mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:104/1172)

Kurczak marynowany w melasie z granatu 262

marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Kurczaka umyć, osuszyć i obtoczyć w marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków

Di gotuje
Kurczak w sosie majonezowo-chrzanowym (tylko 3 składniki) 204

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Chyba prościej się nie da... Tak przygotowany kurczak jest niezwykle soczysty, miękki i posiada chrupiącą skórkę. Sos podczas pieczenia - praktycznie w całości wsiąka w mięso, dzięki czemu jest ono tak delikatne - z chrzanowym posmakiem. Jeśli chcecie osiągnąć inny smak - użyjcie dowolnego wariantu sosu na bazie majonezu lub przyrządźcie go sami. Zdziwicie się(...)mogą być inne części) 100 ml sosu majonezowo-chrzanowego sól Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem majonezowo-chrzanowym. Całość lekko przemieszać (żeby sos dokładnie pokrył kurczaka), przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 70-80 minut w 180 stopniach. 10-15 minut przed końcem pieczenie - zdjąć folię, aby skórka

Di gotuje
Pieczone żeberka Korsarza 120

Pieczone żeberka Korsarza Pieczone żeberka są zawsze genialne . Ja uwielbiam tą część mięsa wieprzowego najbardziej ze wszystkiego Moje chłopaki także nie gardzą , a już szczególnie jeśli jest do nich jakiś ciekawy sos . Poniższy przepis jest moim wytworem . Uwielbiam bawić się w kuchni różnymi przyprawami i składnikami . A jeszcze bardziej lubię gdy efekt tej zabawy powoduje zachwyt(...)rozrobionej z wodą do zagęszczenia dodatkowo : woreczek do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Żeberka myjemy , nie kroimy , solimy do smaku , nacieramy olejem , miodem , papryką i ketchupem . Cebule i czosnek obieramy i kroimy w ćwiartki , solimy . Czosnek możecie zostawić w całych ząbkach i tak będzie blendowany po upieczeniu . Wkładamy wszystko do woreczka do pieczenia ,żeberka układając na wierzchu , mięsną stroną do góry

Ogrodnik w podróży
Kurczak generał z warzywami 342

pokrojonym rozmarynem. Do butelki wsypujemy szczyptę soli, aby trochę piwa wypłynęło. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ºC i pieczemy 1,5 godziny (1 godzina na 1 kg mięsa). Podczas pieczenia mieszamy warzywa i co 30 minut wsypujemy do butelki trochę soli (aby piwo wypływało). Dodatkowo kurczaka polewamy odlanym piwem. Na 10 minut przed końcem pieczenia do warzyw dokładamy pomidorki(...)zdejmujemy z butelki i pozostawiamy na 8-10 minut, zanim go pokroimy.Kurczak generał z warzywami, to naprawdę proste, szybkie i przepyszne danie. Mięso przygotowane w ten sposób jest kruche, delikatne i bardzo soczyste. Tłuszcz wytopi się podczas pieczenia, skórka jest rumiana oraz chrupiąca. Dodatkowo mamy już upieczone warzywa. Oczywiście dodatek surówki jest zawsze mile widziany. Ja podałam z surówką

mojewypiekiinietylko
Kurczak pieczony w ajwarze z lubczykiem 179

przyprawą do kurczaka, suszonym lubczykiem i bazylią oraz świeżą posiekaną natką pietruszki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy mięsem wykładamy ziemniaki. Mięso smarujemy z wierzchu dokładnie ajwarem. Wszystko delikatnie solimy solą z młynka. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Danie pieczemy w 200*C przez 1,5 godziny

VioletoweKucharzenie
Pasztet z gęsi z pistacjami 203

zrobić z pozostałym po niedzielnym obiedzie mięsem z pieczonej gęsi? Można przygotować pyszny pasztet. Jeśli chociaż raz mieliście okazję samodzielnie przygotować pasztet, z pewnością przyznacie mi rację, że żaden kupiony nawet w najlepszych delikatesach nie może się z nim równać.    Składniki: 750 g mięsa z gęsi (z rosołu lub pozostałego z pieczonej gęsi) 200 g gęsich(...)oczyszczoną wątróbkę i smażymy przez chwilę, aby się zaparzyła, ale pozostała miękka. Gęsie mięso (ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajka, sól, pieprz, rosół i dokładnie wyrabiamy mikserem. Na koniec dodajemy obrane pistacje i mieszamy. Przygotowujemy formę do pieczenia pasztetu. Dno i brzegi foremki wykładamy plastrami boczku. Do tak przygotowanej foremki przekładamy mięsną

Smakowity Blog Kulinarny
Przepis na pasztet 270

smakowych z żurawiną, ze śliwką, w boczku itp. Z czego robimy pasztet ? Taki klasyczny pasztet robimy oczywiście z mięsa. Mięso może mieć postać surową lub gotowaną a nawet pieczoną. Do mięsa możemy dodać warzywa, grzyby, słoninę czy podroby a nawet owoce. W zależności od użytego rodzaju mięsa mówimy o pasztecie drobiowym, cielęcym itp. Możemy zrobić pasztet również z kaszy(...)dobrze całość wyrabiamy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy na koniec. Delikatnie mieszamy. Masa ma mieć konsystencję mięsa na kotlety mielone - nie za rzadkie ale też nie za gęste. Przekładamy masę do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą keksówek. Pieczemy ok 1 h. w 180 stopniach. Pasztet pozostawiamy w blaszce do ostygnięcia Notatki Jeśli nie masz kajzerki, zastąp

