mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:104/1172)

Pieczona cielęcina z warzywami 117

solą, pieprzem, słodką papryką i czubrycą. Układamy w naczyniu do pieczenia razem z warzywami. Każdy kawałek mięsa lekko smarujemy z góry smalcem. Pozostawiamy na około ½ godziny do zamarynowania. Pieczemy w temperaturze 190 o C do miękkości. Na koniec zlewamy sos z pod pieczeni do garnka, dodajemy bulion cielęcy, ewentualnie doprawiamy, gotujemy. Mąkę rozprowadzamy w śmietanie i wlewamy do sosu(...)Mieszamy. Upieczone mięso podajemy z pieczonymi warzywami i sosem

Smaki Ewy
Kurczak w marynacie miodowo-czosnkowej pieczony z marchewką 140

spacery. Dlatego staram się, aby większość obiadów nie było zbyt czasochłonnych, ale za to pysznych i jedzonych ze smakiem. Właśnie taki jest ten kurczak! Smakuje rewelacyjnie i kusząco pachnie. Mięso wychodzi bardzo delikatne, lekko słodkie - z wyjątkowym posmakiem czosnku. I ta zarumieniona skórka oraz aromatyczne kawałki marchewki...  Koniecznie spróbujcie! 2 ćwiartki z kurczaka Marynata: 1 łyżka miodu (płynnego(...)marchewkę uprzednio pokrojoną w plasterki umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Całość piec 70-90 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia worek należy rozciąć, aby mięso było zarumienione.   (*) Cenię sobie miody, które są smaczne i dobre jakościowo.  I żeby nie traciły swoich właściwości przeważnie spożywam/używam ich bez działania wysokiej

Di gotuje
Czwartek: Pieczone sznycle z sałatką z brukselki i garantu 129

Nastaw piekarnik na 220 stopni. Wstaw do środka tackę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Zacznij od sałatki. Umyj kapustki, zdejmij wierzchnie listki jeśli są przywiędłe lub nieładne. Wyłóż brukselkę na tackę do pieczenia wyłożoną papierem. Polej łyżką oliwy, posyp łyżeczką oregano, posól i popieprz. Wymieszaj. Wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 2 W międzyczasie przygotuj sznycle: wytrzyj filety(...)niej mięso. Dociśnij panierkę, żeby lepiej się trzymała kotletów. Wyjmij z piekarnika rozgrzaną tackę, połóż na niej kotlety i wstaw do piekarnika. Piecz 10 minut. Krok 4 Na 5 minut przed końcem pieczenia brukselek, rozpuść w kilku łyżkach wody miód, wyjmij z piekarnika brukselki, polej je miodem, ostrożnie wymieszaj (kapustki są gorące) i wstaw ponownie do pieca. Obierz granat, wyjmij

Niedzielny kucharz
Czwartek: Pieczome sznycle z sałatką z brukselki i garantu 120

sposób jak uniknąć smażenia, uzyskując taki sam efekt, czyli chrupiący i soczysty kotlet. Cała tajemnica pieczonych sznycli tkwi w panierce. Przygotowanie : 15 minut Pieczenie: 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 6 kotletów Schnitzel to po niemiecku kotlet, kawałek utłuczonego na cienko mięsa, zapanierowanego w bułce tartej, usmażonego na dość głębokim oleju z dodatkiem masła. Najbardziej znany na świecie(...)Nastaw piekarnik na 220 stopni. Wstaw do środka tackę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia. Zacznij od sałatki. Umyj kapustki, zdejmij wierzchnie listki jeśli są przywiędłe lub nieładne. Wyłóż brukselkę na tackę do pieczenia wyłożoną papierem. Polej łyżką oliwy, posyp łyżeczką oregano, posól i popieprz. Wymieszaj. Wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut. Krok 2 W międzyczasie przygotuj sznycle: wytrzyj filety

Niedzielny kucharz
Karkówka w całości. 228

Karkówka to bardzo dobre mięso w każdej postaci. Sosy z pieczeni ciemne, aromatyczne super do kluseczek śląskich. Karkówka w całości to dobry dodatek obiadowy oraz jako obkład! Tym razem przyrządziłam ją w aromatycznej marynacie. SKŁADNIKI: 1,5- 2kg. karkówki wieprzowej MARYNATA: 5 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 5 ziarenek pieprzu roztartego w moździerzu, szczypta soli(...)tymianku, pieczeń można obłożyć liściem laurowym. WYKONANIE: Składniki marynaty dokładnie mieszamy , karkówkę nakłuwamy i macerujemy w marynacie i zostawiamy na noc, mięso wkładamy do rękawa(dobrze jest zasznurować mięso) i pieczemy z nadmuchem 1,5, następnie wyciągamy z rękawa i pieczemy do zrumienienia około 1/2 godz

Kuchnia Beaty
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1455

solą, pieprzem i majerankiem. Nadziewamy ćwiartki kurczaka dokładnie farszem, aby nie było wolnej powierzchni, podwijamy fałdy skóry dokładnie pod spód i ukłądamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mięso jeszcze papryką w proszku i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni C w zależności od wielkości ćwiartek. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu(...)sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną przystawką na zimno, mogą być okładem na kanapki, czy podane na gorąco stanowić danie obiadowe. Polecam. The post Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony z mango 187

niedzielny obiad polecam kurczaka pieczonego z mango. Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania. Połączenie kurczaka z mango było strzałem w dziesiątkę. Kurczaka najczęściej podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.  SKŁADNIKI: 1 kurczak, 1 mango, 6 łyżek oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 2 łyżeczki pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 1 łyżeczka soli. PRZYGOTOWANIE(...)solą, pieprzem, papryką mieloną oraz majerankiem. Marynatą dokładnie nacieram kurczaka. 3. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia kilkakrotnie polewam mięso wytworzonym sosem, a 15 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby kurczak się zarumienił. Jeżeli nie macie głębokiego naczynia żaroodpornego, kurczaka możecie upiec na blaszce w foliowym rękawie

Tradycyjna kuchnia Kasi
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 148

godzinę.  Na blasze układamy tuszkę kurczaka ( skórą do dołu), nożem odcinamy cześć mięsa z piersi i układamy w miejscach w których był kręgosłup ( staramy się aby mięso na całej tuszce było rozłożone równomiernie). Teraz na tuszce  u kładamy suszone owoce i  rolujemy ( tak jak robimy to z roladą), a następnie obwiązujemy całość nicią w sposób identyczny(...)przykrywamy naczynie i pieczemy galantynę przez dalsze 40 minut. Mięso zostawiamy w wyłączonym piekarniku przez 15-20 minut pozwalając mu wchłonąć na powrót  sos wypłynięty podczas pieczenia.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco. Jeżeli chcemy podać galantynę z sosem, to od razu  po upieczeniu mięsa odlewamy do rondelka

Miód i pieprz
Kanapka z pulled turkey, pastą bazyliową z groszku, roszponką i awokado 137

ustach. Dzisiaj mam dla Was nieco lżejszą propozycję na pulled turkey, czyli przygotowaną na tej samej zasadzie pierś indyka. Mięso zamarynowałam z orientalnych przyprawach a następnie piekłam 5 godzin. Po upieczeniu moczyłam mięso w soku pomidorowym przez godzinę, by nadać mu pożądanej soczystości oraz dosłownie rozszarpałam je widelcem. Aby nadal pozostać w tonie lekkich dań, postanowiłam przygotować moje ulubione pure(...)czas obracając, tak by z jednej strony mięso nie wyszło suche a z drugiej soczyste. Jeśli płyn wyparuje- dolewam wody, tak by ostatecznie po 5 godzinach pieczenia, płynu powinno pozostać niewiele. Po upieczeniu mięso studzę a następnie zalewam podgrzanym sokiem pomidorowym i moczę jeszcze 2-3 godziny. Po tym czasie wyciągam mięso i "Szarpię" widelcem na drobne włókna.  Groszek

Mango Papaja
Rolada z boczku czosnkowo-cebulowa 194

Pieczona rolada z chudego boczku o cebulowo-czosnkowym aromacie , doskonale doprawiona , idealna na zimno jako wędlina na kanapki, prosto i smacznie :)  Polecam! Składniki: 2 kg cienkiego chudego boczku w płacie 2 małe cebule ½ główki czosnku Sól himalajska do smaku 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka majeranku Sposób wykonania: Boczek opłukać pod zimną(...)czosnek obrać , cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Czosnek rozetrzeć na mięsie, posypać cebulą, zawinąć formując ciasno roladę, Owinąć sznurkiem, posypać resztą przypraw ułożyć na brytfance , marynować całą noc w lodówce. Następne dnia, wyjąć z lodówki, ogrzać do temp pokojowej, piec pod przykryciem około 2 godziny w temp 180*c. Kilka minut przed końcem pieczenia przykrycie zdjąć

Wanilia i Kardamon
Pieczony kurczak w całości 236

Pieczony kurczak to danie, które z pewnością może stać się Waszą ulubioną potrawą na niedzielny obiad. Nie potrzebujecie do jego przygotowania poświecić zbyt dużo czasu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie pieczone żeberka 195

Pieczone żeberka to jedno z moich ulubionych dań :) Wbrew pozorom nie potrzebujemy zbyt wiele czasu na ich przygotowanie, aczkolwiek 1,5 godzinki muszą siedzieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie pieczone żeberka 194

Pieczone żeberka to jedno z moich ulubionych dań :) Wbrew pozorom nie potrzebujemy zbyt wiele czasu na ich przygotowanie, aczkolwiek 1,5 godzinki muszą siedzieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pałki kurze z niespodzianką, zapiekanka dla łasucha 148

się rozlatywać. Odcedzić i odstawić. Ziemniaki obsypać suszonym oregano. Przygotowanie mięsa – doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, kurkumą, oregano. Wszystko wetrzeć w mięso. podważyć skórę i włożyć serek. Lekko rozprowadzić pod skórą. Pieczenie – dno żaroodpornego naczynia(...)skropić oliwą z oliwek. Rozłożyć mięso. Zostawić miejsce na ziemniaki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C na 20 minut. Teraz już czas na ziemniaki, rozłożyć je naokoło mięsa. Ponownie piec 20 minut, ale zwiększyć temperaturę do 220 . Najlepiej piec z funkcją termoobieg. Cukinię pokroić w plasterki i delikatnie posypać solą i zostawić na chwilkę. Dodać do zapiekanki wcześnie

Kuchnia Pokoleń
Roladki z indyka z papryką w formie szaszłyków 154

risotta podałam roladki z indyka z papryką pieczone na patyczkach do szaszłyków. Świetnie komponują się z wiosennym ryżem. Składniki: 1 kg fileta z indyka (użyłam samych polędwiczek) papryki w różnych kolorach Marynata : przyprawa do grillowanych warzyw suszony czosnek słodka papryka w proszku sól, pieprz do smaku olej Mięso z indyka umyć, osuszyć, pokroić na na długie paski(...)włożyć paseczki papryki, zwijać w roladki i wbijać na patyczki. Tak przygotowane szaszłyki posypać jeszcze raz ziołową przyprawą do grilla. Skropić olejem, umieścić w naczyniu do zapiekania i piecmięso zmięknie, wówczas odkryć naczynie i piec jeszcze 10 minut do lekkiego zrumienienia, podlewając wytopionym tłuszczem

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania