mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:140/1172)

Bitki z szynki z dzika 194

Podaję dzisiaj idealne mięso na świąteczny stół. Mięso jest kruche i delikatne w smaku, soczyste, polecam. Do mięsa delikatne pieczone ziemniaki w ćwiartkach i pyszny obiad na stole, aha jeszcze jakaś surówka obowiązkowo. Goście i domownicy będą zachwyceni. Ja dodatkowo podałam śliwki w occie, rewelacyjnie pasują. Bitki z szynki z dzika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak pieczony z pieczarkami i ziemniakami 204

wtedy się upieką ].Następnie kurczaka podsmażyć, przełożyć na blaszkę.Cebulę, marchewkę i pieczarki pokroić, lekko podsmażyć i dodać do kurczaka.Dodać także lekko podgotowane i odcedzone ziemniaki.Wymieszać, piec aż, mięso i ziemniaki będą miękkie

Moje domowe kucharzenie
Sól grzybowa 216

więcej niż tylko kilka obiadów. Sól grzybowa, bo o niej mowa, idealnie nadaje się do dosmaczania mięsa lub sosów. Wystarczy dodać odrobinę do sosu pieczeniowego lub natrzeć nią mięso przed pieczeniem. Przygotowanie jej jest banalnie proste i szybkie.  Do blendera (malaksera) wrzuciłam garść suszonych grzybów . Idealnie nadają się do tego celu mniej lubiany trzonki. Zmiksowałam je, dodałam do nich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak pieczony według receptury Hestona Blumenthal'a 189

kuchni do kuchni. Dlatego jego potrawy są wyśmienite i zagadkowe. Popróbujcie koniecznie bo pracy z kurczakiem mało, trochę czasu wymaga a efekt piorunujący. Potrzebny będzie termometr do mięsa. Kurczak pieczony według receptury Hestona Blumenthal'a. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tak walczę z przeziębieniem 204

ząbkiem czosnku a na wierzch wrzućcie coś co lubicie! Możecie też przygotować masełko czosnkowe – obraną główkę czosnku zawinięta w folię alu pieczecie w piekarniku (najlepiej przy okazji pieczenia jakiegoś mięsa, bo inaczej szkoda energii) – pychota! RELAKS. Najlepiej z ulubioną książką, serialem czy muzyką. Poprawia nastrój i odpręża! Czasami po prostu trzeba sobie pozwolić na nic nierobienie i chodzenie

Szybko Tanio Smacznie
Bakłażan faszerowany 164

każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki, tak aby boki miały około 1 cm grubości. Każdą łódeczkę z bakłażana wyłożyć w środku plastrami sera. Na wierzch wyłożyć mięso i piec w piekarniku nagrzanym  do 200 stopni C około 20 minut. Podawać gorące posypane natką pietruszki i polane ulubionym sosem bakłażan faszerowany

O kuchni z uczuciem
Pierś z kurczaka w cieście francuskim 208

niepocięty środek nakładamy pierś, na to rozsmarowujemy łyżeczkę ketchupu, następnie układamy pieczarki i plasterek żółtego sera. Zaplatamy paseczki od ciasta, od lewej do prawej. (pozostawiając malutkie przestrzenie aby mięso podczas pieczenia mogło swobodnie oddychać. Tak przygotowane cztery porcje smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około

Smaki Natalii
Polędwiczki zapiekane w płatkach migdałowych 185

Zapraszam na przepis z mojej ulubionej kategorii: mało pracy, duży efekt 🙂 Polędwiczki upieczone w panierce z płatków migdałowych Są chrupiące i delikatne, dlatego stały się ostatnim

Wiszniówka
Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletka, z dodatkiem pieczonego kurczaka 253

szczypiorku porcja pieczonego kurczaka  Ryż wymieszać delikatnie wraz z fasolką, kukurydzą i posiekanym niezbyt drobno szczypiorkiem. Na końcu dodać w całości lub pokrojonego na mniejsze kawałki pieczonego kurczaka. Mięso można wymieszać z resztą składników lub podać bez mieszania.  Taką sałatkę podawać z sosem, ma przykład majonezowym, jogurtowym lub mieszanym. sos: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowa wędlina z indyka. 136

godziny. Po tym czasie marynatę odlewamy z miski i łączymy ją z 120 ml. wody. Mięso przekładamy do keksówki i zalewamy je połową marynaty a drugą połową polewamy mięso podczas pieczenia co jakiś czas. Pieczemy około 70 min w 180C. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Żurek Wielkanocny 162

doczekać tej niedzieli... i chociaż w tym roku mam znacznie mniej możliwości przesiadywania w kuchni i szykowania świątecznych pyszności, to i tak zamierzam poudzielać jak należy :-) I tak: mięsa do pieczenia i gotowania leżą już w lodówce ponacierane przyprawami, pasztet mam nadzieję zrobić jutro, w kolejce czekają też ciasta, ale w tym roku postawiłam na przepisy niewymagające długiego czasu przygotowywania

Czary - gary w kuchni
Kolorowa salatka z resztek 185

zostaje podczas tradycyjnego gotowania. Zdjęcia z wydarzenia możecie obejrzeć TU . Dzisiaj zapraszam Was na sałatkę inspirowaną tą jaką robiliśmy na warsztatach.  Kolorowa, smakowita, świetna jako dodatek do mięsa i pieczonych warzyw. Kolorowa sałatka z resztek warzywa, które zalegają nam w lodówce: u mnie ostatnia marchewka, obrana i starta pół małej czerwonej kapusty, poszatkowanej mała główka sałaty rzymskiej, poszatkowana

Dzieje kuchennej Wiewióry
Karkówka w marynacie musztardowo-miodowej 176

naczynia, każdy plaster posmarować z obu stron marynatą i ułożyć na nim po łyżce zeszklonej cebuli. Tak przyprawione mięso przykryć i odstawić na co najmniej 2 godziny, aby mięso przeszło marynatą. Piec pod przykryciem w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i jeszcze 25 minut. Jakieś 7 minut przed końcem pieczenia

Kuchcik gotuje
Sałatka z pieczonych buraków do obiadu 189

długiej nieobecności z przepisem na prostą szybką sałatkę z pieczonych buraków, którą najczęściej podaję do obiadu. O tej porze roku królują u nas w kuchni warzywa korzeniowe: marchew, seler i buraki. Te pierwsze zwykle spożywamy na surowo. Za to buraki najczęściej lądują w piekarniku. Zazwyczaj gdy piekę jakieś mięso obok wstawiam drugie naczynie z burakami. Lubię je mieć

Wiem co jem
Chleb nadziewany. 170

akurat mamy ochotę, w mojej wersji to jedynie cebula, pieczarki i pomidory z puszki, lecz równie dobrze można pominąć pomidory, a dodać żółtego sera, albo pokrojonej wędliny lub mięsa z pieczeni, można dodać więcej warzyw, np. paprykę, cukinię, szpinak, lub sera fety. Jak widzicie kombinacji jest dużo, więc jest czego próbować ;) Dodam jeszcze, że ciasto jest wyjątkowo puszyste

Rozpustne gotowanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję