mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:138/1172)

Słodko kwaśny dip ze smażonej cebuli 193

użyć białego wina lun wytrawnego sherry lub winnego octu. Cebula po usmażeniu jest słodko kwaśna. Wymieszana z jogurtem jest super. To kolejny sos, który świetnie pasuje do grillowanego mięsa i pieczonych warzyw. Niewątpliwie jego zaletą jest to, że łatwo go się przyrządza. Oczywiście french onion dip można przygotować wcześniej. Wtedy smaki przegryzą się jeszcze lepiej. French onion dip Składniki(...)cukier. Wymieszaj i smaż dalej przez 15 minut. Odstaw cebulę do przestudzenia po czy wymieszaj z jogurtem. Dopraw solą i pieprzem oraz posyp szczypiorkiem. Podaj french onion dip do mięsa, frytek lub chipsów. The post Słodko kwaśny dip ze smażonej cebuli appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 276

zachodu, przyswajamy całkiem godziwy "fast food". Jednym z najstarszych lokali serwujących hamburgery w USA jest restauracja Louis Lunch w New Haven , w stanie Connecticut  gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy musztardy. Składniki na 10 szt Czas przygotowania(...)octem i syropem klonowym, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy kapustę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do czasu użycia 4. Upieczone bułki przekrawamy, lekko grillujemy w piekarniku, smarujemy majonezem, nakładamy porcję mięsa, porcję surówki, plasterek ogórka kiszonego, wierzch bułki również smarujemy delikatnie majonezem i przykrywamy 5. KONSUMUJEMY

Słodki Kompromis
Pasztet z jabłkową galaretką 151

kilku rodzajów mięs a zwieńczeniem smaku jest lekko kwaśna galaretka jabłkowa i jabłka podsmażone z tymiankiem.  Składniki:  Masa na pasztet: 500 g łopatki wieprzowej 350g mięsa wołowego na pieczeń 200 g surowego boczku 100 g wątróbki z indyka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kilka suszonych grzybów 2 liście z pora około 10 cm 1 cebula 4 kulki(...)żółtka i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z mięsną masą. Jeśli masa mięsna będzie zbyt sucha dolać trochę wywaru z mięsa. Przełożyć do formy keksówki 25*10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 stopniach góra-dół 1,5 godziny. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie i ostudzić. Jabłko obrać i podzielić na 8 części

Ala piecze i gotuje
Koreańska zupa z kurczakiem i szczypiorem 259

przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Smażymy razem minutę, mieszając. Dodajemy obie koreańskie pasty, wlewamy łyżkę wazową bulionu i dokładnie rozprowadzamy pasty w płynie. Wlewamy pozostały bulion ze szczypiorem, dodajemy mięso kurczaka. Całość mieszamy i gotujemy razem przez 2-3 minuty. PODANIE Zupę można jeść od razu, ale dużo lepsza jest ugotowana rano i zjedzona później, albo ugotowana po prostu dzień(...)niej napisałam już TUTAJ ) – pyszny i pełnowartościowy produkt uboczny po produkcji sosu sojowego. W Korei to dodatek do wszystkiego – od kanapek, sałatek, sosów i zup zaczynając, na pieczonym, grillowanym mięsie i rybach kończąc. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje BULION 0,5kg piersi z kurczaka z wolnego wybiegu 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypioru z cebulką

Karo in the Kitchen
Karkówka pieczona na warzywach na kanapki 172

Dziś podaję wam rodzaj innego mięsa które równie dobrze można wykorzystać na kanapki lub równie dobrze na obiad. Jest to karkówka a możliwości jej wykonania jest mnóstwo:) oto jeden ze sposobów : Składniki: Karkówka b/k ok 1kg warzywa użyte do pieczeni: - sól morska ok 2 łyżeczki - główka czosnku przecięta na pół - pieprz świeżo zmielony ok 2 łyżeczki - marchew 3 sztuki(...)ułożyłam na dnie brytfanki - mięso obsmażyłam z każdej strony na rumiany kolor - obsmażony kawałek ułożyłam na warzywach podlałam wodą z patelni na której obsmażało się mięso - brytfankę umieściłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni piekłam 1,5h godziny po godzinie zdjęłam przykrywkę, aby mięso nabrało koloru i chrupkiej skórki - po upieczeniu dałam mu odpocząć 40 minut po czym było już

Basia w kuchni
Szynka zapiekana w plastrach 119

plastry szynki. Pomiędzy mięsem poukładać pokrojone ząbki czosnku. Całość posmarować majonezem i ułożyć na nim pokrojoną w plasterki marchewkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie miękkie. (piekłam 1h 15 min) Po wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki. szynka zapiekana w plastrach

O kuchni z uczuciem
Korzenna kaczka z modrą kapustą 198

pieczenia, to jednak szczelnie zawinięte w folii aluminiowej filety z kaczki znajdują się w dużej ilości własnego tłuszczu. W efekcie mięso, które trafia na stół jest niezwykle delikatne. Z racji takiej a nie innej techniki przygotowania, w której bardzo ważny jest wytapiający się tłuszcz, najlepiej w tym wypadku użyć kaczki typu pekin, aniżeli wprawdzie bardziej mięsnych, ale chudszych odmian. Mięso(...)termoobieg) i pieczemy do miękkości – sprawdzając wykałaczką, zwykle ok. 70 minut, ale nie przeciągamy tego czasu więcej niż potrzeba. Na kilka minut przed końcem otwieramy folię, polewamy kawałki mięsa sosem z pieczenia i pozostawiamy w ten sposób, aby skórka nabrała pełniejszej barwy. Uwagi *) W braku kaczego smalcu do przygotowania kapusty możemy użyć po prostu równoważnej ilości oleju rzepakowego

Kulinarna Pokusa
Jesienny pieczony udziec indyka 145

Soczyste, aromatyczne, z delikatną, prawie niewyczuwalną korzenną nutą. Imbir, rodzynki, wanilia, cynamon i inne pachnące składniki sprawiają, że mięso przyprawia o smakowy zawrót głowy.   Składniki: udo z indyka 1-1,3 kg 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2x cukier waniliowy 2 jabłka cytryna sól, suszony imbir, czerwona papryka słodka, majeranek, cynamon, gałka muszkatałowa, kminek(...)szczelnie (może być folią aluminiową). Odstawić na kilka godzin. Piec w piekarniku (220 stopni, około 2 godziny) – najpierw skórą do dołu, potem obrócić – pod przykryciem do miękkości. Zdjąć nakrycie z naczynia i piec jeszcze 10 minut skórką do góry, żeby była chrupiąca i podsuszona. Podawać z duszonymi albo pieczonymi ziemniakami lub ryżem, które można podlać sosem

Pociąg Do Kuchni
Pasztet z cukinii 127

upieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową pieczeń z mięsa mielonego . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasztet z cukinii jedna duża cukinia 4 jajka 200 g sera żółtego 2 średnie marchewki 1,5-2 szklanki bułki tartej dwie(...)ubić na sztywno mikserem, po czym dodać je do miski z pozostałymi składnikami delikatnie mieszając. Całość musi mieć jednolitą konsystencję. Nasze „ciasto” przekładamy do dwóch keksówek. Całość pieczemy godzinę w 185 st. Celsjusza. Jeśli chcemy, by się mocniej zarumieniło pieczemy pasztet z cukini nawet 80 minut. Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż pasztet ostygnie. Wtedy można go jeść

Kuchennyviral.pl
Schab suszony, dojrzewający. Schab z pończochy. Domowa wędlina. 343

Schab suszony to doskonały sposób na domową, dojrzewającą wędlinę. Przepis jest bardzo prosty. Mięsa nie pieczemy, nie gotujemy  a nawet nie wędzimy, tylko po zapeklowaniu najzwyczajniej suszymy. Smak po wysuszeniu jest wyśmienity, przesiąknięty aromatem przypraw, porównywalny do najlepszych wędlin z górnej półki. Ja przygotowuję go już dobre kilka lat obowiązkowo na święta, ale i także bez okazji. Polecam :) Składniki(...)osuszam i nacieram przyprawami: czosnkiem, majerankiem, kminkiem i papryką, wkładam do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie przekładam obtoczony w przyprawach schab do kolanówki ( pończochy ) i suszę. Mięso suszę w temperaturze pokojowej , w lekko przewiewnym miejscu. U mnie wisi na karniszu nad kuchennym oknem. Schab suszymy 5-7 dni, po tym czasie, wędlinę przekładam do lodówki. Polecam kroić

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet z cukinii 137

upieczeniu. Gotowi? Zatem zabieramy się za tę pyszną potrawę. Polecam wam także inne moje przepisy – zapiekanka ziemniaczana – 4 składniki , albo wypróbujcie także propozycję na kolorową pieczeń z mięsa mielonego . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasztet z cukinii jedna duża cukinia 4 jajka 200 g sera żółtego 2 średnie marchewki 1,5-2 szklanki bułki tartej dwie(...)ubić na sztywno mikserem, po czym dodać je do miski z pozostałymi składnikami delikatnie mieszając. Całość musi mieć jednolitą konsystencję. Nasze „ciasto” przekładamy do dwóch keksówek. Całość pieczemy godzinę w 185 st. Celsjusza. Jeśli chcemy, by się mocniej zarumieniło pieczemy pasztet z cukini nawet 80 minut. Po wyjęciu z piekarnika czekamy aż pasztet ostygnie. Wtedy można go jeść

Kuchennyviral.pl
Wywar z kurczaka 171

łączonych gatunków mięs, z samego kurczaka i warzywne. Warzywne najczęściej powstają gdy przygotowuję sałatkę jarzynową lub zupy typu krem. Wywar to znakomity pomysł na wykorzystanie warzyw, pozostałości mięsa, także pieczonego kurczaka. Acha, jeszcze bym zapomniała, warzywa z wywaru idealnie nadają się do przygotowania z nich sałatki jarzynowej, aromat wspaniały, w tym tkwi sekret. Czasem wywar powstaje z dodatkiem świeżego(...)łupinką kawałek pora 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe pęczek świeżej natki lub lubczyku, jeśli nie masz użyj suszonego sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso umyj, włóż do garnka, zalej zimną wodą lekko ponad stan. Warzywa obierz, oprócz cebuli, dodaj do mięsa. Selera przekrój na pół. Dodaj świeżą natkę lub lubczyk (pęczek) i ziele wraz

Zasmakuj Kuchni
Udka pieczone z serem i salami 208

posypać wiórkami cebuli oraz czosnku,dodać liść laurowy,przykryć naczynie folią aluminiową i piec około 55 minut w temp 180*C.Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię aby mięso złapało "rumieńca" Podawać z pieczonymi w ziołach ziemniaczkami

Wanilia i Kardamon
Do szkoły z Bacówką – Praktycznie i zdrowo 175

szeroki wybór wędlin, zawierających łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż, do tego warzywa, najlepiej świeże lub kiszone, takie jak kiszone ogórki i kapusta. W kolejnym dniu(...)Kolacja Kolacja na ciepło czy zimno? Dzieci lubią pierogi, kluski, naleśniki. Chętnie zjedzą też parówki. Wybierajmy produkty mączne przygotowane z mąki pełnoziarnistej, a parówki z jak największą ilością mięsa, np. cielęcego czy indyczego, a jak najmniejszą ilością chemicznych dodatków. Kupując parówki, zwracajmy uwagę na skład. Bacówka Towary Tradycyjne oferuje doskonałe parówki z prawdziwej cielęciny, z dodatkiem mięsa wieprzowego, zawierające białko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
INDYCZE GOLONKI Z PIEKARNIKA 184

Mięso z pieczonych indyczych golonek jest mięciutkie i soczyste  - po prostu pyszne, no i ... zdecydowanie mniej kaloryczne  niż tradycyjne wieprzowe golonki.  Można je serwować na zimno  lub na ciepło, w zależności jak wolimy.  Przepis jest bardzo prosty, a golonki praktycznie "robią sie same"  dlatego polecam gorąco,  szczególnie zapracowanym paniom domu ;-)  Składniki(...)wlewamy na golonki. Naczynie przykrywamy i wstawimy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 1.2 h - 1.4 h . Przed wyjęciem z piekarnika na 10 minut naczynie odkrywamy, aby mięso ładnie się zrumieniło, a sos lekko odparował. Podajemy z ziemniakami jako danie obiadowe, lub na zimno np. z chrzanem czy musztardą

Walijskie Pichcenie