mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:129/1172)

Pieczeń z mięsa mielonego z papryką 136

Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:). 500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 pietruszka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku  przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew i pietruszkę(...)małych oczkach tarki. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.  2. Warzywa łączymy z mięsem mielonym i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do aluminiowej foremki jednorazowej (wysmarowanej olejem). 3. Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez około 1 godzinę 20 minut

Szefowa kuchni
Roladki ze szpinakowym środkiem w szynce szwarcwaldzkiej 109

zmięknie wlewamy krojone pomidory i dusimy przez 10-15 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Pomidory z cebulką blend ujemy na gładki krem. Jeszcze ciepłym sosem zalewamy mięso. Całość pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 60 minut. Przed końcem możemy odsłonić roladki aby odparowała woda, a mięso ładnie się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Łopatka wieprzowa pieczona w piekarniku z cebulą i czosnkiem 393

Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha. 1 kg łopatki wieprzowej 5 dużych cebul 7 ząbków czosnku marynata: 1/4 szklanki keczupu, 2 łyżki musztardy, 5 łyżek sosu sojowego, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka soli 1. Łopatkę(...)czosnek kroimy w cienkie plastry.  2. Mięso umieszczamy w misce, zalewamy marynatą. Dokładnie mieszamy.  3. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przekładamy je cebulą i czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykrywamy lub wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2h. Na ostatnie 30 minut ściągamy pokrywkę lub przecinamy folię

Szefowa kuchni
Chrupiące, dietetyczne piersi kurze 165

mięso nie będzie suche. Następnego dnia wyjąć mięso z miski i obtoczyć każdy kawałek w utłuczonych krakersach. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i lekko skropić olejem. Rozłożyć kawałki mięsa na blaszce. Pieczeniepiec 20 minut w temperaturze 180 C. Podawać z surówką i warzywami

Kuchnia Pokoleń
Rolada schabowa z szynką i serkiem Fromage, pieczona w rękawie. 151

sól morska Cenos 2 łyżki musztardy sarepskiej Parczew 2 łyżki oregano  2 łyżki bazylii suszonej  1 łyżka czerwonej papryki 3 ząbki czosnku do pieczenia  2 ząbki czosnku do natarcia mięsa 1/2 szklanki oleju 2 kostki rosołowe mięsne Winiary 2 gałązki świeżego rozmarynu Wykonanie : Schab myjemy i osuszamy, zaczynając z boku w koło delikatnie obkrawamy mięso(...)bokach mięsa kruszymy kostki mięsne. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki, układamy w raz z gałązką rozmarynu i 3 ząbkami czosnku  po bokach mięsa. Mięso polewamy olejem.Naczynie wkładamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy boki.Odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy w temperaturze 170/ 180 stopni około 1,5 godziny. Mięso najlepiej kroi się gdy troszkę przestygnie ja swoje podawałam

Sama słodycz i szczypta chili
Boczek pieczony 93

dobę w chłodne miejsce tak, aby mięso było w całości zanurzone (można marynatę rozrobić odrobinę z wodą). Mięso dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z każdej strony sosem przygotowanym ze składników glazury. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia i nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy około 2,5 godz. w 170 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z folii odlewając

Kolorowy Przepisownik
Steki bavette – z łaty wołowej, z pieczonymi plastrami ziemniaków i karmelizowaną cebulą 293

steki antrykot. Nie wiem nawet czy nie lepszy, bo moim zdaniem chyba bardziej wszechstronny. Bavette jak już napisałam można grillować w całości, smażyć w całości lub plastrach, piec. Idealne mięso do woka. Dobrze jej robi krótkie marynowanie – np. w marynacie na bazie oliwy i sosu Worchestershire czy sosu sojowego i octu balsamicznego. Do podania – dużo zdrowsza wersja frytek. Ziemniaki (zimowe(...)żeby wszystkie równo się nim pokryły, posypujemy solą, mielonym kminkiem i gałką muszkatołową. Dałam też odrobinę suszonego kopru. Wykładamy je w jednej warstwie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190⁰C około 25 minut, przewracamy na drugą stronę, włączamy termoobieg i jeszcze 15-20 minut pieczemy (sprawdzajcie, czy już miękkie w środku a z wierzchu

Karo in the Kitchen
Rolada schabowa z mięsem mielonym, szpinakiem i papryką 187

patelnię dodajemy szpinak i dusimy, aż odparuje nadmiar wody. Studzimy. Paprykę siekamy w kostkę i dodajemy do mięsa, tak samo jak pozostałe składniki.  Mieszamy i doprawiamy do smaku. Rolada: Roladę rozwijamy i usuwamy czosnek, ale go nie wyrzucamy- przyda się przy pieczeniu. Z jednej strony schab smarujemy musztardą- ja posmarowałam stronę zewnętrzną- tą, która na końcu będzie na wierzchu(...)nagrzanym do 190 stopni 1,5-2 godziny pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.  Co pół godziny zaglądamy i podlewamy mięsko bulionem. 10 minut przed końcem pieczenia można zdjąć przykrycie, żeby mięso się ładnie zarumieniło. U mnie pieczenie trwało  niecałe 2 godziny, ale później mięsko trochę odpoczywało w uchylonym piekarniku. Powstały sos możną odlać i zagęścić 1 łyżką

Czerwona Porzeczka
Pasztet z kaczki 241

przepis zakłada, że zostanie użyte 250-300g upieczonego mięsa z kaczki. Aby uzyskać taką ilość składnika, zwykle potrzebne jest ok. 650-750g surowego mięsa. Do wyrabianej masy dodajemy kaczy tłuszcz wytopiony podczas pieczenia oraz boczek m.in. po to, aby pasztet nie był suchy. Jeśli jednak boczek będzie bardziej tłusty niż to konieczne, podczas zapiekania pasztetu może wytopić się(...)width: 50%;} #gallery-85 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-85 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Wątróbkę dusimy na maśle z cebulą Surowy boczek mielimy (siekamy) Mięso z kaczki pieczemy Wszystkie składniki po zmieleniu mieszamy Przygotowanie formy Formę wypełniamy masą Pasztet pieczemy najpierw pod przykryciem Na koniec dopiekamy od góry Pasztet z kaczki Post Pasztet z kaczki pojawił

Kulinarna Pokusa
Pieczona pierś z indyka 666

domową wędlinę nie trzeba nikogo specjalnie namawiać. Dzisiaj mam propozycję na pieczoną pierś z indyka. Mięso jest mięciutkie, delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Idealne do kanapek, na imprezkę lub na  zbliżające się święta. Zobaczcie, jak łatwy jest przepis, a może się skusicie :) Składniki marynaty: 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 czubata łyżeczka mielonych suszonych pomidorów(...)pieczenia, matowa strona powinna być na zewnątrz. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, wkładamy mięso i od razu zmniejszamy temperaturę do 175 stopni. Ja piekę 70 minut, na grzałce dolnej + grzałka z termoobiegiem. Mięso wyciągamy z piekarnika i studzimy, bez odwijania z folii. Schładzamy w lodówce. Smacznego

Smak mojego domu
Pieczeń z indyka w marynacie z miodu 115

Pieczeń z indyka w marynacie z miodu Moja propozycja na dziś – pieczeń z indyka w marynacie z miodu. Składniki: ok 1 ½ kg fileta z indyka

Pomysłowa kuchnia
Marynowane jabłka do mięs 93

jabłka twarde, żeby nie rozpadły się podczas pasteryzowania. Uwielbiam je w całości ale większe można śmiało podzielić na części. Oprócz gotowych jabłek można wykorzystać marynatę- można polać nią mięso podczas pieczenia a nabierze ono pyszną złotą skórkę. Przepis znaleziony na serwisie Uroda i zdrowie- klik zdecydowanie dodaję do ulubionych. Marynowane jabłka do mięs jabłka- koniecznie jędrne twarde i zdrowe

Pieguskowa Kuchnia
Domowa wędlina - surowa, długo dojrzewająca 164

lodówki na następne 36 godzin mięso przełożyć do pończochy i zawiesić w ciepłym, suchym i przewiewnym miejscu na 4-5 dni. Moja wędlina wisiała w piwnicy przy piecu uwolnić mięso z pończochy. Konsumo wać pokrojone w cieniukie plasterki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kaczka pieczona z jabłkami 167

Kaczka pieczona z jabłkami Dzisiaj powrót do korzeni, do kuchni staropolskiej. Przyrządzana od stuleci kaczka z jabłkami. Z chrupiącą skórką i miękkim soczystym mięsem. Długo pieczona, ale warta każdej minuty oczekiwania. Doskonała na niedzielny lub świąteczny obiad. Przepis jest prosty. Kaczkę należy tylko mocno wymasować z przyprawami, a w czasie pieczenia polewać wytwarzającym się sosem i kilka razy

Pełny talerz
Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 182

koperku (czubate) sól Dodatkowo: 6 pieczarek 200g cukinii olej do wysmarowania formy Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i dokładnie natrzeć solą oraz koncentratem koperku. Odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego - uprzednio wysmarowanego olejem i obłożyć plasterkami pieczarek. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 50-60 minut w 180 stopniach - pod przykryciem

Di gotuje
Pieczen rzymska jajkiem w ciescie francuskim 114

Święta wielkanocne to jajka, a jak jajka to i pieczeń. Proponuję pieczeń rzymską nadziewaną jajkami. Dodatkowo opasaną ciastem francuskim. Co myślicie o podaniu rodzinie takiego obiadu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami na ciemnym piwie (z piekarnika) 172

duża po 2/3 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Mięso pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę, a czosnek posiekać. Wszystkie składniki gulaszu (oprócz papryki i mąki) włożyć do dużego garnka lub rondla (w którym można piec(...)doprawić solą i pieprzem. Ustawić garnek na gazie i zagotować. Przykryć i wstawić na 1,5-2 godziny do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C (ja piekłam półtorej). Piec do miękkości mięsa. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki, piec pod przykryciem jeszcze przez 15 minut. Postawić na kuchence. Mąki wymieszać za pomocą trzepaczki w odrobinie wody. Wlać do gulaszu, zagotować celem

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania