mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:111/1172)

Schab pieczony z ziołami 438

wycinamy żyłki i tłuszcz . Nacieramy solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Owijamy folią aluminiową i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.  Przed pieczeniem rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Dzielimy schab na 8 części - nie do końca przecinając mięso (zostawiamy od dołu około 1,5-2 cm). Masło mieszamy z posiekanymi ziołami, gałką muszkatołową i drobno pokrojonym czosnkiem.  Każdy plaster(...)Schab lekko ściskamy i zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Wkładamy do blaszki, podlewamy szklanką wody i pieczemy przez godzinę. Przed podaniem rozwijamy ostrożnie folię i zlewamy powstały podczas pieczenia sos. Mięso przekładamy na półmisek. Przekrawamy plastry mięsa i polewamy sosem (podawanym w sosjerce).  Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasztet z mięsa rosołowego 183

rosołu. Obieram je wtedy dokładnie, by nie zaplątała się żadna kosteczka i mrożę. Gdy już ilość je odpowiednia przepuszczam przez maszynkę, dodaję pozostałe składniki i piekę pyszny pasztet. Składniki na 1 małą keksówkę: 700g mięsa rosołowego 70g suszonych grzybów 1 mała cebula 2 ząbki czosnku pół szklanki suszonej żurawiny 1 jajko sól, pieprz do smaku Dodatkowo: tłuszcz (np. margaryna

Kuchnia w czekoladzie
,,Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi’’ 166

Coraz bliżej święta! Przed Wami wspaniały schab pieczony, faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi. To potrawa uniwersalna, doskonała wędlina na świąteczny stół. Efektowne i bardzo smaczne mięso, które podajemy na ciepło jako danie główne obiadowe. Jednocześnie idealnie smakuje również na zimno jako smaczna przystawka. Do przygotowania schabu wykorzystałam produkty OLE!, HELIO Natura oraz ePrezenty Składniki: 1,20 kg schabu(...)lodówki na około dobę. Po tym czasie nacięcia wypełniamy środkiem oliwkami a po bokach suszonymi pomidorami. Całość delikatnie obwiązujemy sznurkiem kuchennym i zawijamy w rękaw do pieczenia. Następnie tak przygotowane mięso wkładamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym na dnie tłuszczem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 90 minut. Pod koniec pieczenia można zdjąć folię z wierzchu

Podróż w kulinaria
Soczysta łopatka pieczona w marynacie 1000 wysp 140

wstawić do lodówki minimum na 12 h. Po tym czasie łopatkę delikatnie osuszyć i umieścić w rękawie do pieczenia (polecam produkty Stella ). Piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości (max 2 h - w zależności od rodzaju i wielkości mięsa) w 180 stopniach. Po upieczeniu łopatki należy odczekać około 10-15 minut i następnie można ją kroić. (Dzięki temu z mięsa

Di gotuje
Żeberka pieczone w rękawie 171

łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki. Przyprawy wymieszać w miseczce. Mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie żeberka umieścić w rękawie do pieczenia i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Boczek pieczony w niskiej temperaturze 160

pieczenia, posmarować tłuszczem ( smalec, olej) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 80 stopni na 11 godzin. Mięso polać wytworzonym sosem i zwiększyć temperaturę piekarnika do 180 stopni i piecmięso wewnątrz osiągnie 72 stopnie – około 30 minut. Najlepszy na zimno. polecam również boczekpieczony   zastawa

królestwo garów
Warkocz z polędwicy otulony w boczku 228

plasterki wyjdzie około 12 sztuk owinąć dookoła każdy pasek tak aby ściśle przylegał do mięsa, następnie przeplatając paski zrobić warkocz koniec spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nicią, oprószyć znów przyprawami z wierzchu, między sploty warkocza powciskać delikatnie suszone śliwki. Całość włożyć do woreczka do pieczenia ułożyć w naczyniu żaroodpornym(...)wsadzić na 2-3 godziny do lodówki. Po czym piec około 55 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku na 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek u samej góry i lekko zrumienić mięso. Przygotować sos żurawinowy:  Masło rozgrzać na patelni,oprószyć mąką i zasmażyć na złoty kolor.  Do zasmażki cienkim strumieniem wlewać bulion drobiowy i cały czas

Wanilia i Kardamon
Pieczony udziec barani 228

wodą, którą wcześniej zagotowujemy i zalewamy łyżkę rozmarynu i odrobinę soli i pieprzu. Jeśli mięso się nie zrumieniło pod koniec pieczenia zdejmujemy folię. Pokrojone mięso z sosem odgrzewamy w rondelku. Do sosu można dodać łyżeczkę masła.   Smacznego Post Pieczony udziec barani pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Domowa wędlina 195

cały schab, na koniec wrzucamy czosnek, liście laurowe, ziele angielskie oraz śliwki. Zamykamy rękaw i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Po takim czasie mięso wkładamy do nagrzanego do 200st C piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Następnie temperaturę zmniejszamy do 170st i pieczemy 1.5 godziny. Studzimy i odkładamy do lodówki. Najlepiej kroi się "na drugi dzień

Kuchnia w czekoladzie
ZASMAŻANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ 130

dodatek do obiadu, a mianowicie zasmażana kapusta kiszona z wędzonym boczkiem i cebulą.  Idealnie pasuje do ziemniaków i każdego rodzaju mięsa, począwszy od kotletów po różnego rodzaju pieczenie i mięsa duszone. Moja rodzinka zajada zawsze z apetytem :) Składniki: * 500 g kapusty kwaszonej z marchewką (użyłam  Orzech ) * 1 nieduża cebula * 100 g boczku wędzonego * 2 liście laurowe * 3 ziarna

Zrób to smacznie
Pieczone ziemniaki 167

naszym domu. Pieczone ziemniaki do obiadu. Tradycyjne, delikatnie przyprawione, ziołowe lub przyrządzone na pikantnie. Pieczone ziemniaki podaję do różnych sałat i mięs, najczęściej pieczonego drobiu lub kotletów z wołowiny. Pieczone ziemniaki piekę także w towarzystwie innych warzyw, aby było bardziej pożywnie i zdrowo. I tak powstają wersje ziemniaków pieczonych z: cukinią, marchewką

Zasmakuj Kuchni
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 148

mięso wkładamy do miski, dodajemy 2 łyżki ugotowanej i ostudzonej kaszy jęczmiennej i pozostałe składniki. Wyrabiamy dokładnie na jednolitą masę i formujemy pulpeciki. Pozostałą kaszę jęczmienną łączymy ze startymi na grubych oczkach pieczarkami, mlekiem, śmietaną, mąką, jajkiem, serem  i przyprawami. Dodajemy też kukurydzę z puszki. Masę jęczmienną wykładamy na grubość około 1cm do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie

Kolorowy Przepisownik
Pieczona perliczka z grzybami leśnymi 288

Przepis poniżej stawia na boczek (sama perliczka to chude mięso) i leśne grzyby. Wszystko to uzupełniamy aromatycznymi ziołami i podajemy z ziemniaczanym puree. Pieczona perliczka z grzybami leśnymi 2014-12-22 12:14:05 Mięso perliczki jest delikatne, chude i aromatyczne. Upieczone doskonale komponuje się z leśnymi grzybami, np. kurkami, i maślano-śmietankowym puree z ziemniaków. Zapisz przepis Drukuj(...)nagrzanie się brytfanny. Co 20-30 minut warto zajrzeć do garnka w celu polania mięsa sosem z pieczenia oraz weryfikacji jego aktualnego stanu. Gotowa perliczka będzie miękka i będzie miała zrumienioną skórkę, ale nie może zostać np. przesuszona na skutek zbyt długiego pieczenia. Puree ziemniaczane przygotowujemy w ten sposób, że ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki rozbijamy ubijarką do ziemniaków

Kulinarna Pokusa
Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty 142

Słodki i soczysty granat w połączeniu z orzeźwiającą miętą stanowią doskonałe tło dla treściwych pieczonych filetów z kaczki. Niecodzienne a proste danie. Czas : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3 Jak upiec filety z kaczki Kaczka to chyba najwdzięczniejszy kulinarnie drób. Mięso jest zwarte, soczyste o wiele bardziej aromatyczne niż kurczak i łatwe w obróbce. Trzeba tylko(...)fizycznej pracy jak murarz:) Wolimy inny, prostszy patent. Tu miernikiem jest głowa. Miękkość policzka to mięso mało wysmażone, broda średnio, czoło – well done:) Przy smażeniu, pieczeniu filetów z kaczki – podobnie jest ze stekiem – najlepiej po prostu pilnować czasu. Przeczytajcie przepis na sałatkę z pieczonej kaczki, w którym opisujemy sprawdzoną metodę na przygotowanie mięsa. Przepis na sałatkę inspirowany jest przepisem

Niedzielny kucharz
Mięso pieczone w cieście 249

ciasto z około 15 dag mąki pszennej i 15 dag mąki żytniej- zagnieść z wodą jak na kluski, rozwałkować na płat, którym należy mięso oblepić, nakłuć ciasto w kilku miejscach (choć mnie i tak pękło podczas pieczenia), owinąć w papier do pieczenia(...)włożyć do brytfanki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 *C                                Podczas pieczenia z mięsa wypływają soki, które po upieczeniu możemy wykorzystać do sosu lub zrobić domowe kostki mięsne. Po wystudzeniu mięsa, ciasto zdejmujemy i raczej wyrzucamy, kiedy nasiąknie trudno będzie się go pozbyć

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania