mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:111/1172)

Golonka pieczona w bejcy piwnej 169

musztardą, octem winnym, miodem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, maczam w marynacie, układam w naczyniu żaroodpornym, resztą marynaty zalewam mięso, odstawiam na godzinę po czym piekę w nagrzanym do 190*c piekarniku przez 45 minut aż skórka zrobi się chrupiąca.  Podaję od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Cielęcina zapiekana w sosie szparagowo – pomidorowym 157

smarujemy sosem szparagowym. Na koniec polewamy sosem pomidorowym i wykładamy całe pomidory. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez około 1 ½ godziny w temperaturze 190 o C. Warto sprawdzić podczas pieczenia czy mięso jest dostatecznie miękkie, gdyż czas pieczenia może wahać się zależnie od użytego kawałka.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Krokiety z mięsem 170

osobiście w dzieciństwie nigdy nie lubiłam. Składniki na: Krokiety z mięsem około 300g mięsa – ja wykorzystałam pieczonego indyka, mogą to być tzw. resztki z jakichkolwiek pieczeni lub gotowanego mięsa jedna […] The post Krokiety z mięsem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Risotto z drobiem, z perliczką 143

śmietana się lekko zrumieni. Risotto można zapiekać w dużej formie, lub w mniejszych, jednoosobowych foremkach. Zamiast perliczki można użyć mięso z kurczaka. Może to być mięso gotowane, resztki pieczonego... ja miałam mięso gotowane, produkt uboczny rosołu z perliczki. talerz

królestwo garów
Pieczona pierś z kurczaka z sosem z prawdziwków 188

Pieczona pierś z kurczaka Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku Kamis- grill ziołowy Kamis- zioła do drobiu Przygotowanie: Pierś oczyścić, natrzeć czosnkiem i

The Sweet Damsel
Wielkanocna pieczeń rzymska z jajkami 190

Pieczeń pyszna, a zdjęcie i przepis z tamtego roku, ale dodaję tutaj, może ktoś będzie miał ochotę na jej przygotowanie. Ja jutro zabiorę się za jej pieczenie. Składniki: 500 g mielonego mięsa wołowo - wieprzowego, 1 sucha bułka, 1 duża cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka lubczyku, 6 jajek, 1 łyżka soli, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Bułkę(...)wystudź i obierz ze skorupek.  Do mięsa mielonego wbij 2 surowe jajka, dodaj bułkę, cebulę, lubczyk, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Podłużną formę do pieczenia wysmaruj olejem. Połowę  mięsa włóż do formy. Ugotowane jajka poukładaj wzdłuż brytfanki jedno za drugim i dociśnij. Przykryj jaja drugą częścią mięsaMięso wyrównaj zwilżoną olejem dłonią i piecz przez

Moniki Smakołyki
Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 165

lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam na blaszkę do ciasta wyłożona papierem do pieczenia. Górę mięsa zakryłam luźno położonym papierem do pieczenia, na 10 minut przed końcem usunęłam wierzchni papier

ClauditteMissCooking
Jagnięce kotleciki bez kości 191

jagnięcinę. Smażyć, aż zbrązowieje, około 3 minut z każdej strony. Wstawić  patelnię z mięsem  do piekarnika (lub blaszkę z przełożonym na nią  mięsem ) i piec jeszcze ok  około 10 minut  - mięso średnio wysmażone.  Przełożyć kotleciki na  talerz, przykryć  i niech odpoczną  5 minut. Podawać! Smacznego

Stare Gary
PIECZEŃ RZYMSKA W BOCZKU 174

ugotowane na twardo sól,pieprz, majeranek 1 cebula 1 szklanka bulionu warzywnego 8 cienkich plastrów boczku wędzonego Wykonanie: Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wbijamy jajka, wlewamy bulion i dokładamy wymoczoną odciśniętą bułkę. Dobrze wyrabiamy masę mięsną. Foremkę do pieczenia pieczeni wykładamy boczkiem od boku poprzez dno na drugi bok- po szerokości układamy plastry boczku, zakładając każdy(...)zakładkę. Na wyłożony boczek wykładamy połowę mięsa mielonego, a na nie wciskamy jajka- po długości pieczeni, jedno za drugim. Na wierzch wykładamy resztę mięsa mielonego, dobrze dociskamy. Wierzch pieczeni wyrównujemy mokrą łyżką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st ok 40-50 minut. Odstawiamy do wystudzenia, chłodzimy w lodówce, dopiero potem kroimy. Na moim blogu znajdziecie prosty KONKURS

