mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:120/1172)

Zapiekane żeberka w kawałkach 154

musztardzie, a teraz będą takie w marynacie - po prostu :) Pieczone w piekarniku. Podałam z ogórkiem kiszonym i pieczonymi ziemniakami pokrojonymi w plasterki. Pyyycha! Składniki: 1 szt. żeberek wieprzowych 100-120 ml oleju lub oliwy 1/2 szklanki bulionu mięsnego - opcjonalnie, ja miałam - chodzi o podlanie mięsa po ok. godzinie pieczenia 1 cebula 3 małe ząbki czosnku(...)każdy kawałek żeberek Cebulę obieramy, kroimy w talarki i obkładamy nią mięso Odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę Nagrzewamy piekarnik do 180-190 stopni C Wstawiamy mięso do piecyka i pieczemy ok. 1,5 h. Po ok. 1 godzinie możemy podlać je bulionem - ja podlałam Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schab z mozzarellą oliwkami i pomidorem pieczony w mleku kokosowym 170

brązowo. Włącz piekarnik na 200 ° C termo obieg i piecz roladki zanurzone w mleku kokosowym wymieszanym z curry tak do mniej niż do połowy. Po 15 minutach odwróć mięso i piecz kolejne 15 -20 aż się podrumienią. Sos kokosowy możesz zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w połowie szklanki z zimną wodą. Podawaj z purre ziemniaczanym i dowolną sałatą. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Pieczeń rzymska z pieczarkami 191

Macie ochotę na pieczeń rzymską? Czy pieczeń kojarzy się Wam z mięsem faszerowanym jajkiem ?  Ostatnio naszło mnie na zrobienie jej z pieczarkami, rodzinka zajadała się, aż miło :) Już wkrótce pojawi się u nas kolejna wariacja pieczeniowa ;)  A dziś zapraszamy na wersję pieczarkową :)  Pieczeń rzymska z pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko(...)keksówce wykładamy warstwę mięsa, tworzymy wgłębienie w które wkładamy pieczarkowy farsz, na wierzch nakładamy pozostałe mięso, całość smarujemy musztardą i posypujemy przyprawa do wieprzowiny, Przykrywamy folią aluminiowa i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po 30 minutach ściągamy folię i pieczemy pieczeń przez następne 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
pieczone bataty z mięsem mielonym 152

upieczony środek wymiesza się z farszem, ale to nie jest konieczne. W pieczeniu najważniejsze jest by dobrze je upiec przed wydrążeniem. Takie przynajmniej jest moje zdanie. To co włożymy do środka to już jest nasza wyobraźnia. Grzyby, mięso, szpinak, cebulka a może nawet jajko. Moje pierwsze pieczone bataty nafaszerowałam mięsem mielonym. Składniki: * 2 większe bataty * 50 dkg mięsa(...)koniec przyprawiłam do smaku solą, papryką, pieprzem i ziołami. Wydrążony miąższ z batatów rozdrobiłam widelcem i połączyłam z mięsem. Tak przygotowany farsz nakładałam do wydrążonych batatów. Posypałam startym żółtym serem i zapiekałam całość 15 minut w 180 stopniach. Taką połówką pieczonego faszerowanego batata naprawdę można najeść się do syta :D Smacznego życzę :D Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Mięsne gniazdka z pieczarkami 195

farsz pieczarkowy. Gotowe gniazdka wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut, aż mięso będzie upieczone, pod koniec na wierzchu układamy kawałeczki serka topionego lub żółtego. Gdy gniazdka są już upieczone, wyjmujemy blachę i ściągamy mięsne gniazdka, podajemy od razu, gdy są jeszcze ciepłe posypane natką pietruszki np. z pieczonymi ziemniakami, frytkami i surówką. Takie mięsne gniazdka można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kleftiko pieczone w pergaminie 241

wykorzystaliśmy łopatkę wieprzową. Danie chociaż początkowo wydaje się skomplikowane jest naprawdę proste i nie wymaga zbyt dużo pracy. Uzupełnieniem mięsa są pyszne warzywa i przyprawy, które zamieniają się w wykwintny obiad.   Kiedyś mięso do kleftiko pieczone było w jednym, dużym kawałku, teraz kroi się je Czytaj dalej... Artykuł Kleftiko pieczone w pergaminie pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
PIECZONY INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM 166

indyka pieczarki parę suszonych grzybków cebula śmietana czosnek majeranek sól,pieprz zioła prowansalskie marchewka pietruszka makaron olej Mięso z indyka przyprawiłam czosnkiem i przyprawami. Polałam oliwą i odstawiłam na 2 godziny do lodówki. Następnie wstawiłam do piekarnika. Podlałam wodą. Piekłam(...)temp.180 stopni przez godzinę. Po godzinie dodałam do niego pokrojoną marchewkę i pietruszkę. ( Możecie dodać inne ulubione warzywa) I ponownie wstawiłam na około 30 minut do piekarnika. Gdy mięso się piekło podsmażyłam pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Dodałam również parę namoczonych wcześniej suszonych grzybków. Po usmażeniu przełożyłam wszystko do miseczki i zmiksowałam. Przełożyłam na patelnię i dodałam śmietanę. Wymieszałam

potrawyregionalne
Schab pieczony w rękawie do pieczywa. 147

mieszanki przypraw  przyprawy gosposi od  RAFEX . Zapraszam:) Składniki: 1 kg schabu 5 łyżek oleju 2 łyżeczki soli peklującej 2 łyżki przyprawy gosposi 1 woreczek do pieczenia lub rękaw Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy. 2. Olej mieszamy z solą peklującą i przyprawą gosposi, następnie mieszanką dokładnie nacieramy mięso ze wszystkich stron. 3. Tak przygotowane mięso wstawiamy(...)lodówki na 12 godzin ( ja wstawiam na całą noc ). 4. Zamarynowane mięso wkładamy do woreczka do pieczenia lub rękawa, dokładnie zawiązujemy i wstawiamy w formie żaroodpornej do piekarnika. 5. Następnie pieczemy w temperaturze 180 minut przez 60 minut, po tym czasie woreczek rozcinamy i pieczemy jeszcze 5 minut w celu zrumienienia mięsa. 6. Dobrze wystudzony schab kroimy w plasterki

Izabelawkuchni
Ziemniaki pieczone w rękawie 310

Ziemniaki w tym wydaniu są idealnym uzupełnieniem każdego mięsa. Dzięki pieczeniu w rękawie są one jednocześnie chrupiące i niezwykle miękkie. Urzekają również wspaniałym aromatem. Składniki - 1,5 kg ziemniaków - 2 ząbki czosnku - 100 g masła - przyprawa do ziemniaków - zioła prowansalskie Wykonanie Ziemniaki obrać ( chyba, że są „młode” to wystarczy je umyć ) i pokroić w łódeczkę. Przyprawić przyprawą do ziemniaków oraz

Świat Smaku
Klops z jajkiem 142

Pieczeń rzymska lub, jak ktoś woli klops z jajkiem, jest łatwym do przygotowania mięsem i dość często gości na moim stole. Łatwość wykonania, a przede wszystkim smak oraz wygląd na talerzu sprawia, że goście i domownicy są nim zachwyceni. Podstawą wykonania smacznego klopsa jest dobrej jakości mięso mielone. Tym razem zrobiłam go z niezbyt tłustej mielonej łopatki wieprzowej. Mięso najlepiej(...)kupić w kawałku i zmielić samemu, wtedy jest pewność, że mięso jest świeże i bez dziwnych dodatków. Do klopsa można również dodać mielonej wołowiny lub indyka. W moim klopsie dodana jest niewielka ilość mięsa mielonego z indyka, które zostało mi po zrobieniu pieczeni z indyka z papryką . Składniki: (na foremkę o wymiarach

Kuchcik gotuje
Karkówka z marynatą barbecue. 186

lodówki. Mięso wyłożyć na blaszkę i lekko polać oliwą można jeszcze raz wszystko przemieszać.Piec w temperaturze 180 stopni około 75  minut aż zmięknie, podczas pieczenia polać mięso wodą, na końcu powinien wytworzyć się sosik. Bardzo pyszne, podawać z bułką, ryżem lub czym wolicie. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Karkówka w musztardzie 134

słodką papryką i pieprzem. Posmarować musztardą. Mięso przełożyć do naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Piekarnik nagrzewamy do 200°C, wkładamy mięso i pieczemy przez 1 godzinę. Po tym czasie odkrywamy i pieczemy jeszcze ok 30 minut  by ładnie się przyrumieniło,   (po 15 minutach przewrócić mięso na drugą stronę

magiczna kuchnia Kasi
Zrazy - zaproszenie do akcji 178

Rzeczypospolitej szlacheckiej: polskiej, litewskiej, białoruskiej i ukraińskiej W swoim tradycyjnym kształcie najprawdopodobniej wywodzi się z kuchni litewskiej chociaż jego nazwa wywodzi się z języka polskiego i oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł

Eli Gotowanie
Kurczak zapieczony w warzywnym musie 215

Kurczak o smaku wielu pieczonych warzyw. Mięso jest bardzo aromatyczne i mięciutkie. 1 kg udek z kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Majeranek 1 czerwona papryka 3 łyżki natki pietruszki 5 pieczarek 1,5 cebuli 30 ml oleju Udka z kurczaka myjemy i dzielimy na części. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, ostrą papryką i majerankiem. Mięso układamy(...)kosteczkę. 2/3 warzyw miksujemy na gładki krem w blenderze. Mieszamy z resztą warzyw. Wykładamy na mięsie. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę 10 minut w 190*C. Pod koniec na kilka minut możemy odkryć naczynie, po to aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Karczek pieczony z polędwicą w środku 251

przyprawami oprócz soli, imbir oskrobałam, przekroiłam na pół- włożyłam do rękawa, ząbki czosnku przekrojone wzdłuż włożyłam w mięso  nacięte czubkiem noża  Tak przygotowane mięso przechowałam w rękawie do dnia następnego Przed pieczeniem karczek wyjęłam z rękawa i ostrym nożem przebiłam je wzdłuż robiąc nożem obrót tak by powstał otwór w który zmieściła się zamrożona polędwica Posypałam mięso(...)zamknęłam rękaw, zrobiłam w nim kilka małych dziurek Piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 15 min, a potem zmniejszyłam temp. do 160 stopni C, piekłam jeszcze około godziny. Mięso bardzo pyszne, kruche i aromatyczne :) Nie jest może proste do przygotowania, ale trud  naprawdę się opłaca

Proste Potrawy