Mieszam w Garnku
Schab pieczony do kanapek. 215

schab pieczony. Ten przepis pozwoli Wam przygotować schab, który nie jest wysuszony i który jest bardzo aromatyczny. Trzeba tylko spełnić 3 warunki: ponakłówać mięso, marynować je przez 24 godziny oraz podsmażyć przed pieczeniem. A o tym, dlaczego to jest tak istotne znajdziecie w opisie wykonania :-) Polecam! Składniki: kawałek schabu 1 kg łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka ziół prowansalskich słodka(...)godziny do lodówki, by naciągnęło aromatów. W kolejnym dniu rozgrzewamy tłuszcz na patelni i rumienimy mieso z każdej strony, tak by białko się ścięło i nie wypuściło z mięsa podczas pieczenia marynaty. Dzięki temu mieso będzie nie tylko bardzo smaczne, ale także nie będzie suche. Schab wkładamy do naczynia żaroodpornego. Teraz można go natrzeć przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Pieczemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ramen 255

pora. Pieczemy jeszcze 20 minut. Wszystko przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować bulion. Naczynie, w którym piekliśmy, deglasujemy wodą i zgarniamy wszystkie składniki z pieczenia. Dodajemy to do garnka. Do mięs dokładamy wszystkie pozostałe składniki, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy około 5 min i zmniejszamy intensywność gotowania do minimum. I teraz zaczyna się lekcja cierpliwości(...)zagotowaniu bulionu dodajemy tare, mieszamy i ściągamy garnek z palnika. Nie solimy, nie dodajemy pieprzu. Mamy intensywny i pyszny bulion. Dodatki do ramenu: ugotowane na półpłynnie jajko mięso boczek długo pieczony glony nori sezam prażony płatki chilli zielona cebulka. U mnie było jajko, chilli, cebulka, sezam, wołowina, makaron i szalotka. To w zupełności wystarczyło i chyba było dobre

ladykitchen
POLĘDWICZKA PIECZONA W RĘKAWIE 351

wieprzowej. Składniki marynaty: 3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka bazylii, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka czosnku staropolskiego. Dodatkowo: rękaw do pieczenia. Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć, oczyścić z błonek. Składniki marynaty dokładnie połączyć, następnie natrzeć mięso i odstawić do lodówki (najlepiej minimum na 12 godzin). Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec

JejKuchnia
KARKÓWKA Z GRILLA 207

przekładamy warstwy by karkówka dobrze przeszła marynatą. Tak zamarynowane mięso układamy na ruszcie i pieczemy z każdej strony po ok 2-3 min. Sekretem dobrze zrobionej karkówki jest pieczenie kawałka mięsa tylko jeden raz z każdej strony. Z pierwszej strony trzymamy mięsko tak długo,aż brzegi po jednej stronie zrobią się białe,przewracamy na drugą stronę i czekamy aż mięsko

Niespełnione zdolności kulinarne
Pieczeń kanapkowa z suszonym szczypiorkiem 157

moim domu bardzo często przyrządza się różne domowe wędliny na kanapki, ostatnio przygotowałam tą pyszną pieczeń z mięsa mielonego. Dodałam do niej suszony szczypiorek oraz przyprawy które dostałam w zestawie od firmy Tradismak , wyszła bardzo aromatyczna. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki 3 łyżki suszonego szczypiorku Tradismak  1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pektosoli 2 łyżki przyprawy(...)Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do foremki aluminiowej, wierzch wyrównujemy łyżką maczaną w zimnej wodzie. Foremkę z mięsem zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone pozostawiamy do ostudzenia, przed krojeniem wstawiamy do lodówki i mocno schładzamy

Bajeczna Kuchnia
Królik confit 158

papierem do pieczenia przyciętym do wielkości naczynia. Papier ma dotykać do tłuszczu. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 -150 stopni i piec około 2 – 2,5 godziny. Piecmięso będzie miękkie.   zastawa

królestwo garów
Pieczeń z kapustą pekińską 112

obiad, ani ochoty, żeby coś zrobić. Totalne lenistwo mnie opanowało. Też macie takie dni? Jednak rodzinka głodna i obiad musi być. I wiecie, że zrobiłam bardzo szybką, smaczną pieczeń z mięsa mielonego i kapusty pekińskiej. Do tego ziemniaki , ogórek konserwowy i cóż można więcej sobie życzyć. Jeśli macie ochotę na takie mięso to zapraszam po przepis Składniki 500 g mięsa(...)drobno kapustę pekińską oraz pozostałe składniki. Wszystko wyrobić na gładką masę. Do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową wyłożyć masę mięsną, ubijając ją w formie. Piec w 180 stopniach C do momentu aż z wierzchu mięso będzie rumiane. U mnie trwało to około 45 minut. Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło lub zimno ze swoim ulubionym sosem. pieczeń

O kuchni z uczuciem
Pieczone fit frytki z kurczaka 251

Każdy kawałek mięsa posmarować olejem oraz obficie posypać przyprawami. Całość luźno umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. (W międzyczasie frytki przemieszać. Mięso powinno być delikatnie przyrumienione.) Jeśli frytki przygotowuję dla Natalii to używam delikatniejszych przypraw. Ostatnio fajnie sprawdza się u nas przyprawa Radix-Bis - pomidory

Di gotuje