mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:99/1172)

Kurczę pieczone na piwie 320

minut otworzyć piekarnik i polać naszą pieczeń tłuszczem, który się z niej wytopił. Dzięki temu mięso zbytnio się nie wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika układamy na półmisku. Nie rozdzielamy mięsa od razu, odczekujemy kilka minut, proponuję ok 10 - 15 min, by "odpoczął", nie stracił wilgotności i oparów alkoholu ze środka. Podajemy z pieczonymi i / lub warzywami. Zebrany w naczyniu

Taste Of My Day
Soczysty kurczak w „papirusie” 310

wyjdzie pysznie, polecam :) Składniki: 4 pojedyncze filet z kurczaka łyżka oliwy z oliwek słodka czerwona papryka  zioła prowansalskie czosnek granulowany sól, grubo mielony pieprz dodatkowo papier do pieczenia Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć. Z papieru do pieczenia wyciąć cztery prostokąty na tyle duże, by po złożeniu na pół mięso się na nich zmieści.  Każdy wysmarować cienką warstwą

magiczna kuchnia Kasi
Szynka peklowana 183

pokażę Wam sposób na szynkę peklowaną. Jest soczysta, smaczna i bez zbędnych dodatków ulepszających. Wymaga trochę cierpliwości i czekania, ale zapewniam Was, że warto. Wcześniej pokazywałam Wam pieczeń z mięsa mielonego z porem, która jest równie pyszna i idealna na kanapki (przepis) Składniki 1 kg szynki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego(...)osuszyć, a następnie natrzeć mięso mieszanką majeranku, pieprzu i słodkiej i ostrej papryki. papryki. Odstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Po upływie tego czasu włożyć mięso do rękawa do pieczenia, zawiązać szczelnie z obu stron i widelcem nakłuć w worku  trzy dziurki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 1,5 h , a 15 minut

O kuchni z uczuciem
Karkówka pieczona z pomidorową nutą (suszone pomidory mielone) 150

żaroodpornego (lub innej formy), delikatnie podlać niewielką ilością wody i przykryć folią aluminiową. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 1,5-2,5 h w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od rodzaju mięsa i piekarnika.) Po upieczeniu odczekać z 10 minut (aby soki pozostały w środku mięsa) i dopiero potem kroić.  Podawać z powstałym sosem

Di gotuje
Klasyka indyka, czyli udziec pieczony wg Mamy Hani 119

majeranek 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie: Umyty udziec obsypujemy solą i pieprzem. Nacieramy majerankiem i obkładamy plastrami czosnku. Odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc by mięso przeszło solą i przyprawami. Udziec najlepiej piec w prodiżu przez ok. 2 godz. po uprzednim podlaniu niewielką ilością wody. Co jakiś czas należy kontrolować miękkość mięsa i oblewać jego wierzch wytworzonym sosem. Jeśli(...)rękawa, wystudzić, pokroić w plastry (w poprzek włókien mięsa) i ewentualnie dopiec w naczyniu żaroodpornym wraz z powstałym sosem. Mama większość mięs przygotowuje w prodiżu. Ten sposób pieczenia sprawia, że mięso staje się miękkie i soczyste. Ja takiego sprzętu nie posiadam dlatego ratuję się piekarnikiem - efekt troszkę gorszy, ale też smakuje - szczególnie mojemu Synciowi, któremu smakuje wszystko oprócz krewetek

Kuchnia po mojemu
Kurczak pieczony z mieszanką meksykańską 141

Bardzo lubię kurczaka pieczonego i przyrządzam go przynajmniej raz w tygodniu na różne sposoby. Tym razem przygotowałam go z mrożoną mieszanką meksykańską, która idealnie skomponowała się z mięsem, a całość tak kolorowo wyglądała, że można było jeść "oczami". Kurczak wyszedł soczysty, pysznie doprawiony i przesiąknięty aromatem warzyw. Jest to propozycja dietetyczna, bez użycia tłuszczu, ale zaręczam, że każdemu posmakuje(...)czasie kurczaka oraz warzywa umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Całość piec 70-90 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia worek należy rozciąć, aby mięso było zarumienione

Di gotuje
Pieczony karczek na kanapki lub obiad 186

ziele angielskie, liście laurowe i owoce jałowca. Zostawić w temperaturze pokojowej, aż mięso nie będzie zimne. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 ° C. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i włożyć mięso do piekarnika. Piec łącznie 2 godziny. W połowie czasu mięso obrócić na drugą stronę, zaś 30 minut przed końcem pieczenia, zdjąć pokrywę naczynia żaroodpornego. Mięsa nie kroić od razu, tylko zostawić

Passions hobbies life
Marynowane udka kurczaka z grilla z fasolką szparagową 142

pokryte zalewą. Wstawiam do lodówki na 30 min. Piekarnik rozgrzewam do 180'C, układam udka na ruszcie  i piekę ok 1,5-2 godz. W połowie pieczenie  odwracam mięso na drugą stronę.I piekę do zrumienienia skórki. Fasolkę wrzucam do wrzącej wody i gotuję z dodatkiem soli i cukru do miękkości. Odcedzam i przekładam do salaterki

Bea(u)ty kitchen
SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO WOŁOWEGO PIECZONE W PIEKARNIKU 110

Szaszłyki z mięsa mielonego wołowego to pyszny pomysł na obiad. Mięso jest pieczone w piekarniku, soczyste i aromatyczne z dodatkiem przypraw i oregano. Takie szaszłyki można przygotować nie tylko z mięsa wołowego ale i wieprzowego bądź drobiowego a zamiast piekarnika można je upiec na patelni grillowej. Na dworze coraz cieplej, sezon grillowy niedługo w pełni, więc można też(...)dodać bułkę tartą, pieprz cayenne, sól i oregano. Dobrze wymieszać mięso dłonią.  Odrywać kawałki mięsa i dłonią uformować podłużne klopsiki, przez środek wzdłuż wbić patyczki. Mięso ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 25 minut (po 15 minutach mięso odwrócić na drugą stronę

Zrób to smacznie
Wieprzowina w sezamowej skorupce 80

Pyszny pomysł na mięso wieprzowe pieczone w skorupce z sezamu i dyni. Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 5 dag ziaren sezamowych 5 dag pestek dyni 2 białka jaj 4 łyżki oleju 2 łyżki mąki sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Ziarenka sezamowe i pestki dyni zmielić.  Następnie ubić białka na sztywno. Połączyć ubite białka ze zmielonymi(...)olejem, solą i pieprzem do smaku. Mięso opłukać, natrzeć pieprzem i solą i oprószyć dokładnie mąką.  Mięso ułożyć na blasze wyłożoną folią aluminiową na wierzch mięsa nałożyć masę z ziaren i piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Po upieczeniu pokroić mięso na grubsze plastry

Tradycyjna Kuchnia
Nadziewany indyk 133

ubijamy białka, które następnie przekładamy do przygotowanej masy. Do tego dodajemy również rodzynki i doprawiamy solą i cukrem. Indyka nadziewamy przygotowanym farszem. Układamy go w naczyniu do pieczenia grzbietem do dołu. Mięso smarujemy(...)roztopionym masłem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Gdy mięso się zarumieni, musimy skropić je delikatnie wodą, a następnie polewamy wytworzonym sosem. Na 30 minut przed końcem pieczenia kładziemy na mięsie gałązki rozmarynu i tymianku. Tak przygotowanego indyka możemy podawać z różnymi dodatkami. Artykuł Nadziewany indyk pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Królik i marchewka, prawda czy fałsz. 183

Myślałem, że króliki lubią marchewkę, a okazuje się, że króliki wolą bardziej nać marchwi, niż jej korzeń. Dlatego marchewka będzie tylko dodatkiem, a królik będzie pieczony i podany w sosie śmietanowym. Składniki. 1 królik 250ml śmietany 1 cebula 200ml wina białego wytrawnego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła 3 marchewki zioła świeże: tymianek, rozmaryn, majeranek sól, pieprz(...)marynować kilka godzin. Wyjęte mięso osuszyć ,posypać solą i pieprzem. Dobrze zrumienić na maśle z wszystkich stron ,przełożyć do brytfanki i piec około 40 min. W czasie pieczenia polewać mięso wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia zalać królika śmietaną wymieszaną z mąką i piec jeszcze 10min. Upieczonego królika przełożyć na półmisek ,polać sosem obłożyć marchewkami, groszkiem i pieczarkami. Przybrać zieleniną .Podawać

Kulinarny karnet Christophera
Pieczone kotlety z karkówki 232

Karkówka to bardzo popularne mięso na grilla oraz pieczeń. Dziś zrobimy z niej pieczone kotlety. Zapraszam! Do przygotowania tego dania potrzebujemy: Karkówka Czosnek Przyprawa do wieprzowiny Rozmaryn Majeranek Młode ziemniaki Sól Pieprz(...)Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie ostrym nożem kroimy na odpowiadające nam porcje. Jeżeli trafimy na zbyt tłustą karkówkę, nadmiaru tłuszczu możemy się pozbyć. Mięso polewamy oliwą. Dodajemy przyprawę do wieprzowiny, sprasowany czosnek (na 1kg mięsa dodaję pół główki czosnku), posiekany świeży rozmaryn i majeranek. Polewamy oliwą i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowane mięso rozkładamy na blaszkę do pieczenia

MarcinChef
Pieczona piers z młodej gęsi z nuta cynamonowa. 104

Pieczona gęś - hmmm... gęś kojarzyła mi się zawsze z dobrobytem, z rycerzami w lśniącej zbroi którzy zajadali się tym ptactwem a tłuszcz lał im się po brodzie... tak, bajki! tak to niestety bywa z wieloma rzeczami,ze wyobrażenia o nich mamy cudaczne do póki czegoś nie spróbujemy, nie poznamy. Tak tez było ze mną! Tak więc dziś polecam pierś(...)jest większa niż kawałek miesa - nie odcinamy jej ponieważ skórka nam się podczas wysmażania skurczy (bardzo lubie ten moment ;-) Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy gałązki rozmarynu i zalewamy ok 50 ml. wody. Przykrywamy i pieczemy w 180C do miekkosci czyli około 1 godz. Powstały sos można zlac i zagescic mąką a następnie polac nim pokrojone

Radość kipiąca uśmiechem.
BARSZCZ BIAŁY Z GRZYBAMI - przepis na czysty biały barszcz Wielkanocny 123

jarskim rosole i wywarze z grzybów. Barszcz doprawiony majerankiem i roztartym z solą czosnkiem, zabielany śmietaną. Aromatyczny, świąteczny barszcz, który podaję z jajkami na twardo oraz wędliną, pieczonym, gotowanym albo duszonym mięsem. Do barszczu można podać biały ser i pieczywo. Poza świętami barszcz podaję z ziemniakami okraszonymi skwarkami z boczku lub świeżej słoninki i zrumienioną cebulką. Absolutna rewelacja(...)zdjąć z ognia. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Można dodać tartego chrzanu do smaku. Na Wielkanoc barszcz podawać z jajkami na twardo, białym serem, pieczywem albo wędliną, pieczonym, gotowanym lub duszonym mięsem. Barszcz świetnie smakuje z ziemniakami okraszonymi skwarkami z boczku i zrumienioną cebulką.  Smacznego :) Biały barszcz z jajkiem i wędliną. Domowy, szybki biały barszcz Wielkanocny

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania