pieczarki Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.Mięso pokroić(...)być w całości].Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, papryki i pieczarki.Skropić olejem ,posypać przyprawą .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków mięsa

Moje domowe kucharzenie
Boczek pieczony w winie 252

Pieczony boczek, choć siłą rzeczy nie uchodzi za szczególnie dietetyczny składnik, ma wielu fanów. Dlatego zamierzamy zaprezentować kilka różnych przepisów tego rodzaju. Rozpoczniemy od wersji wytrawnej z domowego piekarnika. Białe wino, rozmaryn, tymianek, kmin rzymski oraz czosnek nadadzą mięsu szczególnego aromatu, natomiast czarny pieprz i papryczka chili odrobiny pikanterii. Pamiętajmy przy tym, że kmin rzymski ma bardzo silny(...)float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-201 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-201 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Mięso i przyprawy gotowe do pieczenia Boczek pieczony w winie Post Boczek pieczony w winie pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM 177

Mięso posypujemy bułką tartą i lekko przyklepujemy. Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach C ustawienie góra dół. Ja najpierw przykrywam folią lub pokrywką a pod koniec pieczenia odkrywam żeby mięso się ładnie przypiekło.  Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

Pani na deser
Pieczone udźce z kurczaka z rodzynkami brazylijskimi i cykorią. 238

ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę - piec w 170 stopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia dołożyć cykorię i rodzynki.   Podawać gorące z np. ryżem lub ziemniakami - można je polać wywarem powstałym podczas pieczenia. Smacznego! Obserwuj

Poezja Smaków - blog kulinarny
INDYK NADZIANY JABŁKAMI I SUSZONĄ ŚLIWKĄ. 185

ułożyłam w dużej brytfannie wyłożonej aluminiową folią. Przykryłam także folią bardzo szczelnie. Wsadziłam do nagrzanego do 175 stopni pieca. Piekłam przez 1 godzinę na każdy kilogram mięsa (5kg mięsa = 5 godzin pieczenia). Na 10 minut przed końcem pieczeniazdjęłam folię, by skruszała skórka. Smacznego

W kuchni Karmel-itki
Pieczone kacze uda i sos z wędzonych śliwek 190

Pieczone kacze uda to świetny pomysł na uroczysty obiad lub kolację. Odpowiednio przygotowana marynata to gwarant pysznego, soczystego i miękkiego mięsa odchodzącego od kości. Resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Jeśli planujesz przygotować kaczuchę lepiej zdecyduj się na uda lub piersi. To bardziej ekonomiczny pomysł, bo kaczka w całości nie jest zbyt wydajna. Nie obawiaj się, że kaczka(...)tłuszczu. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. Uda dokładnie natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu, zalać resztą marynaty, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 12-24 godziny przed planowanym pieczeniem wyjąć wcześniej mięso z lodówki, by się ogrzało uda ułożyć na śliwkach, podlać bulionem i rozsypać pokrojoną w kostkę cebulę piec w 180 około 12 minut zawartość blaszki (kacze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Udziec jagnięcy w ziołowej kruszonce z sosem śliwkowym 186

wina wytrawnego, 200 ml bulionu drobiowego lub warzywnego, 3 łyżki posiekanej czerwonej cebuli, 6 suszonych śliwek kalifornijskich, 2 łyżki tłuszczu z pieczenia, 2 łyżki jasnego sosu sojowego, 1 łyżeczka miodu, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Oczyść mięso z błon. Zrób nacięcia czubkiem noża, w nacięcia włóż plastry czosnku. Mięso natrzyj solą i pieprzem, skrop(...)oliwą. W rozcięciu po kości umieść rozmaryn i tymianek. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni, mięso połóż na ruszcie, pod spodem umieść blachę na wytapiający się tłuszcz. Piecz 1,5 godziny, kilka razy polej mięso wytopionym tłuszczem. Przygotuj panierkę - pieczywo zmiksuj z ziołami, skórką z pigwy, mieloną papryką i oliwą. Wyjmij mięso, posmaruj wymieszaną musztardą, posyp kruszonką.  Piecz dalej

SzczyptaSmaQ
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 2035

przez 2 godziny, zostawić na noc w piekarniku. – Następnego dnia przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 2 godziny. – Znów wyjąć po tym czasie z piekarnika, przemieszać. Odchodzi już wtedy mięso od kości, więc kości należy powyciągać i wyrzucić. – Polać resztą wina, dodać(...)pokrojoną kiełbasę (najpierw wzdłuż na cztery, potem na plasterki) i zapiekać jeszcze przez 2 godziny. Kiedyś wkładałam kiełbasę od razu z innym mięsem, ale długie pieczenie sprawiało, że znikała w bigosie, po prostu rozpływała się

To co kocham
Pełnoziarniste naleśniki z mięsem mielonym, kaszą, pieczonymi burakami i ciecierzycą 177

mielonym pieprzem i tymiankiem. Wymieszać i zrobić miejsce dla ciecierzycy. Ciecierzycę również polać olejem, posypać słodką papryką, pieprzem i solą. Włożyć do piekarnika i piec 60 minut. W połowie czasu buraki i ciecierzycę przemieszać. Mięso mielone z kaszą: Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, dodać mięso mielone, polać oliwą i włączyć palnik. Mięso doprawić solą(...)nałożyć na niego mięso z kaszą (nakładając farsz należy dawać go głównie po prawej stronie), następnie buraki, ciecierzycę i niewielką ilość sosu. Naleśnik zawijamy w prawo, następnie do siebie (od góry w dół). Wierzch naleśnika posmarować sosem i posypać niewielką ilością startego sera. Ser oprószyć oregano. Tak przygotowane naleśniki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika

Passions hobbies life
pieczony boczek z majerankiem i czosnkiem 148

Majeranku nie żałuję. W domu lubimy taki majerankowo -czosnkowy posmak w boczku pieczonym. Także majeranku na bogato :D Wykładam pokrojoną w grube talary cebulę. Wykładam tyle, by przykryła cały wierzch boczku. Dorzucam kilka ziarenek ziela i kilka liści laurowych. Nie żałuję przypraw tego typu. Później jak mięso już się upiecze i tak się je ściąga a zostaje(...)rewelacyjny posmak. Tak naszykowany boczek wkładam do rękawa do pieczenia, do którego wlewam odrobinę oleju, by nie przywarł. Piekę w zależności od wagi. Jeśli mam kawał mięsa 2 kg, to piekę 2 godzinki w 180 stopniach. Jak już boczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach :D A smak boczku? Niebo

Pieprzyć z Fantazją