Z Majeczką w kuchni
Zupa pomidorowa na pieczonym kurczaku 119

Ostatnio zostało nam trochę mięsa i kości z pieczonego kurczaka. Do tego sporo sosu(...)pieczeni. Większość wyrzuca takie pyszności. My reanimujemy tworząc kolejne, bardzo smaczne danie. Jeśli nie macie teraz pomysłu, co zrobić z resztek, to zamroźcie. Składniki kości i mięso z kurczaka pieczonego 3 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki bulionu warzywnego 330 ml soku pomidorowego cukier sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości

R'n'G Kitchen
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 172

się zaczęło :) Jako, że zbytnio nie mam zaufania do mięsa mielonego w restauracjach, a uwielbiam sajgonki, postanowiłam zrobić je sama, a potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz(...)ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta 1 jajko Olej do pieczenia Ugotowane mięso i cebulę, mielimy maszynką do mięsa, a następnie dodajemy jajko, sól i pieprz. Całość dobrze mieszamy. Zamaczamy pojedynczo płatki ryżowe w talerzu z niewielką ilością wody, po czym przekładamy

Smakowy Raj
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 289

pół łyżeczki olej (rzepakowy lub oliwa z oliwek) Przygotowanie: Mięso posolić. Jałowiec i tymianek rozetrzeć w moździerzu z dodatkiem łyżki oleju. Posmarować mięso,  najlepiej  odstawić  na kilka godzin do lodówki aby przeszło ziołowym aromatem ;) Piec w żaroodpornym naczyniu(...)brytfannie z przykrywką, jeśli takich nie mamy, to może być też forma np. keksówka, którą przykryjemy folią aluminiową. Na dno nalać trochę oleju, włożyć mięso, przykryć i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec pod przykryciem 1,5 godziny, następnie przykrywkę zdjąć i piec jeszcze około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni, polewając kilkakrotnie sosem z pieczenia. Kroić

głodny alergik
Cytrynowo-rozmarynowy kurczak 135

Chrupiący o niesamowitym aromacie pieczony kurczak, z nutą rozmarynu i pieczonego czosnku. Ten przepis to przykład na to że z kilku niewyszukanych składników, mięsa i ziół możemy wyczarować całkiem smaczny i wykwintny obiad. Rewelacyjnie będzie wyglądał również na świątecznym stole. Składniki: 1,70 kg sprawionego świeżego  kurczaka Ćwiartka cytryny 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Kilka gałązek świeżego rozmarynu(...)Włożyć wszystko  do środka kurczaka , dodać kilka gałązek świeżego rozmarynu, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć pokrywą.  Marynować całą noc w lodówce.  Następnego dnia oprószyć lekko pieprzem, piec 1,5 godziny w temp 180*c  Na kilka minut przed końcem pieczenia pokrywę zdjąć aby lekko przyrumienić skórkę. Podawać po wyjęciu z pieca. Smacznego

Wanilia i Kardamon
ŻEBERKA PO AMERYKAŃSKU/ HOUSE OF CARDS 158

wstaw żeberka w przykryty naczyniu żaroodpornym, piecz około 30 minut. Po tym czasie zredukuj temperaturę do 170 stopni i dalej piecz pod przykryciem. Dobrze byłoby kilkakrotnie obracać mięso w czasie pieczenia i polewać marynatą z dna naczynia. JEŚLI MASZ MOŻLIWOŚĆ  rozpal grilla i prawie gotowe żeberka połóż na ruszcie na około 20 minut. Jeśli nie masz grilla połóż mięso

Kuchnia bezglutenowa Loli
Schab imbirowo-czosnkowy czyli pieczyste na obiad i na kanapkę 178

veto co do częstotliwości kulinarnych nowinek i złożyła wniosek o schabowego. Takiego zwykłego. Bitego. W panierce. Krwawi moje spragnione kulinarnych eksperymentów serce;) Plasterem okazała się pieczeń, którą z zakupionego schabowego kawałka, po wyporcjowaniu na kotlety udało się uratować. A, że mięsko doskonale smakuje zarówno w wariancie gorąco-obiadowym jak i zimno-kanapkowym(...)zapakować w woreczek do pieczenia lub zamykane żaroodporne naczynie mięso podlawając przed zamknięciem wodą, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 1 godzinę. Mięso ma piękny, aromatyczny zapach i wyśmienicie smakuje zarówno w wersji na ciepło jak i zimno

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała