mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:120/1172)

Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 188

polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu(...)każdej strony. 6. Przełóż do naczynia żaroodpornego Celsjusza albo garnka z grubym dnem. Zalej sosem*. piecz 2 godziny w 180 stopniach bądź gotuj 2 godziny na małym ogniu. podczas gotowania/pamiętaj by roladki były przykryte sosem, w razie potrzeby podlewaj mięso sosem bądź bulionem, obracaj je 2-3 razy podczas procesu gotowania *sos: 1. Weź patelnię/garnek po roladkach

Fiolka w kuchni
Suszone przysmaki dla psa 195

Suszone mięso i ryby dla psa: ok. 30 wędzonych szprotek 200 g piersi z kurczaka 200 g mięsa z udek kurczaka 250 g wątroby indyczej papier do pieczenia patyczki do szaszłyków Mięso, którego używacie powinno pochodzić z zaufanej hodowli i być jak najbardziej chude. Tłuszcz po suszeniu jest niesmaczny. Piersi z kurczaka użyłam do suszenia podłużnych kawałków i owinięcia szprotek(...)myjemy i kroimy na mniejsze i cieńsze kawałki. Udka z kurczaka myjemy, osuszamy, pozbywamy się tłuszczu i kroimy na mniejsze kawałki. Na blaszkach rozkładamy papier do pieczenia, a następnie rozkładamy na nich pokrojone mięso i wątróbkę. Każdą szprotkę owijamy jednym cienkim kawałkiem kurczaka i układamy na papierze do pieczenia.  Pierś z kurczaka nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Możecie przełamać

Cooking Monster
Polędwiczka wieprzowa z groszkiem cukrowym, suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim 198

Może rolada z polędwiczki, nadziana czosnkiem niedźwiedzim, strąkami cukrowego groszku, serem i suszonymi pomidorami? Polędwiczka wieprzowa to delikatne i soczyste mięso, które świetnie nadaje się do grillowania, pieczenia, smażenia. Lubię, gdy mięso po upieczeniu jest soczyste, aromatyczne. Rolada z niej p yszna jest na ciepło (np. polana sosem, podawana z ziemniaczkami lub selerowym pure), a po wystygnięciu świetnie się nadaje(...)położyć roladę, końce boczku zawinąć, okręcić nicią kuchenną. Na patelni rozgrzać olej, roladę zrumienić z każdej strony. Włożyć do rękawa foliowego, polać olejem z patelni, rękaw zawiązać. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 90 minut w temp. 120stC. Po upieczeniu roladę pozostawić na kilka minut, następnie kroić ostrym nożem w plastry. Pysznie smakuję z dressingiem z liści rzodkiewki, rukoli

Obiad gotowy
Nadział babę na pisiorka 214

ziemniaczaną. Piec w 180st. przez 1h. Opcjonalnie wydłużyć czas pieczenia- ciasto w środku powinno być suche.  Meksykańskie szpadki Inspiracją do mielonych szpadek natomiast były kofty ze Sfinksa. Nie wiem dokładnie jaki jest ich skład, ale bardziej zależało mi na oryginalnym kształcie, więc zamiast oklepanych kotletów czy klopsików postanowiłam mięso zrolować w podłużne pisiorki ;) Składniki(...)mięso mielone (ok. 1/2 kg) jajko 3 łyżki bułki tartej cebula ząbek czosnku  łyżeczka śmietany przyprawy- sól, pieprz... reszta według uznania mieszanka meksykańska do panierowania oliwa do pieczenia Wykonanie: mięso mielone łączymy ze startą cebulą i czosnkiem, jajkiem, śmietaną. Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy ciasto. Kiedy wszystkie składniki będą już dokładnie wymieszane, formujemy z nich

bastalena
Karkówka z żurawiną i jałowcem 157

lodówki. Zamarynowaną karkówkę przekładamy do rękawa do pieczenia, na wierzch możemy jeszcze dołożyć żurawiny. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 180C-190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia. Sos, który się wytopił możemy przełożyć do rondelka, podlać wodą, przyprawić i dołożyć śmietany z mąką aby go zagęścić

Apetyczna babeczka
,,Rolada z łopatki z pieczarkami i papryką” 148

wielkanocnych stołach królują mięsa i pieczenia. Chcesz zaskoczyć gości wykwintnym smakiem? Pieczeń można podawać na ciepło jak i na zimno zastępując wędliną. Składniki: 1/2 kg łopatki bez kości 20 dkg pieczarek 1 papryka czerwona sól ,pieprz, ostra czerwona papryka, słodka czerwona papryka, majeranek, 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę, szklimy(...)rozgrzanej patelni. Paprykę również kroimy w kostkę i smażymy na osobnej patelni. Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkiem. Mięso myjemy, nakłuwamy w dwóch miejscach, posypujemy przyprawami i wkładamy warzywa. Związujemy sznurkiem, Pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok. 2 godz. w 180 stopniach. Smacznego

Podróż w kulinaria
Pulled pork z bułce z coleslaw i BBQ sosem 180

bardzo, bo obiad przyrządza się sam. Wystarczy wszystkie składniki umieścić w żeliwnym garnku, wstawić do piekarnika na 5 godzin i gotowe. Łatwiej chyba być nie może! Mięso po tak wolnym pieczeniu jest bardzo miękkie i wystarczy je rozerwać widelcem wzdłuż włókien. Do tego przepisu użyłam pięknej, lekko przerośniętej ekologicznej karkówki i gotowego sosu z miodem i chipotle. Wybrałam wersję umiarkowanie(...)obłóż nimi mięso w garnku. Całość polej równomiernie sosem. Nastaw piekarnik na 125ºC. Przykryj garnek pokrywką i wstaw do piekarnika na około 5 godzin. Moje mięso było w dwóch kawałkach, więc piekło się 4,5 godziny. Wyjmij mięso na deskę do krojenia i podziel widelcem wzdłuż włókien. Sos zmiksuj. Mięso polane sosem można podać w bułce z roszponką, czerwoną cebulą

codojedzenia
Karczek kanapkowy z cubrzycą i papryką 166

folię spożywczą na 24 godziny, odkładamy do lodówki. Zamarynowany karczek przekładamy do rękawa do pieczenia. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 180C-190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia

Apetyczna babeczka
PIECZONY SCHAB W MAJERANKU 161

aromatyczne i wilgotne. Jak wiemy schab to rodzaj mięsa, które szybko robi się suche i nie zbyt smaczne ale dzięki pieczeniu w rękawie, zachowuje ono swoją wilgotność a aromat majeranku i czosnku przechodzi przez całe Nasze mięso. Przepis na pieczony schab w majeranu jest bardzo łatwy w wykonaniu, a gdy już podasz go swoim domownikom lub gościom, na pewno(...)mięso odstawiamy na ok 2-3h, żeby przeszło aromatem czosnku i majeranku. Po tym czasie przekładamy schab do rękawa foliowego i zawiązujemy go z dwóch stron aby nie uciekał z niego aromat i wilgoć. Całość wkładamy do zimnego piekarnika i dopiero wtedy nastawimy temperaturę na 180-190°C, pieczemy ok 1,5h, aż wierzch Naszego schabu się zarumieni. Pieczony

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Mięso w winie z ziemniakami czyli Baeckeoffe 184

Ostrożnie wlać pozostawioną marynatę na ziemniaki. Jeśli płyn nie przykrywa ziemniaków, dodać więcej wina lub wody , tak aby ziemniaki były zakryte.Przykryć garnek. Umieścić naczynie w piecu i piec , aż mięso będzie bardzo miękkie , ok 3 i1 /2 godz . Na ostatnie pół godziny zdjąć pokrywę  i piec bez przykrycia aż ziemniaki na wierzchu są ładnie rumiane. Podawać

Stare Gary
Pieczeń rzymska z papryką 180

Pieczeń rzymska z papryką i ogórkiem  SKŁADNIKI: mięso mielone - 2 kg bułka kajzerka - 2 szt cebula - 1 szt duża tłuszcz do smażenia papryka czerwona - 1 szt papryka żółta - 1 szt ogórki małosolne - 2 szt jajka - 2 szt natka pietruszki - 1 pęczek sól i pieprz do smaku papryka ostra w proszku mleko do namoczenia bułek bułka tarta do posypania pieczeni(...)gniazda nasienne, pokroić razem z ogórkami w drobną kostkę, dodać do mięsa.  Natkę pietruszki opłukać, osączyć, pokroić i razem z jajkami i przyprawami dodać do mięsa mielonego, dokładnie wymieszać.  Foremki do pieczenia wyłożyć folią aluminiową, wyłożyć do foremek mięso, wierzch posmarować lekko olejem i posypać tartą bułką.  Nagrzać piekarnik do 180 stop, piec przez 1 godz. (function

Kuchnia Danusi
Pasztet - pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem 114

wiele wspaniałych i smacznych potraw, którymi zachwycają się nasi goście. W tym roku postanowiłam w końcu, na szybko zrobić sama taki pasztet . A może pieczeń? Kto jak woli :) Nie jest on typowy, ponieważ jest z mięsa mielonego. Mimo wszystko jest pyszny i szybko się go robi. Dodatkowo jest idealny nie tylko na Święta! Świetnie pasuje do obiadu w ciągu tygodnia(...)Mięso mielone połączyć z bułką, posiekaną drobno cebulą oraz przyprawami. 3. Dodać 3 surowe jajka, porządnie wymieszać. 4. Foremkę wyłożyć mięsem, położyć ugotowane jajka, następnie przykryć pozostałym mięsem. 5. Piec godzinę w 180 stopniach Zajrzyj również tu: 1.  Drożdżowa babka cytrynowa 2.  Czarno biała Babka Wielkanocna 3.  Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami

My World by Dagmara Rek
Zupa pieczarkowa na maśle 167

świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką.  Czy wyrzucając plastikową torebkę zastanawiacie się ile lat będzie się ona rozkładać? Czy kupując mięso na pieczeń (zapakowane w folię) myślicie nad tym jak "wyprodukowano" ten kawałek mięsa i folię do jego zapakowania? Czy kiedykolwiek zastanawialiście się jak wygląda przygotowanie i transport np. egzotycznych owoców

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczona karkówka, pieczony schab karkowy z mangalicy 196

solą i papryką. Natrzeć mieszanką przypraw karkówkę i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na 12 godzin. W mięso wbić termometr i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Piecmięso osiągnie temperaturę 72 stopni. Mięso wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut, aby „odpoczęło”. Dobre na ciepło i pyszne na zimno

królestwo garów
Spinacz Cafe - oryginalnie i kanapkowo 135

Cafe Rekomendacja tego miejsca przez znajomego dotyczyła kanapek dlatego też i dwie takie pozycje trafiły na nasz stół. Pierwsze zdjęcia w poście przedstawia  Głodołamacza nr 1 - mięso wieprzowe pieczone z konfiturą z cebuli i roszponką. Generalnie dobra ta pozycja - mięso smaczne, soczyste aczkolwiek źle pokrojone... Podane mięso było pokrojone wzdłuż włókien przez co pierwszy gryz zakończył się

Right Behind The Kitchen